Vandaag kan de Tour de France beslist worden. Wordt het Uran, Bardet of toch Froome?

Vandaag kon weleens de spannendste dag worden van de Tour de France 2017.

Gisteren was natuurlijk al een schitterende dag met een heerlijke overwinning van Team Lotto Jumbo (uit Nederland), maar vandaag wordt waarschijnlijk nog mooier. Het peloton moet namelijk niet één, niet twee, maar drie bergen over. Oh ja, en de finish ligt aan de top van een klim van de buitencategorie.

Wielerfans weten wat dit betekent: het. gaat. los.

Gisteren leken Romain Bardet, Rigoberto Uran en Chris Froome de sterkste klimmers te zijn. Fabio Aru, uit Italië, deed het tót gisteren ook geweldig, maar kwam op woensdag toch wat te kort ten opzichte van de echte toppers. Hij verloor dan ook een beetje tijd waardoor hij nu vierde in het klassement staat. Dit terwijl hij gisteren als tweede aan de etappe begon.

De grote vraag is of Froome vandaag wordt aangevallen? De Brit heeft veruit het sterkste team om zich heen rijden — Sky — maar dat hoeft niet alles te betekenen. Als puntje bij paaltje komt moet hij het immers toch echt zelf doen. Aangezien de verschillen bijzonder klein zijn — de hele top drie staat binnen 30 seconden van elkaar — hoeft hij vandaag maar een béétje zwakker te zijn dan normaal om het geel te verliezen.

Uran is de meest stiekeme rijder van het peloton. We hebben hem totaal nog niet gezien, maar hij gelooft vrijwel zeker dat hij kan toeslaan op de tijdrit van zaterdag. Dat is immers zijn specialiteit. Daarom is niet te verwachten dat hij vandaag in de aanval gaat. Hij is daar veel te voorzichtig voor.

Gelukkig is Bardet er nog. De Fransman probeerde het gisteren enkele malen en zal vandaag ongetwijfeld weer keihard uithalen naar de concurrentie. Als Froome inderdaad een moment van zwakte kent zal Bardet dat ongetwijfeld keihard uitbuiten. En dat zou voor Frankrijk natuurlijk geweldig zijn: eindelijk weer een sterke Fransman die hún Tour zowaar kan winnen.

Het gekke aan Froome is en blijft dat hij ongelooflijk lelijk fietst, de uitstraling heeft van een natte dweil, de hele tijd bij zijn concurrenten blijft plakken, maar dat je toch respect voor hem móét hebben omdat hij de Tour al drie keer gewonnen heeft en dit jaar weleens zijn vierde editie zou kunnen winnen. Er is helemaal niets aan de man, maar wat is het een stiekeme winnaar zeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. dark hole

  Who cares? aan de reacties te zien niemand:-) en dat is goed zo 🙂 als een extraatje;
  Die wielrenners zijn eigenlijk een stelletje aso’s!! Gooien hun afval en alles wat ze niet meer nodig hebben links en rechts om zich heen!! Wie ruimt die troep eigenlijk op?? Of krijgt de organisatie achteraf per incident een totaalbekeuring??

 2. Floris

  Froome hoeft alleen maar te volgen en kan het dan in de tijdrit afmaken. Maar hij is niet meer zo goed als hij was, bij lange na niet.

 3. Derksen1

  Froome gaat het worden, zeker weten.

 4. Babaji538

  Een goede visvrouw, opperhoofd eerste klas,
  haalt met juiste, scherpe haak, snoek, baars
  of zalm uit de modder!
  Een Patrieck Heijmans, of Thomas Dekker(s) lacht
  immers alle geluk toe.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.