Ooggetuige Londen: “Ze staken een meisje wel 15 keer in de hals terwijl ze ‘dit is voor Allah’ schreeuwden!”

“Ik denk dat ze valse bommengordels om hadden, want als ze bommen hadden, zouden ze ons allemaal opgeblazen hebben.”

Beetje bij beetje komt de informatie nu uit het Britse hoofdstad, en wordt duidelijk wat voor een bloederige aanslag het precies is geweest. Gerard heeft gezien wat er gebeurde, en vertelt op camera over de nacht die het leven van zes mensen beëindigde – en dat van hem voorgoed veranderde:

Voor wie een beetje moeite heeft met het zware accent van de man, dit is de vertaling van zijn woorden over de ijzingwekkende aanslag van afgelopen nacht:

“Ik zag hoe ze dat meisje aanvielen en ook een kerel neerstaken. Ze kwamen de straat opgerend en ik riep: ‘Lopen, iedereen lopen, het zijn terroristen, ze steken iedereen neer'”, zegt Gerard aan BBC-verslaggever Mark Lobel.

“Ik volgde ze naar Burough Market (de drie terroristen hadden even voordien met een bestelwagen mensen van het voetpad gemaaid op London Brigde, nvdr) en daar liepen ze de pub Tavern binnen en staken ze de buitenwipper neer. Ze liepen elk café binnen en staken iedereen neer”.

“Ik riep ‘loop weg, loop weg’ en gooide flessen en pintglazen naar ze. Ik probeerde zoveel mogelijk mensen te helpen, maar ik stond machteloos. Was ik gevallen, ze hadden me gedood. Ze liepen op mensen af en schreeuwden ‘dit is voor Allah’. Dat meisje gaven ze wel tien of vijftien messteken”.

“Ik zag hoe de politie de verkeerde kant opliep en ik riep ‘kom mee, ik weet waar ze zijn’. Ik liep de hoek om, hoorde drie schoten en zag de mannen op de grond liggen”.

De drie hadden bomgordels om, maar die waren nep. Gerard noemt het een geluk bij een ongeluk, want als ze zichzelf hadden kunnen opblazen hadden ze nog veel meer schade, doden en gewonden aangericht. Achteraf vindt de man het nogal ‘dwaas’ van zichzelf dat hij glazen naar de mannen had gegooid, maar social media is het daar – terecht- niet mee eens. Men bedankt Gerard massaal voor zijn hulp en wat hij heeft kunnen doen voor de slachtoffers.

Veiligheidsdeskundigen vinden Gerards actie ook moedig:

Laten we hopen dat de man dan ook ruimhartig bedankt zal gaan worden door de Britse autoriteiten. Maar eerst moet men die afschuwelijke rommel nabij London Bridge opruimen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ritter

  ‘They shouted ‘this is for Allah’, as they stabbed indiscriminately’ – How the London terror attack unfolded

  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/04/shouted-allah-stabbed-indiscriminately-london-terror-attack/

 2. poldi

  Mark Rutte en Klaas Dijkhof zullen wel weer zeer geschokt reageren en hun medeleven uiten aan de nabestaanden.
  Vooraf hebben ze al vele alle asielaanvragen goedgekeurd en zijn we weer een grote groep islamitische statushouders “rijk”.
  Tevens hebben zij na een “fout” van het IND, 3000 overwegend islamitische “asielzoekers” zonder inburgeringscursus geaccepteerd als statushouder.

  Zij willen van ons land voor al die islamitische gelukzoekers een paradijs maken.

  Namens Mark Rutte en KLaas Dijkhoff nog fijne pinksterdagen !

 3. poldi

  Plagiaat
  ———
  Een laffe aanslag, meneer Rutte?
  Misschien. Maar ze riskeerden hun leven voor datgene waar ze in geloven, hoe misplaatst dat ook is.

  Weet je wie echt laf is?
  Onze politiek correcte politici omdat ze niet de oorzaak willen benoemen.
  Jij als eurofiele schoothondje van “wir schaffen das” Merkel bent de grootste lafaard van allen.

  1. HaZ

   Rutte veegt (wederom) het beetje zweet van zijn voorhoofd en mummelt…’gelukkig, Nederland is er weer goed van af gekomen’! Even een twittertje naar die Mw.May en vooruit ook een algemene steunbetuiging voor de nabestaanden. Kopje koffie, een plas en wat staat er vandaag ook weer op de agenda.

   1. corfo

    poldi/HaZ.
    Rutte zou in de jaren ’40-’45 een collaborant zijn genoemd. Hij én z’n maten heulen met de vijand, en dit is niet de eerste keer. Ze laten de bevolking glimlachend afslachten door de zo “welkome hoogopgeleiden”.

 4. Two Ravens Black Kettle

  ‘They shouted ‘this is for Allah’, as they stabbed indiscriminately’

  Doofpotambtenaar: niks te maken met islam, vroeger was het veel erger, lone wolves, we moeten er maar aan wennen, we moeten de jongens en meisjes die ‘ons’ attenderen op de rondstampende olifant in de regiekamer niet in de kaart spelen, islamofobie is het ergste wat er is, wat zijn wij ‘journalisten’ toch ont-zet-tend goed hè ?

  ‘Zo dat klusje is ook weer geklaard’ denkt de Staatsdoofpotter-van-Dienst die in NL journalist wordt genoemd
  ‘de boodschapper weer netjes aan het kruis gespijkerd, de daders schoongescheten, de schuld bij alles en iedereen gelegd behalve de daders, alles dood gerelativeerd, de gebruikelijke blik deugmensen opgengetrokken die alles op commando keurig hebben ontkent en weer keurig de ‘populisten niet in de kaart gespeeld”
  en hij gaat weer met een tevreden glimlach slapen.

  Dit meisje is in doodsangst gestorven omdat de Deugmensen van mening waren en zijn dat hun Groot Sociaal Experiment wel wat zeeën aan bloed mag kosten.
  Zolang het maar de weerlozen zijn.
  Wij onze goedkope keukens, dienstertje, tweede huis en derde vakantie
  &
  De rest kan verrekken
  De Deugmensen met hun Staatsdeugradio en hun Staatsdeugtv.

  “Ignorance is bliss”
  De Doofpot als Leitmotiev

 5. Adriaan

  En toch is dit wat de meeste Europeanen willen. Aanslagen, islamisering, wanorde, tweedracht. Totale onderwerping aan de Islam. Als minderheid zullen we hier toch mee moeten leren leven, totdat er een groep op staat en die zegt tot hier en niet verder. Dan breekt er een burgeroorlog uit. Ik ga dat gelukkig niet meer meemaken.

  1. Seneca

   @Adriaan
   Ik denk dat u het eerder zult meemaken dan u denkt. De pot gaat net zolang te water tot ie barst. Die barst is dichterbij men zich realiseert en de klap zal tot in Brussel te horen zijn. Als er dan nog lieden zijn, van welke discipline dan ook, die de verdedigers willen veroordelen, wee hen!

 6. SlimK1nd

  Madness. Complete en absolute Islamitische gekte. Ariana Grande doet vanavond haar benefietconcert voor de slachtoffers van Manchester. De meeste gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Die krijgen dus gezelschap van weer nieuwe slachtoffers van Moslim terror.
  https://twitter.com/i/moments/871202822750187521

 7. Nasrani

  Londen krijgt wat het verdiend. Altijd lief voor de islam, zelfs shariarechtbanken toestaan en dan dit. Voor de prsoonlijke slachtoffers natuurlijk zeer erg, maar voor Engeland echt terecht. Misschien dat dit de publieke opinie zal beinvloeden ten goede, dus minder islam.

 8. Ego-non-solus

  En onze (de) politici hebben het weer over “lafaards” en “loosers”. Tja, zolang ze alleen maar vanuit eigen waarden blijven redeneren is iedere verdere discussie niet mogelijk. Het probleem is dat deze mannen in eigen ogen – en die van de halve moslimgemeenschap – helden zijn. Zij gaven hun leven voor de voor hun goede zaak. En dáár zou de discussie over moeten gaan. Waarom is dat voor hen dan een goede zaak.

  Maar die discussie is fundamenteel en raakt teveel heilige huisjes, die disussie gaat dus niet komen. Ze weten het nog niet maar in Europa lopen nog honderden levende doden. Zij zijn de toekomstige slachtoffers die ongetwijfeld weer gaan komen. En onze politici zullen opnieuw weer geschokt zijn.

  Dinsdag verder overleg over meer asielimport door een nieuw kabinet. Arm Nederland, arme levende doden.

 9. joost2

  Pechtold: “ja kan gebeuren in deze tijd, je moet er maar rekening mee houden, dat de kans dat het je treft is “.

  Pechtold met Rutte en Dijkhof in zijn gevolg zijn ervoor om de “lone wolves” maar onbeperkt toe te laten, nog meer moslims, nog meer ex jihadstrijders.
  Zet de grenzen open.

  Waarschuwingen van andere politici en zeer veel Nederlanders, slaan zij arrogant in de wind. Het Nederlandse volk is zo stom geweest deze figuren weer te kiezen.

  Totdat, … ja, totdat …

  Wanneer worden ze nou eens echt wakker in den Haag?

  1. van Urk

   Joost2@ In ons land dat niet over een vooruitziende visie beschikt en alles via een afstand de zaken bekijkt moet altijd eerst de oorlog gaan uitbreken voordat er eindelijk een conclusie op tafel komt dat er wat tegen gedaan moet gaan worden.

 10. Nederland-op1

  Wat die ongelofelijk domme terroristen niet door hebben is dat de moslims die het wel goed bedoelen ook uitgekotst worden door mensen die het helemaal zat zijn met die achterlijke idioten. Laat maar komen die burgeroorlog, ik doe mee. Als ze allemaal weer zijn waar ze thuis horen, grenzen op slot en nooit meer dezelfde fouten maken. Moslims horen niet in Europa, hun ideeën zijn niet te verenigen met die van ons. Daar tegenover staat dat de Westerlingen zich niet meer moeten bemoeien met alles wat in het midden oosten gebeurt. Geen wapens of soldaten leveren, geen olie handel, geen vredesmissies, helemaal niets. Laat ze allemaal maar lekker in hun eigen sop gaar koken.

  En als ik dan weer lees dat in Verweggistan 3 autobommen zijn ontploft waarbij 50 doden zijn gevallen, dan denk ik ‘kan mij het schelen, achterlijk volk’.

  Wat zal Europa een welvarend en vredig paradijs worden zonder dat pokke volk.

  1. Fiji

   Een utopie, wat ik het ergste vind is wat er op 15 maart is gestemd, wij zijn een stel makke schapen die naar de slachtbank geleid worden en toch stemmen we weer gewoon op hetzelfde zooitje.

   1. Nederland-op1

    Ik ben blij dat ik mezelf recht in de ogen kan kijken, ik ben niet zo’n mak schaap. Ik begrijp werkelijk niet hoe stom je kan zijn om links te stemmen, dat brengt niets goeds.

  2. Sniper666

   @ Nederland-op1

   Zo is dat, 100% eens!

 11. NoDoubt

  Ik waag de nepgordels te betwijfelen omdat om 1.00 ´s nachts bommen gecontroleerd tot ontploffing zijn gebracht. Ik denk dat de schade vele malen groter hadden kunnen zijn en was het leed niet te overzien.

  Bron WBNG.comThe editor of the Sun tweeted that the newspaper has confirmed the blasts heard outside its offices were police-controlled explosions.

  The blasts occurred at 1:23 a.m. and 1:25 a.m.

 12. janszm

  Zieke mensen stemmen op gelijkgestelden.
  Hoe ziek moet je zijn om op “Links” te stemmen.
  De VVD moet ook snel aan de beademing.

 13. TheGrimReaper

  @Nederland-op1 & Sniper666:

  Nederland-op1: wij kunnen elkaar (letterlijk EN figuurlijk) de hand schudden; ook IK kan mijzelf recht in de ogen kijken.
  En Sniper666: het feit dat u het eens bent met Sniper?? Daar sluit ik mij 100% bij aan.

  Mvg,

  GTR

 14. TheGrimReaper

  @Adriaan:

  Een burgeroorlog? ALS er een keuze zou kunnen zijn, dan zou IK zeggen: liever niet. Maar voor mijn vaderland zou ik (mocht het er van komen) een soort bestorming van het Binnenhof willen zien a la de Bastille; de Guillotine mag er wat MIJ betreft meteen bijgezet worden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.