Boem! FVD wil belastinghervorming: de eerste 20.000 euro helemaal BELASTINGVRIJ

Thierry Baudet for president!

Nou ja, die hebben we niet in Nederland, but you get my point. Anders dan alle andere partijen in de Tweede Kamer heeft Forum voor Democratie namelijk zowaar goede ideeën om het belastingstelsel te hervormen. Het belangrijkste aspect? De eerste 20.000 euro moet wat Baudet en Theo Hiddema betreft geheel belastingvrij zijn.

Lees maar mee wat de heren precies willen:

 1. Radicale vereenvoudiging belastingstelsel
 2. Belastingvrije voet van €20.000 euro voor iedereen.
 3. Invoeren tweetaks van 20 procent / 35 procent.
 4. Handhaving Hypotheek Rente Aftrek (HRA) totdat lagere belastingtarieven zijn ingevoerd.
 5. Afschaffing kinderbijslag na tweede kind.
 6. Afschaffing schenk- en erfbelasting (hierover is al belasting betaald).
 7. Stoppen met rondpompen van geld (toeslagen) via de belastingdienst.

Dit zijn stuk voor stuk ongelooflijk goede plannen, niet in de laatste plaats omdat de belastingschijven op deze manier natuurlijk fors verlaagd worden. 35 procent als hoogste schijf is hemels voor de meeste mensen; nu worden we voor de helft van ons geld bestolen. In het belastingstelsel van FVD is dat nog maar voor 1/3e zo. Dat is wat mij betreft nog altijd te veel, maar het is zeker een begin om uiteindelijk op een goed tarief uit te komen (niet meer dan 25%).

Het mooiste aan dit plan is natuurlijk de belastingvrije voet van 20.000 euro. Daar profiteert immers iedereen van. Er kunnen geen verhalen zijn van radicaal-linkse hooligans die zeuren en zeiken dat “alleen de rijken erop vooruit gaan.”  Onzin, juist mensen die het minder breed hebben, hebben baat bij dit stelsel.

Reden nummer zoveel dus om de komst van FVD in het parlement toe te juichen… en om te hopen dat deze partij met name de VVD helemaal gaat leegvreten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. George van de linden

  Ik kan niet anders zeggen dat “Nieuwe verkiezingen een aardbeving teweeg zou brengen in Nederland na dit bericht!”

 2. Ni28

  Goede plan, ik kan niet wachten!

 3. Yato

  Goede plannen!

  Qua financiën om dit alles te ondersteunen mag ik hopen dat er flink wordt gesneden in geld voor Europa, immigratie en ontwikkelingshulp, wat natuurlijk een zeer goede zaak is.

 4. buitenbeentje

  Is er ook een idee waar dan het geld voor de hobbies van onze politici vandaan gaat komen?

 5. Punt50

  Het bezit van pecunia moet helemaal belastingvrij. Ik ga er immers vanuit dat hierover bij het verkrijgen al voldoende tax is afgedragen. Is ook beter voor het land, en vrijer voor de mens. Zo blijft kapitaal immers hier.

 6. K.Dopper

  Deze voorstellen impliceren een forse nivellering. Boudoir is linkser dan ik dacht.

  1. IJscoman

   Ik dacht toch echt dat algemene belastingverlaging, afschaffing van de fokbelasting na het 2e kind en afschaffing van de schenk- en erfbelasting puur rechts was.

   1. K.Dopper

    Als je de laagste punkgroep een forse belastingverlaging geeft leidt dat onvermijdelijk tot hogere belastingen voor de hogere inkomens en dus tot nivellering.

    1. IJscoman

     Dopper, door je hokjesdenken ga je meteen uit van hogere belastingen voor de hogere inkomens. Wat dacht je van het ausradieren van achterlijke subsidies, ontwikkelingshulp en immigrantensteun? Dat scheelt vele miljarden. Bovendien wordt het tijd dat er zeker 20% op Zelfstandige Bestuursorganen bespaard wordt (dat lukte bij de gezondheidszorg toch ook?) waarmee opnieuw vele miljarden bespaard worden.

     Los daarvan stelt Baudet een tweetaks (20/35%) voor, zodat binnen dit plan ook de hogere inkomens minder belasting gaan betalen. Van nivellering is dus geen sprake.

   2. Tinneke

    Kinderbijslag voor 2 kinderen, goed idee absoluut de maximale grens deze idiote regeling trekt voornamelijk de religieuze achterlijkheid aan in de vorm van moslimfamilies die maar blijven door fokken (waarna de oudste zoon met het gecollecteerde kindergeld een dikke BMW koopt!

 7. Ni28

  Weet iemand wie Boudoir is?

 8. Jetske

  Tinneke

  Had de PVV in 2012 al in hun verkiezingsprogramma staan, dus geen nieuws!

  1. K.Dopper

   Ja, sociaal-economisch is de PVV extreemlinks.

 9. Wim Vreeswijk

  Thierry heeft ‘er duidelijk zin an’ maar zit nog wel met een ‘klein’ probleempje…Hij moet die 148 kamercollega’s nog wel omturnen……..?! Verder is het programma bijna compleet: ik zou ook nog veel minder ambtenaren beogen en ook afschaffing van de successierechten en vermogensbelasting.

  1. K.Dopper

   Afschaffen van de vermogensbelasting betekent een nog krankzinniger scheefgroei in de vermogensverdeling. De vermogensbelasting moet juist omhoog en fors.

   1. Punt50

    @ K.Dopper

    Legt u dat eens uit? Wat een vreemde gedachte… Als iedereen netto vermogen bijeen mag schrapen zonder meteen gestraft te worden, is iedereen toch beter af.

 10. Arubano

  Goed plan, stoppen met het ‘herverdelen’ van geld wat door anderen verdient is geworden. Je moet naar een systeem wat mensen begrijpen, wat eenvoudig is. Bijkomend voordeel is ook een enorme besparing op het ambtenaren apparaat wat zich met het innen en weer ‘herverdelen’ van belastinggeld bezig houdt. Even goed nadenken over de uitvoerbaarheid, zodat we geen misbruik in de overgangsperiode hebben en gaan!

 11. Jetske

  Wim Vreeswijk

  Ook dat staat al 5 jaar in het verkiezingsprogramma van de PVV.
  Baudet is echt verslaaft aan het
  kopieerapparaat!

 12. Gallus

  Hoe minder belasting hoe beter?
  Zo simpel is het niet.
  Dit is met recht rechts gebral

  De mensen willen nivelleren als compensatie van enorme scheefgroei.
  Veel geld binnenhalen is geen talent.
  Wat betreft migratie is men rechts.
  Maar wel veel meer hulp in de regio!

  1. glazenbol

   Eindelijk wellicht een begin van het herstel wat de laatste deccenia uit balans is geraakt het steeds verhogen met procenten i.p.v. centen heeft mede bijgedragen aan de ontstane scheefgroei en dient hersteld te worden! Daarbij mag iedereen die 150.000+ “verdient” best wat meer bij gaan dragen aan wat ook wel SAMENleving word genoem

 13. Obiwokekenobie

  Persoonlijk zou ik het ook een goed plan vinden als artiesten zoals zangers of rappers, normaal belast worden boven de €20k ipv die rare constructies waar ze nu van genieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.