Frans Timmermans slaat dreigende taal uit naar Polen

Jawel, Polen krijgt een juridische procedure van de EU aan de broek.

Een nieuwe wet in Polen over het benoemen van rechters zou in strijd zijn met de EU-regels. De wetsvoorstellen die de regeringspartij in Polen, de Partij voor Recht en Gerechtigheid (PiS) heeft gedaan, geven de partij meer invloed op het rechtssysteem. En dat mag natuurlijk niet van de dictatoriale EU. Frans Timmermans wordt met de dag meer ontmaskerd als vertegenwoordiger van de Europese superstaat. Timmermans dreigt nu het stemrecht van Polen in de EU op te heffen. Een nooit eerder vertoonde maatregel.

Waar bemoeit hij zich mee? Want hoe gek is het eigenlijk wat Polen doet? Niet dus, want het benoemen van rechters door de politiek is gemeengoed in Europese landen. In de EU is het zelfs regel dat rechters (die van het Europees Gerechtshof) door de politiek benoemd worden.

Eigenlijk is de theorie heel simpel. Wetten en regels worden gemaakt door de politiek, de regering met de lagere overheden voeren uit en de rechter toetst. De politiek is het parlement. Dat wordt gekozen door het volk. Zo zijn de wetten en regels in een samenleving altijd naar de wens van de samenleving zelf. Dat noemen we volkssoevereiniteit. En daar zijn we natuurlijk alleen maar heel blij mee. Hoe meer soevereiniteit, hoe beter. In weekblad Elsevier fileert Syp Wynia de megalomane houding van totaal uit de band gesprongen Frans Timmermans volledig.

En dan nog dit: 1683.

Het is de islamofiele EU die massa-immigratie, en daarmee de politieke islam, hier naartoe haalt. Het wordt met open armen ontvangen. Waar het misgaat worden hooguit brandjes geblust, maar tot echte daadkracht komt het maar niet. In 1683 werd Wenen omsingeld door de islamitische Ottomanen. Polen greep in en Wenen werd ontzet. Het speelveld is drastisch veranderd. De EU maakt zich niet meer zo druk om de invasie. In Nederland maken we ons druk om genderdiversiteit en hoofddoekjes bij de politie. Niet beseffend dat de tunnels onder onze cultuur gegraven worden.

Het zijn Polen en Hongarije, beide landen waar massa-immigratie en islamisering absoluut géén voet aan de grond krijgen, die het nu het zwaarst te verduren hebben van de EU. Dat is geen toeval. Het soevereine beleid van Polen en Hongarije past niet in het plaatje van Timmermans c.s., dat is waar, maar dat wordt zeer selectief toegepast. Want als het om staatsinrichting gaat is de houding van de EU inderdaad ronduit hypocriet te noemen. Juncker is in elk geval helemaal de weg kwijt:

Ik wilde wel dat ik in Polen woonde.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Augustinyak

  Wat zou ik die vette plofkop graag aan een end touw zien bungelen…..

  1. GerGroot

   Over fascisme gesproken.

   Gadver.

   1. Kodi

    Het Vierde Rijk, de EUSSR = fascisme.

 2. Joop Sigaar

  Waarom pikken we dit allemaal nog van die etterige zuiplap en die smerige slinkse braadwurst en mede criminelen , wij zijn toch de baas van Europa , het volk .

  Er moet orde op zaken gesteld worden en daarvoor zullen we moeten knokken . het gaat niet vanzelf .

 3. Guus Geluk

  Timmermans het natuurlijk gewoonweg gelijk. In Polen staan een aantal fundamentele vrijheden onder druk. Niet voor niets sprak president Duda zijn veto uit over enkele wetsvoorstellen van PiS.

 4. Floris

  De Polen bewaken hun cultuur en dat mag niet van de Gestapo in Brussel.

  De nieuwe Mussert heet Frans Timmermans.

  1. GerGroot

   Als je de term Gestapo gebruikt voor een democratisch gekozen Europese Commissie ben je volledig de weg kwijt.
   In elk geval is er niet sprake van enig historisch besef.

  2. Laaghlandt

   Wat?! Haha! Polen wil zijn cultuur bewaken…
   .. Dat wilde Mussert ook.
   Maar nu zeg jij dat Mussert even erg is als Timmermans die de cultuur van een land juist probeert te vernietigen… leg uit….

 5. GerGroot

  Polen zakt in snel tempo af naar een fascistische staat en de EU kan, net zoals ze Turkije om die reden niet toestaat toe te treden, onmogelijk toestaan dat een land die de rechtsstaat met voeten treedt lid van de EU blijft.
  Timmermans trekt hier terecht een lijn en doet dat namens alle fatsoenlijke lidstaten.

  1. van Urk

   Het is altijd fijn om je eigen ding te willen gaan gaan doen en niet naar de zinnen van anderen te gaan luisteren. Polen dat al ongeveer 1050 jaar lang een eigen soevereine staat probeerde te zijn en al heel wat meegemaakt heeft met bemoeienissen van buitenaf (Russen, Oostenrijkers, Pruisen,Duitse nazi,s en de Sovjet-Unie) ziet nu ook al in dat de bemoeienis van Brussel met geen steek anders is als al die anderen.

   1. Guus Geluk

    Daar gaat het helemaal niet om, van Urk. De Poolse regering begint zich steeds meer autoritair te gedragen. President Duda heeft daarom zelfs verschillende veto’s uitgesproken. Polen lijkt het tweede Turkije te worden. Strakd gaan ze ook nog mensen opsluiten. Dat moeten we niet willen.

    1. van Urk

     Guus Geluk@ Het wordt tijd dat ons land ook meer autoritair wordt. We zijn gewoon het loopjongetje geworden van Brussel. Over sommige zaken moet onze regering eerst om de raad van Brussel vragen. Het is toch belachelijk voor woorden dat op sommige punten onze regering geen beslissing kan (mag) maken terwijl ze die deskundigheid of financieen best wel hebben om dat zelf te kunnen. Ik kijk alleen maar al naar de Nederlandse visserij dat aan iedere kant genaaid wordt. Vindt Den Haag het goed dan vindt Brussel het weer niet goed of andersom. Tenslotte heeft Brussel altijd het laatste woord en moet Den Haag weer gaan afdruipen achter zijn staart.

     1. GerGroot

      Als van Urk meent dat we uit de EU moeten moet hij bevorderen dat meer dan een kleine minderheid van ons volk dat wil en dat bij verkiezingen gaat aangeven. Dan is dat snel realiteit.

      Van Urk behoort echter tot een kleine extremistische minderheid en zou moeten weten dat de meerderheid van ons volk de EU wil en steunt.

     2. Guus Geluk

      Van Urk, het betreft hier niet het gedrag van Polen binnen de Europese Unie, maar de stijl van regeren van de Poolse regering. De Poolse regering heeft herhaaldelijk de media proberen te beknotten (vrijheid van meningsuiting is vitaal binnen een democratische rechtsstaat), alsmede het buitenspel zetten van de oppositie. Het is niet verwonderlijk dat de Europese Commissie nu ingrijpt.

      Overigens lijkt Timmermans rustig te hebben afgewacht. Er is geen stemrecht ontnomen en de afkeurende geluiden vanuit de EU, waren er al langer.

     3. GerGroot

      Het probleem is, Guus, dat de meeste reaguurders hier, net zoals in Polen, het liefst de Grondwet en de democratische rechtsstaat willen afschaffen. Men is het niet eens met de Europese rechtsorde en hoopt op een totalitaire omwenteling.

     4. Guus Geluk

      GerGroot, Polen is een vijand van de Europese Unie, dus dan is het automatisch een vriend van de ultra-conservatieve vleugel. Als Silvio Berlusconi morgen de nieuwe rechtspopulistische premier van Italië wordt, zullen de steunbetuigingen en fans niet van de lucht wezen. Hij is immers een euroscepticus, dan vergeeft men gemakkelijk de misdaden.

      Trump werd ook met gejuich onthaald en dan weet je het wel.

     5. van Urk

      Polen vs Nederland of Polen vs EU? Van deze drie is Nederland de meest democratische!

     6. Guus Geluk

      De democratie in Nederland bevindt zich inderdaad in een uitstekende staat, van Urk. Alle 150 zetels binnen de Tweede Kamer (want uiteindelijk ligt daar de grootste bemacht), worden volledig naar de wens van de kiezer verdeeld. Sinds Nederland jaren geleden afstapte van het districtenstelsel, krijgen kleine groepen binnen de samenleving kans te worden vertegenwoordigd in het parlement,

      Ook onze overzeese gebieden bezitten ons robuust, betrouwbaar en democratisch stelsel.

      De bezwaren van pak ‘m beet Thierry Baudet, zijn ongegrond. Er is geen gebrek aan democratie.

   2. Floris

    Inderdaad. Geen land in Europa heeft zoveel voor z’n kiezen gehad als Polen en dan komt die nazi met z’n plofkop er nog even achteraan met z’n dreigementen.

    1. GerGroot

     Timmermans een nazi en de Europese Commissie de Gestapo noemen toont slechts historisch onbenul.

     1. Floris

      Wie de ondemocratische brokkenpiloten in Brussel, Berlijn en Den Haag, die West-Europa vol hebben laten stromen met parasieten en ander gajes, nu nog steeds verdedigt is niet alleen een historische onbenul maar een gevaar voor de toekomst van West-Europa.

      In Oost-Europa begrijpen ze dat heel goed, maar in het westen heeft de degeneratie en de linkse arrogantie dusdanig om zich heen gegrepen dat een proces van zelfvernietiging in volle gang is.

     2. GerGroot

      Het ging me hier niet over kritiek op de EU, daartoe is reden en het is tenminste een toelaatbaar standpunt om te bepleiten als Nederland uit de EU te treden.

      Het ging me om de debiele redenering dat de EU vergelijkbaar is met de Gestapo dan wel het Derde Rijk. Als je zo denkt en redeneert ben je de weg kwijt en plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie.

      Het is me inmiddels wel duidelijk dat je historische besef zich op een zwak vmbo-niveau bevondt maar ik blijf het toch maar zeggen.

     3. Floris

      Timmermans en nog wat meer West-Europese leiders (understatement) hebben er blijk van gegeven hun reet af te vegen aan de democratie. Dat is dus iets wat ze met nazi’s gemeen hebben. Mogelijk pikte je dat niet op, maar autisten missen wel vaker de boodschap. Daarom zouden ze er beter aan doen discussiefora te mijden.

     4. GerGroot

      Ook al zouden naar jouw oordeel de Europese bestuurders zich ondemocratisch gedragen dan is de vergelijking met de nazi’s absurd. Deze bestuurders kunnen namelijk bij de volgende verkiezingen worden weggestuurd en de Nederlandse kiezer heeft de democratische mogelijkheid een vertrek uit de EU af te dwingen.

      Mogelijk is je bekend dat de situatie in het Derde Rijk daarmee niet te vergelijken was.

 6. Ruud562

  De pot (EU) verwijt de ketel (Polen).
  Hopelijk gaat die pot straks keihard, maar dan ook keihard onderuit!!
  Ik duim ervoor!!

  1. GerGroot

   Het zou me niet verbazen als Ruud ook onze Grondwet het liefst in de vuilnisbak wil kieperen.

    1. van Urk

     Inderdaad Ritter! Dat is wat ik nou juist bedoel! De EU is zelf een ondemocratisch gedrocht.

 7. Ritter

  Niet de Polen maar de (illegale) massa immigratie uit vooral de islamitische landen is een gevaar voor het fundament van Europa.

  Door deze illegale massa migratie toe te staan plegen de Europese leiders (zoals Timmermans) culturele en demografische zelfmoord.

  Polen heeft in het verleden Europa behoed voor islamisering bij de slag van Wenen. De Poolse cavalerie heeft de Turken toen een vernietigende slag toegebracht waarmee islamisering van Europa werd voorkomen. Misschien zal Polen Europa weer moeten redden.

  Jan III Sobieski attacks the Turkish army at Vienna from the Kahlenberg
  https://youtu.be/X8zCv0AHnCs

 8. poldi

  Treurig, dat het uitermate inefficiënte, vol-gefroten “Brussel”, dat niet eens in staat is om intern orde op zaken te stellen en zich meent te kunnen laten vertegenwoordigen door incapabele, niet-gekozen “bestuurders” zoals Junckers (heeft nog wat uit te leggen over zijn Luxemburgse, fiscale spelletjes) en de geparachuteerde volgevreten narcist Timmermans, zonder enig geduld in wil grijpen in de interne politiek in Polen.
  Kijk naar de geschiedenis en de ontwikkeling van dat land.
  Overleg levert meer op dan dwang. Want daar kende Polen al decennia de prijs van.

  Ik hoop dat Polen standvastig blijft en zich niet laat ringeloren door het dicatoriale Brussel.

 9. Ruud562

  Nou, een stukje van onze Grondwet mag van mij zo de prullenbak in en wel waar het gaat om goddienstvrijheid. Dat artikel mag worden vervangen met tekst waaruit duidelijk blijkt dat deze samenleving geheel verschoond moet blijven van ideologieën die dominant, intolerant; schizofreen, moord- en gewelddadig zijn, zoals dus de islam!

  1. GerGroot

   Dat bedoel ik. De fascisten wonen onder ons.

   1. Floris

    Mensen zoals jij dus.

 10. Ni28

  “Ik wilde wel dat ik in Polen woonde”. Ik niet, terwijl de Polen wel gelijk hebben wat moslimimmigranten betreft. De Turken kwamen vroeger niet boven de Donau grens maar nu halen de Europeanen hun zelf hier naar toe met de naïeve gedachte dat zij door onze invloed veranderen en dan wordt het wereldwijd vrede. Intussen weten wij dat er geen sprake van enige integratie is maar dat mag geen beletsel genoemd worden. De heren in Brussel, nou ja, in Berlijn hebben bepaald en zo moet het geschieden. Nu is er kans om de Polen aan te pakken en wraak nemen. Want de rechtstaat zou bezwijken onder dictatoriale regering in Polen. De Duitsers zwijgen want zij weten dat de rechters in Duitsland ook door de politiek benoemd worden dus laten zij Brussel spreken. De heer Wynia heeft het mooi beschreven in zijn artikel in het Elsevier. Lees en huiver. En diezelfde mensen willen de Polen iets verwijten. Ongekende hypocrisie heerst in Brussel en omstreken. Ik hoop dat de Visegrad landen niet bezwijken onder de druk van Brussel maar dat zij weer een nagel in de doodskist van de huidige EU worden.

 11. Ruud562

  Tja GerGroot,

  Over facisme gesproken, daarom moeten o o k wij zo snel als mogelijk is uit die dictatoriale bende dat EU heet!

 12. Ni28

  Ik dacht dat de Brusselse heersers meer autoritair zijn dan de regering in Polen. Bovendien zou met nieuwe verkiezingen weer de PiS partij winnen net als Fidesz in Hongarije. Beide zijn niet puur democratisch maar beschermen het land goed. En dat telt in landen waar zij democratie lang niet gekend hebben, je hebt wat aan of niet. Dat is het enige wat telt.

  1. van Urk

   Laten we behalve autoritair gedrag het nog niet hebben over corruptie van onze heersers. 😉

   1. Kodi

    Behalve dictatoriaal en corrupt zijn ze ook nog imcompetent.

 13. Tinneke

  G&G en G&G zijn weer goed bezig L.O.L. en die vieze Timmermans moeten ze opknopen oeps…….fascisme?

 14. Kodi

  Hoe lang zal het nog duren voordat vanuit Brussel wordt bepleit dat er met militaire middelen ingegrepen moet worden jegens landen en volkeren die nog wel geven om hun onafhankelijkheid, soevereiniteit, en vrijheid en zich niet alle dictaten van Brussel laten welgevallen? Hongarije 1956 en Tsjecho-Slowakije 1968 kunnen dan bij deze op herhaling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.