Ooggetuige Londen: "Ze staken een meisje wel 15 keer in de hals terwijl ze 'dit is voor Allah' schreeuwden!"

Ooggetuige Londen: "Ze staken een meisje wel 15 keer in de hals terwijl ze 'dit is voor Allah' schreeuwden!"

"Ik denk dat ze valse bommengordels om hadden, want als ze bommen hadden, zouden ze ons allemaal opgeblazen hebben."

Beetje bij beetje komt de informatie nu uit het Britse hoofdstad, en wordt duidelijk wat voor een bloederige aanslag het precies is geweest. Gerard heeft gezien wat er gebeurde, en vertelt op camera over de nacht die het leven van zes mensen beëindigde - en dat van hem voorgoed veranderde:

Voor wie een beetje moeite heeft met het zware accent van de man, dit is de vertaling van zijn woorden over de ijzingwekkende aanslag van afgelopen nacht:

"Ik zag hoe ze dat meisje aanvielen en ook een kerel neerstaken. Ze kwamen de straat opgerend en ik riep: 'Lopen, iedereen lopen, het zijn terroristen, ze steken iedereen neer'", zegt Gerard aan BBC-verslaggever Mark Lobel.

"Ik volgde ze naar Burough Market (de drie terroristen hadden even voordien met een bestelwagen mensen van het voetpad gemaaid op London Brigde, nvdr) en daar liepen ze de pub Tavern binnen en staken ze de buitenwipper neer. Ze liepen elk café binnen en staken iedereen neer".

"Ik riep 'loop weg, loop weg' en gooide flessen en pintglazen naar ze. Ik probeerde zoveel mogelijk mensen te helpen, maar ik stond machteloos. Was ik gevallen, ze hadden me gedood. Ze liepen op mensen af en schreeuwden 'dit is voor Allah'. Dat meisje gaven ze wel tien of vijftien messteken".

"Ik zag hoe de politie de verkeerde kant opliep en ik riep 'kom mee, ik weet waar ze zijn'. Ik liep de hoek om, hoorde drie schoten en zag de mannen op de grond liggen".

De drie hadden bomgordels om, maar die waren nep. Gerard noemt het een geluk bij een ongeluk, want als ze zichzelf hadden kunnen opblazen hadden ze nog veel meer schade, doden en gewonden aangericht. Achteraf vindt de man het nogal 'dwaas' van zichzelf dat hij glazen naar de mannen had gegooid, maar social media is het daar - terecht- niet mee eens. Men bedankt Gerard massaal voor zijn hulp en wat hij heeft kunnen doen voor de slachtoffers.

Veiligheidsdeskundigen vinden Gerards actie ook moedig:

Laten we hopen dat de man dan ook ruimhartig bedankt zal gaan worden door de Britse autoriteiten. Maar eerst moet men die afschuwelijke rommel nabij London Bridge opruimen...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties