Hiep hiep hoera! Het kabinet kán vandaag vallen!

Nou hebben we daar feitelijk niets aan omdat de verkiezingen al geweest zijn, maar hé, je gunt Rutte nou eenmaal wel een gevallen kabinet. Of eigenlijk: nóg een gevallen kabinet. Want Rutte I slaagde er ook niet in om de rit helemaal uit te zitten. 

Vandaag is een belangrijke dag in de politiek. PvdA en VVD liggen weer eens overhoop met elkaar vanwege de begroting van volgend jaar. De PvdA eist geld voor lerarensalarissen. De VVD wilde dat best geven… maar kreeg vervolgens nul op het rekest van de onderhandelingspartners bij de huidige formatie. En dus moest Rutte terug naar Asscher om hem te vertellen dat het grote uitgavenfeestje toch maar niet doorgaat.

Nou ja, in ieder geval niet voor Prinsjesdag.

Dat is tegen het zere been van de PvdA. Asscher eist een concreet bedrag én wel meteen. Het gevolg? Mainstream media noemen vandaag D-Day voor het kabinet:

Achter de schermen vond gisteravond vanuit de twee coalitiepartijen een bittere strijd om het gelijk plaats richting media. Vandaag moet in de ministerraad blijken of het demissionaire kabinet uit elkaar spat.

Duimen dus jongens! Met een beetje mazzel valt het kabinet vandaag officieel. Het zou mooi zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Bloem

  Het zijn net grote kleuters. De ene kleuter komt weer een belofte niet na en de andere kleuter rent huilend naar zijn mama omdat hij zijn zin niet krijgt en tegen beter weten in vertrouwd had op het woord van een pathologische leugenaar.

 2. Guus Geluk

  Onduidelijk blijft waarom Rutte te gunnen is dat zijn kabinet valt en waarom dat is toe te juichen. Het is op geen enkele wijze toe te juichen dat demissionaire bewindslieden ontslag nemen en het demissionaire kabinet demissionair wordt.

  Deze regering heeft al voor hetere vuren gestaan. Te weten de Bed, Bad en Brood-crisis, alsook de zogenaamde Kerstcrisis. Rutte is een competent, of beter gezegd: verbindend, premier. Ik kan me niet voorstellen dat hij dit kabinet alsnog laat vallen over wat extra geld voor de leraren.

  1. swetsnek

   Mijn god nog aan toe ik moet kotsen

 3. Kodi

  Zo’n val van het kabinet geeft dan toch nog wat zonnige jeu aan deze druilerige dag.

  1. Juuuules1

   Rutte gaat daar niet van weg.. Rutte zal nog de komende jaren premier van dit land zijn. Of het kabinet nu valt of niet..

 4. Ni28

  Het kabinet gaat niet vallen. Het is weer een staaltje spierballen op verkeerde moment na vier jaar slopen samen met de VVD. Vanavond vallen zij weer in elkaars armen als de grootste vrienden. Probleem? Welke probleem? Alleen verliest de burger het vertrouwen in de politiek nog meer dan het al was.

  1. Marija

   @Ni28.
   Zou goed waar kunnen zijn.
   Ik denk al heel lang dat de boel overeind wordt gehouden, hoe dan ook, tot vaststaat of Merkel de verkiezingen wint. Zo ja, dan zal het Rutte worst zijn, hij kan in de voorgehouden worst bijten en vertrekken voor een super-job in het europarlement-leugenaars. Wij zullen hoe dan ook van de regen in de drup komen, want al die slaperige kiezers zullen weer zoals gebruikelijk gaan stemmen op dat wat zij altijd deden.

   1. Ni28

    Marija@ Ik ben het met u eens. Rutte wacht op de bevestiging van de peilingen in Duitsland en ook Macron doet dat. Die heeft zich beperkt tot een reisje naar de Visegrad landen om hun een standje te geven maar kwam met een koude douche terug. Maar al Merkel zover is gaan zij weer het lot van de EU bepalen. Merkel zal garant staan voor trouwe hondje Rutte met misschien zelfs met opvolging van Juncker. Hij heeft het toch verdiend. Dan is zijn premierschap hier klaar en kan een welke dan ook kabinet komen. Dan zal een alcoholist vervangen worden door een pathologische leugenaar. Leve de EU!

    1. Marija

     Hadden wij maar een premier zoals Polen.

     1. corfo

      @ Marija.
      In Hongarije zit óók een échte LEIDER !!

 5. HaZ

  De soap wordt nog vertoond, echter de kijkers zijn al een hele tijd geleden afgehaakt.

  1. Ni28

   Een orkest zonder dirigent redt het ook wel zelf beter dan met een slechte dirigent.

 6. Kodi

  Mocht dit kabinet vallen dan zal blijken dat ons land eigenlijk gewoon prima zonder regering kan.

 7. Ni28

  Het voortijdig vallen van het kabinet zou kunnen leiden tot versnelde formatie van het nieuwe. Van de regen in de drup dus.

 8. corfo

  @ Bloem heeft volledig gelijk : het zijn precies grote kleuters !
  De bevolking wordt bedrogen en voor gelogen door de grootste kleuter n.l. Rutte.
  Deze man heeft -tig beloftes gedaan en kwam ze NIET na; hij durft Nederland een “rijk” landje te noemen terwijl het barst van de Voedselbanken en ouderen die niet de nodige zorg krijgen, kinderen die hongerig op school zitten enz. Deze pias, Rutte dus, moet zich diep, zéér diep schamen voor hetgeen hij + z’n aanhangers dit landje hebben aangedaan ! Jazeker, meneertje loopt te glimmen en glanzen als hij érgens in beeld komt, buitengewoon onvolwassen gedrag ook nog eens, en dat mag zich “leider” noemen. Driewerf : BAH !!!

  1. Guus Geluk

   Nederland is een rijk land, dat is een feit. Ons land bezit nota bene de zeventiende economie ter wereld. Daarnaast is het bestaan van voedselbanken niet te wijten aan het kabinet of diens aanhang.

   Het is weer volkomen ongegrond, corfo.

   1. corfo

    @ Beuk.
    Hoewel ik me had voorgenomen niet meer te reageren op uw domme gezwets, ga ik toch maar ff “de fout in”.
    Nederland is, nét als Duitsland, een arm landje, bezaaid met Voedselbanken en ouderen zónder de nodige zorg. Waar zie u die z.g. rijkdom dan ? U houdt zich vast a.d. fake-berichten uit Den Haag. Misschien kunt u mij dan uitleggen waaraan het bestaan van de Voedselbanken dan wél te “danken” is ? Ik heb aldaar als vrijwilliger enige tijd gewerkt; behoeftige mensen, óók ouderen, komen daar op voorspraak van de gemeente, en ’t is beslist NIET zo dat die mensen door z.g. eigen schuld naar de Voedselbank gaan. U kletst wéér eens uit uw nek Beuk en dat siert u niet. Niets gaat u te ver om die Haagse rotzooi naar de mond te praten; Naast Rutte c.s. behoort óók u zich diep te schamen.

    1. Kodi

     Rapport: Recordaantal mensen in Duitsland leeft in armoede

     Kort nieuws – 3 maart 2017 – Auteur: Redactie Duitslandweb
     Een recordaantal mensen in Duitsland leeft in armoede. Dat blijkt uit een nieuw rapport van een aantal sociale organisaties. In 2015 was het armoedequotum 15,7 procent. Dat betekent dat 12,9 miljoen Duitsers toen in armoede leefden. De onderzoekers zien het als een nieuw dieptepunt in een al jaren aanhoudende armoedetrend in het verenigde Duitsland. In armoede leven mensen als ze minder dan 60 procent van het gemiddelde inkomen verdienen. Deze berekening is niet onomstreden, volgens de Deutscher Städte und Gemeindebund is die bijvoorbeeld te algemeen. Maar volgens de makers van het rapport worden mensen die minder dan 60 procent van het gemiddelde inkomen verdienen uitgesloten van heel normale activiteiten omdat ze daar geen geld voor hebben. Speciale risicogroepen voor armoede zijn alleenstaande ouders en werklozen. Het rapport benadrukt ook de moeilijke situatie van veel ouderen die in armoede leven. Lees meer bij Focus Online en Die Welt.

     https://duitslandinstituut.nl/artikel/20387/rapport-recordaantal-mensen-in-duitsland-leeft-in-armoede

     1. corfo

      @ Kod i.
      Uw relaas is volkomen juist.
      Nederland is tijdens het “lidmaatschap” van de EU een armetierig landje geworden met steeds meer dak- en thuislozen, Voedselbanken enz. Oók in Duitsland is dat het geval. Een enkele reaguurder draait hier om heen en baseert zich op cijfertjes uit de koker van het CBS, de regerings spreekbuis. Die reaguurders zijn de z.g. blinde vinken en glibberen achter het Haagse zooitje aan.

    2. Guus Geluk

     Corfo, Nederland bezit de zeventiende economie ter wereld en dat is een vaststaand feit. Daarmee scoren we hoog in de ranglijst van landen naar Bruto Nationaal Product. Deze link refereert naar de lijst van landen per BNP;

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bnp

     Zet hier een kanttekening bij: het CBS verwacht in de toekomst een hogere economische groei, waarmee we langzaam uit de economische crisis krabbelen. Dankzij het hervormings- en bezuinigingsbeleid van Rutte II is, overigens, de staatsschuld gedaald en het begrotingstekort afgenomen.

     Je spreekt over voedselbanken. Die zijn er inderdaad heel veel, maar het kabinet trekt continu geld uit, om de zwakkeren in deze samenleving bij te staan. Juist de Partij van de Arbeid heeft zich in de afgelopen jaren hardgemaakt voor de verzorgingsstaat. De bezuinigingen en lastenverzwaringen zijn er geweest, maar waren noodzakelijk. Nederland bevond zich in een enorme economische crisis.

     1. corfo

      @ Beukje.
      Nog éénmaal dan :
      zojuist in ’t journaal (Nl-t.v.) kunnen zien hoe héél veel politiebureau’s en meer overheidsgebouwen er aan de binnenkant uitzien !
      Celdeuren die met een lat moeten worden gesloten, kapotte auto’s, geen geld voor herstel en/of investering.
      Met innige medewerking van de PvdA is dit landje naar de knoppen geholpen, ene Wouter Bos verklaarde dat hij (hij dacht dat HIJ de PvdA was) zou zorgen dat de Voedselbanken zouden verdwijnen Er komen er nog steeds bij, brave Beuk !
      Ja inderdaad, wat is dit een ongelóóflijk “rijk” landje.

      N.B. Lees het rapport van @ Kodi, dat boven uw reactie is geplaatst en laat u niet langer bedonderen door de één of andere onverlaat uit Den Haag, of ’t CBS, spreekbuis van de “regering”.

     2. Guus Geluk

      Mijn naam is geen Beukman, corfo.

      Kennelijk heb je niet de gehele reportage gezien. Het betrof hier de Franse politie die onvoldoende middelen had om haar werk naar behoren uit te voeren. Hoewel de Nederlandse politie veel onder bezuinigingen heeft geleden, is het niet zo erg als in Frankrijk.

      Nog een teken dat Nederland er qua overheidsfinanciën en regeringsbeleid veel beter voorstaan dan de rest van de Europese landen.

      Het CPB is niet de spreekbuis van Den Haag. Misschien kun je het artikel nog eens doorlezen.

      https://nos.nl/artikel/2188290-fors-hogere-economische-groei-verwacht-3-3-procent.html

     3. K.Dopper

      @ Beukje. Nog éénmaal dan :

      Troll alert !!

 9. Kodi

  Wedden dat als de EU Nederland een naheffing oplegt dit geld morgen nog op tafel ligt?

 10. Ni28

  Corfo, mensen zoals Dopper, Beukman en Geluk reageren vanuit een comfortabele positie gewapend met louter statistieken die ons een prachtig beeld voorschotelen. Van het leven zelf merken zij niets want dat raakt hun niet. Ik heb meer van dit soort mensen meegemaakt en zij kunnen behoorlijk asociaal overkomen omdat zij de bodem niet zien. Je kunt de zeventiende rijke economie zijn maar mensen kunnen nog altijd in armoede leven. Deze regering heeft ons op deze hoge positie geplaatst maar ten kosten van alle voorzieningen. Zij hebben het land in wezen kapot gemaakt. Economie draait als nooit eerder maar geen hond die iets van merkt. Zeker de lager betaalden en de ouderen, die gaan nog steeds achteruit door maatregelen van deze regering. Wel is het aantal miljonairs gestegen dankzij de VVD en de PvdA. Daarom hebben deze verlies bij de verkiezingen geleden, helaas niet evenredig.

  1. Guus Geluk

   Ni28, de regering heeft ons land niet “kapotgemaakt”. Dat is spreken vanuit de onderbuik. Natuurlijk zijn de gevolgen van de hervormingen en/of bezuinigingen sterk voelbaar, dat bestrijdt niemand. Het was helaas wel noodzakelijk. Alleen het Lente-akkoord, een pakket van bezuinigingen en lastenverzwaringen, moest Nederland onder het limiet 3% begrotingstekort houden. Het kabinet heeft ervoor gekozen niet met geld te gieten tijdens de economische crisis.

   Noteer hierbij dat het kabinet in 2016 een lastenverlichting van 5 miljard kon doorvoeren. Daar is uitvoerig over gedebatteerd. Helaas zien velen dat over het hoofd.

   Jij kent mij niet, dus jij weet niet of ik ooit de bodem heb gezien. Ik kan je verzekeren van wel. Ik laat me echter niet leiden door mijn onderbuik, maar door harde cijfers.

   1. corfo

    @ Guus G.
    Houd nou toch eens op met jezelf steeds te “verdedigen” met onzinnige “argumenten. Natuurlijk heeft deze “regering” ons landje totaal kapot gemaakt, wie anders, u en ik ?
    De cijfertjes, waar u zo prat op gaat, zijn maar cijfertjes, de praktijk is u kennelijk niet bekend.
    Ik vroeg u al eerder : geef mij eens aan waaruit de “rijkdom” in dit landje moge blijken, u gaf geen reactie.
    Uw onderbuikgevoelens laten mij volledig koud, maar uw reacties zijn elke realiteit gespeend.
    @ Ni28 heeft volledig gelijk, u probeert te goochelen met cijfertjes, maar het ware beter als u eens kritisch om u heen zou kijken. Verschuilen achter cijfertjes is zó eenvoudig en nét als de Haagse Boevenbende sluit u de ogen voor de waarheid, want die is hard, keihard !!

    1. Guus Geluk

     Jij gaat op geen enkel argument van mij in, corfo. De regering heeft ons land niet kapot gemaakt. De regering heeft noodzakelijke bezuinigingen, hervormingen en lastenverzwaringen uitgevoerd. De Catshuisonderhandelingen werden bijvoorbeeld gestart ommhet begrotingstekort onder het limiet van 3% te houden. Is dat leuk? Nee, niemand vindt dat leuk, dat geldt ook voor het kabinet. Is het nodig? Ja, want het gaat om het op orde brengen van belangrijke overheidsfinanciën.

     Nederland is de zeventiende economie ter wereld. Onze kinderen zijn de gelukkigste van Europa. En wat de voedselbanken betreft: weet je hoeveel het kabinet uittrekt om de verzorgingsstaat te handhaven? De Zorg te financieren? Het leeuwendeel van de begroting wordt daarvoor uitgetrokken.

     Nederland is een rijk, welvarend land, met een economie die stijgt. Dat zijn de feiten.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Wat lul je toch steeds over argumenten, man. Jij voert ze zelf niet aan en geeft geen antwoord op mijn vragen, ziekelijk links gedrag !
      In het tv-journaal liet men weer het politiebureau zien dat eigenlijk “onbewoonbaar” dient te worden verklaard, in een toestand zoals ik eerder omschreef en waarvan jij durfde te beweren dat het een Frans bureau zou zijn, je bent een vuige leugenaar Guus, het was een politiebureau in het RIJKE Nederland, daar begon het mee, weet je nog, of óók al vergeten ? Nederland is verworden tot een armetierig landje maar natuurlijk “fabriceren” CBS en CPB eclatante cijfers over NL. doe je ogen eens open, blinde vink !!!

 11. DolleDries

  Het zou wel kunnen ,de andere eikels vallen ook al van de bomen.

 12. Rex Gildo

  Het is een spel voor de VVD en de PvdA; Asscher – dat hij er nog zit na die verkiezingsuitslag – wil zogenaamd de salarissen van het onderwijspersoneel verhogen en Rutte ligt voor de bühne dwars.
  Uiteindelijk komt Mark Lodewijk voor de helft tegemoet – iedereen blij.
  Trouwens; er komt een derde regering met die farizeeër.
  Dat wordt het meest huichelachtige kabinet van na de oorlog.
  Een ministersploeg met CDA, D66 en CU – dat wordt afzien!

 13. fusilier

  Volgens mij kun je in Nederland niet meer rondkomen van 1 salaris . In Duitsland ook niet . Ze moeten nog een baantje erbij om rond te komen. Was vanmorgen nog op het nieuws in de Tageschau. Het zou dopper, geluk,en beukman sieren als ze eens opkwamen voor de minderbedeelden als een barmhartige Samaritaan. Rutte hebt geen gezin met kinderen , die maakt zich geen zorgen als het einde van de maand in zicht komt.

 14. K.Dopper

  Welk belang is er gediend met de val van dit demissionaire Kabinet?

  1. Kodi

   Het landsbelang.

  2. ookmaareenmening

   Boem, vroem, klabam, zoefff, dat weet niemand.

  3. Punt50

   Het algemeen belang.

 15. corfo

  Wát een ferme “politicus” is die Asscher toch !
  Laat zich met een kluitje het riet insturen, de onderwijzers verbijsterd achterlatend.

  @ Beukman.
  Ik kom ff terug op het politiebureau-gebeuren.
  In ’t tv-journaal van 20.00 u. werd idd. gewag gemaakt van een Frans politiebureau. In alle journaals hieraan voorafgaand werd duidelijk gezegd : Op advies van een NL.-politie vakvereniging wordt aan politiemensen gevraagd om foto’s te maken van de omstandigheden waaronder zij moeten werken. Daar was geen woord Frans bij !
  Het kon niet meer in de doofpot gepropt worden en daarom zal er wel een “Frans politiebureau” van gemaakt zijn; kunt u zich anders voorstellen dat de NL-tv de hele dag een kleine ruimte in een Frans politiebureau zou tonen ?

 16. Christina

  Rutte trut en kornuiten maken meer kapot dan je lief is!
  In ieder geval bedank ik al de mensen die op de VVD het CDA en dat verrotte D66 hebben gestemd, het land was nog genoeg kapot!!!!
  En ja daar hebben de regeringen debet aan, niemand anders dan onze zogenaamde `leiders`, en dat al een paar decennia lang hebben de Nederlanders troep in Den haag op het pluche neergezet, en als je denkt dat het niet erger kan… krijg je weer Rutte trut en engnek Pechthold, nou succes verzekerd dat Nederland verder in zijn achteruit gaat!!!

 17. Babaji538

  Een borrelhapje, heren?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.