DENK is lekker boos op Trump: ‘Zooo gemeen dat Nederlandse moslims de VS niet in mochten!’

DENK is boos, en nog wel op de machtigste man ter aarde. Wat zal hij bang zijn.

Maak je borst maar alvast nat, Donald Trump, want Tunahan Kuzu en zijn islamiseringsbrigade vinden je niet zo lief! Ze hebben wat te klagen over het feit dat er ‘door jouw inreisverbod’ ook al geen Nederlandse moslims meer de Verenigde Staten in mogen. Ze hebben zelfs – houd je vast – Kamervragen zitten stellen erover:

De heren zijn namelijk not amused dat Ohtmane Charib en Ismail Aghzanay afgelopen week jouw land niet in mochten, Donald. Naar eigen zeggen werden ze urenlang ondervraagd en uiteindelijk de toegang tot Amerika ontzegd, puur omdat ze moslim zijn. Vanwege jouw dictatoriale, megadiscriminerende inreisverbod voor aanhangers van de Islam. Vreselijk enzo.

Dat is natuurlijk allemaal je reinste onzin. Laten we het maar even uitleggen, voor wie – lees: DENK – het nog niet helemaal lijkt te snappen: er bestaat in Amerika geen inreisverbod voor moslims. Het is een inreisverbod voor landen die worden aangemerkt als gevaarlijk, en dat daar nou toevallig – of misschien niet geheel toevallig, ze zijn toch altijd zo vreedzaam – vooral moslims wonen is daarbij niet relevant: als christelijke Jemeniet kom je er namelijk ook niet in, het is puur een kwestie van nationaliteit en niet van religie. Het is dan ook volstrekt onzinnig om te denken dat de weigering van deze jongens iets met dat inreisverbod te maken heeft: als we het AD mogen geloven hebben zij enkel de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit, wat niet voor problemen zou moeten zorgen. Dat dit duo de Verenigde Staten niet in mocht, zullen de Amerikanen vast een goede reden voor hebben die de jongens misschien niet graag openbaren. Misschien zaten in de wachtrij voor de paspoortcontrole wel te grappen over explosieven: je weet het gewoon niet. Wat we echter wél weten is dat er dagelijks vele Nederlanders, Marokkanen én moslims het land binnenkomen, waardoor er dus geen enkele reden is om te denken dat dat de reden was.

Dus DENK: houd eens even snel op met dit kinderachtige gejank, en kijk naar de feiten. Misschien hebben deze jongens wat gedaan wat ze niet willen vertellen, of misschien zijn de veiligheidsbeambten hen onterecht ergens van verdacht. Dat weten we simpelweg niet, maar wat we wél weten is dat hun geloof zelf nooit direct aanleiding voor de weigering kan zijn geweest. Kappen dus met dat gemimimi, en ga jullie nu eens richten op échte problemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. sonar

  Als Denk boos is,dan is het gevaar geweken.

 2. Maantje_1990

  Goh, wat zal dat een indruk maken op president Trump. Die zit nu vast met een hele hoop angst en wanhoop vanuit het witte huis uit het raam te kijken.

 3. buitenbeentje

  trump vs DENK, DACHT het niet.

 4. meanstreak2099

  dit is echter niet iets nieuws, je komt er niet in als je een strafblad hebt of als je naam op een geheime lijst staat van gezochte terroristen(hoeft niet perse te zijn dat je die persoon bent)

 5. Kodi

  Vraag: Geldt Trumps “moslim-ban” ook voor Nederlandse staatsburgers?

  Antwoord: Zijn Moslims dan Nederlanders?

 6. Arnoniemuss

  “DENK is lekker boos op Trump: ‘Zooo gemeen dat Nederlandse moslims de VS niet in mochten!’”, schrift de redactie.

  Het wordt hier hoe langer, hoe infantieler. De overdreven weergave van Kuzu’s reactie is bedoeld om Kuzu te infantiliseren. Maar de reactie zegt meer over het peil van de redactie dan over de infantiliteit van Kuzu. Met wie ik overigens weinig affiniteit heb.

 7. corfo

  Ik hoorde dat president Trump helemaal ondersteboven is door de uitlatingen van ene Kuzu; Trump laat zich nu rondrijden in een zwaar gepantserde auto, uit angst.
  Trieste Kuzu !!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.