Scholen in diepe angst: 'De onderwereld verovert zijn plek op het schoolplein'

Geen categoriejun 06 2017, 19:00
De schoolpleinen, u weet wel, de plekken waar de kinderen van Nederland opgroeien, zich ontwikkelen, een grote tijd van hun leven in bevinden, wordt 'veroverd door de onderwereld'. Gelooft u het niet? Dit zei een SP'er vandaag in een belangrijk debat over 'schoolpleincriminaliteit'.
Veel scholen kampen met een steeds groter wordende criminaliteit op de schoolpleinen. Volgens de Volkskrant wordt er op scholen actief meisjes geronseld door loverboys om in de prostitutie te gaan werken en worden kinderen ingezet als drugskoerier. Deze ontwikkeling laat ons allemaal verschrikkelijk voelen, zeker voor de veiligheid van onze kinderen. De school is een tweede leefomgeving.
"We staan erbij en kijken ernaar, maar niemand voelt zich geroepen" zegt een PvdA'er en Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie zegt dat er nauwelijks sprake is van echte controle op deze problemen. Wat nog erger is, is dat scholen volgens Blok geen aangifte durven te doen. Sterker nog, ze hebben helemaal geen idee wat ze met de situatie aanmoeten.
Dat is toch van de zotte als de scholen geen aangifte durven te doen en de veiligheid van jongeren op scholen in gevaar is. Het belangrijkste volgens de Minister is dat scholen aangifte doen. Oh ja joh? Er zijn verhalen van jongeren met duizenden euro's op zak die meisjes ronselen en andere kinderen het criminele circuit in willen jagen. Dan moet er helemaal geen sprake zijn van vraagtekens bij toekomstig beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten