Massale knokpartij vandaag tussen groepen vluchtelingen bij Calais

Bij het Franse Calais zijn vandaag ongeveer 100 vluchtelingen met elkaar op de vuist gegaan. Minstens zestien mensen zijn hierbij gewond geraakt. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Ik hoor de lezer zich verbazen. Goed, dan eerst even bijkomen met het sprookje:

“Wat zijn ze blij, die vluchtelingen. Eindelijk konden ze het geweld in hun thuisland ontvluchten! Je ziet de opluchting en blijdschap op hun stralende gezichten. Hun dankbaarheid komt tot uiting in hun gedrag in het gastland.”

De realiteit.

De gastlanden, moet ik eigenlijk zeggen. Want ze zijn niet snel tevreden. De meeste vluchtelingen hoppen namelijk van opvang naar opvang en mokken bij het minste of geringste. Geen 4G, geen WIFI, slecht eten, homo’s bij op de kamer. Het valt ook niet mee om vluchteling te zijn. Om de verveling tegen te gaan wendt menig vluchteling zich tot de criminaliteit. Berovingen, verkrachtingen en geweldsdelicten, die zijn het populairst. Die leveren respectievelijk op wat ze thuis moesten achterlaten: geld, hun vrouw en het geweld!

Bij Calais is het een drukte van belang. Vorig jaar ontruimden de Franse autoriteiten nog ‘De Jungle’, het geïmproviseerde vluchtelingenkamp bij Calais waar ongeveer 7000 (7000!) mensen woonden. Ondanks de ontruiming vorig jaar, bivakkeren er tegenwoordig nog tussen de 400 en 600, meest afkomstig uit Afrika. Ze proberen vanuit Calais het Verenigd Koninkrijk te bereiken. De omstandigheden in Frankrijk zijn inderdaad zo beroerd dat het echt nodig is om daar weg te vluchten… In Engeland is alles beter. Daar draagt de politie geen wapens immers. Oeps!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. HaZ

  Macron c.s. heeft het aardig in de klauwtjes zo te lezen. Ik zou voorlopig alleen geen te hoge inschattingen maken van de toerisme-inkomsten in zijn land.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Lex
   Die Macroonkoek komt zichzelf nog wel tegen!

   1. Guus Geluk

    Macron won de Franse verkiezingen met een overweldigende meerderheid en is in het Lagerhuis oppermachtig. Voorlopig komt niemand elkaar tegen.

    1. toetssteen

     Hij won door de massale nietstemmer en het bizarre districtenstelsel.

     1. Kogelbert

      Trump won ook door het merkwardige kiesstelsel (Clinton kreeg bijna 2 miljoen stemmen meer) maar niemand betwist de uitslag, Macron won met een veel overtuigender meerderheid in vier (!) verkiezongsronden.

      De opmerking van Toetssteen slaat helemaal nergens op.

     2. HW

      Alsof ons kiesstelsel het juiste is.
      Op basis van de bevolking in Nederland zou de Randstad (NH-ZH-Ut) samen maximaal 65 vertegenwoordigers kunnen hebben. Ze hebben er echter 95. De lijsten worden samengesteld door de partijen zelf en naar blijkt niet naar verhouding verdeeld over de bevolking.
      Hierdoor zijn de belangen van de Randstad oververtegenwoordigd in ons parlement en de provincies ondervertegenwoordigd.
      Groningen heeft jaren aan den lijve ondervonden wat dit inhoudt, zuig het gas uit de grond en verdeel het geld over de Randstad.
      Wij betalen met z’n allen naar verhouding dezelfde belastingen, maar de Randstad gaat met de centen strijken.

      Democratisch is dat een gedrocht. 85 Zetels zou aan de provincies moeten worden toebedeeld en 65 aan de Randstad, waardoor de Randstad een meerderheid verliest en niet meer klakkeloos het geld in de Randstad over de balk kan gooien.
      Dat is democratie.

    2. cmsuijkerbuijk

     Even overdreven om de zaak duidelijk te maken: Als van 1 miljoen stemgerechtigden, er 100 op komen dagen, waarvan er 61 op jou stemmen, dan ben je “gekozen” met een “overweldigende” meerderheid. Echt?
     Wel, dát is hoe Macroonkoek aan zijn presidentschap is gekomen. Dus hij komt zichzelf écht nog wel tegen! Zodra hij wil gaan “hervormen”!

     1. Kogelbert

      Mensen die niet komen opdagen drukken daarmee ook een politieke keuze uit, tenminste die van geen bezwaar.

      Speculeren over de wil van de kiezer die niet komt opdagen komt vooral veel voor bij mensen die de verkiezingen verloren danwel de uitslag betreuren.

     2. Guus Geluk

      Eens met Kogelbert. Het volk dat naar de stembus is gekomen, heeft president Macron met een overweldigende meerderheid gekozen. Ongetwijfeld heeft de overwinning van Mark Rutte bijgedragen aan de stop van het populisme in Frankrijk.

 2. Lex

  Als er nu eens een groot gesloten asielzoekers centrum komt “gevangenis” waar al dat schorem verplicht naar toe word gestuurd, waar ze ook bestraft en opgesloten.

  Vandaar uit moeten ze verplicht terugkeren naar hun vaderland. Desnoods droppen aan een parachute met de tekst “Never come back again”

  Ik ben tegen europa als ze iets samen moeten regelen dan is het toch wel terug sturen van uitgeprocedeerde gelukzoekers.

 3. Vabis

  Rijd dat ongedierte toch gewoon tot pulp wanneer zij voor je voertuig springen, het vervuilt je chassis van onderen maar daar kan je mee leven, toch?

 4. CheikhRedo

  Hier in nederland heeft links ook nooit een meerderheid gehaald hoewel ze meer aanhangers hebben dan rechts. Dat komt omdat laagopgeleiden vaker niet gaan stemmen. Daardoor stemden veel buitelanders alsnog op de vvd om wilders uit het torentje te houden.

  1. Sniper666

   @ CheikhRedo

   Vraag. Kun je mij uitleggen waarom veel buitenlanders niet zien, net als veel Nederlanders trouwens maar dat even terzijde, dat de VVD een echt foute graaiclub is die met van alles sjoemelt?

 5. Sniper666

  Vier- tot zeshonderd? Plan, je zegt dat je van Frontex bent en ze naar de UK gaat brengen. Dat kan toch? Frontex brengt ze in de laars ook naar Europa. Afijn, vervolgens lok je ze met wat spiegeltjes en kralen de boot op. Laten we zeggen een troepenschip ofzo, met een goed af te sluiten bewaakte ruimte. Vervolgens gas geven en stoppen als je bij Libië voor het strand ligt. Klep naar benee, einde enkele reis allemaal van boord. Toet, toet, dag hoor!

 6. Ritter

  Waarom word in dit artikel de leugen verspreid dat het z.g “vluchtelingen” zijn?

  Het zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die om economische redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen) naar Noord/West Europa reizen en daarvoor de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” in Noord/West Europa te bereiken.

  Volgens Karskens is hooguit 10% echte vluchtelingen en de rest (illegale) economische migranten.

  ““Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever.”
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. dark hole

   Juiste constatering! Ongeacht de motivatie van deze groep mannen om in Calais te kamperen, crimineel gedrag IS [ pun intended ] crimineel gedrag. Het gegeven dat deze mannen niet worden gearresteerd en zich voor een rechter moeten verantwoorden voor hun apengedrag, kan slechts tot één conclusie leiden. Namelijk dat er vanuit de Europese visie een agenda is en dat er dus beleid achter zit en dit vervolgens de conclusie geeft dat er een akelig nauwkeurige voorspelling over de directe en nabije toekomst gemaakt kan worden. Een toekomst die slechts een herhaling is van het recent verleden. Aan het eind van de 19de en begin 20ste eeuw was er een soort gouden mini-eeuw, met name voor Duitsland en Groot Britannië, gedreven door de handel in migranten. De genoemde landen waren zowaar in een concurrentiestrijd verwikkeld om betalende migranten naar Amerika te verslepen als ze eenmaal “gevangen” zaten in het net van diverse pr campagnes . Dit alles was natuurlijk slechts de spreekwoordelijke kers op de “migranten-handel-taart”, want deze handel begon al met het verschepen van veelal kansloze migranten naar Amerika. En nee, deze migranten werden ook niet gratis vervoerd.

   Nu weer fast forward naar het heden; zelfde pr techniek, het beloofde land prediken in Afrikaanse landen, om vervolgens tegen betaling de reis naar het beloofde land te regelen. Wat de gevolgen zijn van deze agenda is het beste te beantwoorden met de volgende vraag; wat is er gebeurd met de allochtone bevolking van Amerika vanaf het moment dat de commerciële handel in migranten goed op gang kwam ? Voilà

 7. dark hole

  Ongeacht de motivatie van deze groep mannen om in Calais te kamperen, crimineel gedrag IS [ pun intended ] crimineel gedrag. Het gegeven dat deze mannen niet worden gearresteerd en zich voor een rechter moeten verantwoorden voor hun apengedrag, kan slechts tot één conclusie leiden. Namelijk dat er vanuit de Europese visie een agenda is en dat er dus beleid achter zit en dit vervolgens de conclusie geeft dat er een akelig nauwkeurige voorspelling over de directe en nabije toekomst gemaakt kan worden. Een toekomst die slechts een herhaling is van het recent verleden. Aan het eind van de 19de en begin 20ste eeuw was er een soort gouden mini-eeuw, met name voor Duitsland en Groot Britannië, gedreven door de handel in migranten. De genoemde landen waren zowaar in een concurrentiestrijd verwikkeld om betalende migranten naar Amerika te verslepen als ze eenmaal “gevangen” zaten in het net van diverse pr campagnes . Dit alles was natuurlijk slechts de spreekwoordelijke kers op de “migranten-handel-taart”, want deze handel begon al in de 17de eeuw met het verschepen van veelal kansloze migranten naar Amerika. En nee, deze migranten werden ook niet gratis vervoerd.

  Nu weer fast forward naar het heden; zelfde pr techniek, het beloofde land prediken in Afrikaanse landen, om vervolgens tegen betaling de reis naar het beloofde land te regelen. Wat de gevolgen zijn van deze agenda is het beste te beantwoorden met de volgende vraag; wat is er gebeurd met de allochtone bevolking van Amerika vanaf het moment dat de commerciële handel in migranten goed op gang kwam ? Voilà

 8. vikingkiowa

  fok,fok,fokwa…ik vond die camping daar al te goedkoop om waar te zijn !! met hun culturele bezienswaardigheden en dagelijkse animatie team..”all in” tsss…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.