Slap: wijken lijden onder ramadan-rellen, politie “wil niet stigmatiseren” en ontkent probleem

Sinds de islamitische vastenmaand is begonnen, zijn ook overlast en vandalisme toegenomen. Maar de politiek-correcte politie weigert het verband tussen de ramadan en overlast te erkennen.

“De politie is je beste vriend,” luidde een beroemde slogan van de Nederlandse politie. Maar hoewel dienders op straat zich doorgaans naar eer en geweten inzetten om Nederland veilig te houden, gooit de politieleiding er met de pet naar. De beleidsmakers bij de politie zijn helemaal niet onze beste vriend: ze sluiten de ogen voor problemen vanuit een misselijkmakend politiek-correct idealisme.

Dat blijkt uit de bizarre reactie van de politie op de ramadan-overlast waar veel Nederlandse wijken mee te maken hebben sinds het begin van de vastenmaand. De Telegraaf schrijft over de rellen, die voor overlast en schade zorgen voor wijkbewoners en ondernemers. Er worden onder meer auto’s in de fik gestoken, winkelruiten bekogeld en er wordt vuurwerk afgestoken. Sinds het begin van de ramadan is het elke avond raak: islamitische jongeren gaan ’s avonds naar de moskee, en na afloop begint het kabaal. De Telegraaf schrijft:

“Uit angst wil niemand met zijn naam in de krant, maar unaniem klinkt het: sinds de ramadan is begonnen, is de overlast toegenomen.”

Je zou verwachten dat de politie in dit geval de wijkbewoners steunt. Je zou denken dat de politie de overlast serieus neemt, en de vandalen aanpakt. Je zou ook hopen dat de politie het verband tussen de ramadan en overlast erkent, en het probleem aanpakt. Maar nee. Niets van dat alles. De politie weigert het overduidelijke verband tussen ramadan en overlast te erkennen, terwijl buurtbewoners eronder lijden. Een politiewoordvoerder in Haarlem:

“Ik snap dat het opvalt, maar we willen niet stigmatiseren.”

Wat een politiek-correcte onzin. Waarom is het stigmatiserend om een feit te erkennen? Ook de gemeente Haarlem bedient zich van dit soort slap gezwets, en weigert toe te geven dat ramadan-overlast met name een groot probleem is in de multiculturele wijk Schalwijk: er is immers in de hele stad extra politie-toezicht tijdens de ramadan. Ah, oke, dan is er natuurlijk geen probleem! Dank jullie wel, gemeente Haarlem!

In tegenstelling tot de gemeente en de politie is een moskeeganger van Marokkaanse komaf in Schalkwijk niet bang om de vinger op de zere plek te leggen:

“De Marokkaanse ouders roepen hun kinderen niet tot de orde.”

Kijk, aan zo’n moskeeganger heb je dus meer dan aan de politie en de gemeente bij elkaar. Hoe triest is het dat een moskeelid zélf wel het probleem benoemt, terwijl de gemeente en de politie er de ogen voor sluiten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. HW

  Ze moeten natuurlijk eerst een paar hoofddoekjes laten rondlopen, want dat kweekt respect. Nog liever wegkijken.
  De gummiknuppel erover, dat kweekt respect. In hun thuislanden en thuis weten ze niet anders.

  1. poison

   Zo is het.

 2. buitenbeentje

  Ht beste kan de politie achter hun koffie blijven zitten. Hoe meer de boel in het honderd loopt, des te meer mensen zullen eindelijk inzien wat hun voorland is. uiteindelijk blijven alleen de VARA / Joop en de BN-ers in de ontkenninsfase.

  Dus Rammen dan.

 3. HaZ

  Wat is er nou interessanter voor de overlast zorgende moslims dan lekker rellen na zonsondergang met z’n allen. Daar zit het probleem…..met z’n allen ! Hoe bestaat het dat een stadion vol met supporters wel de begeleiding van politie en ME krijgt en in een klapperwijk met raddraaiend moslimtuig alle ruimte wordt geboden om te vernielen, terroriseren etc. ANGST, pure ANGST !!. De Nederlandse politie ( met als opperschijter de betreffende burgemeester) schijt gewoon in zijn broek om dit geteisem aan te pakken alleen omdat het moslims zijn. Bang voor de politieke gevolgen van hun beslissingen die tegen niet-moslims wel genomen worden. Zo ver is Nederland al ingedaald anno 2017. We zijn een schijterig volkje geworden en een keer raden wie daar de schuld van heeft ; Het zogenaamde alleswetende corrupte dievengilde in Den Haag wat zich democratische volksvertegenwoordiging noemt.

 4. TheGrimReaper

  @HW:
  “De gummiknuppel erover, dat kweekt respect. In hun thuislanden en thuis weten ze niet anders.”

  Maar DAT is dan weer niet Politiek Correct….

  *sarcasme modus uit*

 5. van Urk

  politieke correctheid heeft ons land compleet verpest.

 6. Guus Geluk

  Keihard ingrijpen. Traangas en knuppel. Spijkermatten en plein schoonvegen. Met een pak op de broek respect afdwingen

  1. van Urk

   Guus Geluk waar heeft u het over? We hebben het wel over door links beschermde menssoorten.

   1. Guus Geluk

    Ja. Wat mij betreft mogen ze best herrie trappen, zolang ze maar terug hun huis worden ingeranseld. Blijkbaar willen of kunnen die ouders hun kind geen pak op hun broek geven. Het lijkt me goed om de politie deze opvoedkundige taak in handen te geven.

    Ik veronderstel dat die Turk met die hond aan z’n been – weet je wel, die in alle kranten te zien was – de eerstvolgende jaren niet meer in de buurt van een politiebus durft te komen. Wel -.

 7. Floris

  Het is al 40 jaar lang beleid om toch vooral niet te stigmatiseren.

  Kijk waar het toe geleid heeft.

  1. Hendriekus

   Heb je nog een paar citaten uit de koraan kunnen verzinnen vandaag, florisantje?

   1. Floris

    Wim Hutten alert!!!

    Trol Isolde heeft weer een nieuwe nick.

    1. Sniper666

     @ Floris

     Ja Hendriekus is verdacht.

     1. Floris

      Die mafklapper wisselt steeds sneller van nick. Hij is waarschijnlijk gestopt met het innemen van z’n medicijnen.

 8. Sniper666

  Rammedan moet op medische gronden verboden worden in Nederland. Het is slecht voor het menselijk lichaam, kappen met die ongein!

  1. HaZ

   Weet je het zeker Sniper ? Er ligt al een voorstel om het juist op te rekken naar 12 maanden per jaar.

 9. Pedrito

  Hoe zo de politie inschakelen. Moslims willen toch oorlog met de autochtone bevolking ?
  Nou vorm buurtwachten met honden en bijbehorende knuppels en ander wapentuig en los op die onbenullen tot in het kleinste kamertje in hun woningen. Alles onder het motto: “Wij eisen ons land terug !” en Wie niet horen (aanpassen) wil, gaat dat erg pijnlijk en vooral ang voelen !”.

 10. nienke

  Als de politie het verdomd ons te beschermen of dat ze het niet kunnen laat de MARINIERS het dan oplossen maar doe iets om dit tuig te stoppen.
  Herinner mij nog de provo tijd dat het station van Amsterdam vol zat met deze lieverdjes, de politie kon er ook niets aan doen en uiteindelijk kwamen de Mariniers er aan te pas en in 1 uur was het station leeg, opgeduveld allemaal.
  Dit moeten ze nu ook doen met die ellendelingen, de politie is niet in staat dit zooitje tot de orde te roepen, dus laat de mariniers het doen, verzeker U binnen 1 uur is het opgelost.
  Schande dat de politie de mensen die er onder lijden niet bij staat, stelletje schijtzakken jullie moesten je dood schamen.

 11. Ngatimoto

  In ‘De Telegraaf’ een video van amok makende bestuurder die na kleine aanrijding volkomen door het lint gaat. Staan minstens zes agenten omheen en dan rijdt de man ook nog ongehinderd weg. Schelden kan hij als de beste. Maar die agenten doen helemaal niets. In Amerika, Frankrijk of Spanje zou zo’n figuur helemaal aan gort zijn geslagen. http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/28299281/__Woeste_man_ontsnapt_aan_politie__.html

  1. EvG

   Ja, moeten wij eens gaan doen met onze witte koppen. Dan hadden we al sneller geboeid en al, achter in de politieauto gezeten dan dat stuk getint ellende in z’n golfje.

 12. Marija

  *Politie wil niet stigmatiseren en ontkent het probleem*
  In ons land Nederland leven ruim genomen bijna 1 miljoen moslims, velen daarvan geven overlast.
  Daar hoef ik verder niet over uit te wijden.

  Vergelijk dat eens met de 1,5 miljoen genegeerde stemmers op Wilders, die zich over het algemeen wel weten te gedragen en nooit worden gehoord of erkend, dan vind ik dit ronduit ergerlijk en zeer discriminerend.

  Ik word er onpasselijk van, wat een land wordt dit en met open ogen laten we het gebeuren en daarmee bedoel ik dan Den Haag. Zij zijn n.l. de enige die daaraan iets kunnen veranderen.

  WILDERS MOET MEEPRATEN AAN DE ONDERHANDELINGSTAFEL.

 13. nienke

  @Marija.

  Helemaal met je eens, het euvel is dat men doodsbang is voor de moslims.
  De represailles die volgen als men dit tuig aanpakt zijn ons allen wel bekend.
  En het zal steeds erger worden, de politie lachen ze uit en onze normen en waarden lappen ze aan hun laars.

 14. HaZ

  Bij deze burgemeester is er inmiddels een kwartje (€ 0,1136) gevallen, maar of diens
  opgestoken vingertje uiteindelijk helpt….?
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28305048/__Relalarm_ramadan__.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.