Omvang van de terroristische ravage in Londen wordt langzaam duidelijk: 48 gewonden, 6 doden

Geen categoriejun 04 2017, 8:16
Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er precies gebeurd is in Londen afgelopen nacht. Islamitische terroristen hebben de stad opnieuw getroffen met een serie aanvallen, waardoor - slechts enkele weken na de aanval in Manchester - de Britten opnieuw een aantal doden te betreuren hebben.
Nu de zon weer opkomt begint stukje bij beetje duidelijk te worden wat er precies is gebeurd in Londen afgelopen nacht. Het dodental en het aantal gewonden lijkt in ieder geval bekend, als we de BBC mogen geloven. Er zijn zes doden gevallen, exclusief de drie daders die door de politie zijn doodgeschoten.
In totaal zijn er bij de verschillende aanvallen in de stad ook nog eens 48 gewonden gevallen - een enorm aantal als je bedenkt dat de daders slechts bewapend waren met messen. Al met al konden de daders toch redelijk snel gepakt worden: vanaf het moment dat de politie voor het eerst telefoontjes kreeg over de islamistische gekken die al moordend door de Londense straten trokken tot hun dood zaten slechts 8 minuten.
Het bloedbad lijkt diverse gevolgen te hebben. Allereerst komt de veiligheidsdienst MI5 onder druk te staan: na een eerdere aanslag bij het Westminster Parliament en in Manchester is dit nu de derde islamitische terreuraanslag in slechts enkele weken tijd. Als de inlichtingendiensten het land al niet meer veilig kunnen houden, wie dan nog wel?
Ten tweede zit het Verenigd Koninkrijk nog steeds middenin een verkiezingscampagne. De Telegraph vraagt zich openlijk af of de stembusgang niet moet worden uitgesteld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten