Jan Roos gaat los op eierencrisis-paniekkippen

Komkommertijd is aangebroken, en dus moeten we iets hebben om ons druk over te maken.

Het is zomervakantie en je weet wat dat betekent: de media hebben niet zo heel veel om mee te werken. Ja, de formatie gaat verder, maar ook uit Den Haag komt het nieuws bepaald niet als een soort van tsunami naar buiten. Het is hier een leuke uitspraak, daar iets aardigs, maar dat is het dan wel.

Dus wat doen de media in zo’n situatie? Simpel: ze creëren gewoon een crisis. Want als er een crisis draaien zij betere cijfers en dus een hogere omzet. En ja, als puntje bij paaltje komt gaat het ze alleen dáár om.

In zijn nieuwe vlog gaat Jan Roos dan ook terecht los op deze hysterie. Hoe meer informatie bekend wordt, hoe duidelijker het is dat er eigenlijk niet zo heel veel aan de hand is… terwijl we eerst nog te horen kregen dat we onze eieren massaal op straat moesten gooien. Want ‘levensgevaarlijk.’

Roos begrijpt dat dit niets meer of minder dan een spelletje is van de media, die gewoon niets anders hebben om mee te werken. En ja, als er geen nieuws is creëer je het gewoon. Lekker makkelijk!

Natuurlijk is het échte trieste dat er weet-ik-hoeveel kippen vergast zijn om deze zogenaamde crisis te bezweren. De kippen hadden gewoon behandeld kunnen worden door ze op een ander dieet te zetten, maar nee hoor, dat ‘kost te veel.’ En dus worden ze allemaal razendsnel vermoord. Wel zo gemakkelijk.

Triest, maar zo werkt het tegenwoordig in Nederland — en de media doen daar lekker aan mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. HaZ

  De vraag blijft : Wat was er eerst, de kip of het ei ? Op een enkel particulier kippenboertje na is er geen eitje meer te koop in de supermarkten. Ook producten met ei en/of kip erin blijven al angstvallig liggen. We zijn kuddedieren geworden, afhankelijk van wat de overheid ( NVWA) ons toekakelt. Het is dus niet meer; “Een ei hoort erbij”, maar de NVWA hoort erbij !

 2. Punt50

  Iedereen heeft het er over, maar wat is de echte gemeten waarde fipronil dan in de eieren? Ik durf te beweren dat vele honden- en katten liefhebbers die hun huisdier een vlooienbandje omdoen, gigantisch meer blootstelling hebben dan de dosis in die eieren.

 3. sjun

  Maar ondertussen helpen ambtenaren en media wel even het bedrijf van hardwerkende middenstanders en hun afzetmogelijkheden in Duitsland om zeep. Jaren werk aan bedrijf en naamsopbouw vernietigd. Niemand die deze mensen schadeloos stelt. Jammer joh, risico van de ondernemer wordt dan even medegedeeld. Ik verwacht toch minstens juridische vervolging van de paniekzaaiers maar meningsjustitie zal wel hogere prioriteit krijgen.

  De gecreëerde rel komt het Oekraïense kippenbedrijf in Venendaal http://bit.ly/2wz4Zxh vast bijzonder goed uit. Zijn er misschien deals tussen paniekmakers en Myronivsky Hliboproduct (MHP) dat o.a, door RABObank en ING beleend wordt? Betalen Nederlandse ondernemers mogelijk een zoveelste doorgeschoven Brusselse rekening? Welke onderzoeksjournalist zet hier eens de tanden in?

 4. corfo

  Op 10-8-’17 op tv twee échte deskundigen gehoord over het NVWA. Blijkt dat door de diverse bezuinigingen bij de NVWA een leegloop bij die stichting heeft plaatsgevonden waardoor niet-capabele figuren op diverse “belangrijke” posities zijn geplaatst door de NL-overheid : dus ex-“politici” én vriendjes die, zonder enige kennis van zaken, zonodig aan een baantje moesten worden geholpen werden, op plekken geplaatst waar zij géén notie van hadden/hebben. Laat u niks wijsmaken : zo gaat het in de gehele ambtenaren-wereld, de “elite” noemt dat “zij-instromers”; maak er liever “zij-uitstromers” van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.