Omvang van de terroristische ravage in Londen wordt langzaam duidelijk: 48 gewonden, 6 doden

Omvang van de terroristische ravage in Londen wordt langzaam duidelijk: 48 gewonden, 6 doden

Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er precies gebeurd is in Londen afgelopen nacht. Islamitische terroristen hebben de stad opnieuw getroffen met een serie aanvallen, waardoor - slechts enkele weken na de aanval in Manchester - de Britten opnieuw een aantal doden te betreuren hebben.

Nu de zon weer opkomt begint stukje bij beetje duidelijk te worden wat er precies is gebeurd in Londen afgelopen nacht. Het dodental en het aantal gewonden lijkt in ieder geval bekend, als we de BBC mogen geloven. Er zijn zes doden gevallen, exclusief de drie daders die door de politie zijn doodgeschoten.

In totaal zijn er bij de verschillende aanvallen in de stad ook nog eens 48 gewonden gevallen - een enorm aantal als je bedenkt dat de daders slechts bewapend waren met messen. Al met al konden de daders toch redelijk snel gepakt worden: vanaf het moment dat de politie voor het eerst telefoontjes kreeg over de islamistische gekken die al moordend door de Londense straten trokken tot hun dood zaten slechts 8 minuten.

Het bloedbad lijkt diverse gevolgen te hebben. Allereerst komt de veiligheidsdienst MI5 onder druk te staan: na een eerdere aanslag bij het Westminster Parliament en in Manchester is dit nu de derde islamitische terreuraanslag in slechts enkele weken tijd. Als de inlichtingendiensten het land al niet meer veilig kunnen houden, wie dan nog wel?

Ten tweede zit het Verenigd Koninkrijk nog steeds middenin een verkiezingscampagne. De Telegraph vraagt zich openlijk af of de stembusgang niet moet worden uitgesteld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties