PVV wil verkrachters en moordenaars zwaarder straffen, Tweede Kamer geeft niet thuis

Stel je voor dat je criminelen daadwerkelijk aanpakt. Dat moet je natuurlijk ten koste van alles voorkomen!

De PVV dacht met een motie over de invoering van minimumstraffen en afschaffing van tbs potentieel goud in handen te hebben. De gemiddelde rechtse kiezer kan dat soort maatregelen natuurlijk alleen maar steunen. Helaas denken de andere partijen in de Tweede Kamer daar heel anders over:

Dat FVD tegen deze motie stemde komt ongetwijfeld voor een groot deel door Theo Hiddema. Hij is immers een strafpleiter en heeft zich tijdens zijn hele werkzame leven dus eigenlijk beziggehouden met de andere kant van het systeem: de kant van de verdachte (of crimineel). Ik moet de eerste strafpleiter nog tegenkomen die zwaardere straffen — en zeker maatregelen als tbs afschaffen — toejuicht. Dat zit er gewoon niet in. Dat maakt het niet minder jammer, maar het is in ieder geval wel begrijpelijk.

Vanuit zijn perspectief dan; minder vanuit het perspectief van het conservatisme (of de rechtse beweging).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Dit is voor mij eigenlijk de reden om niet over te stappen naar Thierry.
  Ook Thierry kiest voor de moordenaar en verkrachter ipv. de slachtoffers, de verminkten en weerlozen.
  Ik mag Theo,ben het ontzettend vaak met hem eens, kan genieten hij de corrupte media keer op keer in hum trieste hemd laat staan maar ik vind het onverteerbaar dat slachtoffers en nabestaanden nog een keer een trap na krijgen van de D’66 magistratuur.
  Onverteerbaar en dus blijf ik vooralsog zitten bij ome Geert (waarmee ik het op een aantal punten ook niet eens ben maar beschouw het als een piramide:

  1. Bescherming van het Joods-Christelijk-Humanistisch erfgoed en de waarden van de Verichting/Rennaissance
  (check bij beiden)
  2. Ontworstelen aan de ketenen van de EUSSR. Freedom staat niet gelijk aan slavery zoals de corrupte media ons wil doen laten gelopen !
  (check bij beiden)
  3. De slachtoffers, de Verminkten, de Nabestaanden zijn de slachtoffers, NIET de daders (of D’66 magistratuur)
  (Check bij Wilders)
  4. Ontmantel de door en door verrotte Staatsmedia. Agitprop. mag nooit via de Staat gefinancierd worden.
  5. Rigoureus stoppen met het incestueuze subsidie circus (kap bv. de subsidieslurven door die naar criminele mensenhandelaarsorganisaties zoals Artsen Zonder Grenzen gaan, stop met het vet spekken van dictatoriale regimes etc etc)

  enfin
  Thierry heeft een blinde vlek tav. slachtoffers. En dat is verdomde jammer.
  Daar staat tegenover dat Thierry en Theo (itt. ome Geert) overal aanschuiven om hun standpunten toe te lichten. Al krijgen ze planeten van corrupte Deug-stront over zich heen. Nigel Farage Style. En dan ook nog eens met een lach en een grap (wederom à la Nigel). Heb ik diep respect voor en op dat front laten ze Wilders – die keer op keer (en opvallend vaak aan de vooravond van verkiezingen) onzichtbaar blijft of de meest bizarre uitspraken doet – ver achter zich.

  1. Peter Selie

   +++++

 2. Ni28

  Voor de strafpleiters zit er minder brood in met langere straffen. Dezelfde delinquent brengt nu vaker geld op als hij sneller weer rotzooi kan schoppen. De macht der advocaten is groot, te groot. Ook voor Hiddema. Een moordenaar of verkrachter na paar jaar vrij is gevaarlijk voor de burger. De tweede kamer vindt dat prima en liest altijd voor de crimineel. Het zegt wat over de Tweede kamer. En Widers, die heeft toch de cordon sanitair, die moet toch niet met ideeën komen, zeker niet met ideeën die de burger zou steunen. De Tweede kamer heeft liever gevangenissen vol asielzoekers dan delinquenten. Die mogen van de vrijheid genieten.

 3. Ni28

  Geen partij is 100% ideaal. Bij de FvD is het behalve deze punt ook de naieve standpunt tegenover de Russen. Toch verdienen zij alle aandacht waar anderen 100% falen.

 4. Ni28

  Wilt u slachtoffer zijn of een crimineel? Geen van beide? Volgens de Tweede kamer bent u dan wel beter af als crimineel want die krijgt alle aandacht en wordt zo kort mogelijk gestraft. Als slachtoffer komt u er bekaaid af tenzij u vermoord wordt. Dan krijgt u weer een witte mars met vele (politieke) (krokodillen)tranen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.