Meer dan 100 vakantie vierende nepvluchtelingen gepakt dankzij deal tussen Nederland, Duitsland en België

Erkende vluchtelingen die lekker naar huis gaan om daar even vakantie te vieren.

Dankzij een deal tussen België, Nederland en Duitsland kon het Belgische ministerie voor Asiel en Migratie al meer dan 100 “vakantiefraudeurs” betrappen. “Vakantiefraudeurs” zijn zelfverklaarde vluchtelingen wiens asielaanvraag is goedgekeurd, maar die vervolgens op vakantie gaan naar eigen land.

Met andere woorden, het zijn nepvluchtelingen die door de mazen van het net zijn geglipt.

Tot voor kort kwamen dat soort fraudeurs bijna altijd weg met hun gelieg en bedrieg, maar niet langer. En dat komt voornamelijk door een samenwerkingsverband tussen de drie genoemde landen én doordat België Theo Francken van de N-VA als minister voor Asiel en Migratie heeft. Bij zijn aantreden liet Francken namelijk weten dat dit één van zijn voornaamste prioriteiten zou zijn. Die belofte hield gestand.

“De vluchtelingenstatus is geen vodje papier,” zegt Francken terecht. “Het is de hoogste internationale bescherming die een individu kan krijgen. Terugkeren is logischerwijs totaal uit den boze, laat staan vakantie nemen.”

In verreweg de meeste gevallen gaat het om Afghanen en Irakezen:

Screen Shot 2017-07-03 at 09.43.49

Zij gebruiken de situatie in eigen land eerst om lekker een verblijfsvergunning in Europa te krijgen, maar vliegen daarna met enige regelmaat terug om familie te zien. Daaruit blijkt natuurlijk dat hun asielaanvraag volstrekt belachelijk was. Deze fraudeurs denken de Belgische autoriteiten te slim af te zijn door gebruik te maken van Nederlandse of Duitse luchthavens, maar door de deal tussen die landen wordt dit soort informatie meteen met elkaar gedeeld. Oeps.

In de tussentijd werkt België aan een vergelijkbare deal met Frankrijk, want ja, ook daar gaan veel nepvluchtelingen naartoe om lekker op vakantie te gaan naar het land dat ze zogenaamd ‘ontvlucht’ zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Stanly2000

  Eindelijk! Goed en doortastend werk van die Belgen. Dat de rest spoedig zal volgen.

  1. hans-e-pans

   Ach ze zullen wel protest aantekenen, al dan niet met behulp van de vluchtelingenadvocatuur.

 2. Ni28

  Het is ook zo simpel om de naïeve en domme Westen te belazeren. Voordat men hier maatregelen neemt moet er altijd veel gebeuren. Nu ben ik benieuwd of deze nepvluchtelingen hun status ook daadwerkelijk verliezen. Daar heb ik mijn twijfels over. Intussen wilt de naïeve en domme Merkel verder onbeperkt aantal immigranten absorberen in Duitsland. Hopelijk wordt de ruzie met de CSU beloond met verstandigere besluiten. Als de Duitsers deze bedreigingen nog belonen in de verkiezingen dan zult je kunnen concluderen dat zij de weg echt kwijt zijn.

 3. sadeyes

  En dus?? Is er iemand die denkt dat die gasten worden uitgezet? Nee toch?

 4. nick

  Druppel op een roodgloeiende plaat!

  Ik ben het totaal zat en helemaal klaar met dat krankzinnige zg vluchtelingen gebeuren. De echte ( goede) lijden onder de massaal slechte! Stop met importeren van al die jonge mannen die ons leven hier bedreigen door hun ‘geloof’ agressie en testosteron!

  Opvang van echte vluchtelingen in de eigen regio is de enige werkelijke oplossing! En de hier al gearriveerden terugsturen, zo snel mogelijk, allemaal!

  We worden bedrogen door gehersenspoelde politici, de agenda achter dit verschrikkelijke importeren van al deze anders denkenden en culturen is afschuwelijk en zo weinigen weten dat! Velen vragen zich het wel af maar kunnen nog steeds niet geloven dat ze echt bedrogen worden en hun vrijheid en welvaart voorgoed kapot gemaakt wordt!

 5. Two Ravens Black Kettle

  Dit gaat al decennia zo. ‘Vluchtelingen’ die gezellig terug naar huis op vakantie gaan. Vaak nemen ze nog een dochter mee zodat ze genitaal verminkt kan worden. Gewetenloze mensenrechtadvocaten/mensenhandelaars hebben al veel leed veroorzaakt. Van verdronken mensen en verkrachtte meisjes tot slachtoffers van oorlogsmisdadigers.
  Maar de Fake-News-MSM zwijgt en kijkt weg zoals ze al decennia lang doen.
  Nederland is het luilekkerland van criminelen en hun beschermheren/dames.

 6. Sniper666

  Al die “vakantiegangers” een enkeltje terug. Het is toch ook onbestaanbaar dat je uit nood wegvlucht uit je land en er dan enige tijd later als statushouder op bezoek gaat.

  Dus z.s.m. uit de EU, zijn we van die valse agenda af. Grenzen dicht. Precies uitzoeken wie we hier binnen hebben, uitschot er uit.

 7. Lex

  Go

  Go

  Go

  Gaan ze dan eindelijk hun verstand eens gebruiken?

  Nu nog een goed plan om uitgeprocedeerde asielzoekers eruit te werken.

 8. nick

  Hoogste tijd voor Grexit, Nexit, Frexit, en ga zo maar door. Deze faliekant mislukte, extreem kostbare, door neomarxisten geleide democratie- en vrijheid verwoestende Unie, die qua structuur een kopie is van de voormalige dictatoriale Sovjet Unie, verdiend maar één lot, en dat is volledig uit elkaar te vallen, zodat de volken eindelijk weer zeggenschap krijgen over hun eigen land, hun eigen grenzen, hun eigen geld, hun eigen cultuur, en hun eigen toekomst.

  1. Sniper666

   @ nick

   Den Fransoos is zojuist zo dom geweest om achter een kokosmakron aan t e gaan lopen. Die vent is notabene een puppet voor de Rothschilds.

 9. CheikhRedo

  Two Ravens Black Kettle, fraudeurs moeten gelijk teruggestuurd worden. Daar heb je gelijk in maar dochters die meegenomen worden om genitaal verminkt te worden komt in deze landen bijna niet voor in tegenstelling tot Somalie en elders in donker Afrika.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Klopt, ik dacht met name aan Somalië.
   Ik kan me niet herinneren dat er ooit iemand gestraft is vanwege het verminken van weerloze meisjes.
   Het kan en mag allemaal in dit land.
   Een land waar wegkijken als hoogste deugd wordt gezien en een dappere vrouw als Hirsi Ali als oproerkraaier wordt gezien die ‘haar grote mond moet houden’.

 10. Duckday

  Alleen een TIJDELIJKE vergunning verstrekken helpt mee En gewoon terug zetten naar dat land waar ze vandaan komen

  1. Sniper666

   @ Duckday

   Dit idiote land is crimineel scheutig met het verstrekken van statushouder papieren. Dat moet van de EU agenda. Mij is nooit gevraagd of dat wel zo nodig moet, iedere invasiër die binnenkomt belonen met die gouden identiteit. Jawel, goud voor hen, en superduur voor ons. De o zo sociale linksche gutmensch legt graag de rekening bij zijn hierover niet zo enthousiaste landgenoot.

   Ik stel voor dat de trollen op dit blog ieder 4 invasiërs in huis nemen en 10 jaar lang deze personen in hun onderhoud voorzien op eigen kosten.

 11. Ni28

  Als hun de vluchtelingen status niet wordt ontnomen heeft de hele actie geen zin.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Maar wat als ze vervolgens voor een D’66 magistratuur gesleept worden en natuurlijk met staatsgeld verdedigd door een mensenhandelaar/mensenrechtadvocaat ?
  Hoe groot is de kans dat deze Gelukszoekers daadwerkelijk teruggestuurd worden ?

  Mijn vertrouwen in de rechtsstaat is pak ‘m beet zero.

  1. Gratjeb

   Waar blijft onze kogelbert en ernie nou met vergoelijkende wegkijkpraat??

   1. HW

    Die antwoorden niet, hoor.
    Oplichting door asielzoekers. Dat past toch niet in het linkse plaatje.
    Nu even de struisvogel uithangen, zoals bij alle misstanden, onder het mom niets gezien en gehoord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.