Bizar: Zoetermeerse moslims zetten even vrolijk - en hartstikke illegaal - nieuwe moskee neer

Geen categoriejul 08 2017, 14:00
De gemeente Zoetermeer gaat eindelijk - soort van - actie ondernemen tegen een moskee die keihard zonder enige toestemming is neergezet in de stad.
Al maanden leven de inwoners van de Zoetermeerse Schoolstraat in een hel. Tig keer per dag wordt de rust die ze in hun eigen huizen en achtertuinen zouden moeten hebben wreed verstoord door het luidruchtige gebed van moslims daar. De Islamitische Stichting Nederland had namelijk even besloten om zonder enige vergunning een achtertuin om te bouwen tot een opendeurmoskee. Vroeger stond hier - zoals volgens de vergunning is toegestaan - een bescheiden schuurtje. Tegenwoordig staat hier echt een gebouwtje wat vele malen groter is dan mag, en vooral: wenselijk is.
Volgens verhalen van buren wordt er altijd met de deur open gebeden, waardoor de hele buurt dus fijn vijf keer per dag mee kan genieten van de luide gebeden daar. Vanzelfsprekend regende het klachten bij de gemeente, maar tot deze week was de gemeenteraad daar niet zo in geïnteresseerd. Alleen doordat buurtbewoners zich weigerden te laten wegjagen uit hun eigen huizen heeft de gemeente toch eens wat gedaan: het College is daar tot de conclusie gekomen dat de moskee daar inderdaad niet gebouwd had mogen worden.
Goh: en daar hadden ze dan eeuwen voor nodig. En dat terwijl iedereen bij het Kadaster in één oogopslag kan zien hoe groot men wel en niet mag bouwen in Nederland, maar deze ambtenaren hadden daar natuurlijk veel langer voor nodig. Vanzelfsprekend heeft dit dan ook niet (alleen) met langzame ambtenaren te maken, maar alles met politiekcorrecte politici. Want hoe fout ben je wel niet als je een moskee laat sluiten voor zoiets onbenulligs als een illegale bouw? Dat moet je toch minstens van fascistische huize komen! Hoe verrassend is het dan ook om te zien dat de grootste partij in de gemeenteraad daar de professionelere wegkijkers - D66 - zijn. Ah, dat verklaart al een hoop!
Wat echter pas écht triest is, is dat de inwoners van deze buurt nog steeds geen rust zullen hebben. Lees maar mee wat het College te zeggen had namelijk:

Volgens het college van Zoetermeer is er in strijd met het bestemmingsplan verbouwd. ,,De schuur had niet omgevingsvrij gebouwd mogen worden en dat hebben we de eigenaar inmiddels ook laten weten. Er zal een omgevingsvergunning aangevraagd moet worden”, aldus de woordvoerder van wethouder Marc Rosier (VVD).

Ah, dank u wel meneer de wethouder: we dachten al even dat dat illegale preekhok tegen de vlakte zou moeten! Natuurlijk niet. In plaats daarvan mogen ze even alsnog een vergunninkje aanvragen en doorgaan alsof er niets aan de hand is. Ongetwijfeld zal die ook nog eens met spoed behandeld worden, waardoor deze buurt met wat geluk hooguit een weekje van de rust zal kunnen genieten. Daarna is het echter definitief uit met de pret: deze mensen hebben nu vanuit hun achtertuinen een eersteklas uitzicht op de islamisering van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten