HOERA! ORANJE LEEUWINNEN WORDEN EUROPEES KAMPIOEN. Winnen met 4-2 van Denemarken!

Voor de Oranjedames is vanavond een droom in vervulling gegaan. Na een zinderende wedstrijd in de Grolsch Veste in Enschede heeft Nederland het EK vrouwenvoetbal gewonnen. De eindstand werd 4-2 in het voordeel van onze gewledige landgenotes.

HOERA! De oranjemannen bakken momenteel niet veel van voetbal, maar wat zijn we toch ongelofelijk blij met de dames! Voor het eerst in hun bestaan hebben de Oranjevrouwen het EK Voetbal weten te winnen door een formidabele wedstrijd te spelen tegen Denemarken. We mogen met recht trots zijn op de Leeuwinnen, die onder het toeziend oog van minister-president Rutte en het Deense koninklijke echtpaar deze geweldige wedstrijd voor ons land hebben weten binnen te slepen.

De eerste helft was een zinderende wedstrijd, terwijl Denemarken en Nederland om en om toesloegen. In de eerste tien minuten wisten de Deense dames zich op een voorsprong te zetten doordat de scheidsrechter een strafschop toewees, maar slechts enkele minuten daarna kwam al de gelijkmaker van Miedema. Lieke Martens bouwde maakte daar even later 2-1 van, maar vlak voordat het fluitsignaal klonk beukte Harder de tweede gelijkmaker van de wedstrijd binnen.

Na de pauze betraden de twee elftallen het veld weer met een stand van 2-2, maar dat bleef niet lang op het bord staan. Sherida Spitse profiteerde van slordige Deense fouten en kon Nederland weer op een voorsprong zetten: 3-2. Daarna bleef het lange tijd stil, met veel aanvallen van zowel Nederland als Denemarken. Allebei konden echter niet tot een nieuw doelpunt komen, maar wat opviel is dat Nederland veelvuldig onnodig balverlies leed in deze fase van de wedstrijd. Toch werd in de 89e minuut de bal door Miedema nog een keer binnengepingeld en rekende Nederland definitief af met hun Deense tegenstanders.

De Oranjevrouwen hebben daarmee een uitstekend toernooi op een nog uitstekendere wijze kunnen afmaken. Een fenomenale prestatie voor een team dat vooraf nog wat beschouwd als middelmatig op z’n best. Gaandeweg het toernooi hebben onze landgenotes enkele torenhoge favorieten aan de kant weten te zetten zoals Noorwegen en Engeland. In de finale kwamen ze oog-in-oog met een tegenstander die ze al eens eerder hadden verslagen, en nu dus weer.

Wat onze landgenotes nu wacht is een huldiging in Utrecht, waar heel het land onze nieuwe heldinnen kan danken dat ze ons kleine kikkerlandje een prachtige zomersensatie hebben bezorgd. Dames, wat zijn jullie heldinnen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. ookmaareenmening

  Klasse prestatie van de dames.
  Om trots op te zijn.
  DDS moet zich schamen dat dit nieuws weggemoffeld wordt.

  1. RobertMarsman

   Ach dat hele EK is natuurlijk enorm gehypet door de media. En niet om die dames hoor want het is heel leuk voor ze dat ze Europees kampioen zijn geworden. Maar je mocht er ook niets negatiefs over zeggen want dan was je al snel een vrouwenhater. Ik heb heel erg weinig gezien van dat EK en wat ik gezien heb was niet om aan te zien. Ik vind vrouwen die voetballen die reet aan. Ik kan er niet warm of koud van worden hoor Als het mannenelftal speelt is het toch een heel andere belevenis, ook al zijn de resultaten slecht.

   Ik ben blij dat het afgelopen want ik werd doodmoe van die leeuwinnengekte

 2. Vit

  Geweldig hoor deze (ehhh ik kan geen genderneutraal woord bedenken) meiden.

 3. Parestado4

  Gendervrij voetballen(nou ja, zonder ballen dan)
  Ik zie het al helemaal voor me:Transgenders tegen de vrouwen en straks de homo`s>Joh:laat me niet lachen!

 4. Beukman

  Ik heb de finale grotendeels gezien, en die is me goed bevallen. Het is een soort voetbal dat bij mannen niet meer bestaat: de factor kracht heeft het decennia geleden bij mannen overgenomen, met in het kielzog snelheid. Dat heeft voordelen, maar ook evidente nadelen.

  Die finale van gisteren was gewoon een spannende strijd, leuk om naar te kijken. Wat wil je als toeschouwer nog meer?
  Daar kwam nog bij dat de vrouwen niet aan tijd rekken of andere vormen van spelbederf deden, en elkaar ook niet onderschoffelden.

  Kijk eens naar een Wimbledonfinale van vóór Boris Becker of Björn Borg. Daar zie je hetzelfde. Keihard serveren was toen not done, waardoor er meer ruimte was voor strategie en lange slagenwisselingen. Een stuk leuker om naar te kijken dan het moderne krachttennis.

 5. Babaji538

  Nou had die Miedema wel kunnen verwachten
  dat ‘de Guardian’ vertegenwoordigd wordt, door
  ontspoord volk dat verder heen blijkt te zijn,
  dan de Nederlandse Fabeltjeskrant of Flip Fluitketel!

  Over vlooienmarkt gesproken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.