Aanslag Barcelona: terrorist die 13 mensen doodreed nog steeds niet bekend

Geen categorieaug 18 2017, 15:14
De dader van de aanslag in Barcelona is nog steeds niet geïdentificeerd, meldt persbureau AP. De Spaanse politie is dus nog steeds op zoek naar de dader.
Wie is de man die gisteren 13 mensen doodreed op de Ramblas-boulevard in Barcelona? Persbureau AP meldt dat de Spaanse politie de dader nog steeds niet heeft geïdentificeerd. De autoriteiten tasten tot nu toe in het duister over de dader van de aanslag: volgens sommige bronnen zou de dader onder de vier terroristen zijn die werden doodgeschoten door de Spaanse politie in Cambrils, maar andere berichten spreken dat weer tegen.
Inmiddels zijn er vier mensen gearresteerd in verband met de aanslag, maar de chauffeur van het terreurbusje zou daar dus niet tussen zitten. Drie arrestanten hebben de Marokkaanse nationaliteit, de vierde komt uit de Spaanse enclave Melilla die grenst aan Marokko. De aanslag volgt dus het typische ISIS-patroon: immigranten plegen een aanslag uit naam van de islam uit een Europees land dat hen onderdak biedt. Stank voor dank.
Eerder werd bericht dat Driss Oukabir achter de aanslag zou zitten. Dat blijkt dus niet het geval: de identiteit van de dader is nog steeds niet bekend. Dat de dader net als de opgepakte terroristen een islamitisch motief had, staat inmiddels echter vast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten