Oud-Hofstadgroeplid Jason Walters maakt gehakt van deradicaliseringstrajecten: ‘Ze creëren schijnveiligheid!’

‘Deradicaliseringsprogramma’s zijn een gevaarlijke dwaling’, aldus Jason Walters.

Jarenlang zat hij in de cel om zijn lidmaatschap van de Hofstadgroep, de Nederlandse terreurcel die begin vorig decennium eropuit was om aanslagen in ons land te plegen. Zover kwam het gelukkig nooit, en aardig wat leden belandden in 2006 in de cel. Omdat het natuurlijk wel Nederland blijft en we hier niet zo van straffen zijn – ‘heropvoeden’ vinden we leuker – zijn die jongens inmiddels weer op vrije voeten. Eén van hen, Jason Walters, heeft echter daadwerkelijk wat geleerd gedurende zijn tijd in de nor. Zoals De Dagelijkse Standaard vorig jaar al schreef is deze jongen gederadicaliseerd, puur omdat hij zelf de wil en kracht had om de waarheid in te zien:

Hoewel veel moslimextremisten in de gevangenis juist radicaliseren gold het tegendeel voor Walters. Hij deradicaliseerde juist. Dat gebeurde door zelfstudie en reflectie. Zijn uiteindelijke conclusie: de radicale Islam is een ideologie van de haat en hij wil er niets meer mee te maken hebben.

Nu waarschuwt hij ons voor een enorme fout.

Zoals we zien is deradicalisering dus zeker mogelijk, maar moet het initiatief vanuit de persoon zelf komen, wat helaas zeer, zéér zeldzaam is. Walters weet natuurlijk als geen ander hoe radicalen in elkaar zitten, en deelt nu zijn visie erop in een serie tweets over het onderwerp ‘deradicaliseringstrajecten’. Je weet wel, zo’n traject waar je als gevaarlijke gek in moet om op magische wijze genezen te worden van je extremistische opvattingen. Probleem is alleen: ideologieën zijn heel moeilijk, zo niet vrijwel onmogelijk om uit iemand te halen. Dit schrijft Walters in zijn tweets:

Van de voormalig hofstadgroep zijn er slechts 2, wellicht 3 mensen die daadwerkelijk gederadicaliseerd zijn. Geen van deze personen heeft ooit in een programma gezeten, maar hebben er zelf besloten uit te stappen. De gevallen die beschreven worden zijn mensen die kennelijk (beschreven in artikel) zijn mensen die waarschijnlijk door dubieuze figuren zijn begeleid en op de markt zijn gezet als ‘gederadicaliseerd’. Maw, ‘gederadicaliseerd’ was in sommige gevallen een label dat iemand opgeplakt kreeg na een paar gesprekjes met zelfbenoemde ‘deradicaliseringsexperts’ en wellicht ook overijverige ambtenaren. Dit label is snel verleend om ‘succes’ programma te promoten. Dit is ook de reden waarom ‘deradicaliseringsprogrammas’ een gevaarlijke dwaling zijn; ze creëren schijnveiligheid. Degenen die het aanbieden hebben sterke financiële prikkel om hun succes te overdrijven. Dit is een giftige combi die ernstige fouten onvermijdelijk maakt.

Nou, zeg het maar: wat is hier gelogen aan? Ik zou het niet weten, en als zelfs het NRC schoorvoetend moet toegeven dat er weinig heil in zit, dan weet je wel hoe laat het is: tijd om die mensen hier überhaupt niet meer naar binnen te halen, en ze lekker in hun instortende kalifaat te laten gaarkoken. Hier zijn ze in ieder geval niet welkom, want de kans op een nuttige bijdrage aan ons land is nul komma nul.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Peter Selie

  Oud-Hofstadgroeplid Jason Walters maakt gehakt van deradicaliseringstrajecten: ‘Ze creëren schijnveiligheid!’ Ja eigenlijk is dit een staaltje je rijnste volksverlochening. Schijnveiligheid, De Schijnelite der valsemunters, het nep parlement, nep formatie, nepnieuws wat kan een deugmens nog meer verlangen.

 2. Floris

  We leven in de tijd van de naakte keizer.

  Ongelooflijk hoe diep we gezonken zijn door die linkse zweefkezen en zweefteven.

 3. Peter Selie

  Onze kinderen en kleinkinderen zullen terugkeren met hun hoofden vol van een haatdragende en gewelddadige ideologie.
  https://twitter.com/Nieuwsuur/status/901085155422380032

 4. K.Dopper

  Het deradicaliseren van moslimjongeren in het moslimvijandige klimaat dat we sedert Fortuyn in Nederland hebben gecreëerd is geen sinecure en daarom verdienen gemeenten, politie en maatschappelijke organisaties veel waardering voor het feit dat we daar in Nederland veel beter in slagen dan omringende landen. Het is wellicht de verklaring van het feit dat we tot nu toe gevrijwaard bleven van terroristische aanslagen, een mirakel, temeer omdat we wel zo stom zijn met onze bommenwerpers honderden burgerslachtoffers te maken in islamitische landen.

  1. Nasrani

   Ga Pinto lezen, malloot!

  2. HaZ

   Honderden maar? Verkeerde bommen gebruikt dus !

  3. Feit

   Zolang ze kinderen als schild gebruiken is het meer de schuld van de misselijk makende moslim.

   1. van Urk

    Is onze bewapening zo verouderd dat zelfs onze bommen honderd kilometer van hun doel afwijken? De heer Dopper moet meer studie gaan maken over de luchtmacht hoe zij opereert in de praktijk en wat nieuwe militaire technologie tegenwoordig kan in vergelijking met WO2.

  4. Obiwokekenobie

   Geen aanslagen? Verijdelde aanslagen is iets anders dan geen aanslagen.

   Stop met liegen aub.

  5. H. Brusselmans

   Haal je hoofd uit je kont.
   Denk je dat die jihadi’s niet weten hoe de linkse rakker denkt en reageert? Zij hopen juist dat meer mensen zouden denken als jij, beetje compassie voelen met moslims en de islam in het algemeen. Zij hopen juist dat je geen aandacht meer zal besteden aan hun baldadigheden. Zij hopen er juist op dat je de migranten met massa’s en hopen gaat ophalen en naar Europa haalt. Zij hopen erop dat er een bende arm schapen als jij gaat beslissen dat we niet meer bombarderen ginder achter.

   Weet je waarom Dopman? Omdat zij dan rustig kunnen verder bouwen.
   Voor hun maakt het uiteindelijk niet uit of je ze bestreed, verdedigt hebt of dat het je niets uitmaakt, je zal opgeblazen worden of je strot wordt ook doorgesneden hoor.

   Mensen bombarderen? Die jihadi’s weten dat ook hoor. Ze bedreigen families om in hun gebieden te blijven. Ze omranden dorpen met een mijnenveld zodat je opgeblazen wordt als je vlucht en ze schieten mensen neer als die willen vluchten.

   Dit is de grootste fout van links en de natste droom van IS.
   Zij hebben onze journaals niet nodig om hun propaganda te verspreiden
   Zij hebben niets liever dan dat zij hun jihadi’s met de vluchtelingenstroom mee kunnen sturen
   Zij hebben niets liever dan dat je zou stoppen met hen te bombarderen/bestrijden, zodat zij hun kalifaat uitbouwen en uiteindelijk Europa zullen bereiken waar de rivieren rood zullen kleuren van ons bloed.

   Ik heb verschillende filmpjes gezien van IS (voor zover conventionele media die hebben laten zien). Ik heb ze die Engelse journalisten zien onthoofden, ik heb een jordaanse piloot in vlammen zien opgaan, een “spion” zien verzuipen in een bak met afwasmiddel, een kind iemand een kogel door het hoofd zien jagen en een stuk of 10 gevangen zien geslacht worden als varkens for fuck sake. Ik heb deze filmpjes gezien omdat ik mezelf dwong toe te zien hoe die bende achterlijke zandvreters eraan toegaan, om mezelf te overtuigen dat men niet moet rusten eer de laatste van die onnozelaars onder de zoden ligt!

   Dan komt zo een linkse kloothommel als jij nog eens doodleuk verkondigen dat het allemaal wel meevalt, dat we de vluchtelingen en alle moslims nog eens een goede knuffel moeten geven, dat we moeten stoppen met IS te bombarderen.
   Ik walg van jou.
   Men zou beter de filmpjes (en ik heb ze lang niet allemaal gezien, zo zag ik bijvoorbeeld het filmpje van de japanners niet) openbaar maken en verplicht aan iedere persoon laten zien, dan zou Links niet al te veel bullshit meer moeten verkopen, bah!

   1. K.Dopper

    Ik voel geen enkele compassie met de IS-barbaren, dat is moorddadig primitief tuig maar ik wijs erop dat IS het product is van de onwettige Amerikaanse invasie in Irak. IS is opgericht door de militairen die na de invasie werkeloos werden en in de totale chaos die de Amerikanen in Irak schiepen met een krankzinnig islamitisch lulverhaal een bevrijdingsbeweging konden opzetten.

    Zonder de V.S. geen IS en zonder ons misdadige gebomabardeer en gekonkel in het Midden Oosten geen voedingsbodem voor dit soort boevenbendes.

    Je moet jezelf niet opfokken met de vieze filmpjes waarvan dit IS-tuig zo dolgraag wil dat je ze allemaal bekijkt. Je moet je gezonde verstand gebruiken en bedenken wat een kind kan bedenken.

 5. Ni28

  4@ Dopper, het zijn de mensen zoals u en het establishment die u de hand boven de hoofd houdt die Fortuyn zelf hebben gecreëerd. Er was eindelijk iemand die het doorzag, benoemd heeft en bereid was om het te bestrijden. Heeft u ook krokodillentranen gehuild toen hij vermoord werd? Velen wel, de zucht van opluchting kon je horen.

 6. meijer61200

  Inderdaad creëren ze schijnveiligheid, al helemaal in Amsterdam ( en wie in welke steden nog meer) Maar is Amsterdam is het niet eens schijnveiligheid maar onveiligheid wat ze creëren. Kijk naar types als Elatik en Saadia A.T. die heulen met de moslims, hun innige land- en geloofsgenoten, tegen vorstelijke salarissen. Dat moet eens goed worden onderzocht door specialisten (zou ik niet door moslims laten doen trouwens) Hoeveel vriendjes/vriendinnen/echtgenotes/exen en andere uitvreters hebben ze al binnengehaald op delicate posities? Hoor zojuist dat van der Laan toch meer maatregelen gaat nemen, zoals betonblokken in drukke winkelstraten. Verstandig.
  Zou het niet beter zijn om de moslim kazernes te sluiten, en de aanpak te verharden? Dit kost werkelijk klauwen met geld. Je zou bijna wensen dat je hier iemand als Duterte de dienst zou uitmaken in NL. Ik ben er bijna van overtuigd dat deze “dames”wegkomen met een waarschuwing en/of wachtgeld. Schadevergoeding eisen kan ook wegens aantasting eer en goede naam”We zitten nu eenmaal opgescheept met nogal wereldvreemde linkse “rechters”. Dat we hier nog geen aanslagen hebben gehad door deze moslim-fascisten is louter toeval. Je durft amper meer een evenement te bezoeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.