Heerlijk: Kuzu vindt dat hij vakantie meer dan verdiend heeft en laat Nederland voor wat het is

Hoera Nederland: je bent eventjes een hele zomer lang verlost van de politicus die ongetwijfeld het meeste bijdraagt aan dit land – nou ja, aan haar teloorgang.

Het was vrijdag weer de traditionele recesbarbecue bij de Tweede Kamer. Dat betekent dat men zich daar nog één laatste keer volvreet – deze keer letterlijk – op kosten van de belastingbetaler en daarna van precies dezelfde centjes even de hele zomer spoorloos is. Goed, sommige politici hebben dat natuurlijk meer dan verdiend: rechtse durfpolitici als Thierry Baudet hebben eigenlijk geen dag stilgestaan sinds de verkiezingscampagne begin dit jaar begon. Wat mij betreft mag hij het er dan ook gerust eventjes van nemen ergens op een zonovergoten strand!

Wie ik dat ook meer dan gun zijn de mensen achter DENK, maar dan om iets andere redenen. Opperhoofd Tunahan Kuzu sprak tijdens de schranspartij zowaar met een PowNews-verslaggeefster die eventjes mocht raden wat dit jaar de vakantiebestemming van de racismeroeper zou worden. Origineel en chauvinistisch – wanneer het om ‘zijn andere nationaliteit’ gaat dan – als de man is, liet die bestemming zich natuurlijk wel raden:

Ja, deze man beweert dan wel vaak dat hij van dit land houdt, maar als puntje bij paaltje komt spendeert hij liever elke minuut aan de andere kant van de Bosporus. Dat betekent echter wel dat Nederland het een paar weekjes, of zelfs maanden, zal moeten doen zonder hem: onze parlementariërs worden pas op 4 september terug verwacht in hun comfortabele Kamerzetels. Als het aan de uiterst bescheiden DENK-bobo ligt, heeft zijn fractie die vakantie ook wel echt verdiend – over wereldvreemd gesproken! En hoe jammer is dat nou: de hele zomer geen Kuzu die Wilders belachelijk probeert te maken – en daar roemloos in faalt – roept dat dit land één grote racistische kliek is, en natuurlijk niet te vergeten de erbarmelijk slechtse vlogs van de Nederturkse politicus. Wat zullen we hem missen!

Ik zou dus zeggen: iyi yolculuklar – goede reis! – Kuzu, en schroom er vooral niet voor nog een paar maandjes aan je vakantie toe te voegen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Verlazques

  Opgeruimd staat netjes.

 2. Nasrani

  Hoop dat hij opgepakt wordt. Volgens mij gaat in de zomer bekend worden dat hij een Gulen aanhanger is.

 3. Beukman

  Laten we inderdaad hopen dat Baudèt, met stip het drukste baasje van het rechtse partijkartel, het even voor gezien houdt en ons onze rust gunt. Goeie vakantie, Baudèt!

 4. edge321

  Lekker daar laten, DENK niet dat die eikel daar zo’n grote muil heeft

 5. Ni28

  Wat vakantie? Instructies halen, plannen opstellen, vergaderingen met geestelijke leiders……noem je dat vakantie? Werkvakantie, natuurlijk.

 6. Ni28

  Niet alle trollen zijn in Hamburg dus.

 7. DennisEijs

  Helemaal mee eens, van mij mag hij het hele jaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.