Nederland opportunistenland: recordaantal kijkers ziet vrouwenelftal winnen van België

Geen categoriejul 25 2017, 13:00
2,4 miljoen mensen keken toe hoe Oranje de Belgen over de knie legde.
Het EK voor vrouwen wordt met de dag populairder. Tot voor kort kon vrouwenvoetbal geen enkele weldenkende Nederlander boeien, maar dat is nu helemaal anders. Waarom, vraag je? Is het dan opeens leuk om te kijken? Is de kwaliteit omhoog geschoten? Lopen er vrouwelijke Messi's rond op de voetbalvelden?
Nou nee. Het EK wordt in Nederland gespeeld -- dat is reden één. En reden twee: het Nederlandse Elftal doet het best aardig. Dat bedoel ik niet zozeer qua hoogstaand spel (dit vrouwenteam zou van alle Jupiler League teams verliezen), maar qua resultaten. De Oranje-dames hebben namelijk alle drie groepswedstrijden gewonnen.
Jawel, ook België moest er gisteravond aan geloven. En die wedstrijd werd maar liefst door 2,4 miljoen Nederlanders gekeken. 2,4! Miljoen! Daarmee was het 't best bekeken programma van gisteravond.
Ja, dat lees je goed. Ze versloegen het NOS Journaal en De Slimste Mens. Nou zijn dat natuurlijk twee programma's die je het beste ook maar kunt negeren, maar goed. Het is op zich wel een prestatie, zeker gezien het feit dat vrouwenvoetbal een maand geleden nog had kunnen rekenen op, zeg, 2 kijkers. Nee, niet twee miljoen. Maar twee.
Het bewijst maar weer eens dat Nederland vol opportunisten zit. Een klein deel van de bevolking vindt wielrennen interessant, maar iedereen is opeens een keiharde fan als Tom Dumoulin de Giro wint. Niemand kijkt naar vrouwenvoetbal... tot het Nederlands vrouwenelftal van zich doet spreken. Dan zijn we opeens allemaal diehard hooligans. Nog even en we zitten allemaal geboeid te kijken naar curling. Het enige wat daar voor nodig is? Een paar 'sterke' Nederlandse contenders.
Is daar dan iets mis mee? Natuurlijk niet. Als je daar je plezier uithaalt, ga daar dan vooral mee door. Maar houd alsjeblieft op met het verspreiden van propaganda over dat we vrouwenvoetbal en andere saaie sporten geweldig leuk moeten vinden. Laat mij met rust, dan mogen jullie genieten van een saai potje voetbal waarin er per ongeluk een paar keer gescoord wordt doordat de keeper niet oplet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten