Ongelooflijk! Gert Jan Segers heeft zijn rug rechtgehouden bij gesprekken over ‘voltooid leven’

Pechtold verliest wéér. 

Goed nieuws! Hoewel ik het totaal niet verwacht had blijkt dat ChristenUnie-leider Gert Jan Segers de rug recht heeft gehouden in de gesprekken over euthanasie. De vier onderhandelende partijen — VVD, CDA, D66 en CU natuurlijk — hebben met elkaar afgesproken dat het nieuwe kabinet “geen nieuwe voorstellen gaat doen om de regels rond zelfdoding te verruimen.” Dat is tegen het zere been van doodscultus-aanhangers Pechtold en co, maar Segers heeft zowaar een gevecht gewonnen.

De vier partijen laten echter hooguit extra onderzoek doen door de volgende minister van Volksgezondheid. Dit moet duidelijk maken ‘of en zo ja in welke situaties’ de huidige euthanasiewet ‘onvoldoende’ is. Daarna wordt ‘een brede discussie’ gefaciliteerd door het kabinet ‘over de reikwijdte van de huidige euthanasiewetgeving’.

Een initiatiefwet van D66, die het mogelijk moet maken voor ouderen om met help van een arts zelfmoord te plegen als ze er genoeg van hebben terwijl ze kerngezond zijn, wordt niet tegengehouden door het kabinet. Dat is dan weer jammer. Het goede nieuws? Dat voorstel kan voorlopig niet op een meerderheid rekenen in de Tweede Kamer.

Dat is dan toch winst voor weldenkend Nederland. Je weet wel, dat is het deel van ons land en volk dat wél respect en waardering heeft voor menselijk leven.

Het enige slechte nieuws aan deze afspraak? Het nieuwe kabinet gaat wel ‘onderzoeken’ “of en zo ja in welke situaties” de huidige wetgeving “onvoldoende” is. Als een D66-minister daarvoor verantwoordelijk wordt kunnen we er dus vergif op innemen dat de regelgeving op termijn inderdaad verruimd moet worden. Dat moet natuurlijk ten koste van alles voorkomen worden.

Afijn. De eerste slag is gewonnen door Segers op dit gebied. Nu de oorlog nog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. sjun

  Ik neem aan dat D66 stemmers wars zijn van persoonsverheerlijking en nu uit principe Alexander Pechtold zullen terugfluiten. Of heb ik dat mis?

 2. Viertel

  Als de redacteur van dit stuk een beetje opgelet had, dan wist hij een week geleden al dat ‘voltooid leven’ geen onderdeel zou zijn van de formatie. Dit punt heeft Pechtold dus uitgeruild tegen een punt van de ChristenUnie. De vraag is dan: Welk punt heeft de CU laten schieten?

 3. K.Dopper

  Als de rechte rug van Segers leidt tot een mislukking van deze formatiepoging en de PvdA wordt gedwongen alsnog haar verantwoordelijkheid te nemen is dat wat mij betreft de meest wenselijke uitkomst

  1. buitenbeentje

   hahahahaha. Ik hoop dat je gelijk krijgt (proest). hahahahaha.

   1. swetsnek

    Ons doppertje is en blijft onze dorpsgek buitenbeentje mooi he zo’n droplul in ons midden hahahahaha

    1. corfo

     @ swetsnek/buitenbeentje.
     Wat is díe doppertje gek zeg !
     Hij reageert telkens opnieuw zónder enige inhoud of argument.
     Zal wel weer met onbegeleid verlof uit de inrichting zijn gelopen.

  2. Augustinyak

   De PVDA is een rottend kadaver wat niets meer in de politieke melk heeft te brokkelen.

   1. Guus Geluk

    Nonsens, Augustinyak. De Partij van de Arbeid krabbelt overeind in de peilingen en werd gevraagd weer eens deel te nemen in een kabinet. De sociaaldemocraten moeten zich gaan herstellen in de oppositie, het Rutte II-beleid zit dat herstel echter in de weg en charismatisch leiderschap ontbreekt.

    1. Augustinyak

     De PVDA is vergeven van de criminele schandalen, in een normale rechtsstaat zou die partij verboden worden, maar aangezien dit een bananenmonarchie is laat men die vandalen met rust.

     1. Guus Geluk

      Welnee. Elke partij heeft rotte appels in de mand, daar doe je niets aan. Dat de PvdA zou worden verboden in een democratische rechtsstaat, is de grootste onzin.

 4. Guus Geluk

  Update:

  http://www.ad.nl/politiek/segers-kribbig-dit-helpt-het-proces-niet~abe8c2d4/

  ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers reageert vandaag kribbig op het uitgelekte nieuws over zijn ‘voltooid leven’-deal met D66-leider Alexander Pechtold. ,,Ik heb het gelezen, maar er is nog geen akkoord”, zei hij bij aanvang van de formatieonderhandelingen in het Johan de Witthuis in Den Haag. Hij noemt de berichtgeving ‘heel schadelijk’ voor de formatie

  Kennelijk is er nog steeds geen concreet akkoord tussen de partijen ChristenUnie en D66. Volgens het Algemeen Dagblad bestaat er dus wél een conceptregeerakkoord. De Telegraaf meldt ook dat alles in kannen en kruiken is, terwijl de NOS dat op haar website overtikt.

  Het is mijn hoop dat het AD goed zit. Nieuwsgierig ben ik wel.

  1. Lex

   Kennelijk is er nog steeds geen concreet akkoord tussen de partijen ChristenUnie en D66.

   Hopelijk komt deze er ook nooit en gaan we eerdaags opnieuw naar de stembus voor een nieuw kabinet, een totaal andere samenstelling PVV 35 zetels en FVD 40 zetels + eventueel aanvullende partij, ja dat zie ik wel zitten.

   Weg met dit politiek correcte zootje weg met deze partijkartel bende.

   1. Guus Geluk

    Ik zie een populistisch kabinet helemaal niet zitten, Lex, daarin verschillen we van mening.

 5. Alpenmelk

  als er iets een doodscultus is dan is dat natuurlijk het christendom.

  1. Nasrani

   Dacht het niet, we geloven tenslotte in eeuwig leven. Dat kun jij waarschijnlijk niet zeggen.

 6. Lex

  Ik hoop toch zo dat het vast gaat lopen en er eindelijk een rode streep gaat door aankomend kabinet Rutte 3.

  Dit kabinet is niet waar de nederlanders voor hadden gestemd nederlanders hadden op de PVV en de VVD gestemd hopende dat hier een kabinet uit voort zou komen ondanks dat gezegd werd dat de partijen niet zouden gaan samenwerken met de PVV.

  Nu word de christen unie de 8e partij in een mal geperst terwijl de 2e partij de PVV word uitgesloten wat voor heel veel nederlanders waaronder ik zelf onverteerbaar is.

  Ik vind dat de kieswet moet worden aangepast en dat partijen op volgorde van de uitslag verplicht aan tafel moeten aanschuiven. Het is aan de partijen dan zelf of ze wel of niet mee doen.

 7. Babaji538

  De rug is doorgebroken. Meer niet.
  Een kaars werd nooit ontstoken.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.