Doodenge handleiding vertelde Barcelona-terroristen: “Je mag liegen. Verander je kledij, je kapsel, je auto’s!”

Waarom konden de terroristen die eerder deze maand zestien mensen doodden in het Spaanse Barcelona jarenlang zo ongestoord radicaliseren en zich voorbereiden op een afschuwelijke aanslag? Verbijsterende literatuur die bij de imam van het groepje is gevonden, geeft tekst en uitleg: “De moslim moet de ongelovigen imiteren in hun kledij als dat de islam ten goede komt. Net zoals de joden dat deden toen ze in de tijd van de profeet op het Arabische schiereiland woonden.” 

Weinig mensen weten het, maar imam Abdelbaki Es Satty die de Marokkaanse jongeren aanzette tot aanslagen in Barcelona en daarbij ook zelf om het leven kwam, was ooit al bijna eens eerder opgepakt voor zijn extremistische gedachtegoed.

We hebben het dan over 2008, toen een Marokkaanse jihadronselaar genaamd Mohamed Mrabet werd gearresteerd door de Spaanse politie. Bij Mrabet thuis werd een jihadhandleiding gevonden, die geschreven was door Es Satty. De politie zag in het boekje kennelijk geen aanleiding om Es Satty zelf in de boeien te slaan. Maar dat kan wel eens een catastrofale miscalculatie geweest zijn, als je leest wat er zoal in het dertig pagina’s tellende boekje van de terreurimam geschreven is. De titel is ‘Clandestiniteit in de jihad is een legitieme plicht‘, en de Vlaamse nieuwssite Het Laatste Nieuws heeft enkele zinsneden naar het Nederlands kunnen vertalen:

“De belangrijkste regel in de handleiding is al bijzonder duidelijk: alles wat voor een “goede moslim” verboden is, is toegestaan als het de clandestiniteit dient. “Geheimhouding is een sleutelfactor in welke oorlog dan ook”, staat er in het eerste artikel van het document. “Het is fout het niet te gebruiken in de jihad, ook de ongelovigen die de wereld regeren gebruiken duizenden spionnen om informatie te verkrijgen van moslims.

Ook artikel 2 is duidelijk: “De moslim moet de ongelovigen imiteren in hun kledij als dat de islam ten goede komt. Net zoals de joden dat deden toen ze in de tijd van de profeet op het Arabische schiereiland woonden.”

De belangrijkste vijand van de clandestiniteit is volgens de handleiding “routine”. Leugens mogen, als ze dienen om de ongelovigen te straffen. “Denk eraan: je mag liegen. Verander je kledij, je kapsel, je woonplaats, je auto’s, je dagelijkse routes, je vergaderingen, de plaatsen waar je afspreekt.””

Wat er in feite in het boekje in beschreven staat, is de islamitische leer van de taqqiyah. Het betekent dat het moslims toegestaan is om de jokkebrok uit te hangen als ze daar zichzelf mee kunnen redden. Op zich is dat geen misdaad, maar ‘taqqiyah’ wordt ook maar al te vaak uitgelegd als de plicht om ongelovigen in de luren te leggen. Doe alsof je een seculiere moslim bent, ga uit, rook, drink alcohol en begeef je in het gezelschap van schaarsgeklede vrouwen. En sla dan toe: met aanslagen, of met andere maatregelen om de samenleving te islamiseren.

Die tactiek heeft in het geval van het omineuze gezelschap van Barcelona gewerkt: iedereen in het dorp waar de heren vandaan kwamen, bleek stomverbaasd en benadrukte hoe geïntegreerd de jongemannen wel niet waren. En zo konden de Marokkaanse terroristen jarenlang ongestoord, als de Spanjaarden even niet keken, hun bloeddorstige terreurdaad in de Catalaanse hoofdstad voorbereiden.

Uiteindelijk had de hele aanslag dus voorkomen kunnen worden, als naïeve mensen zich niet zo makkelijk in de maling hadden laten nemen door wat uiterlijke verschijningsvormen van islamitische extremisten. Het is een uiterst zure, maar helaas ook realistische, vaststelling.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. zomaar

  dit artikel laat lezen wel gevaar e binnen de islam schuilgaat , en welk gevaar onze westerse samenleving loopt .

  1. corfo

   Dat de islam een zeer gevaarlijke richting is, is algemeen, én al héél lang bekend; dat hoef ik op DDS niet te lezen. Wat anderen van de islam vinden, laat mij, tot op zekere hoogte, volkomen koud. Ik hoop alleen dat de bekende moslimknuffelaars op dit forum de volgende slachtoffers zijn van een islamitische aanslag; wél triest voor de achterblijvers maar dat vinden moslimknuffelaars niet het ergste. De daders niet meteen dood schieten maar langzaam laten kreperen in een hol, zonder vreten maar met gebakken speklapjes nét buiten handbereik. Onbegrijpelijk dat er nog “mensen” zijn die de uiterst wrede daden van dat tuig gaan goedpraten; ook díe lui langdurig opsluiten. Ik weet ook wel dat ik hier met groot plezier over fantaseer, het zal nóóit gebeuren, maar ik blijf hopen !!! (voor de begrijper : de “bron” van dit alles, ben ik zelf !)

 2. Ni28

  Onze voorvaderen wisten het in hun tijd al, Arabieren zijn onbetrouwbaar volk.

 3. Floris

  Ook dit zullen de naïeve islam-apologeten naast zich neerleggen.

  Want: de islamitische buurtjes zijn zulke lieve mensen.

  1. sonar

   Floris past wel bij de gedachtegang van al die linkse Nitwitten hier op de DDS.

  2. sjun

   Het was natuurlijk al wat langer en op meer plekken bekend. Dus onze overleden imam heeft goed geshopt in de islamitische overleveringen. Iedereen kan dat doen om zelf op de hoogte te zijn met wat het systeem van islam met inzet van welke middelen nastreeft. Een greep uit die overleveringen:

   Reliance of the Traveller bericht er over op p.775.
   “Liegen is zelfs voorgeschreven als het bereiken van het doel voorgeschreven is.”

   Hoofdstuk r8 Leugens

   Geoorloofde leugen
   Men praat om iets te bereiken. Als een lofwaardig doel kan worden bereikt, doordat men ofwel de waarheid zegt ofwel liegt, dan is het niet toegestaan te liegen, omdat daartoe geen aanleiding bestaat. Als men een dergelijk doel slechts bereiken kan door te liegen en de waarheid niet uit te spreken, dan is het dán geoorloofd als het doel geoorloofd is: Wanneer dus de leugen ertoe dient iemand te misleiden die iemand af wil houden van het geoorloofde doel.

   Liegen is zelfs voorschrift, wanneer het bereiken van het doel voorschrift is…
   Woorden te gebruiken, die een verkeerde indruk wekken is als religieuze beschermingsmaatregel altijd geboden…

   Ibn Kathir (islamitische geleerde in Damascus. Geboren: 1301, Bosra, Syrië, overleden: 1373, Damascus, Syrië) schrijft er over in Imad ad-Din.
   “Laat ons glimlachen in het aangezicht van sommige niet-moslims, terwijl onze harten hen vervloeken.”

   Abu Hamid Muhammad Ibn Muhammad Al-Ghazali (Perzische islam-geleerde, geboren 1058 bij Maschad; overleden 19 december 1111.) liet zich over deze islamiserende tactiek eveneens uit:
   “Weet dat de leugen op zich niet verkeerd is. Als een leugen de enige manier is om een goed resultaat te behalen, is ze geoorloofd. Daarom moeten we liegen als de waarheid tot een onaangenaam resultaat leidt.”

   Maar ook Soera 3:54 verhaalt al over deze samenlevingsondermijnende mentaliteit.
   “En zij smeedden listen, en Allah smeedde listen; en Allah is de beste smeder van listen”

   Zodra je deze zaken belicht zijn gebruikelijke tegenwerpingen te spotten:
   – Je hebt de koran helemaal niet of niet goed gelezen. (Vaak komt zo’n veel te grote broek van iemand die zelf niet eens bekend is met hadith soenna en tafsir)
   – Je had de verkeerde vertaling of nog aardiger: De koran kan helemaal niet vertaald worden omdat het het Woord van Allah is. (Tuurlijk, islam moet de hele wereld voor zich winnen maar de deïteit heeft uitgerekend voor het ‘onvertaalbare’ en nauwelijks in de wereld gesproken Arabisch gekozen om zijn wil aan iedereen bekend te maken).
   – Je hebt de koran gelezen, maar verkeerd geïnterpreteerd of je hebt het misschien ten dele begrepen, maar niet alles. De koran kan men zijn hele leven bestuderen, maar nooit zal men hem helemaal begrijpen. (Dat dit geldt voor degene die dat uitspreekt is volkomen begrijpelijk. Maar een deïeteit die nooit door iemand begrepen kan worden blijft een trancedentale winkeldochter. Je kunt er namelijk niks mee en voor de rest van de wereld zal het ook al niet aantrekkelijk zijn om raadselman na te volgen).
   – Je moet alles in de context zien of je hebt geen rekening gehouden met de context. (Dat kan de uitspreker niet weten. Na wat doorvragen blijkt al gauw dat deze zelf nauwelijks kaas gegeten heeft van verschillende islamitische overleveringen en wetsleringen).
   – Je bent een intolerante racist. (Ha,ha,ha alsof het aanhangen van een ideologie of religie met rassen van doen heeft).
   Dat zijn geen moslims. (Na nog een paar voorbeelden blijven er wel erg weinig moslims over).
   Alle andere religies zijn vervalst. Alleen de koran bevat de waarheid. (Aha, dat kan dan vast bewijsbaar aangetoond worden, doe eens je best).
   Je bent een ongelovige. (Logisch als de verhaaltjes van Mohammed waarvan geen enkele andere getuigen bleken te zijn niet bepaald overtuigen. Sterker nog, zelfs Mohammed had het zwaard nodig om onder dwang een beetje volgelingen te scoren, lees er de soenna maar op na).
   De sjiieten, soennieten, Alevieten, Salafisten, Wahabieten, etc… zijn geen echte moslims. Wij zijn dat. (Andersom beweren ze dat ook geef maar aan wie waarom gelijk heeft. Het aardige is dat sommige van zulke tegenwerpers nauwelijks de religieuze animositeiten tussen de stellig gebrachte overtuigingen weten te omschrijven).
   Dat heeft niets met de islam te maken. (Opmerkelijk dat Mohammed volgens de soenna en hadith dan wel zulk gedrag als het grote na te volgen voorbeeld voorleefde).

 4. Nasrani

  Als je dit nou zo leest, dan kun je toch niet tot een andere conclusie komen dan dat de islam een achterlijke, dwaze en zeer gevaarlijke ideologie is!

  1. Floris

   Maar heel slim door de stichters overgoten met een religieus sausje. Als dat niet zo was geweest was de islam allang foetsie.

   1. Ali Yas

    Dat religieuze sausje is alleen voor inwendig gebruik. Voor de buitenwereld is er een ander middel: geweld. Het is de terreur die het ‘m doet.

    Die religieuze component is juist een zwakke plek. Als terroristische aanslagen worden gevolgd door definitieve sluiting van moskeeën en websites zou de steun voor geweld wel eens snel kunnen afbrokkelen.

    1. Kodi

     Men zal inderdaad aan Islamitische terreur een prijskaartje in rekening moeten brengen. Dus inderdaad het ontmantelen van Islamitische instituties en organisaties wanneer de Moslims weer tot een aanslag overgaan. Zo blijkt bijvoorbeeld dat in Israël het opblazen van de huizen familieleden nog enigszins kan weerhouden van hun kinderen te laten zelfontbranden. Een kind verliezen is voor hen geen probleem, want ach, dan maken ze er wel weer een kindje bij. Bovendien levert het ook nog een met Nederlands belastinggeld gesubsidieerde uitkering door de PA op. Bij een opgeblazen huis worden ze geconfronteerd met het prijskaartje.

   2. toetssteen

    @Floris
    Yep.

   3. K.Dopper

    Floris en Yas lijken de kern van de zaak eindelijk op te pikken. Inderdaad machthebbers die streven naar vergroting van hun macht gieten een religieus sausje over hun politieke machinaties om ze de geur van legitimiteit te geven. Allah of God zegent hun wapens en hun militaire ondernemingen: Gott mit uns en God bless America.

    God en Allah kijken verwonderd toe.

 5. Ritter

  De grote demografische verandering.

  Als je dit geen omvolkingskaart mag noemen…
  https://www.geenstijl.nl/5138283/als-je-dit-geen-omvolkingskaart-mag-noemen/

  1. Kodi

   Extinction of European Population.mp4
   https://www.youtube.com/watch?v=WzbnARyPMMk

 6. Buiswater

  Des te meer van dergelijke berichten verschijnen hoe dichter we bij het moment komen dat de bevolking het niet meer pikt. Er zullen rellen uitbreken en “onschuldige” moslims zullen het slachtoffer worden van woedende knokploegen. Pas als deze achterlijke geloofssprookjesfiguren merken dat we beginnen terug te slaan zal er een kentering plaatsvinden. Harde fysieke aanpak is het enige waar ze respect voor hebben. Dat is de moslim met de paplepel in gegoten. Overigens geldt dat ook voor andere randdebielen die de maatschappij proberen te ontwrichten. De LAT erover en niet zo zuinig ook. De tijd van luisteren en pamperen is binnenkort voorbij.

 7. Steve Van der Vekens

  Ze zeggen altijd wat een ander moet doen, en het is allemaal zever.
  Herinneren jullie je dat artikel nog waarin IS ‘lone wolfs’ opriep om zich voor te doen als een potentiële huurkandidaat?
  Neem een mes zi, pak anders een vork als er 1 in je directe omgeving ligt. Als er geen vork ligt, trek dan een schilderij van de muur en klop ermee op de ongelovige zijne kop totdat hij dood is. Want Allah zus en Allah zo…
  Die hebben nog minder verstand dan een school vissen.

  1. Steve Van der Vekens

   ‘Mes zo.’
   Mobieltje.

 8. sjun

  Islam is al 1400 jaar ondermijning en ontwrichting van andere staatsinrichting. Daarom is het tijd niet enkel naïeve Europeanen maar ook gewone huis- tuin en keukenmoslims wijzer te maken over de werking van het systeem van islam en de zwavelzure vruchten die het voortbrengt opdat ook bevrijd kunnen worden van de dramdwang die hen klein, dom en afhankelijk houdt. Het radicaliseringsrisico dat dit systeem in zich draagt bedreigt tenslotte verwanten van ieder.

 9. Duckday

  En nog blijft de POLITIEK door slapen iemand die minder roept staat voor het gerecht Maar iemand die aanslagen pleegt is krijgt een baan aan geboden en kan misschien nog in de politiek gaan Omdat onze bestuurders zand in hun ogen hebben en maar steeds de andere kant uit kijken

 10. Kodi

  Vertrouw dus nooit een Moslim of een Islamofiel(e trol) op zijn taqiyya.

 11. Kodi

  Moslims zijn verplicht te liegen in ons land, het Huis van Oorlog
  https://fubar.mobi/2016/01/18/moslims-zijn-verplicht-te-liegen-in-ons-land-het-huis-van-oorlog/

 12. fusilier

  Zou mij dood schamen om een moslim te zijn , in een gastvrij Europa. Maar kennelijk kennen ze geen schaamte of respect voor het leven van een ander .

  1. Steve Van der Vekens

   Ik zou mij ook schamen als moslim, maar inderdaad, die kennen dat gevoel niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.