Slap: wijken lijden onder ramadan-rellen, politie "wil niet stigmatiseren" en ontkent probleem

Geen categoriejun 02 2017, 17:01
Sinds de islamitische vastenmaand is begonnen, zijn ook overlast en vandalisme toegenomen. Maar de politiek-correcte politie weigert het verband tussen de ramadan en overlast te erkennen.
"De politie is je beste vriend," luidde een beroemde slogan van de Nederlandse politie. Maar hoewel dienders op straat zich doorgaans naar eer en geweten inzetten om Nederland veilig te houden, gooit de politieleiding er met de pet naar. De beleidsmakers bij de politie zijn helemaal niet onze beste vriend: ze sluiten de ogen voor problemen vanuit een misselijkmakend politiek-correct idealisme.
Dat blijkt uit de bizarre reactie van de politie op de ramadan-overlast waar veel Nederlandse wijken mee te maken hebben sinds het begin van de vastenmaand. De Telegraaf schrijft over de rellen, die voor overlast en schade zorgen voor wijkbewoners en ondernemers. Er worden onder meer auto's in de fik gestoken, winkelruiten bekogeld en er wordt vuurwerk afgestoken. Sinds het begin van de ramadan is het elke avond raak: islamitische jongeren gaan 's avonds naar de moskee, en na afloop begint het kabaal. De Telegraaf schrijft:

"Uit angst wil niemand met zijn naam in de krant, maar unaniem klinkt het: sinds de ramadan is begonnen, is de overlast toegenomen."

Je zou verwachten dat de politie in dit geval de wijkbewoners steunt. Je zou denken dat de politie de overlast serieus neemt, en de vandalen aanpakt. Je zou ook hopen dat de politie het verband tussen de ramadan en overlast erkent, en het probleem aanpakt. Maar nee. Niets van dat alles. De politie weigert het overduidelijke verband tussen ramadan en overlast te erkennen, terwijl buurtbewoners eronder lijden. Een politiewoordvoerder in Haarlem:

"Ik snap dat het opvalt, maar we willen niet stigmatiseren."

Wat een politiek-correcte onzin. Waarom is het stigmatiserend om een feit te erkennen? Ook de gemeente Haarlem bedient zich van dit soort slap gezwets, en weigert toe te geven dat ramadan-overlast met name een groot probleem is in de multiculturele wijk Schalwijk: er is immers in de hele stad extra politie-toezicht tijdens de ramadan. Ah, oke, dan is er natuurlijk geen probleem! Dank jullie wel, gemeente Haarlem!
In tegenstelling tot de gemeente en de politie is een moskeeganger van Marokkaanse komaf in Schalkwijk niet bang om de vinger op de zere plek te leggen:

"De Marokkaanse ouders roepen hun kinderen niet tot de orde."

Kijk, aan zo'n moskeeganger heb je dus meer dan aan de politie en de gemeente bij elkaar. Hoe triest is het dat een moskeelid zélf wel het probleem benoemt, terwijl de gemeente en de politie er de ogen voor sluiten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten