Derk Jan Eppink: “West-Europese landen hebben de wil niet om te overleven”

Volgens Nietzsche was de belangrijkste kracht voor de mens de wil om te overleven. Modern Europa bewijst het tegendeel.

Dat vindt Derk Jan Eppink tenminste. In een nieuwe column voor de Volkskrant — waar hij wonderbaarlijk genoeg de ruimte krijgt om zijn rechte gedachtegoed aan de man te brengen — legt hij uit dat het moderne Europa die wil om te overleven al lang verloren heeft.

West-Europese politiek-culturele elites zijn levensmoe. Het is mooi geweest. Ze laten de Westerse cultuur eroderen. In Binnenhoftermen: West-Europa gaat richting ‘voltooid leven’.

Als voorbeeld noemt Eppink Fredrik Reinfeldt, ex-premier van Zweden en hoegenaamd een conservatief. Die zei ooit: “Alleen het barbarendom is echt Zweeds. Alle andere zaken kwamen van buitenaf.” Zoals Eppink terecht schrijft nam Zweden daarom de proef op de som. Iedereen was welkom. “Maar bij 160 duizend barstte het. De grenzen gingen dicht. Zweden ontving naar verhouding meer asielzoekers dan Duitsland. Naar Nederlandse verhoudingen: 250 duizend. In één jaar! De verkiezingsuitslag van 15 maart zou er wat anders hebben uitgezien.”

Desondanks bleef het multiculturalisme de staatsreligie. Het gevolg?

 In 2015 telde Zweden per hoofd van de bevolking de meeste verkrachtingen ter wereld, na Lesotho. De politie fatsoeneert statistieken. Daders? Zweedse mannen! De media doen aan zelfcensuur en de politiek doet alsof haar neus bloedt. De nieuwkomers betreden een culturele leegte en vullen zelf de normstelling in. Zweden schaft zichzelf af.

Vergelijk dit met, om maar iets te noemen, de heersende cultuur op het Afrikaanse continent waar veel immigranten nu al vandaan komen… en waar er de komende decennia nog veel meer vandaan zullen komen:

Van alle wereldburgers zijn Afrikanen het jongst, opgewektst en hebben de sterkste levenswil. Als ook maar 1 procent naar de voltooid levenlanden komt, zijn deze binnen een generatie cultureel omgeploegd. Wat helpt: hekken, hulp, handel? Alle drie? Of niets?

Een goede vraag, maar de politieke elites doen niet eens bijna hun best om ‘m te beantwoorden. Zij zijn namelijk helemaal niet geïnteresseerd in het overleven van de Westerse cultuur. Alles moet kapot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ritter

  Die wil is er wel bij de Oost-Europese landen. Niet alleen de regeringen maar ook de bevolking heeft de wil te overleven en hun erfgoed te beschermen.

  Noord/West Europa is verloren omdat wij een politieke elite (en media!) hebben die weigert haar erfgoed en bevolking te beschermen.

  Het is zelfs zo dat deze politieke elite en hun vriendjes in de media mensen aanvallen en zwartmaken die wel bereid zijn op te komen voor hun erfgoed en bevolking.

  Iedereen met gezond verstand ziet dat als de (illegale) massa immigratie zo voorgaat als het nu gaat Noord/West Europa demografische en culturele zelfmoord pleegt.

  Kijkt men nu naar de grote steden in Noord/West Europa dat ziet men dat complete wijken zijn “overgenomen” door migranten. En over pakweg 10/20 jaar zullen complete steden zijn “overgenomen” door migranten; en dan vooral migranten uit de islamistische landen die hun islam meenemen en daaraan vasthouden.

  1. Adriaan

   @Ritter, ik ben het volkomen met je eens. Borgerhout, een voorstadje van Antwerpen, heet nu in de volksmond Bogerrokko. Er wonen nu alleen moslims. Kinderen zeggen in interviews dat over vijf jaar heel Antwerpen van hun is. En zo sluipt de Islam langzaam ons leven binnen. Wij hebben onze eigen identiteit verkwanseld. Westerse kinderen gaan het heel moeilijk krijgen in de nabije toekomst.

   1. Ritter

    Adriaan

    Ik vrees dat onderstaand bericht het toekomstbeeld is van veel steden in Noord/West Europa.
    ————

    Voor het eerst volgt meer dan de helft van de kinderen op de stedelijke lagere scholen in Antwerpen Islam
    https://atv.be/nieuws/meerderheid-leerlingen-stedelijk-basisonderwijs-volgt-islam-25517

  2. Floris

   “Die wil is er wel bij de Oost-Europese landen. Niet alleen de regeringen maar ook de bevolking heeft de wil te overleven en hun erfgoed te beschermen.”
   ——————————————————————-
   En dat heeft een reden. Ze komen uit een diep dal en het westen is tot op het bot verwend en weet niet meer wat het is om te lijden en te knokken. Daar komt de linkse naïeviteit en de arrogantie vandaan.

   En het is helemaal niet zo vreemd dat het gebeurt. Kijk de geschiedenis er maar op na, te beginnen met de ondergang van het romeinse rijk. Dan zie je veel paralellen.

   Het trieste is dat de daders zo volkomen overtuigd zijn van hun eigen gelijk dat ze er blind voor zijn, argumenten komen niet aan. Het zijn slaapwandelaars die in een rechte lijn naar de afgrond lopen en ze trekken de rest mee. Er is geen kruid tegen gewassen.

 2. dark hole

  aangezien er “spontaan” een artikel van deze website verdwijnt, plaats ik mijn reactie aan

  @ kodi @ poldi etc

  hier off topic

  zoals je kunt opmaken uit de reacties van het geluksknaapje is hij/zij/het echt in de war hè? het bijzondere van het woord trol is dat het niet alleen qua klank overeenkomsten vertoont met het woord drol. De overeenkomsten zijn veel sterker dan dat. Een drol is een restproduct die je graag zo snel mogelijk doorspoelt. Het veroorzaakt overlast, gaat meestal gepaard met onwelriekendheid, kortom niemand is er echt blij mee. Sterker nog, rechtstreeks contact levert in alle gevallen vieze handen op. Je zou een trol dus kunnen vergelijken met de hond of de kat die in je tuin schijt. Net als de trol missen deze beesten de corrigerende hand van hun baasje. Vandaar ook dat trollen doorgaans in hun emotionele bedplas-periode zijn blijven hangen.

  om een voorbeeld te noemen hoe een trol een drol produceert…neem de volgende reactie van de hier actieve trol;

  “Religie is niet iets wat men vanaf de politiek oplegt. Religie is iets waar mensen in geloven. Het bestaansrecht van religie ligt in het geloof van de bevolking, niet in de politiek. Men kiest er bewust voor het geloof aan te nemen.”

  Het historisch begrip is kennelijk pas begonnen bij de geboorte van hem/haar/het. Verklaart natuurlijk gelijk de narcistische trekjes die trollen doorgaans hebben.
  “..Men kiest er bewust voor het geloof aan te nemen.” ook hier ontbreekt elk historisch besef!

  Maar zoals een goede trol betaamt heeft hij/zij/het natuurlijk de onbedwingbare en meestal onsamenhangende narcistische behoefte om het laatste woord te hebben…of om in de verklarende metafoor 🙂 te blijven…als laatste tegen de boom te pissen of toch nog even snel een drol in de tuin te parkeren…Welnu…eens kijken of onze huistrol zich kan bedwingen en emotioneel gefrustreerd door z’n huiskamer gaat lopen ijsberen…of dat hij/zij/het er toch nog eentje uit weet te persen 🙂

 3. Ni28

  Het Westen is geestelijk failliet. Dat is iemand die zijn eigen cultuur verguist en de ruimte creëert voor andere culturen en bovendien achterlijke culturen. Het continent vult zich met vele ongeletterde mensen met middeleeuwse ideeën gebaseerd op de islam. Europa, het continent die zich van de andere onderscheidde door hoge beschaving en democratie veranderd in een tweede Afrika of Midden Oosten. De kwaliteit van het leven daalt met enorme snelheid. Men creëert vijandigheid niet alleen op straat die Europa al lang niet kende. De achterlijke culturen dringen zelfs tot het parlement. Een conflict van culturen dreigt. Met dank aan de linkse kerk.
  Lees ook: http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/07/het-drama-van-allochtonen-in-de-linkse-politiek-524188/

 4. Marija

  Ik vrees dat hij gelijk heeft

 5. Peter Selie

  Iedereen weet nu dankzij de CNN-werkmethode hoe de MSM te werk gaat. “Dat dit in Amerika zo is wil niet zeggen dat het hier in Nederland ook zo is!”, hoor ik links al weer schreeuwen.

  Door Van Hamelen

  Hier een aantal feiten op een rij die een ander beeld schetsen:

  De mainstream media in Nederland is in handen van linksdenkende mensen. Zowel de commerciële zenders als de publieke zenders hebben een groot links overwicht.
  Nieuwsfeiten die de rechtse opinie in de kaart spelen worden “gedownplayed” of helemaal weggelaten.
  Linkse opinie programma’s zoals Jinek nemen dagelijks Trump op de korrel en nodigen gasten uit die links sterk vertegenwoordigen. Denk aan Peter R de Vries die met hulp van de presentator en vaak de rest van de tafel een rechtse gast de grond in maait.
  De rechtse journalist is op basis van niks, steeds vaker doelwit van demonisering door zijn linkse collega. De valse beredeneringen en verwijten vliegen je om de oren als je een dergelijk stuk leest.
  De migratie wordt door linkse journalisten niet of nauwelijks onder de loep genomen, slechts vage berichtgevingen van op internet geëxplodeerde filmpjes of newsitems bereiken de mensen nog. Veel cijfers worden niet eens bijgehouden omtrent misdaadstatistieken en immigratie, bewust om het te verdoezelen.
  De benaming “Europa” wordt gebruikt in plaats van “EU”. Dit is om de kijk- en luisteraar alvast te laten “wennen” aan het concept dat het één en hetzelfde is.
  De “eis” van de media om de stem van het volk te laten gelden in de naam van de democratie hoor je niet. Die zou je wel horen als Wilders premier zou worden. Het ontsiert de “neutrale” media aan alle kanten dat zij niet met critische vragen komen over waarom Wilders niet eens mee mag praten. Geeft aan dat een gebrek aan journalistieke nieuwsgierigheid ivm het niet overeenkomen met eigen standpunten zeer wel aanwezig is bij de “mainstream” media.
  Verder is de mainstream, minimaal een grote trendsetter als het aankomt op demonisering en indirecte doodsbedreigingen. Bepaalde ideeën worden gefabriceerd op het ene kanaal, bevestigd op een ander en vervolgens in stand gehouden door de massa.
  De mainstream media is een propagandakanaal voor de oorlogvoerende elite die niet geven om links of rechts maar alleen om verdeeldheid. Op dit moment komt links beter uit ,dus wordt deze gebruikt.
  Zo zou ik nog even door kunnen gaan maar denk dat het punt wel duidelijk is nu.

  De MSM is één grote mindfuck! Mijn advies is: “Hoe harder de MSM iets probeert te beweren, hoe meer vraagtekens je er bij moet zetten”. Bijvoorbeeld; dat de Russische president bij elke gelegenheid in een kwaad daglicht wordt gesteld betekent waarschijnlijk dat het niet zo’n hele kwaaie vent is als dat zij pretenderen. Als het aankomt op “neutraal” westers nieuws is het beter om altijd kritisch te blijven.

 6. sjun

  Meneer Eppink mist wat. Het proces van counterislamisering is nog maar net begonnen. Eerst volgt er op diverse plekken bewustmaking van hoe de zaak tot dusver uit de hand heeft kunnen lopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bewustmaking van Cultureel Marxisme en haar apatiserende invloed, daarna komt het scheppen van een gedeeld waardenperspectief en daarna komt verzet tegen verschillende vormen van solidariteitsovervarging en leefbaarheidsondermijning op gang.

  Steeds meer individuen nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en spreken zich al op verschillende plekken uit. Het narratief verschuift onmiskenbaar. Neomarxistische Angehauchter zijn de eersten die dat onder andere in hun portefeuille en sociale status gaan merken.
  🙂

  1. Floris

   Ik deel je optimisme niet. De linkse kanker zit te diep en heeft alle sleutelposities nog steeds in handen. En het volk blijft gewoon op de daders stemmen. In heel West-Europa.

   1. Floris

    “Denk hierbij bijvoorbeeld aan bewustmaking van Cultureel Marxisme en haar apatiserende invloed”
    ———————————————————-
    Dat wordt gewoon ontkend. Was getekend: Beukmans en z’n trollenvrind.

    1. sjun

     Tuurlijk wordt dat glashard ontkend, gebagatelliseerd, geridiculeerd en voorzien van tegenwerpingen. Maar de afgelopen jaren is er niets nieuws aan argumenten bijgekomen terwijl de tegenwerpingen al gedossierd zijn. Onder andere daarom kunnen argeloze mensen nu veel vlotter worden bijgepraat over wat er waarom gebeurt en tot welke gevolgen dit maar zo zou kunnen leiden. Het komt er op aan gewone lurkertjes wijzer te maken met bevindingen zodat zij voldoende geinformeerd de indoctrinatiepogingen via onderwijs en massamedia kunnen heroverwegen.

     We zijn er nog lang niet maar het proces van contra-islamisering is begonnen. Precies daarom zie je al te zenuwachtige broodschrijvers en trollen nu al een veel te grote broek aan trekken.

     1. Floris

      Ik help het je hopen.

 7. Bes Tolen

  Wie worden er toegelaten tot de belangrijke politieke functies? Wel dat is een kwestie van invloed van groepen binnen de politieke partijen. Hierbij speelt beïnvloeding in allerlei vorm de grootste rol. De vraag wat op gegeven ogenblik dominant is en waar dat vandaan komt, is daarbij belangrijk. M.i. was de democratie nog altijd zwaar onvolwassen toen grote gevaren kwamen opzetten. Dat was internationaal en de VS gingen veelal de meer ontwikkelde Europese landen voor. Het gebrek aan bekwame leiding was algemeen waar wel heel subjectieve opvattingen, valse emoties en onvoldoende kennis van zaken en helder denken de kleur van de politiek al te zeer bepaalden. Dat naast dubieuze kiesstelsels en verwerpelijke invloeden van ultra’s als communisme en hoogkerkelijk in nogal wat landen. In deze modderpoelen konden de goorste groepen hun dwingend morele gezag vestigen. Per heden het geval. De strijd kon zelfs vrij eenvoudig worden gewonnen. ”Enig voordeel: nogal vreedzaam”. Het allerberoerdste is dat de eigen belangen van de oorspronkelijke bevolking in het geheel niet meer gediend worden. Ongetwijfeld komt dat heel sterk door extrapolatie van vage christelijke ideeën, die immers al heel oud zijn maar in het verleden door het toen aanwezige gezonde verstand nog werden bestreden. Soms heel fel bestreden. Die ideeën werden ideologisch met beroep op verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog indringend aangescherpt. In dat opzicht kreeg een ieder in de maatschappij staatsreligie opgedrongen. Zeker mede door ongezonde taboes op alles wat antisemitisme moest heten, bevorderden uit een agressief joods communisme voortgekomen dwaalleren neo marxisme en nog meer multiculturalisme de feitelijke monddood van de politiek op verstandige en daarmee afwijkende meningen. Zo zijn alle democratische politieke partijen tegenwoordig niet veel anders dan laffe fascistoïde vals linkse. Steeds mee alleen gericht op het onderhouden en bevorderen van massa immigratie, die zonder enige twijfel een totale omwenteling in de westerse wereld brengt. Een omwenteling waarin nog talrijke voor Europa ongewone subversieve ideeën een plaats krijgen. De eigen ontwikkeling van de westerse beschaving in de richting van de bevrijding van de mens van allerlei onnutte ideeën, dwanggedachten, smerige praktijken en wat dies meer zij, staat al enkel decennia op de tocht. In veel is zelfs sprake van duidelijke achteruitgang. Het pleit is al verloren waar er vrijwel geen strijd maar wel overgave is. Dit is de huidige situatie. Juist ook gezien de voortgaande massa immigratie. Een smerige praktijk waaraan velen zijn verbonden.

  1. Floris

   “Het allerberoerdste is dat de eigen belangen van de oorspronkelijke bevolking in het geheel niet meer gediend worden.”
   ——————————————————————
   Dat is de uiterste consequentie van het cultuurmarxisme. Door de niet aflatende bevoordeling van minderheden en exotische culturen ondermijn je automatisch de eigen cultuur. Het is een langzame vorm van zelfmoord.

   De ironie is dat het cultuurmarxisme een joodse uitvinding is die in deze tijd uitgerekend de aartsvijanden van het jodendom (islam) in de kaart speelt.

   Enkele citaten van linkse cultuurmarxistische schoften:

   “Antonio Gramsci: “The civilized world has been thoroughly saturated with Christianity for 2000 years. Any country grounded in Judeo-Christian values cannot be overthrown until those roots are cut. But to cut the roots — to change culture — a long march through the institutions is necessary. Only then will power fall into our laps like a ripened fruit.”

   George Lukacs: “I see the revolutionary destruction of society as the one and only solution. A worldwide overturning of values can not take place without the annihilation of the old values and a creation of the new ones by the Revolution.”
   Max Horkheimer (Frankfurter Schule): “The Revolution won’t happen with guns, rather it will happen incrementally, year by year, generation by generation. We will gradually infiltrate their educational institutions and their political offices, transforming them slowly into Marxist entities as we move towards universal egalitarianism.”

   Herbert Marcuse: “One can rightfully speak of a cultural revolution, since the protest is directed toward the whole cultural establishment, including [the] morality of existing society.”

   Hun ondermijnende theorieën zijn uiteindelijk geïmplementeerd door de grootste ziekte die het westen heeft getroffen: de ultralinkse generatie van 68. De vieze hippies, de extreemlinkse honden die de samenleving precies volgens de plannen van de cultuurmarxisten van de jaren 20 en 30 hebben geïnfiltreerd en tot de dag van vandaag domineren. Alleen zijn het nu geen hippies meer maar rechters, politici en ambtenaren.

   Arm Europa. Kapot gegaan door toedoen van stuf blowende, headbangende en love-and-peace roepende naïevelingen.

  2. toetssteen

   @Bes

   http://www.doorbraak.eu/de-haat-tegen-cultureel-marxisme-heeft-ultra-conservatieve-wortels/

   Deze lieden zijn maar dan ook volkomen de weg kwijt. Het doet me denken aan die vrouw met die gifslang die hem koestert en voor ze de laatste adem uitblaast als het ondier toe heeft gebeten kreunt dat ze toch goed voor hem heeft gezorgd, dus waarom. Simpele slisser: omdat ik een slang ben.

 8. Bes Tolen

  ”Steeds mee gericht op …” moet zijn: ”Steeds meer gericht op ….”. Sorry.

 9. toetssteen

  Vanmorgen een stuk radio 1 met Herman Pleij gehoord. Resultaat was dat ik al om 9 uur in het zwembad lag en na twee bakken koffie het bos in getrokken (met vrouw, kleindochters, vriendjes en vriendinnetjes).
  Dit soort lieden maken dat ik vrees dat nieuwe Watergeuzen (ja het waren barbaren) de geschiedenis uit zijn geschreven. Het doorsteken van de dijken, nooit gebeurd joh, de Ruijter, Tromp enz, die voeren maar wat met een bootje in hun tobbe! Nederlanders waren echt echt, helemaal niet nationalistisch…… Vermoeiende man die Pleij.

  https://pauw.vara.nl/nieuws/in-nederland-begint-langzaam-het-besef-te-groeien

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.