We MOETEN vrouwenvoetbal opeens ge-wel-dig vinden. En als je dat niet vindt ben je een vuile barbaar

Vrouwenvoetbal is heel hip. Nou ja, dat willen de linkse media.

Toen ik gisteravond vol trots zag hoe Bauke Mollema een schitterende etappe in de Tour de France op geweldige wijze won was ik bijna in extase. Het was echt geweldig om te zien: hij ontsnapte op 30 kilometer voor de finish en hield in zijn eentje stand. Wat een heldendaad.

Dat was mooi, maar na Mollema’s finish was het nog niet gedaan. Het peloton was namelijk ook geëxplodeerd. Daniel Martin ging in de aanval, Froome was een paar keer in de problemen gekomen… jawel, die laatste kilometers van de ‘groep gele trui’ zouden ongetwijfeld óók ongemeen spannend worden.

Maar toen gebeurde het ondenkbare: de NOS startte reclame. Toen die over en voorbij was kwamen er opeens vrouwenvoetballers in beeld. De Tour de France werd volkomen genegeerd.

Natuurlijk reageerde ik woedend op Twitter. Waar haalt de NOS het brute lef vandaan om op zo’n moment weg te schakelen? Nou, kreeg ik te horen, geen zorgen! Ik kon de rest van de etappe namelijk ‘gewoon’ volgen op de website van de NOS.

https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/886614982909100033

Even later ging de Tour ook verder op NPO 2:

Leuk hoor, maar dat a) kwam veel te laat en b) was ook nog eens volstrekt belachelijk. Rot op met je EK voor vrouwen. De Tour is één van de grootste evenementen van het jaar. Daar ga je toch niet zo mee om?

Blijkbaar was ik niet de enige die zich boos maakte over het wangedrag van de staatsomroep:

https://twitter.com/realdecor4home/status/886615166590345218

Totaal gestoord natuurlijk. Waarom doet de NOS nou zoiets? Het antwoord laat zich raden: we worden gedwongen om vrouwenvoetbal belangrijk te vinden. Want vrouwen zijn net zo belangrijk als mannen, emancipatie, sport, belangrijk. En als je daar anders over denkt ben je een smerige, barbaarse vrouwenhater:

Of zoals Svennus J. Max tweet:

Daar past tegenwoordig natuurlijk maar één reactie op. Die tweette ik dan ook per abuis:

https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/886819259015417857

Het zal wel weer helemaal niet politiekcorrect van me zijn, maar ik zeg het toch maar gewoon: dat hele vrouwenvoetbal interesseert me geen biet. Ik heb er 5 minuten naar gekeken. De eerste vier minuten lachte ik hardop, de laatste minuut kon ik alleen nog maar huilen. Zó erbarmelijk was het niveau.

Die meiden gun ik van harte al het succes in de wereld, maar dwing mij er niet om hun wedstrijden te kijken. De samenvatting is meer dan voldoende — daarin zie je alleen de hoogtepunten en hoef je je niet te ergeren aan het verder erbarmelijke niveau.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. dark hole

  vrouwenvoetbal….mannenvoetbal [ wat maakt het verschil of je met een kut of of pik achter een balletje aanrent ] tennis [ wat maakt het verschil of je met een kut of of pik tegen een balletje aanslaat ] en wielrennen….je moet het maar interessant vinden om een hele middag tegen mannelijke konten in spandex met inlegkussentjes aan te kijken

  kortom…who gives a shit

 2. dark hole

  …kom op Anne Fleur….doe iets, want dit gaat werkelijk hélemáál nergens over.

 3. Ego-non-solus

  Door te verwijzen naar internet (maar ik keek zelf verder op België) bewijst de NPO/NOS zijn eigen overbodigheid. Niet handig nu we ook lezen dat de jeugd de NPO massaal negeert. Ik zal er niet ver naast zitten als ik veronderstel dat het aantal kijkers naar de Tour een veelvoud was van het aantal kijkers naar het voetbal. De NOS heeft zichzelf een zéér slechte dienst bewezen en toont zicht een slecht verliezer.

 4. dark hole

  ….iam pridem, ex quo suffragia nulli uendimus, effudit curas; nam qui dabat olim imperium, fasces, legiones, omnia, nunc se continet atque duas tantum res anxius optat, panem et circenses.

  1. Ni28

   Zelfs in de Tweede kamer zou je hiervoor onderbroken worden door de voorzitster.

 5. dark hole

  de dagelijkse standaard 19 juli 2013

  “….Je zou dan mogen verwachten dat alle media, ieder op hun eigen manier, hun energie richten op kritische berichtgeving die de lezer een goed beeld geeft van wat er speelt. En dat diezelfde media ook oplossingen suggereren. Helaas is de realiteit dat je geen krantjes verkoopt met moeilijk gedoe. De remedie is sinds de Romeinen al duidelijk: brood en spelen.

  En wat komt er dan beter van pas dan de Mollemanie? Iemand, een Groninger, die kennelijk wat harder op zijn fiets kan rijden dan veel anderen, desnoods zelfs met tegenwind. Hij komt dan ook als geroepen. Bladzijden lang weiden onze kranten uit over zijn handel en wandel, over een podiumplaats en zijn al dan niet goede benen. Ook de televisie laat zich niet onbetuigd. Volwassen mensen die kennelijk niets beter te doen hebben raaskallen uren lang over beklimmingen en afdalingen, over concurrenten en doping, over sport die vooral op verdwazing lijkt. En het volk vreet het want het volk krijgt niets anders voorgeschoteld. En dat de economie en het pensioen naar de barrebiezen gaan, daar hoeven we gelukkig even niet aan te denken. Leve de onafhankelijke kritische media……”

 6. Ego-non-solus

  Dark hole, stop maar. Je hebt je punt nu wel gemaakt en je daarbij een intellectueel getoond. Ik ben zeer onder de indruk.

 7. dark hole

  is Ego-non-solus wellicht een alter ego van de schrijver van bovenstaand artikel?

  1. Ego-non-solus

   Nee.

   1. dark hole

    dan ontgaat mij uw zelfbenoemde scheidsrechter-functie waarmee u meent te kunnen en moeten bepalen wanneer iemand dient te stoppen?

 8. Ego-non-solus

  Overigens las ik op NOS-teletekst het bericht dat het EK zondag het best bekeken sportprogramma was. Daar had ik eerder dus mogelijk ongelijk. Neemt niet weg dat de abrupte overgang niet anders dan als beledigend voor de kijker kan worden gekwalificeerd. Die doet er blijkbaar niet toe.

 9. Rex Gildo

  We moeten zeker meidenvoetbal leuk vinden, omdat het commercieel interessant kan worden.
  Net als dat bij topsport voor jongens reeds het geval is.
  Vooral indien ze ver komen in het toernooi kleurt heel Nederland oranje en de merchandising is dan niet meer aan te slepen.
  Gek dat NPO zich daar zo sterk voor maakt.
  Dat moet eigenlijk SBS promoten.

 10. Mar

  Zaten al die mensen wel te kijken en te luisteren naar die Jut en Jul van de NOS? De Tour was al een 10 minuten te zien op Ned. 2 voor men definitief overschakelde. Werd al aangekondigd toen men heel even overschakelde naar het voetbal. Wie toen op 2 of de plus heeft gedrukt heeft geen seconde gemist van de Tour.

  1. Ego-non-solus

   @Mar
   Ik heb blijkbaar niet goed genoeg geluisterd, is altijd mogelijk. Maar één tekstmededeling 15 seconden voor die abrupte stop, was dat nu echt teveel gevraagd? Wat mij betreft, niet voor een instantie die zoiets als klantbegrip centraal stelt. Ik kan dan ook niet anders dan blijven bij mijn eerder genoemde conclusie. Wellicht moet ik dan gewoon naar België Een kijken, m.i. nemen die wielrennen in dit opzicht wél serieus.

   1. Mar

    @Ego-non-solus

    Mensen hebben ook niet continue zitten kijken, want men schakelde al even aangekondigd over naar het vrouwenvoetbal toen Mollema nog wat kilometers te gaan had en toen werd al verwezen naar NPO2.

    Hoeveel seconden kost het eigenlijk om van NPO1 naar NPO2 over te schakelen?

 11. Ni28

  Het was een ongelukkige abrupte einde en je moest maar goed opletten om naar N2 over te schakelen. Veel erger vond ik dat de NOS Journaal 7 minuten lang aandacht had voor de herdenking van de nep Erdogan putsch ten kosten van andere nieuws. Kenmerkend voor de NOS, Turkije is belangrijker dan wat anders. Even de Neder Turken bekoren anders worden zij boos.

 12. Peter Selie

  Nou de Nederlandse dames hadden méér discipline en team geest tot het einde toe, dat kan men niet zeggen van dat zooitje bij elkaar geraapte multimiljonairs, het veredelde Nationale heren voetbal’team’.

  1. Ni28

   Ooit worden zij net zo.

 13. Marija

  Ik keek een tijdje, vond er niets aan, dat meiden voetbal, slap aftreksel van een goede mannen wedstrijd.

 14. HaZ

  Aan de reacties te zien wordt er toch nog best wel veel NPO gekeken……;-)

  1. swetsnek

   hahahahahaah i love it een grote bek en toch wel kijken he
   En het niveau was best wel zeer respectabel

 15. Verlazques

  Als ik naar het journaal kijk wil ik nieuws zien, maar wat krijg ik de helft van de tijd?, juist SPORT. Dat is ontspanning of in goed Nederlands entertainment, dat heeft dus geen flikker met nieuws te maken. Maar het word je constant door je strot geduwd. RTL4 is nog erger dan de NOS, ’s ochtends gaan ze weer gewoon uitzenden wat ’s avonds al is geweest. Onderzoek heeft aangetoond dat maar 40% van de mensen geïnteresseerd is en niet eens fanatiek. Bij grote evenementen gaat het deze club ook alleen maar om het feestje en niet om de sport. En wat een ander al opmerkte, je bent een flikker of goed ziek als je naar kerels op een fiets gaat kijken. Sporten moet jezelf doen en dus niet naar kijken met je dikke pens voor de tv met een pot bier en een zak chips. Sport op de tv is TERREUR.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.