Bedankt, Mark! Defensie schort trainingen op om levensgevaarlijke omstandigheden

Geen categoriejul 13 2017, 20:00
Het Korps Commandotroepen, de elite van ons leger, kan de rest van het jaar niet meer oefenen.
Mark Rutte en zijn faalkabinet hebben er weer eens een potje van gemaakt. Alsof Nederland niet al genoeg problemen heeft - migratie, iemand? - blijkt nu ook dat er bij Defensie vanalles mis is. Het is op dit moment zelfs zó erg dat sommige trainingen niet meer doorgaan, omdat de veiligheid van onze militairen simpelweg niet meer gegarandeerd kan worden, zoals de NOS bericht:

De oefeningen van het Korps Commandotroepen worden de rest van dit jaar grotendeels stilgelegd omdat de veiligheid van de elitesoldaten niet gegarandeerd kan worden. Het ministerie van Defensie bevestigt berichtgeving daarover van RTL Nieuws.

Aanleiding voor het besluit is een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, dat drie weken geleden is gepresenteerd. Daarin staat dat de commandotroepen jarenlang schiettraining kregen onder gevaarlijke omstandigheden. Dat leidde in maart 2016 tot een fataal incident met een militair van 35.

Lekker is dat. Wat de NOS - en de rest van het mediakartel - er natuurlijk niét bij vertellen is dat dit allemaal te wijten is aan het destructieve beleid ten opzichte van Defensie de afgelopen jaren. Jaar op jaar is geld uit dat budget daar gehaald, omdat het 'toch niet nodig meer was anno 2017'. Ik kan het niet anders verwoorden dan dat de mannen en vrouwen die ons land in geval van nood moeten beschermen, onder het regime Rutte keihard zijn uitgekleed. Dat is letterlijk en figuurlijk het geval: het was soms zelfs zó schrijnend dat onze helden bij oefeningen bij gebrek aan eigen uitrustingen maar wat moesten lenen van collega-militairen uit andere landen. Bij het lezen van dat soort berichten lachen schurken als Vladimir Poetin, Kim Jong-un en natuurlijk ook Abu Bakr al-Baghdadi zich vanzelfsprekend helemaal kapot: 'Is dát beholpen zooitje nou de elitetroepen van Nederland?' zullen ze daar denken. Nee, die hebben weinig te vrezen.
Bij gebrek aan geld ontstaan natuurlijk vanzelf andere gebreken. Op dit moment is het dus zó ernstig geworden, dat men simpelweg niet meer de veiligheid van onze troepen - vorig jaar overleed er al één tijdens een training - kan garanderen. Bizar!
Er zit dus maar één ding op voor Rutte en zijn kabinet aan prutsers: trek nog snel het boetekleed aan, beken dat je ons land ernstige schade hebt aangedaan met al die bezuiningingen en pomp als de wiederweerga extra miljarden daar waar het écht nodig is: in de verdediging van dit mooie land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten