Yes! Bauke Mollema wint fantastische etappe in de Tour de France

Hij mocht voor eigen kans gaan… en dat deed ‘ie.

Bauke Mollema heeft de Nederlandse wielerwereld — nou ja, eigenlijk de hele sportwereld — in extase gebracht. De Groningse wielrenner heeft zojuist namelijk de Touretappe van vandaag gewonnen. En hij deed dat op grootse wijze.

Het was een schitterende etappe die van tevoren al neergezet was als een geweldige mogelijkheid voor een groep sterke ontsnappers. Nou, dat bleek te kloppen. Een grote groep ging ervandoor, en bouwde al snel een enorme voorsprong op ten opzichte van het peloton. Een voorsprong waarvan op een gegeven moment duidelijk werd dat ze ‘m nooit meer weg zouden geven.

Mollema moest de beste klimmers onder zijn medevluchters even laten gaan op de Col de Peyra Taillade, de laatste klim van de dag, maar kon in de afdaling weer aansluiten. En toen besloot hij om erop en erover te gaan. Hij zette aan. Hij kreeg een gat.

Natuurlijk wilden de andere vluchters het gat dichten. Ze besloten weliswaar om samen te werken, maar ze gingen er duidelijk vanuit dat Mollema zich zou opblazen. Nou, die reed dus ‘gewoon’ keihard door. Er stond een harde wind, maar dat kwam de Groninger natuurlijk heel goed uit; je zág dat hij in zijn element was. Hij moet gedacht hebben dat hij door de Groningse weilanden reed. Wind opzij én op kop, maar hij hield stand.

“Ik dacht gewoon, ‘ik ga’,” zei Mollema na zijn overwinning tegen de NOS. “Ik dacht, ‘dit is mijn kans.’ Toen ik een halve minuut had wist ik ‘ik val niet meer stil’.” Dat klopte. De achtervolgers konden het gat op een gegeven moment een seconde of negen maken, maar dicht kregen ze het niet. Sterker nog, in de laatste kilometers pakte Mollema wéér tijd.

En zo heeft Nederland weer een geweldige etappe-overwinning. Nee, Mollema is dit jaar zeker niet sterk genoeg om mee te doen voor het podium in het Algemeen Klassement, maar vandaag heeft hij bewezen echt wel één van de beste renners van het peloton te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. toetssteen

  Ik kijk niet hè ;), het ligt gewoon aan mijn vrouw dat ik langs dat beeldscherm moet…. Grinn, mooi gedaan Mollema. Ik kon destijds tot 80 km voluit, maar moest wegens knieproblemen dan langzamer. Ja, ik reed wel verder…… Zucht, those were the days.

  Hup Mollema en al die andere sporters!

 2. corfo

  Diepe bewondering voor deze man !
  Hij bezit meer lef, eergevoel en fatsoen, dan het gehele NL- “kabinet”.

 3. Babaji538

  Simon Wiesenthal kende het niet,
  om van kokend bloed weg te trekken richting wit, enkel.
  Anne Frank evenmin.

  Ik wacht niet op wat niet komen, zou.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.