NOS geeft toe in de video van Theresa May 'extremistische islam' eruit geknipt te hebben

Geen categoriejun 06 2017, 16:30
Ja jongens, dit is toch niet geloofwaardig meer. NOS 'betreurt' de incorrecte berichtgeving van de speech van Theresa May over de extreem islamitische invloed op de aanslagen in Manchester. De NOS had namelijk het gedeelte van 'extremistische islam' uit de speech geknipt. Daar zijn heel veel reacties op gekomen.
De NOS beweert na de 'spijtbetuiging' dat het inderdaad correcter geformuleerd moest worden, maar dat uit de context wel bleek dat het met de islam te maken had. Daar zou geen twijfel over kunnen bestaan beweren ze bij de staatstelevisie. “De NOS voert geen agenda bij de journalistieke keuzes die we maken. Wij trachten niets te verhullen en niets te vergroten, onze richtlijn is om zaken bij de naam te noemen.”
Als ze daar zo graag alles bij de naam willen noemen, waarom doe je het dan niet gewoon? Dan kan men zeggen dat er 'geen agenda' achter zit, maar zo maak je het wel heel erg moeilijk voor jezelf. Het is namelijk niet de eerste keer. Marianne Zwager had een hele goede reactie op de zoveelste faalactie:
https://twitter.com/mariannezw/status/872073793002405888
Het is niet alleen de zoveelste fout, maar ook niet de laatste. Dat is nog geen eens een verre verwachting, maar dat laten ze vandaag bij de NOS maar weer eens zien door de van oorsprong Marokkaanse Youssef Zaghba een Italiaan te noemen. Correcte berichtgeving toch? Een duidelijke 'nee'.
NOS faal
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten