Nederland opportunistenland: recordaantal kijkers ziet vrouwenelftal winnen van België

2,4 miljoen mensen keken toe hoe Oranje de Belgen over de knie legde.

Het EK voor vrouwen wordt met de dag populairder. Tot voor kort kon vrouwenvoetbal geen enkele weldenkende Nederlander boeien, maar dat is nu helemaal anders. Waarom, vraag je? Is het dan opeens leuk om te kijken? Is de kwaliteit omhoog geschoten? Lopen er vrouwelijke Messi’s rond op de voetbalvelden?

Nou nee. Het EK wordt in Nederland gespeeld — dat is reden één. En reden twee: het Nederlandse Elftal doet het best aardig. Dat bedoel ik niet zozeer qua hoogstaand spel (dit vrouwenteam zou van alle Jupiler League teams verliezen), maar qua resultaten. De Oranje-dames hebben namelijk alle drie groepswedstrijden gewonnen.

Jawel, ook België moest er gisteravond aan geloven. En die wedstrijd werd maar liefst door 2,4 miljoen Nederlanders gekeken. 2,4! Miljoen! Daarmee was het ’t best bekeken programma van gisteravond.

Ja, dat lees je goed. Ze versloegen het NOS Journaal en De Slimste Mens. Nou zijn dat natuurlijk twee programma’s die je het beste ook maar kunt negeren, maar goed. Het is op zich wel een prestatie, zeker gezien het feit dat vrouwenvoetbal een maand geleden nog had kunnen rekenen op, zeg, 2 kijkers. Nee, niet twee miljoen. Maar twee.

Het bewijst maar weer eens dat Nederland vol opportunisten zit. Een klein deel van de bevolking vindt wielrennen interessant, maar iedereen is opeens een keiharde fan als Tom Dumoulin de Giro wint. Niemand kijkt naar vrouwenvoetbal… tot het Nederlands vrouwenelftal van zich doet spreken. Dan zijn we opeens allemaal diehard hooligans. Nog even en we zitten allemaal geboeid te kijken naar curling. Het enige wat daar voor nodig is? Een paar ‘sterke’ Nederlandse contenders.

Is daar dan iets mis mee? Natuurlijk niet. Als je daar je plezier uithaalt, ga daar dan vooral mee door. Maar houd alsjeblieft op met het verspreiden van propaganda over dat we vrouwenvoetbal en andere saaie sporten geweldig leuk moeten vinden. Laat mij met rust, dan mogen jullie genieten van een saai potje voetbal waarin er per ongeluk een paar keer gescoord wordt doordat de keeper niet oplet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. HaZ

  Michael. Je hebt hier duidelijk een frustatie van je af geschreven, maar de vraag is richting wie dan wel? Wie valt jouw lastig met z.g. propaganda voor het damesvoetballen?
  Het journaal ? De kranten? de voetbalsites? Ik heb ook niet altijd interesse in tennis,formule 1, wielrennen, darts etc. maar heb er wel begrip voor dat veel mensen dat wel graag kijken. Het damesvoetbal wordt op dit(!) moment meer bekeken, omdat het reguliere betaalde nationale en internationale voetbal zijn zomerstop heeft. De die-hard voetbalfan ziet dan liever damesvoetbal dan geen voetbal. Zo simpel is het !

 2. poison

  Wat deze dames tot nu toe hebben laten zien is bij vlagen technisch hoogstaand voetbal en inzet met veel elan. Daar kunnen onze dik betaalde internationals een punt aan zuigen.

  1. sjun

   Tot op heden is het niet het oogstrelende voetbal waarvoor ik naar het stadion kom. Ik houd dus mijn centen in de zak. Uitstekend dat de dames hun eigen markt genereren zoals ook Chinese electronica haar eigen markt genereerde.

 3. Rex Gildo

  Nederland staat pal achter de winnaar.
  Als de Oranje-mutsen onverhoopt in de finale komen breekt pas echt de gekte los.
  Tig miljoen kijkers voor de tv en nog veel meer op pleinen of in kroegen.
  Worden de voetballers zonder pik Europees kampioen dan moeten ze door koning Willem Alexander ontvangen worden en krijgen ze allen een lintje.

 4. Ni28

  Vrouwen zullen nooit voetbal spelen zoals mannen. Is dat erg? Nee, het is niet erg. Wel zullen meer vrouwen kijken dan mannen. Is dat erg? Nee, het is niet erg.

 5. George van de linden

  Pardon Michael,….Dat bedoel ik niet zozeer qua hoogstaand spel (dit vrouwenteam zou van alle Jupiler League teams verliezen)….pardon …

  Je had zeker wille schrijven: Dat bedoel ik niet zozeer qua hoogstaand spel (dit vrouwenteam zou van alle Amateur teams verliezen van laag tot hoog )

  Het was werkelijk niet om aan te zien zo knullig / ongecontroleerd / geen kracht in de schoten / geen balbezit kunnen houden / om de haveklap die bal naar de planeet mars schieten/ geen koptechniek enz.

  1. poison

   KWATSCH.

 6. George van de linden

  “Jawel, ook België moest er gisteravond aan geloven. En die wedstrijd werd maar liefst door 2,4 miljoen Nederlanders gekeken. 2,4! Miljoen! Daarmee was het ‘t best bekeken programma van gisteravond”

  Was er dan überhaupt een ander programma dan interessant of de moeite waard was om naar te kijken ?
  Voor mij in ieder geval niet en misschien vele met mij,dus vandaar er 2,4 miljoen Nederlanders ernaar hebben gekeken.

  1. HaZ

   Aan je uitgebreide professionele verslag van de wedstrijd te zien heb je toch nog een aardig groot deel gekeken. Waarom kijk je dan ?

  2. poison

   Nog meer KWATSCH.

 7. Pedrito

  Vrouwenvoetbal=gemuts op kunstgras en verder ………………. , gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapppppppppp !

 8. Adriaan

  Vrouwenvoetbal is in het nieuws gekomen omdat IS opgeroepen heeft aanslagen te plegen. Dat is reden 1. Daarom kijken 2,4 miljoen Nederlanders hier naar? Omdat ze het wel willen zien gebeuren?

 9. Augustinyak

  Zou het misschien kunnen zijn dat heel veel mensen het zat zijn om te kijken naar een stel over het paard getilde,met plakplaatjes volgehangen rifmakaken en afstammelingen van voormalige Afrikaanse oerwoudbewoners met af en toe een nuchtere autochtone Hollander ertussen en daarom nu graag kijken naar overwegend blanke Hollandse meiden al is het voetbal wat zij laten zien aan de matige kant?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.