Colombia: een steeds populairdere vakantiebestemming

Denk jij bij Colombia altijd aan cocaïne en drugskartels? Think again! Een reis naar dit Zuid-Amerikaanse land leert je dat het beter geassocieerd worden met dampende salsa clubs, een fantastische natuur en oude koloniale stadjes. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Colombia. En dat zullen er alleen nog maar meer worden. Het aantal vluchten naar deze bestemming neemt toe én ze blijven ook nog eens dalen in prijs. Wanneer ga jij?

Het einde van de drugsoorlogen

De tijd dat Pablo Escobar in Colombia regeerde is voorgoed voorbij. Na jaren van oorlog tussen drugskartels, guerrilla’s, de overheid en burgers, krabbelt het land nu weer uit het dal. Vorig jaar nog sloot president Santos een vredesakkoord met de FARC, wat de deur opent naar een veilige toekomst. En daar profiteren ook wij in Nederland van. De straten van Colombia worden zo namelijk steeds veiliger voor de westerse toerist. Ben je dus benieuwd naar wat het ware Colombia je te bieden heeft, dan staat nu niets je meer in de weg om het land te ontdekken.

Diversiteit op elk gebied

De afgelopen jaren is het aantal toeristen in het land van Gabriel Garcia Marquez ongelooflijk toegenomen. Uiteraard is dat niet geheel zonder reden. Colombia heeft alles te bieden waar je als reiziger op zoek naar bent. Caribische stranden in het noorden van het land, dramatisch gebergte in de Andes, ontelbaar veel diersoorten in de Amazone en een interessante geschiedenis in de kleurrijke koloniale stadjes. Daarnaast zijn steden als Bogotá en Medellín miljoenensteden die niet alleen bruisend zijn voor het nachtleven, maar ook innovatief en culinair ontwikkeld. In Colombia hoef je je echt nooit te vervelen!

Goedkoop naar Colombia

Zou jij ook wel eens de schoonheid van Colombia willen ontdekken? Dat kan! Verschillende vliegtuigmaatschappijen spelen in op het toenemende aantal toeristen en komen met steeds meer vluchten naar Colombia. Daardoor wordt het je steeds gemakkelijker gemaakt om dit land met eigen ogen te aanschouwen. Zowel op financieel als praktisch gebied. Onze eigen KLM bijvoorbeeld vliegt vijf keer per dag naar dit mooie land. En voor mensen die absoluut niet van overstappen houden maakt KLM het al helemaal gemakkelijk: er zijn directe vluchten vanaf Amsterdam naar het Caribische Cartagena en naar de hoofdstad Bogotá. Daarnaast vliegen ook andere bekende maatschappijen, zoals Air France, Lufthansa, Iberia of Turkish Airlines naar het Latijns-Amerikaanse continent voor prijzen vanaf €590,-. Zo wordt het dus wel heel gemakkelijk om vliegtickets Colombia te vinden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. buitenbeentje

  Mooi land, lieve mensen, zou er inderdaad wel weer eens naar toe willen.

 2. Ali Yas

  Een moordland, dat Columbia (meer dan 20 per 100k per jaar).

 3. Babaji538

  Ik ben blij, dat ik het niet op mijn geweten
  moet dragen.
  Hoe krijg je het ook, maar enigszins,
  voor elkaar?
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.