Massamoordenaar en communistische dictator Stalin in Rusland uitgeroepen tot belangrijkste persoonlijkheid aller tijden

De peiling die hiervoor gebruikt wordt onder ongeveer 1600 deelnemers wordt sinds 1989 toegepast. In 2012 voerde Stalin ook al de lijst aan, dus dit is niet de eerste keer. Stalin heeft nu de hoogste score ooit met een gedeelde tweede plaats met een van de grootste schrijver en dichters in de wereld met een score van 34%: Poesjkin. 

Erg ironisch, een van de grootste massamoordenaars en dictators in de geschiedenis wordt zij aan zij gesteld als een van de grootste literaire grootheden. De een heeft de pen en de ander het geweer. Het is sowieso voor het Westen vrij vreemd dat deze man nog zo positieve en belangrijke rol speelt voor veel mensen in Rusland.

Naast de vele verschrikkelijke dingen die Stalin heeft voortgebracht, staat hij ook als groot en goed leider bekend bij de huidige bevolking en door de decennia heen. Als een grote overwinnaar in de oorlog tegen Nazi-Duitsland. De strijd tussen Hitler en Stalin was niet alleen een ideologische strijd, een wereldstrijd, maar ook een persoonlijke strijd tussen twee grote dictators.

Daarnaast heeft men in Rusland nog vaak de neiging om te kiezen voor charismatische en grote leiders en hebben ze een groot ontzag voor hiërarchie, zoals je kan zien wanneer je kijkt naar Poetin. Vaak wordt de notie van een terugkeer naar de aristocratie en een monarchie ook  weleens genoemd.

De propaganda vanuit de regering zou naar men zegt ook te maken kunnen hebben met het positieve beeld naar Stalin toe. Er is ook nooit een publieke en morele verontschuldigen en veroordeling geweest naar buiten toe van de acties en persoon van de communistische leider. Waarin Hitler door de wereld heen wordt neergezet als een archetype van het kwaad, gaat Stalin vaak nog vrijuit of wordt hij, net als met Che Guevara nog naast een positief beeld gezet. Een zeer zorgelijke ontwikkeling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. van Urk

  Ken een belangrijk persoon die geen mensen geofferd heeft maar wel zichzelf heeft opgeofferd voor de mensheid.

  1. cmsuijkerbuijk

   Ik ook. Ik denk dat wij Dezelfde Persoon bedoelen!

   1. Kogelbert

    Ik neem aan dat Urk en Suikerbuik doelen op Lodewijk Asscher.

    Dat is natuurlijk leuk voor Lodewijk.

   2. Gratjeb

    Nee , ze bedoelen Geert Wilders! Alle andere zelfverzonnen sectarische idioten bestaan niet enhebben nooit bestaan!

    1. Sniper666

     Deze trol niet voederen svp!!

     1. Ni28

      niet iedereen wilt het begrijpen. Zwijg de trol dood.

    2. Kogelbert

     Geert Wilders offerde zichzelf nergens voor op. Mogelijk had hij aanvankelijk nog idealen of iets wat daarop moest lijken maar nu is zijn streven uitsluitend gericht op het behouden van een Kamerzetel met bijbehorende bezoldiging.

     1. Sniper666

      Laat de huistrol maar zwetsen, niet voeren svp. Merci.

 2. Ben Zine

  “Daarnaast heeft men in Rusland nog vaak de neiging om te kiezen voor charismatische en grote leiders en hebben ze een groot ontzag voor hiërarchie, zoals je kan zien wanneer je kijkt naar Poetin.”
  Dat is niet typisch Russisch hoor, de Duitsers hebben daar ook een handje van. Ik vind het ronduit beangstigend hoe onze oosterburen ook nu weer, net als in ’40-’45, als één man verenigd achter hun Führerin Angela staan. Blijft toch een beetje typisch volk. Je zou zeggen ze moeten hun lessen toch wel hebben geleerd, maar nee hoor… Het wordt straks bij de verkiezingen voor de vierde (!) keer: Heil Merkel !

  1. Guus Geluk

   Nee, Ben Zine. Zoals de PVV-ers achter Geert Wilders staan. Huiveringwekkend.

   1. Ben Zine

    @Guus
    Dat is nog maar de vraag. Persoonlijk denk ik dat Forum bij de volgende verkiezingen veel kiezers weg gaat kapen bij zowel PVV als VVD. Forum heeft het potentieel om zich te ontwikkelen tot een breed gedragen beschaafde ontwikkelde rechtse volkspartij. PVV is te radicaal en VVD is te links (zou evengoed kunnen fuseren met D66). Dus die aanhang van Wilders zou wel eens minder honkvast kunnen zijn dan je denkt.

    1. Ni28

     niet op ingaan Ben zine je reactie werkt als trollenvoer.

   2. Vabis

    Guus gelul vindt het huiveringwekkend dat stemmers op Wilders pal achter de man staan die de moslim invasie in Nederland wil stoppen……

    Dan weten we precies wat dit vieze griffo figuur voor ogen heeft met ONS land.

  2. Telex

   Al eens gekeken waar in Nederland achteraan gelopen wordt?

 3. Sniper666

  De socialistische heilstaat van Stalin heeft meer slachtoffers gemaakt dan er gevallen zijn in WO2. Bizar gewoon.

 4. Bes Tolen

  Belangrijkste is wat anders dan gewaardeerd want zowel Poetin als het grootste deel van de Russen moesten niets van het communisme hebben. De uitspraken van Poetin zijn er. Uitspraken van Russen heb ik veelvuldig zelf gehoord. Dus ik weet nog niet wat het bericht voorstelt.

 5. Ni28

  Het zegt genoeg over de Russen en hun kijk op de wereld. Zij vinden natuurlijk de overwinning boven Nazi Duitsland het meest belangrijk en vergeten de jaren die volgden graag. Hoeveel slachtoffers daar zij opgebracht maakt hun niets uit want het waren vast vijanden. De communisten hebben voor gezorgd dat men onwetend was en dat gebeurde in al sovjet satellietlanden. Onwetendheid is een grote wapen in handen van machthebbers.

 6. Bes Tolen

  Stalin was niet eens een Rus. Trotzky was de eerste massamoordenaar onder de communisten. Hij organiseerde met grote bruutheid het rode leger. Hierdoor won het communisme. Poetin heeft het communisme overigens wel veroordeeld. In hoeverre de Russen van de misdaden van het communisme op de hoogte zijn, weet ik niet maar een grote meerderheid verwerpt wel het communisme. Ik neem aan dat een kwart van de bevolking wel min (stel 10%) of meer (stel 15%) communistisch is.
  Wat betreft onwetendheid in Oost Europa geldt eigenlijk hetzelfde in West Europa en Amerika. Ook hier worden wij bedonderd. Het oude terrorisme vanuit de Romeinse tijd en later steeds aangevuld, speelt overal. In onze tijd is juist de marxistische theorie gebruikt om tot nieuwe alles eisende indoctrinatie (via onderwijs en collectiviserende media) te komen. Insinuerend en vals en partij kiezend voor wat het als onderworpen of te kort komende partij ziet. Neo marxisme en nog meer multiculturalisme floreren. Het komt overeen met de opvattingen, die nu ook het christendom oppert. Globalisme speelt een belangrijke rol. Imperialistische machten waaronder de zogenoemde abrahamitische godsdiensten, zijn in aanleg en opzet universalistisch dus voorstanders van globalisme. Een zware bedreiging voor elke gemeenschap dat van hen af wijkt. De meeste democratische partijen hangen nu al die leerstellingen min of meer aan; bewijzen in ieder geval lippendienst naast veel domme tegemoetkoming. Achteruitgang wordt vanuit de politiek bevorderd. Leuk is anders.

 7. Verlazques

  Stalin was nota bene niet eens een Rus, maar kwam uit Georgië.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.