Loser minister Koenders is heel boos op Noord-Korea: “Regime moet provocaties staken. Laten we onderhandelen!”

Zo, dat zal ze leren daar in Pyongyang!

De stalinistische gek in Noord-Korea, Kim Jong-Un, heeft zijn militairen weer eens opdracht gegeven om voor de zoveelste keer een raket te lanceren. Dit om Zuid-Korea, Japan, China en natuurlijk Amerika feitelijk te bedreigen. Op die manier hoopt meneer de dictator meer financiële en andersoortige hulp te regelen voor zijn land, dat langzaamsnel maar zeker kapot aan het gaan is.

Onze eigen minister Koenders heeft gereageerd op deze nieuwste lancering. Zijn woorden liegen er niet om! Lees maar mee:

Zo! Die kan Kim Jong-Un in zijn zak steken! Wij, Nederland, veroordelen die achterlijke raketlancering en hebben helemaal genoeg van al die provocaties! Kappen ermee. Of anders!

Of anders wat? Nou, umh, onderhandelen. Tafel. Zitten. Praten. Gratis steun in ruil voor… voor wat vage beloftes. Dát is de straf die Koenders in gedachten heeft voor Kim.

Als dit het buitenlands beleid is Nederland doet onze regering er verstandig aan om kritiek op dictatoriale, genocidale regimes voortaan maar achterwege te laten. Zo maken ze het alleen maar erger, niet beter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Obiwokekenobie

  Sancties werken averechts. Mensen zullen altijd in opstand komen tegen hun onderdrukker. De Palestijnen zouden ook terreur gebruiken als ze bezet zouden worden door Hongaren of Kenianen.
  Net als wij dat deden toen de Duitsers op de koffie kwamen. En wat hebben de sancties tegen Iran opgeleverd? Iran heeft een bijzonder sterk leger kunnen opbouwen en relaties onderhouden met andere supermachten.
  Geef de bevolking van Noord-Korea gewoon te eten en ze hebben vanzelf de kracht om op te staan tegen tegen hun onderdrukker. Kim kan nu zijn rol rechtvaardigen door de internationale sancties.

 2. Guus Geluk

  Minister Bert Koenders volgt hiermee in feite de lijn die de regering-Trump wilde volgen. Tillerson bepleitte onderhandelingen te starten met het Noord-Koreaans regime. Is Tillerson nu ook een “loser”?

  Het is altijd beter dan dreigen met hel en verdoemenis.

 3. K.Dopper

  Het blijft in het artikel onduidelijk wat het alternatief is van de door Koenders bepleite onderhandelingstafel.

 4. Bloem

  Dhr. Koenders trekt hier zoals gebruikelijk weer eens een veel te grote broek aan. In deze hele kwestie speelt Nederland geen enkele rol van betekenis. Hoezo terug naar de onderhandelingstafel? Of denkt Koenders nu echt dat hij hier iets in te brengen heeft. Ga gerust uw gang mijnheer Koenders, bel Kim op en nodig hem uit om onder het genot van een kopje thee te komen praten. Misschien gelijk een routebeschrijving meesturen, anders kan hij Nederland niet eens vinden.

  1. K.Dopper

   Welke briljante strategie heeft Bloem in gedachten?

   1. Bloem

    Beste heer Dopper,
    Het is wonderlijk, dat u uit voorgaande niet heeft op kunnen maken dat hier voor Nederland geen rol is weg gelegd. Ook niet voor dhr. Dopper of ondergetekende. Het is niet alleen arrogant van dhr. Koenders om een aandeel in deze case te veinzen, doch ook ontiegelijk dom. Het betreft hier een nucleaire macht die niet met een kopje thee in te tomen is door een of andere omhoog gevallen demissionaire dwaas uit een dwergstaatje aan de Noordzee. Gelukkig is het niet aan ons om een “briljante” strategie te bedenken. Alleen al de suggestie getuigt van een enorme zelf overschatting.

    1. corfo

     @ Bloem.
     Zéér fraai verwoord; maar enkelen op dit forum denken zélf de macht en kennis te hebben om zich met deze kwestie te bemoeien.
     U zet ze heel terecht op hun plaats n.l. achter de omheining !

     1. Bloem

      Dhr. Dopper is of heel jong, of erg naïef of een combinatie van beiden. Wanneer hij ouder wordt komt het verstand mogelijk nog

 5. Paaldanseres

  Bertje Koenders is gewoon een Brussels lulmagneet die anderen graag napraat.

  1. corfo

   @ Paaldanseres.
   Klopt exact !
   Lulmagneet met een zakkammetje.

   1. Paaldanseres

    “Terug naar de onderhandelingstafel!”… daar zit Bertje lulhannes dan…. in z’n eentje..

    Deze Koenders is het lachertje in de internationale diplomatieke wereld. Anderen luisteren alleen naar hem, als hij met een grote zak geld aan komt dragen van de belastingbetaler, om vervolgens het geld in ontvangst te nemen en hem daarna direct weer als het hoopje stront te negeren.

 6. Nasrani

  Heerlijk. Al die linkse reacties hier zo vroeg in de ochtend. Nog maar een kopje koffie en dan weer aan het werk.

  1. Guus Geluk

   Zowel Tillerson als Koenders gaven aan te willen onderhandelen met het Noord-Koreaanse regime. Politieke windrichting heeft hier niets mee te maken; je kletst maar wat.

   1. corfo

    @ Guus G.
    De enige reaguurder met een duidelijke visie, een uitgewerkt plan van aanpak én als laatste óók nog een “bron” ben jij, lulhannes Guus.

    1. Guus Geluk

     Zeker heb ik een bron.

     https://nos.nl/artikel/2186087-minister-tillerson-reikt-noord-korea-de-hand.html

     “De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson heeft verzoenende uitspraken gedaan om een dialoog met Noord-Korea op gang te brengen.
     Hij verzekerde Noord-Korea dat de VS niet hun vijand is.

     (…)

     Vanwege de economische banden die China met Noord-Korea heeft, deed Tillerson nogmaals een beroep op Peking om druk op Noord-Korea uit te oefenen om naar de onderhandelingstafel te komen. Hij voegde eraan toe dat het probleem met Noord-Korea niet China’s fout is.”

     Verder is het gewoon dom geklets van je, corfo. Zoals je zo vaak doet.

     1. ayreonaut

      Dat was dus op 2 augustus. Het antwoord van Korea heeft Tillerson nu gehad.

      Als het stil blijft vanuit de USA moet men zich zorgen gaan maken.

     2. Guus Geluk

      Daarmee het Koenders dus de lijn van Tillerson gevolgd.

      Koenders suggereerde ook het hoofd koel te houden. Dat lijkt me een buitengewoon goed advies.

     3. ayreonaut

      Geen problemen mee, altijd beter dan een gewapend conflict

     4. Guus Geluk

      Eens, zo’n conflict zou uitsluitend verliezers teweeg brengen.

    2. Guus Geluk

     Suggereerde = adviseerde.

   2. Roughwood

    Tuurlijk. Vooropgesteld, zo lang je kunt blijven praten moet je dat zeker doen. Maar wat hebben 64 jaar onderhandelen en wachten op vrede de wereld gebracht dan?

    Een wreed totalitair regime, een compleet gehersenspoelde en zwaar onderdrukte bevolking, hongersnood (met kannibalisme tot gevolg), concentratiekampen, tot zinken brengen van Zuid-Koreaans marineschip, beschieting van Zuid-Koreaans grondgebied, kernbommen en een raketarsenaal.

    Het enige dat de Kim dynastie al die jaren heeft gedaan is dreigen, dreigen en nog eens dreigen. Dit om hun eigen bevolking er onder te houden en tijd te winnen voor de ontwikkeling van kernwapens en raketten voor de inzet hiervan. Dat is (o.a. met steun en veto’s door Chinezen en Russen bij de VN) aardig gelukt. En daar gaan ze gewoon mee door.

    Als ik in de schoenen van de Amerikaanse president stond, dan stelde ik Pyongyang (liefst samen met Japan en Zuid-Korea) een keihard ultimatum. Tot hier en niet verder. Hij kan immers niet toestaan dat raketten Californië (en verder) kunnen bereiken en de kracht van N-K kernbommen alsmaar groter wordt. Een soort van Cuba scenario dus. Toen de Russen van Kennedy het mes op de keel kregen koos Moskou verstandig eieren voor zijn geld. Ik mag hopen dat Kim Jong-un het klein beetje verstand dat hij hopelijk bezit in dat geval doordacht zal aanwenden.
    https://joop.bnnvara.nl/nieuws/hoogleraar-korea-studies-kerndreiging-pauw-we-laat

 7. Ni28

  Nederland en de hele EU staat altijd gelijk met de portemonnee open. Dat zij zich laten chanteren komt bij hun niet op. Ook naïviteit heeft grenzen. Het is duidelijk dat zolang de Chinezen Noord Korea niet laat vallen gebeurd er niets. En China gebruikt Noord Korea als hun eigen wapen. China is nooit betrouwbare partner geweest. Maar misschien is Kim toch bang voor Koenders en dan wordt het heel anders.

 8. Ni28

  Het is overbodig om met Noord Korea te praten. Je moet met de Chinezen praten.

 9. fusilier

  Met een psychopaat valt niet te onderhandelen. Gewoon uitschakelen die man , voor het te laat is. Koenders moet gewoon doen waar die goed in is .NIKS DUS

  1. K.Dopper

   Ik dacht al, de bekende debiele reactie moet toch een keer komen?

   1. IJscoman

    Welke briljante oplossing heeft K.Dopper in gedachten?

    1. K.Dopper

     Ik ben het eens met Koenders.

   2. ayreonaut

    Goh Dopper, zegt deze opmerking van jou nu iets over Fusilier of over je eigen verstandelijke vermogen?

    1. Punt50

     Doperwt is ziek in zijn bolletje, hij kan het niet helpen.

 10. corfo

  De Noord-Koreaanse leider heeft zojuist medegedeeld, dat hij, daartoe gedwongen door de zeer duidelijke en dreigende taal van Zakkammetje Koenders, ogenblikkelijk álle raket-lanceringen heeft verboden en zal overgaan tot vernietiging van álle raket-systemen. Koenders……..hulde !!!!!!

 11. corfo

  @ Nasrani.
  Goed advies : een kopje koffie en weer aan ’t werk !
  Alleen……..dat linkse volk leeft veelal van een uitkering en hoeft dus niet te werken en heeft alle tijd om “reacties” te plaatsen, al dan niet met “bron”. (meestal niet dus !!!!)

 12. joost2

  Onderhandelen kan je niet meer met een land dat al sinds 1950 ( 67 jaar dus) min of meer in oorlog is met het westen.
  67 jaar dictatoriaal communisme, met nu een man aan het hoofd die het blijkbaar niets interesseert of de wereld nu wel of niet totaal door een nucleaire oorlog kan vergaan, is natuurlijk wel een levensgevaarlijke situatie.
  “Typisch, dat in het boek openbaringen in de bijbel wordt voorspelt, dat de wereld en dus de mensheid, eens door “vuur” zal vergaan ”

  Eigenlijk is die Kim Jung-Un de grootste terrorist op aarde.
  Men moet alles in het werk stellen om juist deze man persoonlijk te liquideren.
  Het moet ook onmogelijk gemaakt worden dat de top van die communisten, inclusief Kim niet meer mogen genieten van hun grote voorraden aan champagne,. wiskey, dure rolls royces, Bentleys en een overdaad aan weelde hebben, terwijl de bevolking sterft van de honger.
  Maar er kan geld mee verdiend worden, dus de laffe westerse wereld controleert het niet. Alleen een scherpe harde controle en het verbieden om ook maar iets naar Noord Korea te sturen kan wellicht iets helpen.
  Ze worden zgn. geboycot, maar de hoge heren ontbreekt het aan niets.!
  Een oorlog zal alleen maar grote verliezers hebben.

  Koenders aapt nu de Amerikanen maar na, hij kan niet anders.
  Inhoudelijk stelt hij politiek niet veel voor, een omhoog gevallen pvda-er met matige capaciteiten, die toevallig minister werd omdat Timmermans hogerop wilde en men niemand voorhanden had voor die post.
  Koenders stond te dansen van vreugde in zijn kamer, toen hij hoorde dat hij minister kon worden!
  Van Koenders zal mij bijblijven dat hij altijd op de foto met leden van de koninklijke familie het dichtst bij de koning of koningin wilde staan en de man van de RVD – de de mensen op de foto moest plaatsen, afblafte en uitschold als hij teveel buiten beeld viel.
  Raar mannetje die Koenders.

 13. nienke

  Typisch Nederland, altijd maar praten en praten, kopje thee erbij en Koenders denkt dat deze psychopaat naar hem luistert.
  Hij zal niet eens de moeite nemen te onderhandelen.
  Het is al zo vaak bewezen dat praten met dit soort landen niets uithaalt.
  Kim heeft geen zin in therapeutisch gelul.

 14. Punt50

  Mocht dit bericht van heer Koenders bij Kim Jong-Un terechtkomen, zal laatste vast nog zitten schuddebuiken van het lachen. Die Koenders toch… wat een komiek.

 15. corfo

  Dit is toch wel een buitengewoon stevige opmerking van Koenders waar de “gehele wereld” van zal opkijken. Koenders…………wat een watje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.