Het Grote JFVD Braadfestijn was een groot succes

De JFVD en de FVD hebben het prima naar hun zin in de zomer.

Het zoveelste bewijs dat Thierry Baudet en Theo Hiddema beter begrijpen dan wie ook in de politiek hoe je tegenwoordig een levendige, energie partij en beweging opbouwt… en gaande houdt:

Het lijkt zo simpel, zo’n braadfestijn, maar dat is het natuurlijk niet. Er moet voor gezorgd worden dat de heren goed beveiligd worden, dat de mensen die langskomen inderdaad zielsverwanten zijn, en — oh ja — Hiddema en Baudet moeten er ook nog eens de tijd voor nemen terwijl ze allebei hoogstwaarschijnlijk hartstikke moe zijn. Want, vergis je niet, de energie die zij aan de dag leggen om het FVD-evangelie te verspreiden is ongelooflijk indrukwekkend.

De leden van het partijkartel kunnen hier het één en ander van leren. Geen enkele leider van een politieke partij is zo “approachable” als Baudet. Hij wil duidelijk met iedereen praten die FVD een warm hart toedraagt. Ja, ook als hij er zelf eigenlijk doorheen zit en stiekem van een mooi wit strand onder een helderblauwe lucht droomt.

Het mooiste van dit alles? Het bewijst ook meteen dat de rechtse kiezer gelijk had om Baudet en Hiddema de Kamer in te sturen. Andere, ook nieuwe!, partijen hadden dit soort energie en activiteiten echt niet kunnen ontwikkelen. Deze twee rechtse parlementariërs wél… en daarmee geven ze zichzelf de mogelijkheid om Forum voor Democratie in de loop van de jaren om te bouwen in een machtspartij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. DolleDries

  Ik snap niet dat zoiets altijd gepaard moet gaan met het vreten van massa’s overbodig vlees en dus het beëdigen van veel dierenlevens. Er zijn genoeg andere lekkere dingen.

  1. Roughwood

   Don’t worry, zo te zien liggen er gewoon vegaburgers op de grill…

 2. RobertMarsman

  Wat een non nieuws. De DDS kan beter de dagelijkse Baudet genoemd worden. Binnenkort staat er ook te lezen dat ze spruitjes eten.

 3. Ni28

  De jaarlijkse BBQ van de Tweede kamer lijkt mij ook overbodig en wij betalen dat ook nog uit de belastingcenten. Is dat goed dan?

  1. Ni28

   Overigens de formatie geschied ook weleens in Garuda restaurant. Daarom gaat het zo goed.

  2. RobertMarsman

   Vind jij het nieuwswaardig dat ze hamburgers grillen dan? Ik niet hoor. Straks zeker ook omdat ze spruitjes koken.

   1. swetsnek

    1 keer is genoeg hoor nou weten we het wel

 4. Bloem

  Leuk filmpje en goed om te weten dat het ook jongere mensen aanspreekt

 5. Bloem

  Na alleen maar azijn reacties, was een positieve noot welkom

 6. Ni28

  Robert Marsman en Neworder kennen K.Dopper erg goed. Je zou haast zeggen dat zij een persoon vormen.

  1. RobertMarsman

   Eigenlijk zou je er niet op moeten reageren maar ik ben gewoon wie ik ben hoor. Maar ik begrijp dat mensen die het Forum nogal hoog hebben zitten, dat die niet echt tegen kritiek kunnen. Maar als ik heel eerlijk ben loop ik niet warm voor het Forum want het voegt in de 2e kamer eigenlijk niet zoveel toe. De meeste standpunten die ze hebben vinden we ook bij andere partijen met name de PVV. Dus waarom zou ik op hun moeten stemmen? Alleen het wordt wel gebracht alsof het nieuw geluid is. Het is een partij die een beetje tussen de PVV en de VVD inhangt.

   Ook vind ik die Baudet eigenlijk maar een arrogante kwal. Meer vind ik het niet hoor. Een semi-intellectueel die zichzelf ook nog eens intelligent vind. En Hiddema is een aardige man maar die denkt soms als ik hem zo hoor dat hij in een rechtszaal staat ipv in de 2e kamer.

   1. Guus Geluk

    Ik werp populistische partijen ver van me, maar ik acht de PVV inderdaad van een groter kaliber dan Forum voor Democratie. Baudet is gewoonweg een clown en Wilders is dat niet; FvD is inhoudelijk leeg en dat is de PVV niet.

    1. swetsnek

     Wordt je nou bang Guus of verbeeld ik mij dat maar jarenlang Geert afzeiken en nu Baudet en Wilders een beetje verdedigen je valt door de mand ventje

    2. K.Dopper

     Wilders is inderdaad van groter politiek kaliber dan Baudet. Dat wordt nog wel lachen in de komende debatten waarin Wilders Baudet alle hoeken van de Tweede Kamer kan laten zien.

     Wilders is politiek echter uitgekakt. Hij heeft zijn kansen gehad in een gedoogcoalitie en het opbouwen van een professionele politieke partij maar beide verknald.
     Hij kan nog wel veel gedoe en lawaai veroorzaken maar politiek is zijn rol uitgespeeld.

 7. Guus Geluk

  Als Baardmans Baudet zijn baard nog verder laat groeien, of als het kabinet er nog langer over doet, lijkt hij net een Jihadist.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Ik word altijd vrolijk van Thierry en ome Theo.
  De veel meer internationaal georiënteerde Geert (de enige NL’se politicus die ooit bekendheid heeft genoten in het buitenland wellicht op Luns na) gaat vol op het gas inzake islamisme (broodnodig !) en de FVD concentreren met name op de EUSSR-Oligarchie en de Partij-Kartel
  Prima structuren die elkaar versterken. Synthese.

  Wel vrees ik dat dankzij de haatcampagne vanuit de MSM dit soort taferelen binnenkort tot het verleden gaan behoren. Thierry zal vroeg of laat eens ondergronds gedreven worden en de kiezers van de partij bedreigt en (hoe kan het anders) uitgemaakt voor nazi’s.
  En zoals we allemaal weten hebben de nazi’s ter linker zijde vrij spel in de MSM en Justitieel apparaat.

  De teloorgang van de Vrijheid van Meningsuiting en het Joods-Christelijk-Humanistisch erfgoed is overal zichtbaar.
  Nu ook doorgedrongen bij Google, Facebook en Youtube.
  De universiteiten zijn sowieso al grotendeels naar de Middeleeuwse klote.
  Leestip: (en ik ga de spamfilter weer foppen) D.o.u.g.L.a.S.H M.Ur.r.a*y. The Strange Death of Europe.
  De fantastische Mark Steyn heeft er al eerder boeken over geschreven.

 9. joost2

  Er is werk aan de winkel voor Baudet.
  Hij zou nu eens prachtig die rioolbuis open kunnen breken met,”wie is nou die verrader in de formatiekwestie”, zoals blijkt uit de stukken in het Algemeen Dagblad.
  Gezien de manier van handelen door veel Nederlanders in de 2e wereldoorlog ( gelukkig was ik er toen nog niet ) is immers gebleken dat het verraden en klikken in onze genen zit.
  Dat iemand verraad en klikt t.o. een journalist van het AD is voor die journalist business en kan hij om opslag vragen.
  Veel beter zou zijn als die journalist ook gewoon eens die verrader/verraadster noemt.
  Lange geleden deden journalisten nog wel eens onderzoek naar dit soort verraders.
  Maar geen journalist vindt het heden nog de moeite waard om eens uit te vinden WIE die verraders nu zijn.
  Op Prinsjesdag zit de koning ook voor paal over een miljoenen nota te praten, terwijl heel Nederland wegens verraad de tekst al weet.

  Leuk en beschaafd land zijn we geworden!
  Vraag blijft wie is nou die verrader??
  Want- als die werkt namens ons bij de overheid, moet die eens aangepakt worden en van mij mag die ontslagen worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.