Islamitisch vasten betekent rellen: gemeenten staan machteloos

Geen categoriejun 02 2017, 11:00
Ze worden ook wel 'ramadanvandalen' genoemd. Moslims die tijdens de ramadan helemaal 'loco' gaan en dus allemaal spullen gaan afbreken. Niets zegt beter 'vasten en vrede' als lekker alles vandaliseren.
Het erge is dat gemeenten gewoon niets kunnen doen. 'Veel kan je niet doen. Behalve de pakkans vergroten' zegt de directeur van het Centrum voor Openbare orde en Veiligheid, Jan Brouwer. Daar sta je dan, machteloos als de buurt vernield wordt zodra ze de moskeeën verlaten.
Er wordt veel gedaan door moskeeën en moslims om de buurt te informeren en te 'adviseren' over de ramadan en alles wat erbij komt kijken. Informatiepamfletten worden in buurten door de brievenbussen gestrooid om aan te geven dat het allemaal gaat om 'saamhorigheid'. Ook waarschuwen sommige pamfletten voor rondhangende jeugd op de late uurtjes, omdat ze dan weer mogen eten en actief worden.
Voor zover de 'saamhorigheid' en het 'reinigen van de ziel' door de ramadan. Afgelopen week kwam er ook een idee van een aantal Christenen om Pinksteren om te ruilen met het Suikerfeest. Het is verre van een goed idee om dit soort ideeën serieus te nemen als er tijdens ramadan een stijging is in het vandalisme door moslims. Laten ze eerst eens even leren wat 'saamhorigheid' echt is, namelijk met je vingers afblijven van iemand anders zijn eigendom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten