Ismail Ilgün wordt niet vervolgd: hij heeft zijn leven namelijk gebeterd en daar is het OM hartstikke blij mee

Zo kun je dus wegkomen met wangedrag en intimidatie. 

Voormalig tuigvlogger Ismail Ilgün kan tevreden zijn. Hoewel het Openbaar Ministerie stelt dat hij schuldig is aan opruiing, belediging van het openbaar gezag, én aan smaadschrift, wordt hij niet vervolgd als hij binnen een maand een excuusvlog online zet voor zijn wangedrag. Volgens het OM heeft Ismail zijn leven namelijk heel erg gebeterd de afgelopen maanden. En dat is blijkbaar afdoende om vervolging te voorkomen, ook als iedereen weet dat je knetterschuldig bent aan een heel scala van misdrijven.

Jan Dijkgraaf kan daar blijkbaar heel leuk om lachen, maar de rest van Nederland zal dit met ledenogen aanzien. Ilgün intimideerde een raadslid, zorgde voor enorm veel overlast, en beledigde agenten. In een normaal land word je daarvoor bestraft. Helaas is Nederland geen normaal land. Daar kom je overal mee weg als je maar ‘sorry’ zegt — en je natuurlijk een minderheid bent. Als autochtoon hoef je dat soort grappen niet eens te proberen.

Een achterlijke en onbegrijpelijke beslissing van het OM dus, maar je moet tegelijkertijd wel respect hebben voor Ilgün: de man begrijpt maar al te goed hoe dit spel gespeeld wordt… en heeft zijn infamie gebruikt om een échte baan binnen te slepen bij een échte krant. Daardoor kan hij op legale wijze in zijn onderhoud voorzien terwijl hij tegelijkertijd de brave (hoewel nog altijd enigszins rebelse) jongen mag spelen. Hij heeft de politieke correctheid en onze cultuur van pappen en nathouden op fantastische wijze gebruikt om zijn carriere te lanceren.

Chapeau. Niet veel mensen doen hem dat na. En het bewijst ook meteen dat deze jongen veel intelligenter is dan veel van zijn tegenstanders ons willen doen geloven. Nou ja, misschien niet veel ‘intelligenter,’ maar wel veel slimmer. In het echte leven is dat laatste belangrijker dan het eerste. Kijk maar naar Ismail.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Guus Geluk

  Een “normaal land” bestaat niet.

  Mijns inziens verdient iedereen een tweede kans. Zelfs de tuigvlogger.

  1. Ego-non-solus

   Beste GG
   U mist het punt waar het hier om gaat. Niet het wel of niet krijgen van een tweede kans maar de uitzonderlijke mate van vergevingsgezindheid van het OM is waar het hier om gaat. Een autochtoon met spijt zal nooit op deze wijze tegemoet getreden worden. Het linkse adagium dat zegt “straffen helpt niet” geldt slechts voor een deel van ons.
   Ik hoef u vast niet duidelijk te maken welk deel dat is.

   1. Guus Geluk

    Ego-non-solus, de voormalig tuigvlogger werkt nu als verslaggever voor het Algemeen Dagblad. Naar het oordeel van het OM heeft mijnheer zijn leven gebeterd. Daarom zijn ze wat creatief.

    Je geeft aan dat een autochtoon zo nooit zou worden behandeld. Vooralsnog mist deze bewering elke grond. Kun je een voorbeeld geven?

    1. Ego non solus

     Nee, geen voorbeeld, maar ik ben een realist. Zoals een ander al zei, een witte man die Turken of Marokkanen zo zou hebben bejegend wordt door het OM zonder enige twijfel anders gehandeld.

     Maar mag ik u vragen met een voorbeeld te komen die mijn bewering logenstraft? U bent graag van de feiten dus dat mag niet moeilijk zijn.

     1. Guus Geluk

      Ego-non-solus, jij brengt de stelling in dat het Openbaar Ministerie een autochtoon anders zou behandelen. Waaruit blijkt dat?

 2. Tinneke

  Verbaasd? nee hoor.

 3. poldi

  In wat voor een land leven wij eigenlijk ?

  Ik verwacht eigenlijk dat er uit de lintjesregen ook een lintje op hem gaat regenen.
  Hij schijnt te worden bezien als een ware held en het toppunt van integratie.
  Van tuigvlogger naar werknemer bij het AD!
  Het grote voorbeeld dat als je smoel maar groot genoeg is, je houding maar asociaal genoeg is en je maar genoeg beledigt schop (en dat mag gerust ook letterlijk) je het, als niet-Nederlander-in-hart-en-ziel een heel eind in Nederland.

 4. Adriaan

  Die Ismail Ilgün is vele malen slimmer dan het hele naïeve OM bij elkaar. Hij doet net alsof hij spijt betuigt, zet een excuusvlog op het web en gaat daarna gewoon weer verder met waar hij gebleven is.

 5. poldi

  Vraag me af, wat als een blonde jongen dit had geflikt bij onze Turkse medelanders…..
  Zou hij dan ook een baan bij het AD hebben gekregen ?

  1. Kodi

   Ik denk dat autochtonen dan anders behandeld worden.

 6. corfo

  Een verkrachter die, gedurende de tijd dat het onderzoek tegen hem loopt, dat kán wel een jaar zijn, géén verkrachtingen meer pleegt zou dus straffeloos zijn omdat hij z’n lever gebeterd heeft ?
  Leve ónze “democratie”; je leest/hoort dagelijks dat het nog steeds gekker kan.
  Het OM ? een bij elkaar gesprokkelde rotzooi.

 7. corfo

  Iemand stelt dat het OM autochtonen anders zou behandelen. Vraagt een zéér domme reaguurder : “Waar blijkt dat uit ?”
  Wel, zéér domme reaguurder, dat blijkt toch zeker wel uit de (niet) “behandeling” van die Turkse haatvlogger !!
  Onwaarschijnlijk dat iemand dít niet ziet; dan moet zo een iemand nóg dommer zijn als “zéér dom”.

 8. Kodi

  Overheid en justitie geven dus weer een vrijbrief ermee weg te kunnen komen.

 9. Rex Gildo

  Ismael Ilgun is gewoon een hele lieve jongen …
  Nee! Het is een doortrapte gozer met een ziekelijke neiging tot strafbaar gedrag.
  Zelfs het OM trapt in het zogenaamde feit, dat hij zijn leven gebeterd heeft.
  De suffe leiding van het AD neemt hem dan ook nog in dienst.
  Totdat hij zich als ‘professioneel’ vlogger eveneens schuldig maakt aan racisme, net als zijn gehoofddoekte collega.

  1. sjun

   Als geprivilegeerden het doen heet het geen racisme maar eigen cultuur waarvoor volgens lotgenoten en multiculturele helpertjes verplicht respect dient te worden opgebracht door degenen die elke rekening krijgen doorgeschoven.

   Gelukkig kan er in weerwil van tegenwerkingsinstructies aan zichzelf gelijkschakelende media zo nu en dan wel iets gedossierd worden omdat het steeds moeilijker wordt de waarheid te onderdrukken als mensen er alert op worden.

 10. MartinVrijland

  Hij wordt niet vervolgd omdat hij een acteur is en de hele vloggersrel in Poelenburg in scene is gezet samen met Powned, zoals aangetoond in deze youtube filmpjes:

  https://www.youtube.com/watch?v=al6ZgDnyDNk&t=114s
  https://www.youtube.com/watch?v=drpE_32Ie7s&t=5s

 11. reporter

  Allerbeste Dames en Heren, bekijk de film onder
  Deze Ismail is een acteur en heeft nooit een vloggersrel gehad in Zaandam, het was 1 groot toneelspel voor een andere agenda, doorgestoken kaart zoals je dat noemt. En Powned heeft daar als productieburo gefunctioneerd.

  https://www.youtube.com/watch?v=al6ZgDnyDNk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.