Ricciardo zeikt en zeurt tegen Ziggo: “Ik wil geen smoesjes horen van Verstappen” En Max? Die geeft zijn fout toe

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niet zo zeuren, Daniel. Shit happens.

Nadat hij er per ongeluk uitgereden werd door Max Verstappen reageerde Daniel Ricciardo furieus tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport. Zo zei hij onder meer geen smoesjes te willen horen van zijn teamgenoot, maar alleen een excuus. “En als hij niet gewoon zijn fout toegeeft, maar met een slap excuus komt, hebben we een probleem,” aldus de Australiër.

Daarom kondigde hij aan na de race even goed met Max te praten. Ja, zei hij, hij was furieus. Er was “geen excuus” voor wat Max deed.

Er kan absoluut geen misverstand over bestaan dat Max te veel risico nam in de tweede bocht (tijdens de eerste ronde ook nog!), maar Ricciardo moet ook weer niet al te hard huilen. Iedereen zag dat Max’ wielen blokkeerden op het moment dat hij naar links wilde sturen. Daardoor ging zijn wagen rechtdoor en raakte hij Ricciardo. Als de willen gewoon normaal gefunctioneerd hadden was het allemaal met een sisser afgelopen, Ricciardo kan dat ook zien op de beelden.

Natuurlijk is de Formule 1 een sport van, voor en door kemphanen met een gigantisch ego. Je redt het niet tot de top als je Mr. Nice bent. Daarom is het te verwachten dat Ricciardo boos is en zijn gram wil halen. Maar hij moet daar ook niet al te ver in doorslaan.

Ondertussen is het wel duidelijk dat teambaas Christian Horner net wat meer sympathie heeft voor Ricciardo. Na de race verzuchtte hij namelijk dat het een “heel frustrerende middag” was geweest. “We raakten Daniel kwijt en Max’ race werd verpest door een straf. Je wilt nooit zien dat teamgenoten elkaar raken. Max maakte een dure fout voor ons allemaal – als Daniel daar niet had gereden was hij eraf geschoten.”

Ja, het was een fout van Max, maar hoe komt het toch dat Horner de weet-ik-hoeveel uitvallen van Max, steeds weer door technische problemen doordat de ingenieurs van het team hun werk niet deden, geen enkel probleem leek te vinden als Ricciardo maar finishte? Toen kreeg Max steeds te horen dat het “erbij hoorde” en dat hij er maar moest “dealen.” Gek. Je zou bijna denken dat Horner Ricciardo beschermt terwijl hij lak heeft aan Max.

Ik zou zeggen Max: ga binnenkort maar snel op zoek naar een ander team. Bij Ferrari of Mercedes weten ze ongetwijfeld wél hoe ze om moeten gaan met een toptalent als jij.

Ondertussen blijkt Verstappen zelf weer eens veel verstandiger te zijn dan zijn leeftijd doet vermoeden. Op zo’n moment moet je immers politiek slim zijn. En dat is Max. Na de race bood hij namelijk meteen zijn excuses aan. Niemand hoefde erom te vragen, hij kwam er zelf mee. “Bij het remmen voor bocht twee blokkeerde ik, toen kon ik niks meer en onderstuurde tegen m’n teamgenoot aan,” aldus Max. “Dat is het laatste wat je wilt. Mijn excuses aan Daniel. We hebben tot nu toe denk ik een heel goede relatie en het was niet mijn bedoeling tegen hem aan te rijden.”

Laten we wel wezen, Ricciardo en Verstappen moeten ook gewoon allebei een echte vent zijn. Ja, het was kut, maar als iemand zijn excuses aanbiedt moet het ook klaar zijn. We gaan nu zien of Ricciardo (en Horner, die de Australiër overduidelijk voortrekt) zijn ego genoeg kan bedwingen om hierover heen te stappen en gewoon weer goed samen te werken met zijn teamgenoot.

En als hij dat niet kan? Nou. Boeien. Max heeft al het talent dat hij nodig heeft om optimaal te presteren. Zo belangrijk is het nou ook weer niet in een sport als de Formule 1 dat jij en je teamgenoot beste vrienden zijn. Rosberg en Hamilton waren dat ook niet, maar toch zijn beide heren wereldkampioen geworden. Nu Bottas voor Mercedes rijdt lijkt Hamilton zelfs wat langzamer te zijn, misschien doordat hij niet meer tot het uiterste gepusht wordt door zijn team-‘maat’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. hans-e-pans

    Vanmiddag heb ik de race op een Duitstalige tv-zender zitten kijken. Verstappen kan weinig goed doen gehoord naar het Duitse commentaar. Hoevaak ze het akkerfietje wel niet hebben herhaald, van achter, van inks, van rechts, van voren, van boven, en dan nog uit verschillen auto’s alleen niet van onderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.