Aanslag Barcelona: terrorist die 13 mensen doodreed nog steeds niet bekend

De dader van de aanslag in Barcelona is nog steeds niet geïdentificeerd, meldt persbureau AP. De Spaanse politie is dus nog steeds op zoek naar de dader.

Wie is de man die gisteren 13 mensen doodreed op de Ramblas-boulevard in Barcelona? Persbureau AP meldt dat de Spaanse politie de dader nog steeds niet heeft geïdentificeerd. De autoriteiten tasten tot nu toe in het duister over de dader van de aanslag: volgens sommige bronnen zou de dader onder de vier terroristen zijn die werden doodgeschoten door de Spaanse politie in Cambrils, maar andere berichten spreken dat weer tegen.

Inmiddels zijn er vier mensen gearresteerd in verband met de aanslag, maar de chauffeur van het terreurbusje zou daar dus niet tussen zitten. Drie arrestanten hebben de Marokkaanse nationaliteit, de vierde komt uit de Spaanse enclave Melilla die grenst aan Marokko. De aanslag volgt dus het typische ISIS-patroon: immigranten plegen een aanslag uit naam van de islam uit een Europees land dat hen onderdak biedt. Stank voor dank.

Eerder werd bericht dat Driss Oukabir achter de aanslag zou zitten. Dat blijkt dus niet het geval: de identiteit van de dader is nog steeds niet bekend. Dat de dader net als de opgepakte terroristen een islamitisch motief had, staat inmiddels echter vast.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Punt50

  Het is telkens een herhaling van zetten. Tot we de Islam definitief een lesje leren, blijft dit doorgaan.

 2. George van de linden

  De terrorist die 13 mensen doodreed nog steeds niet bekend…huh ??
  Het is een Moslim!
  En als we gesloten grenzen hadden en iedereen op papier hadden gescheiden van afkomst /religie /ras/huidskleur dan was het moslimventje allang gepakt en door mij persoonlijk gevilt.
  Nee ik ben geen racist…ik spuug alleen op dit volk die op niet een punt wil integreren…Oja de integratie was mislukt…..Neeeeee…nogmaals :ze willen niet!
  De wil en wet van Allah dat is wat ze nastreven en uitgevoerd hebben in Barcelona en in hun dagelijkse luizenleventje in Nederland vergeleken de zandbak waar zij uit komen !

  M.v.g.

  George van de Linden.

 3. hans-e-pans

  Misschien is de beer nu los in West-Europa, of de deksel van de put.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.