Scholen in diepe angst: ‘De onderwereld verovert zijn plek op het schoolplein’

De schoolpleinen, u weet wel, de plekken waar de kinderen van Nederland opgroeien, zich ontwikkelen, een grote tijd van hun leven in bevinden, wordt ‘veroverd door de onderwereld‘. Gelooft u het niet? Dit zei een SP’er vandaag in een belangrijk debat over ‘schoolpleincriminaliteit’. 

Veel scholen kampen met een steeds groter wordende criminaliteit op de schoolpleinen. Volgens de Volkskrant wordt er op scholen actief meisjes geronseld door loverboys om in de prostitutie te gaan werken en worden kinderen ingezet als drugskoerier. Deze ontwikkeling laat ons allemaal verschrikkelijk voelen, zeker voor de veiligheid van onze kinderen. De school is een tweede leefomgeving.

“We staan erbij en kijken ernaar, maar niemand voelt zich geroepen” zegt een PvdA’er en Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie zegt dat er nauwelijks sprake is van echte controle op deze problemen. Wat nog erger is, is dat scholen volgens Blok geen aangifte durven te doen. Sterker nog, ze hebben helemaal geen idee wat ze met de situatie aanmoeten.

Dat is toch van de zotte als de scholen geen aangifte durven te doen en de veiligheid van jongeren op scholen in gevaar is. Het belangrijkste volgens de Minister is dat scholen aangifte doen. Oh ja joh? Er zijn verhalen van jongeren met duizenden euro’s op zak die meisjes ronselen en andere kinderen het criminele circuit in willen jagen. Dan moet er helemaal geen sprake zijn van vraagtekens bij toekomstig beleid.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Dit was ooit een erg leuke land om in te wonen. Gelukkig hebben wij de herinneringen nog.

 2. Ego-non-solus

  NI28: klopt. Wat we ons ook moeten realiseren dat er veel kinderen zijn die zich níet laten criminaliseren. Voorts moeten we oppassen dat de kinderen die het verkeerde pad opgingen niet in hun gevoelens gekwetst worden. Tere kinderzieltjes. Overheidsbeleid van negeren en wegkijken helpt daarbij. Ik denk dus niet dat er iets gaat veranderen.

  1. Ni28

   De goeden lijden onder de slechten zoals het altijd al was maar helaas denk ik dat de verhoudingen veranderen. Een kind sociaal opgevoed die krijgt het nog moeilijk in het leven. Maar laten wij het niet opgeven.

 3. Marija

  Als die kindertjes op het schoolplein zakken geld verdienen, zo schijnt het echt te zijn,
  (ik hoorde dat een klein knulletje met flinks wat pakken geld in zijn zak op het schoolplein is gezien), maak je mij niet wijs dat er ouders zijn die daar niet lekker van mee profiteren.
  Opvoeden is er toch niet meer bij.
  (ik wil niet generaliseren), maar kennelijk is dit de realiteit en al lang bekend.

 4. NoDoubt

  De Staat aansprakelijk stellen. Als ouders draag je je kind over aan de school, ivm de leerplicht. Daardoor ligt er een heel grote verantwoordelijkheid bij de school. Schaalvergroting van de scholen en de klassen, schaalverkleining van politie en blauw op straat, en weg is de toezicht en handhaving. Het wordt die jongens wel heel erg makkelijk gemaakt. Een verhoogde druk op docenten, een verhoogde druk op politie. En de regentenpolitiek reageert verbaasd. De scholen en politie klagen al langer maar vinden geen gehoor. En dan wordt de loverboy opgepakt en staat hij zo weer op straat, geen paspoort wordt ingenomen want stel je voor.

 5. van Urk

  Aangifte doen? Als de politie merkt dat het allemaal om criminele moeslim bontkraagjes gaat dan weten zij die school opeens niet meer te vinden waar vanuit aangifte is gedaan.

 6. Babaji538

  De man had vroeger een leidende functie.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.