Bizar: 72% van allochtonen vindt dat autochtone Nederlanders beter hun best hadden moeten doen op de integratie

Het is in Nederland niet best gesteld met de integratie van allochtonen die hier vanaf de jaren ’60 in groten getale naar ons land gekomen zijn. Maar het overgrote deel van de allochtone bevolking voelt zich daar niet schuldig over: zij vinden dat autochtone Nederlanders beter hun best moeten doen met die integratie.

Het is een EenVandaag-peiling van afgelopen zaterdag, maar daarom niet minder schokkend: meer dan tweederde van alle allochtonen in Nederland is van mening dat het aan de inheemse Nederlanders te wijten is dat de integratie van van origine buitenlandse groepen mensen niet zo vlotjes gelopen is als gehoopt werd. Met andere woorden: dat er zaken als segegratie, wrijvingen en culturele spanningen zijn ontstaan… dat is allemaal de schuld van de grote boze Nederlander.

Volgens Gijs Rademaker – de vaste peiler van EenVandaag – vinden veel allochtonen dat Nederlanders “onvoldoende open staan voor andere culturen.” Is dat een mening die men écht heeft in allochtoon Nederland? Ik kan het nauwelijks geloven. Er zijn in Nederland moskeeën, shoarmazaken, boeddhistische tempels, ieder jaar met Ramadan is de pers weer lyrisch over het islamitische vastfestijn en krijgen scholen gewoon boetes opgelegd als ze onvoldoende rekening houden met zaken als het Offerfeest. Kortom: in Nederland is de deur juist wagenwijd opengezet voor andere culturen.

Het is dus echt ondankbaarheid eerste klas, als je hier naar Nederland komt en met droge ogen probeert te beweren dat Nederland niet genoeg open staat voor andere culturen. Nederland is een tolerant land waar plek is voor tradities en gewoontes van over de hele wereld, hoe vreemd ze onze landgenoten soms ook in de oren klinken. Als je desondanks tóch meent dat ons land niet genoeg gedaan heeft om je je welkom te laten wonen, tja, dan ligt dat niet aan ons land. Dan ligt dat echt aan jezelf, en daarmee basta.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Ni28

  72% van de allochtonen geeft hiermee aan dat zij geen immigranten zijn maar bezetters. Immigranten passen zich doorgaans aan de autochtone bevolking en niet andersom. Maar dat is het oude probleem mets islamitische immigranten. Ik bedoel bezetters.

 2. Nederlandse_Patriot

  Och, arme Mohammeds. Ik zal snel een tulband gaan dragen, als jullie je daardoor beter voelen.

  Jokes aside, dit is toch completere idioterie? Allochtonen behoren zich aan te passen aan onze waarden en cultuur, niet andersom.

 3. HaZ

  En met 72% bedoelen ze het aantal allochtonen dat vind dat hun uitkering hoger moet zijn dan nu, want geld maakt gelukkig. Waar blijft de enquete van Een Vandaag met vragen zoals; Waarom bent u naar Nederland gekomen ? Wat verwacht u van Nederland?
  Wat was er mis in uw land van afkomst?. Ik wacht af…………..

  1. corfo

   @ HaZ.
   De door u gevraagde enquete komt er zeker niet, dat is té democratisch, hetzelfde als met een referendum, komt er ook niet want dan valt de gehele Haagse Bende om.
   Een parasiet zal nooit in Eén Vandaag zeggen : “Nou weet u, ik kwam naar Nederland om te parasiteren; ik hoorde n.l. dat de uitkeringen er hoog zijn en dat er mensen met zelfgemaakte vlaggetjes langs de weg zouden staan om mij binnen te jubelen. Ik kan m’n eigen naam foutloos schrijven, dus ben ik hoog opgeleid”. Dát zullen de parasieten nóóit zeggen, het zou ze ook verboden worden door “Eén Vandaag”!!!

   1. buitenbeentje

    Volgens mij vinden ze het niet belangrijk dat ze hun eigen naam foutloos kunnen schrijven, ze gebruiken liever die van hun broer.

   2. HaZ

    Elke keer ben ik die vermaledijde “”sarcasme off” button kwijt op mijn toetsenbord,
    dus bij deze…..[sarcasme off]

    1. corfo

     @ HaZ.
     Sorry. !!!!

 4. corfo

  Sorry allochtone mede-“mens” !!
  Als ik dit eerder had geweten had ik mijn woning aan u ter beschikking gesteld, evenals mijn arbeidsplaats ! Wát zegt u : “Woning is wel goed maar arbeidsplaats hoeft niet !!”?
  Hoe dom van mij om u “werk” aan te bieden, u kwam alleen maar om te wonen en te parasiteren, ik had het kunnen weten.

 5. Guus Geluk

  Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Als Geert en kameraden protesteren tegen de benoeming van Marcouch als Arnhemmer burgemeester, louter vanwege zijn religie en komaf, word je – als allochtoon zijnde – niet blij.

  1. Pedrito

   Nou ik wordt daar als autochtoon ook niet blij van, sterker rare (ongeluks)vogel, ik wordt hier woedend van

   1. Guus Geluk

    Nu begrijp je in elk geval waar het pijnpunt van allochtonen zit.

    1. IJscoman

     Onze huismongool springt weer eens NSB’end in de bres voor de buitenlandse bezetter. ‘Het pijnpunt van allochtonen’, hoe durf je die woorden in je mond te nemen! Wel eens nagedacht over het pijnpunt van autochtonen? Over al die Hollanders die zijn weggepest uit hun huis, hun straat, hun wijk en hun stad? Die nu nog gebukt gaan onder terroriserende kutmarokkanen en aanverwant allochtoon kleretuig?

     Je moet je schamen Guus. En diep ook.

     1. Guus Geluk

      Er is geen buitenlandse bezetter, IJscoman, er is wel een grote groep Nederlanders met een migrantenachtergrond. Veel van deze allochtonen zijn voldoende geïntegreerd. Ik constateer dat het proberen te verhinderen dat een moslim de politiek ingaat, het verzoek tot het verdwijnen van Marokkanen in deze samenleving, en de stellige bewering dat we ons land moeten terugveroveren, allochtonen geen goed doen.

      En dat zien we terug in deze peiling.

     2. K.Dopper

      “Onze huismongool springt weer eens NSB’end in de bres voor de buitenlandse bezetter. ”

      Dit is wel een knaller van een mongoloïde opmerking: Nederlanders met een migrantenachtergrond die hier met net zoveel recht wonen als IJsco bezetters noemen.

      Het wordt hier met de dag meer een gekkenhuis.

    2. HaZ

     In hun portemonnee Guus. En rond de borst als de bomgordel geactiveerd wordt.

    3. swetsnek

     idioot

     1. K.Dopper

      .. argumenteerde de grootste zwetsnek van dit blog.

  2. Bloem

   Volgens mij is Geert Wilders met zijn PVV juist een symptoom ontstaan uit de gevolgen van het niet integreren door allochtonen. De PVV is opgericht in 2005 en de problemen met niet westerse migranten zijn in de decennia daarvoor ontstaan. Ongeacht hoe je daarover denkt is het erg goedkoop om dit als argument te gebruiken.
   Men kan wel stellen dat de Nederlandse overheid het niet westerse allochtonen wel erg makkelijk heeft gemaakt om niet te hoeven integreren. Ze zijn langs alle kanten in de watten gelegd door er o.a. bij alle overheidsdiensten voor te zorgen dat ze in de taal van het land van herkomst konden communiceren. Daarnaast konden ze jaren lang hun gebruiken, die hier als misdrijf worden beschouwd (vrouwenbesnijdenis, uithuwelijken en kindhuwelijken) voortzetten. Dus ja de slechte integratie is wel degelijk te danken aan de autochtonen.

   1. Guus Geluk

    Bloem, kritiek op de islam of de multiculturele samenleving is geen slechte zaak. Het probleem is echter dat men hier volledig doordraaft en hele bevolkingsgroepen worden weggezet. “We moeten ons land terugveroveren, Nederland is óns land”. “Koranverbod”. “Geen Arnhemmerstan”. “Minder, minder, marokkanen. Dan gaan we dat regelen!”. Ik kan mij voorstellen dat zelfs goed geïntegreerde allochtonen zichmop deze manier afvragen of Nederland tóch niet meer haar best kan doen.

    1. mening66

     Ik vraag mij af waaróm het dan zo moeilijk is om met de moslims om te gaan?
     Zou dat ook niet komen omdát de moslim het niet wil!
     Want met elke andere cultuur die hier zijn gekomen hadden en hebben we geen moeite.
     De Indonesische, de Chinezen, de mensen uit de vroeger kolonieen enz.
     maar de islam stelt eisen en hebben geen cultuur als alleen de islam en dat zal de crux zijn waarom het botst.
     Ik heb zat NL mensen die ik niet moet ben ik dan racist?
     Mag ik mijn vrienden kiezen? Hopelijk wel.
     Alles wordt bijna een gedwongen feit en daar hou ik niet van.
     Wie en dan bedoel ik de islam aanhangers hier gaat om met Roma,s, Sinti, of de woonwagenbewoner?
     Daar geeft iedereen zonder enige kennis van dat volk op af.
     Ik ken er velen en het zijn allen zeer gastvrije mensen en hetzelfde qua geloof.
     Dus het klikt gewoon niet snel met de moslims.

  3. sjun

   Het heeft meer iets met loyaliteitskwesties van doen. In Amsterdam-West waar meneer Marcouch zijn bestuurlijke domicilie had zie je bijvoorbeeld al een stad in de stad ontstaan terwijl het stadsbestuur crimineler wordt en de politie islamiseert. Waarom zou je zoiets ook in Arnhem op kosten van’t Algemeen willen laten gebeuren?

 6. buitenbeentje

  Ze hebben groot gelijk. De autochtone Nederlander had veel meer zijn best moeten doen om de migrant zijn plek te wijzen. Dit is Nederland (Europa) en daar doen we dingen zo. Hier spreken we Nederlands en volgen we Nederlandse wetten en gewoontes. Van jou wordt verwacht dat je ook zo doet, (islamitische) migrant en anders rot je maar op.

  IPV daarvan heeft men gezegd dat ze alles mochten en dat wij wel een stapje opzij zouden doen, dat wij hun gewoontes wel over zouden nemen omdat ze een bepaalde ideologie wensen te volgen.

  Vreemd genoeg hebben wij als vanzelfsprekend aanvaard dat migranten met een andere ideologie als islam zich wel aanpasten aan onze gewoontes en wetten, hun cultuur achter hun voordeur hielden. Waarom wij dat niet hebben gedaan bij middeleeuwse veroveraars zal mij altijd een raadsel blijven. Schijnbaar is het hebben van een grote bek tegenwoordig genoeg om een autochtoon te intimideren.

  1. corfo

   @ buitenbeentje.
   Klopt volkomen !
   +++++ !!

 7. Pedrito

  Even een reminder aan deze ontevreden 72%. U bent geheel vrij Nederland te verlaten !

 8. Ritter

  Omgekeerde wereld.

  Kennelijk heb ik het onjuiste idee dat immigranten behoren te integreren.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Ik ken geen enkele ‘allochtoon’ die dat ook vindt
  (zullen ze daadwerkelijk ooit met een Aziaatse amiga of amigo hebben gebabbeld ? De vraag stellen is et cetera)
  Sterker nog
  Soms schijn ik nogal links te zijn wanneer ‘allochtonen’ babbelen over ‘mede-allochtonen) (met wie ze niets van doen hebben maar leg dat maar eens uit aan de racistische Idenity Politics-ambtenaren van de PO/RTL
  Die groep zal de lynch-brigade van het PO zwijnenstal nooit weten aan te boren.
  Daar zijn journalisten voor nodig
  Geen
  Thought Crime-jagers, WegkijkDoofpotters en betuttel-racisten.

 10. Ben Zine

  Dit is weer zo’n typisch voorbeeld van linkse logica, waarbij de zaak altijd 180 graden wordt omgedraaid. Dus niet de allochtonen zijn slecht geïntegreerd, nee, wij hebben hen slecht LATEN integreren. Begrijpt u ? Het is dus niet de schuld van de allochtonen, maar het ligt allemaal aan ons. De waarheid volgens de linkse kerk. En deze deugdiarree wordt dus bijna dagelijks via de NPO over ons hoofd uitgestort. Iedere dag opnieuw dezelfde pratende hoofden van Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke met hun suffe voorspelbare wegkijk bladibla. De weeë stank van politieke correctheid komt je uit de televisie tegemoet.

 11. Tinneke

  Gaan we ons nou alweer in een slachtofferrol verplaatsen? Is het niet zo dat de allochtoon eens de moeite moet nemen aandacht te geven aan de ‘Nederlandse cultuur’ – zijn normen en waarden?

  Door alle schotels de deur uit te doen en de moeite te nemen naar Nederlandse tv-programma’s te kijken, in plaats van programma’s die op het land van herkomst zijn georiënteerd inclusief de merkwaardige soaps ver van enige realiteit in het land waar men leeft.
  Hollands moet wijken voor Turks en/of Marokkaans, lees: islam! Sluipenderwijs moet de Hollander steeds meer inleveren ten faveure van vreemde culturen. Zeg er wat van en direct wordt de ‘racismekaart’ getrokken. Zo wordt elk protest tegen deze vervreemding van de Neder­landse cultuur in de kiem gesmoord.

 12. Paaldanseres

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA…. SORRY HOOR… HAHAHAHAHAHAHAHA…!!!!
  WAT EEN BULLSHIT…!!!

  #LOL

 13. marco1

  Ze hebben gelijk die vieze varkensvretende kaaskoppen hadden zich beter aan moeten passen.

 14. Buiswater

  Hoe hoger het percentage teleurgestelde moslims en ander gespuis wat hier is gekomen om te parasiteren, hoe meer ze hopelijk zullen oprotten naar hun eigen land van melk en honing. Want hier in Nederland is het werkelijk verschrikkelijk. En echt, ik wil ze daar heel graag bij helpen.

 15. john1952

  Welbeschouwd hadden we natuurlijk meer ons best kunnen doen, zoals parkeerplaatsen voor kamelen aanleggen en zo, slavinnenmarktplaats op PC, de holebi’s onder ons interneren in doorgeroeste oceaanstomers en met storm de zee op slepen en daar achterlaten. En waarom al die bewakingscamera’s zo spotgoedkoop gemaakt, zodat ze overal waar wat te stelen valt er een paar hangen?

 16. Domtoren52

  Waarom zou ik gvd moeten integreren in m’n eigen land. Zij komen naar Nederland, dus zij horen zich te houden aan de wetten e.d. van Nederland. De gevulde koeken in Den Haag en in elke gemeente laten alles toe. Wij mogen alleen toekijken, ja knikken en onze mond houden. Probeer maar bij hun in hun zandbak eens een kerk neer te zetten, lak hebben aan hun wetten aldaar, je leeft vervolgens geen 48 uur meer. Dit bericht heeft mij helemaal duivels gemaakt Wij aanpassen, ik maak ze liever van kant, vooral die vieze ratten van marokkaanse jongeren. Jammer dat we geen Amerikaanse wetgeving hebben, anders had ik genoeg wapens om elke avond even te gaan prijsschieten in bepaalde wijken, wat een pleurishonden. Ze komen, roven, mishandelen, houden hun klauw op bij de uitkeringsinstantie. Mijn haat is nu op een nog hoger peil gekomen als het gaat om die kamelenrijders, die grote bekken met hun tasje om de nek, samen lekker gedrukt tegen elkaars couscous-kontje op de scooter

 17. Bes Tolen

  De massa immigratie heb ik altijd als een vorm van terrorisme gezien. De achtereenvolgende regeringen traden ten onrechte niet op tegen illegale immigranten en verdere immigranten, die op basis van bedrog binnen kwamen en bleven. Dat was de grote meerderheid. Al met al om niet in de politiek te geloven maar wel in voortdurende stommiteiten van de politiek. Inderdaad, het leven van veel Nederlanders is verzuurd. Inderdaad was Nederland eerder een veel vrolijker land. Dat komt nooit terug. M.i. reden genoeg voor haat.

 18. henk vintage

  Er is geen land ter wereld, behalve in het idiote West Europa,waar een immigrant van een uitkering, een woning, kinderbijslag en allerlei toeslagen wordt voorzien.
  Geen wonder dat ze nooit integreren.
  Moet je kijken hoe snel ze zonder deze faciliteiten integreren of nog beter hier niet naar toe gekomen waren.

 19. Motionshot

  Niet zozeer de autochtone Nederlanders hadden beter hun best moeten doen, de overheid had beter haar best moeten doen. Alleen al het feit dat immigranten zelfs anno 2017 nog niet eens gemakkelijk aan informatie over verplichte immigratiecursussen kunnen komen en als ze het dan vinden het alleen in het Nederlands beschikbaar is… tja, dat zegt genoeg.

 20. Ruud562

  Tja, die witte, rascistische en discriminerende Nederlander, hé! Wat een volk!

 21. Ruud562

  Maar wellicht wordt is het nu tijd dat Nederland zijn grenzen sluit voor (niet-westers georiënteerde) allochtonen, dat Nederland eens écht minder tolerant is, dat de miljarden aan Ontwikkelingssamenwerking in eigen land wordt gestopt! Wellicht moet dat gebeuren!! Wellicht? Ik weet het zeker!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.