Derk Jan Eppink: "West-Europese landen hebben de wil niet om te overleven"

Geen categoriejul 19 2017, 12:00
Volgens Nietzsche was de belangrijkste kracht voor de mens de wil om te overleven. Modern Europa bewijst het tegendeel.
Dat vindt Derk Jan Eppink tenminste. In een nieuwe column voor de Volkskrant -- waar hij wonderbaarlijk genoeg de ruimte krijgt om zijn rechte gedachtegoed aan de man te brengen -- legt hij uit dat het moderne Europa die wil om te overleven al lang verloren heeft.

West-Europese politiek-culturele elites zijn levensmoe. Het is mooi geweest. Ze laten de Westerse cultuur eroderen. In Binnenhoftermen: West-Europa gaat richting 'voltooid leven'.

Als voorbeeld noemt Eppink Fredrik Reinfeldt, ex-premier van Zweden en hoegenaamd een conservatief. Die zei ooit: "Alleen het barbarendom is echt Zweeds. Alle andere zaken kwamen van buitenaf." Zoals Eppink terecht schrijft nam Zweden daarom de proef op de som. Iedereen was welkom. "Maar bij 160 duizend barstte het. De grenzen gingen dicht. Zweden ontving naar verhouding meer asielzoekers dan Duitsland. Naar Nederlandse verhoudingen: 250 duizend. In één jaar! De verkiezingsuitslag van 15 maart zou er wat anders hebben uitgezien."
Desondanks bleef het multiculturalisme de staatsreligie. Het gevolg?

In 2015 telde Zweden per hoofd van de bevolking de meeste verkrachtingen ter wereld, na Lesotho. De politie fatsoeneert statistieken. Daders? Zweedse mannen! De media doen aan zelfcensuur en de politiek doet alsof haar neus bloedt. De nieuwkomers betreden een culturele leegte en vullen zelf de normstelling in. Zweden schaft zichzelf af.

Vergelijk dit met, om maar iets te noemen, de heersende cultuur op het Afrikaanse continent waar veel immigranten nu al vandaan komen... en waar er de komende decennia nog veel meer vandaan zullen komen:

Van alle wereldburgers zijn Afrikanen het jongst, opgewektst en hebben de sterkste levenswil. Als ook maar 1 procent naar de voltooid levenlanden komt, zijn deze binnen een generatie cultureel omgeploegd. Wat helpt: hekken, hulp, handel? Alle drie? Of niets?

Een goede vraag, maar de politieke elites doen niet eens bijna hun best om 'm te beantwoorden. Zij zijn namelijk helemaal niet geïnteresseerd in het overleven van de Westerse cultuur. Alles moet kapot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten