Zweedse "islamofobie-expert" sluit zich aan bij ISIS, roept op tot aanslagen in Zweden

Geen categoriejun 16 2017, 21:44
De tot de islam bekeerde Zweed preekte lange tijd in een "Multicultureel Centrum" in Göteborg. Nu woont hij in Raqqa en roept hij op tot het doden van ongelovigen.
Dat moslimfundamentalisten meer kapot maken dan je lief is, wisten we al. De aanslagen in Europa de afgelopen twee jaar bewijzen dat de islam gevaarlijker en agressiever is dan ooit tevoren. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen een einde willen aan massa-immigratie. Maar wie denkt dat het gevaar alleen van asielzoekers of immigranten komt, heeft het mis. Terreurgroepen hebben namelijk ook handlangers onder autochtone Europeanen, en die zijn minstens zo fanatiek. Mikael Skråmo is zo'n handlanger van terreur.
[caption id="attachment_169082" align="aligncenter" width="631"]Schermafbeelding 2017-06-16 om 21.45.30 Mikael Skråmo geeft zijn mening over islamofobie op de Zweedse publieke omroep.[/caption]
Skråmo bekeerde zich tien jaar geleden tot de islam en werd vervolgens steeds radicaler. Toch werd hij door de Zweedse publieke omroep SVT uitgenodigd om als ervaringsdeskundige zijn mening te geven over "islamofobie" in de Zweedse samenleving. Het linkse Zweden ziet de vrees voor de islam immers als een groot maatschappelijk probleem. Skråmo bewijst echter dat die vrees niet ongegrond is. Na jarenlang salafistische preken te hebben gehouden in moskeeën en multiculturele jeugdcentra in Göteborg, sloot hij zich in 2014 aan bij ISIS. Skråmo heette inmiddels Abdul Samad Al-Swedi. Hij vertrok met zijn gezin naar Raqqa en maakt vanuit daar propaganda voor het kalifaat.
Maar het wordt nog veel bizarder. Terwijl Skråmo in het ISIS-kalifaat verbleef, ontving hij nog steeds een uitkering van de Zweedse overheid. Uiteindelijk werd de uitkering stopgezet, maar de ISIS-terrorist ontving toch nog tien maanden lang 500 euro per maand van de Zweedse belastingbetaler. Makkelijk verdiend in Raqqa!
Erg dankbaar is de Zweedse bekeerling echter niet: hij liet deze week weer van zich horen met een nieuwe videoboodschap. Daarin roept hij moslims op tot het doden van ongelovigen en het plegen van aanslagen in Zweden:

"Moge Allah een leeuw wakker maken. Een strijder in Zweden die de roep van de jihad zal beantwoorden temidden van de vijand."

Mocht Skråmo overigens ooit willen terugkeren naar Zweden, hoeft hij zich weinig zorgen te maken. Het Scandinavische land stelt zich extreem ruimhartig op tegen teruggekeerde ISIS-strijders: ze krijgen in sommige gemeenten gratis rijlessen, hun schulden worden kwijtgescholden én ze krijgen psychologische hulp. Wat wil je nog meer? Het klinkt hard, maar dat soort slap beleid is gewoon vragen om aanslagen. Want voor iemand als Skråmo is er maar één woord: landverrader.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten