Zweedse “islamofobie-expert” sluit zich aan bij ISIS, roept op tot aanslagen in Zweden

De tot de islam bekeerde Zweed preekte lange tijd in een “Multicultureel Centrum” in Göteborg. Nu woont hij in Raqqa en roept hij op tot het doden van ongelovigen. 

Dat moslimfundamentalisten meer kapot maken dan je lief is, wisten we al. De aanslagen in Europa de afgelopen twee jaar bewijzen dat de islam gevaarlijker en agressiever is dan ooit tevoren. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen een einde willen aan massa-immigratie. Maar wie denkt dat het gevaar alleen van asielzoekers of immigranten komt, heeft het mis. Terreurgroepen hebben namelijk ook handlangers onder autochtone Europeanen, en die zijn minstens zo fanatiek. Mikael Skråmo is zo’n handlanger van terreur.

Schermafbeelding 2017-06-16 om 21.45.30
Mikael Skråmo geeft zijn mening over islamofobie op de Zweedse publieke omroep.

Skråmo bekeerde zich tien jaar geleden tot de islam en werd vervolgens steeds radicaler. Toch werd hij door de Zweedse publieke omroep SVT uitgenodigd om als ervaringsdeskundige zijn mening te geven over “islamofobie” in de Zweedse samenleving. Het linkse Zweden ziet de vrees voor de islam immers als een groot maatschappelijk probleem. Skråmo bewijst echter dat die vrees niet ongegrond is. Na jarenlang salafistische preken te hebben gehouden in moskeeën en multiculturele jeugdcentra in Göteborg, sloot hij zich in 2014 aan bij ISIS. Skråmo heette inmiddels Abdul Samad Al-Swedi. Hij vertrok met zijn gezin naar Raqqa en maakt vanuit daar propaganda voor het kalifaat.

Maar het wordt nog veel bizarder. Terwijl Skråmo in het ISIS-kalifaat verbleef, ontving hij nog steeds een uitkering van de Zweedse overheid. Uiteindelijk werd de uitkering stopgezet, maar de ISIS-terrorist ontving toch nog tien maanden lang 500 euro per maand van de Zweedse belastingbetaler. Makkelijk verdiend in Raqqa!

Erg dankbaar is de Zweedse bekeerling echter niet: hij liet deze week weer van zich horen met een nieuwe videoboodschap. Daarin roept hij moslims op tot het doden van ongelovigen en het plegen van aanslagen in Zweden:

“Moge Allah een leeuw wakker maken. Een strijder in Zweden die de roep van de jihad zal beantwoorden temidden van de vijand.”

Mocht Skråmo overigens ooit willen terugkeren naar Zweden, hoeft hij zich weinig zorgen te maken. Het Scandinavische land stelt zich extreem ruimhartig op tegen teruggekeerde ISIS-strijders: ze krijgen in sommige gemeenten gratis rijlessen, hun schulden worden kwijtgescholden én ze krijgen psychologische hulp. Wat wil je nog meer? Het klinkt hard, maar dat soort slap beleid is gewoon vragen om aanslagen. Want voor iemand als Skråmo is er maar één woord: landverrader.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Floris

  De man is krankzinnig.

 2. HaZ

  Abba had een vooruitziende blik met hun liedje : The winner takes it all ! Zweden is hét voorbeeld hoe het “naar de kloten gaan” van een land verloopt.

  1. Floris

   Hoe linkser, hoe sneller de boel naar de kloten gaat. Dat is een ijzeren wet.

   1. meanstreak2099

    helaas een waarheid als een koe

 3. Nasrani

  Zijn oproep zal geen gehoor vinden. De islam is een ideologie van vrede. Dus waar maakt iedereen zich druk over.

 4. Sniper666

  Tegen de muur die gast en afknallen.

 5. Marija

  Ik zie twee kinderen met een moordlustige vader.
  Wat een geweldig voorland.
  Al dit soort gevaarlijke mensen zouden op een quarantaine eiland gezet moeten worden tot ze hersteld zijn, minimale uitkering en hard werken op het land.
  Daar het wegkijken inmiddels de norm is geworden, zal niets meer kunnen voorkómen dat wij naar de gallemiese gaan.

 6. Nederlandse_Patriot

  Fusilleren.

 7. SlimK1nd

  Landverraad. Terreur. Lidmaatschap terroristische organisatie. Schendingen mensenrechten en uiteraard… ernstige en zware kindermishandeling. Het willens en wetens in levensgevaar brengen van kinderen. Arme kids.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.