Peiling van Duitse krant Die Welt: Meerderheid Duitsers vindt moslims slecht geïntegreerd

In Duitsland heeft de “Religionsmonitor” van de Bertelsmann-Stiftung de discussie over integratie van moslims weer in alle hevigheid doen oplaaien. 

De Bertelsmann-Stiftung is een private organisatie die te boek staat als Duitslands grootste denktank. De stichting staat in hoog aanzien bij de Duitse regering. Dat betekent natuurlijk een invloedrijke positie voor de dames en heren bij Bertelsmann.

De Bertelsmann-Stiftung deed de afgelopen tijd veel onderzoek naar demografische veranderingen in Duitsland en West-Europa in het algemeen. De cijfers zijn opvallend. Als we kijken naar de visie van moslim-migranten zelf: die voelen zich over het algemeen erg verbonden met het gastland. In Duitsland voelt wel 96 procent van de moslim-migranten zich verbonden met het land waarin zij leven. Aldus de Bertelsmann-Stiftung.

Een peiling in opdracht van Die Welt wierp een totaal ander licht op de zaak. Door gerenommeerd onderzoeksbureau Civey werd de Duitse bevolking de vraag voorgelegd hoe ze dachten over de mate van integratie van moslims in de Duitse samenleving.

Dan blijkt de liefde toch niet helemaal wederzijds. Dat zal wel komen door de verschillende eisen die migranten en autochtone Duitsers stellen aan wat nu een goede integratie is. Uit de peiling van Welt blijkt namelijk dat een grote meerderheid van de Duitsers vindt dat moslims slecht geïntegreerd zijn in hun land. Een dikke 65 procent van de Duitsers vindt dat moslims zelfs slecht geïntegreerd zijn in hun samenleving.

Bij de peiling is ook bijgehouden met welke politieke partij de ondervraagden sympathiseren. Van alle partijen stemden de aanhangers grotendeels voor ‘slecht geïntegreerd’, behalve één partij: de Groenen. Wie had dat nu gedacht!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. K.Dopper

  Ik begrijp dat de vraag of immigranten geintegreerd zijn niet moet worden beantwoord door de imigranten zelf maar door de autochtone Duitsers die zich afvragen waarom ze Sauerkraut und Bratwurst niet zo lekker vinden.

  😉

 2. Ritter

  De meeste moslims zullen niet integreren omdat de islam niet compatibel is met de westerse liberale rechtstaat. Vandaar dat er nu over in Europa Sharia rechtbanken opduiken voor burgerlijk islamitisch recht en er zich een parallelle islamitische samenleving ontwikkeld.

  Ook zien we meer dingen als kinderhuwelijken; meer eerwraak gevallen; meer vrouwenbesnijdenissen en veel meer hoofddoeken en dat soort kleding. Ook zien we een toename van z.g “NO-GO” zones in Europa waar de politie haar gezag heeft verloren.

  Onderstaande een ZDF docu geeft een verontrustend beeld over de integratie problemen van moslims in Duitsland.

  De islamitische jeugd zegt dat de islamitische waarden boven het Duitse recht staan.

  ZDF – Islam – Effects on Germany
  https://youtu.be/KVWAIKoatWM

  1. van Urk

   Ze voelen zich verbonden met hun gastland maar gedragen zich als buitenlanders. 😉

   1. Steve Van der Vekens

    Dat is zever he.

  2. van Urk

   Marokkaanse leerlingen die bij elkaar klitten en autochtone scholieren die vooral met elkaar omgaan. Ouders van verschillende afkomst die nooit met elkaar praten, kinderen die niet bij elkaar over de vloer komen. “Op onze school zitten zestig nationaliteiten, maar niet de Nederlandse. Alles wat deze kinderen van Nederlanders weten, leren ze van de docenten. ” volgens een docente uit het Montessori Lyceum Oost. http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/02/bijna-40-procent-van-leraren-ziet-integratie-als-mislukt-444942/

  3. K.Dopper

   De parmantige stelling dat de islam niet compatibel met de westerse rechtsstaat wordt gefalsificeerd door het feit dat veel moslims zich moeiteloos voegen in de westerse rechtsstaat en veel moslims in Europese landen belangrijke bestuursfuncties vervullen.

   De stelling is dus in elk geval niet absoluut waar.

   1. van Urk

    De een beweert dit de ander beweert dat. Wat is het nou? (:-( “moslim steeds beter geintegreerd in West-Europa” http://www.bertelsmann-stiftung.de/de/startseite/

    1. Buiswater

     Het is maar aan welke kant van de lijn je staat.
     Voor de linksmensen, zoals Guus (on)Geluk en die vervelende K.Dopper zijn islamieten bij uitstek geschikt om te integreren in de westerse samenleving.
     Ze zien graag dat deze cultuur moet worden geholpen.
     islamieten zijn zielig, onderdrukt en gediscrimineerd.
     Helaas voor deze linksmensen zal een islamiet nooit en te nimmer integreren.
     Of hij/zij nou een topbaan heeft of niet, ze zullen ten alle tijden islamiet blijven en schijt hebben aan onze westerse waarden en normen. Komt er een tijd dat Nederland tot een kalifaat is geworden dan zullen deze hoogopgeleide gasten zonder medelijden toezien hoe uw familieleden aan de haren door de straten worden gesleurd als wraak voor de afgelopen jaren van zogenaamde islamitische onderdrukking. Fortuin, Wilders en Baudet en velen met hun wisten en weten dit als geen ander. En ik sta vierkant achter deze partijen.
     En laat de trollen Dopper en Geluk maar lekker dwars liggen op dit forum. Het heeft wel wat lachwekkendst, hun dure woorden en prachtige volzinnen. Het slaat 9 van de 10 keer helemaal nergens op.

     Ze staan echt aan de verkeerde kant van de lijn ook al denken ze zelf van niet. De linkse partijen donderen als kaartenhuizen in elkaar maar door hun geschreeuw en demoniseren denken ze nog te redden wat er te redden valt. Hopelijk zet deze trend zich voort en zullen de walgelijke islamieten mede daardoor het onderspit delven.

    2. Kodi

     Al op de kleuterscholen is reeds pijnlijk waarneembaar met wat voor een gif van de Islamitische haat jegens onze samenleving de Islamitische kinderen met de paplepel wordt meegegoten.
     http://www.telegraaf.nl/buitenland/28982030/__Radicalisering_Belgische_kleuters__.html

   2. sjun

    Heb je daar cijfers van? “Veel” is nogal flexibel quantificeerbaar…

    1. K.Dopper

     Veel is inderdaad een relatief begrip, het lijkt me veel in relatie tot het feit dat het een recrutering uit een sociaal-economische minderheid betreft. In Nederland blazen allochtonen inderdaad een aardig partijtje me bij de hogere en lagere bestuurslagen. Dat lijkt me overigens reden tot trots.

     1. Buiswater

      Tja, als je al die figuren als Willem Alexander en Maxima ook meetelt zijn er heel Veel allochtonen aardig terecht gekomen.

    2. K.Dopper

     ‘Quantificeerbaaar’ is natuurlijk wonderlijk Nederlands maar we begrijpen wel wat Sjun bedoelt.

     😉

   3. sjun

    Ik denk dat die door de vetpotten van het Westen aangetrokken mensen een stuk beter zullen integreren als ze in de betere wijken gehuisvest worden.
    🙂

 3. marco1

  Goh , dat had ik niet verwacht. Je zou bijna denken dat dat overal zo is.

 4. fusilier

  Zeg dopper stop met je gesteggel .Je haalt steeds weer het slechtste in je Medemens naar boven . DE islam is een ideologie van de haat en niks anders . ZIJ tolereren geen Christen en erkennen Jezus niet als de zoon van GOD.

  1. K.Dopper

   Dat is onzin, fusilier, de islam is een van de drie monotheïstische godsdiensten en lijkt sterk op c.q. is vergelijkbaar met christendom en Jodendom.
   Roepen dat het een politieke ideologie is is dom en onjuist.

   1. Buiswater

    Ongeacht welke godsdienst ook, het zijn allemaal sprookjesboeken waar deze gelovigen hun achterlijke ideeën vandaan halen. Leuk voor de middeleeuwen om het volk in toom te houden maar anno 2017 echt wel achterhaald. Het geloof heeft door de eeuwen heen alleen maar ellende gebracht niet meer een niets minder.

    1. van Urk

     Buiswater@ Typisch geval van lui gaan denken. Ga even googelen zou ik zeggen. De Bijbel is wetenschappelijk en historisch nauwkeurig en betrouwbaar. Veel wetenschappers zijn na tastbare bewijzen daar langzamerhand hier over eens. Ook zijn er veel wetenschappers die de heelal bestuderen er over eens dat het ontstaan hiervan door een intelligente hogere macht moet zijn ontstaan.

   2. sjun

    De gouden regel: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.”, dat Jodendom en Christendom kenmerkt, ontbreekt in islam. En dat maakt nogal verschil. Dat verschil wordt vooral goed waargenomen waar islam de agenda bepaalt.

    1. K.Dopper

     Sjun refereert aan de categorische imperatief die door Kant eind 18e eeuw werd geformuleerd. Uiteraard komt die niet in die formulering voor in de Koran en de Bijbel. De ethische stelsels van beide religieuze tradities zijn in de kern gelijk en Bijbel en Koran bevatten regels voor de manier waarop mensen met elkaar moeten omgaan.

     http://www.vraagislam.nl/wat-zijn-de-basisprincipes-van-het-ethische-systeem-de-islam/

   3. toetssteen

    Ah! Er is onlangs een NT Koran verschenen! Please, vertel me waar ik die kan bestellen!

    1. K.Dopper

     Proost, Toetssteen!

     1. toetssteen

      Lekker hoor kokoswater, aanrader! Weer eens wat anders dan mango juice.

   4. Nasrani

    Dat kennen we van jou en is echt dom. Ik zou zeggen, lees nog even het commentaar van Pinto. Zal je goed doen, domoor.

  2. Zwelbast

   Lekker laten gaan die Dopper, met z’n quasi intellectueel gezever. Dit figuur is tegen alles wat Nederland is en verheerlijkt dat wat hem helpt in zijn strijd Nederland en Europa om zeep te helpen. Al is het lastig om z’n onzinnige bijdragen te negeren, toch doen. Dan is de lol er snel af voor deze sneuneus.

   1. HaZ

    Dopper heeft al zijn reacties op dit blog ( en al die andere blogs van weleer) uitgeprint en als behang op zijn sneu zolderkamertje geplakt. Het zou me zelfs niet verbazen als er een of zelfs meerdere zelf gecreeerde bekers stonden met “I am the Greatest”, een toetsenbord in bladgoud en een omgekeerde spiegel, want stel je voor dat je je eigen waanzin eens zelf zou moeten aanschouwen.

    1. K.Dopper

     HAZ, uw bijdrage bevat feit noch argument. Bent u zich daarvan bewust? Kunt u niet inhoudelijk reageren?

     1. HaZ

 5. Nasrani

  Als de meerderheid van de autochtone bevolking dat vindt, is dat toch duidelijk. Daar waar de nieuwkomers moeten samenwerken vinden de Duitsers dat dat niet lukt. Wat wil je nog meer constateren.

 6. fusilier

  K dopper Johannis 14

  1. K.Dopper

   Wie is Johannis?

   1. Nasrani

    Sterk!

 7. nienke

  @K.Dopper.

  Bijbel en koran bevatten regels voor de manier waarop mensen met elkaar om moeten gaan.

  Heb geen geloof,geen bijbel, mijn ouders hebben mij opgevoed om respect te hebben voor alles wat leeft, de natuur en verantwoordelijkheid te dragen in deze maatschappij.
  Ben hun er zeer dankbaar voor.

 8. poldi

  Hahahaha…daar is geen peiling voor nodig.
  “moslims slecht geïntegreerd”….nou ze zullen nooit integreren en hebben maar één doel en dat is dat wij integreren.

  1. poldi

   “hebben maar één doel en dat is dat wij integreren.”

   moet zijn

   “hebben maar één doel en dat is dat wij integreren in hun middeleeuwse en barbaasrse cultuur” .

 9. poldi

  Ik heb al eerder gesteld dat @K.Dopper, @Guus Geluk en @Beukan de voortwoekerende islamisering als een cultuurverrijking beschouwen.
  Er zijn maar twee conclusies mogelijk, of ze zijn ingehuurd om de toenemende weerzin tegen de islam, Geert Wilders en Thierry Baudet met “politiek correcte” reacties een halt toe te roepen en om te buigen of ze leven beiden onder een zware steen en als ze er onderuit kruipen hebben ze zware oogkleppen op.

  1. K.Dopper

   Kan poldi een citaat van mij geven waarin ik de islamisering als een cultuurverrijking beschouw?
   Ik denk het niet, ik vind dat namelijk helemaal niet.

   1. van Urk

    K.Dopper@ Dus u laat schoorvoetend iets toe in onze samenleving wat uw eigenlijk ook niks vindt? 😉

    1. K.Dopper

     Ik accepteer dat met de instroom van buitenlanders ze onze cultuur mede kleuren. Dat zal ik ook wel moeten want ik respecteer de Grondwet.

     Van islamisering is overigens geen sprake, dat is een angstfantasie van islamofoben.

     1. Augustinyak

      Ik schijt op de grondwet die in het leven is geroepen toen dat moslimongedierte geheel afwezig was in ONS land!

     2. K.Dopper

      Weet ik toch, gekkie.

      🙂

     3. Kodi

      “DE MENSENRECHTEN SCHRIJVEN NERGENS NATIONALE ZELFMOORD VOOR.”

      “De waarheid is: illegale immigratie en onbegrensde migratie bedreigen beide de binnenlandse veiligheid en onze cultuur. We zullen onze grenzen verdedigen, we zullen ons leven en onze veiligheid verdedigen. We hebben bewezen dat illegale migratie te stoppen is. Hongarije is daardoor een van de veiligste landen van de EU. Wij hebben geen terrorisme en geen massaverkrachtingen.”

      https://t.co/tOUWGHcqbz

     4. Kodi

      Wat is er medekleuren aan onderschijten? De massale vijandige invasie door Moslims hier in Europa geeft geen kleur aan Europa, maar duwt Europa terug naar af naar de duistere Middeleeuwen. Onderschijten is geen medekleuren, maar vervuilen. Ik zeg: Weg ermee!

  2. Kodi

   In collaboreren zit een verdienmodel. In de oorlog noemde men dit kopgelden opstrijken. Nothing has changed…

 10. Kodi

  Honderden migranten verstoren Duits volksfeest met aanrandingen en geweld – media zwijgen http://dlvr.it/Pjcjj7

  1. K.Dopper

   De bron van dit artikel doet vermoeden dat het allemaal uit de duim is gezogen.

   1. Kodi

    Zodra El Trollo Pinocchio Doppertrol de inhoud uit de weg gaat en naar de bron verwijst weten wij dat het artikel info bevat die sommigen niet willen horen en wij niet mogen weten. Waarvan akte.

    1. K.Dopper

     Onze keelafsnijder verwijst naar Xander nieuws. Alleen idioten beschouwen dat als een serieus te nemen bron.

     1. Kodi

      Voor verzoekjes indienen tot het verwijderen van trollen en vuil:
      http://www.dagelijksestandaard.nl/contact/

     2. buitenbeentje

      De moordenaar van mensen boven de 54 noemt iemand anders een keelafsnijder. Waarvan akte.

   2. Stanly2000

    Alleen door Dopper, Geluk, Beukmans goedgekeurde bronnen mag men gebruiken.

 11. Kodi

  De islam als veroveringsideologie

  Islam is geen religie, en ook geen cultus. Het is een compleet systeem.

  De islam heeft religieuze, juridische, economische en militaire componenten. De religieuze component is een weerhaak voor alle andere componenten.

  Islamisering doet zich voor wanneer er genoeg moslims in een land zijn om actie te voeren voor hun zogenoemde “recht om hun geloof te mogen belijden”.

  Wanneer een politiek correcte maatschappij met een verscheidenheid aan culturen instemt met de “redelijke eisen” van moslims om hun “geloof te mogen belijden” krijgen ze de andere componenten er onder de tafel bij. Dat werkt zo: (bron voor de percentages: CIA The World Fact Book (2007).

  Zolang moslims ongeveer 1% van de bevolking van een willekeurig land uitmaken zullen ze worden beschouwd als een vredelievende minderheid die voor niemand een bedreiging vormt. Ze worden, in feite, in artikelen en films afgebeeld als unieke, kleurrijke stereotypen:

  Verenigde Staten – 1.0 % moslim
  Australië – 1.5% moslim
  Canada – 1.9% moslim
  China – 1%-2% moslim
  Italië – 1.5% moslim
  Noorwegen – 1.8% moslim

  Bij 2% en 3% beginnen ze bekeerlingen te maken onder andere etnische minderheden en ontevreden groepen, voor een belangrijk deel in gevangenissen en onder straatbendes.

  Denemarken – 2% moslim
  Duitsland – 3.7% moslim
  Verenigd Koninkrijk – 2.7% moslim
  Spanje – 4% moslim
  Thailand – 4.6% moslim

  Vanaf 5% oefenen ze een onevenredig grote invloed uit in verhouding tot hun aandeel van de bevolking.

  Ze zullen aandringen op de introductie van halal (zuiver naar islamitische standaard) voedsel, en zo zorgen voor banen voor moslims in de voedingsindustrie. Ze zullen de druk opvoeren op supermarktketens om dit voedsel in de schappen te plaatsen – met dreigementen voor het geval men aan die oproep niet voldoet. (Verenigde Staten)

  Frankrijk – 8% moslim
  Filippijnen – 5% moslim
  Zweden – 5% moslim
  Zwitserland – 4.3% moslim
  Nederland – 5.5% moslim
  Trinidad & Tobago – 5.8% moslim

  Op dit punt beginnen de pogingen de overheid zover te krijgen dat ze zichzelf volgens de regels van de sharia, de islamitische wet, mogen besturen. Het uiteindelijke doel van de islam is niet om de hele wereld te bekeren, maar om de hele wereld onder de wetten van de sharia te brengen.

  Wanneer moslims 10% van de bevolking uitmaken zullen ze de wetteloosheid doen toenemen om zo te klagen over hun levensomstandigheden (Parijs – autobranden). Elke actie van een non-moslim die de islam beledigt wordt gevolgd door opstanden en dreigementen (Amsterdam – Mohammed cartoons)

  Nadat ze een aandeel van 20% hebben bereikt zijn bij het minste of geringste rellen te verwachten, worden er jihad milities gevormd, komen er hier en daar moorden voor en wordt er af en toe een kerk of synagoge in de brand gestoken:

  Ethiopië – 32.8% moslim

  Bij 40% verschijnen de wijdverbreide bloedbaden, voortdurende terroristische aanvallen en aanhoudende oorlogvoering door milities:

  Bosnië – 40% moslim
  Tsjaad – 53.1% moslim
  Libanon – 59.7% moslim

  Vanaf 60% kun je ook verwachten: ongebreidelde vervolging van ongelovigen en andere religies, sporadische etnische zuiveringen (genocide), het gebruik van de wetten van de sharia als wapen en het invoeren van de jizya, de belasting voor ongelovigen:

  Albanië – 70% moslim
  Maleisië – 60.4% moslim
  Qatar – 77.5% moslim
  Soedan – 70% moslim

  Na 80% kun je verwachten dat de etnische zuiveringen en genocide van de staat uitgaan:

  Bangladesh – 83% moslim
  Egypte – 90% moslim
  Gaza – 98.7% moslim
  Indonesië – 86.1% moslim
  Iran – 98% moslim
  Irak – 97% moslim
  Jordanië – 92% moslim
  Marokko – 98.7% moslim
  Pakistan – 97% moslim
  Palestijnse gebieden – 99% moslim
  Syrië – 90% moslim
  Tadzjikistan – 90% moslim
  Turkije – 99.8% moslim
  Verenigde Arabische Emiraten – 96% moslim

  100% zal de vrede van Dar-es-Salaam inluiden – men denkt dat er vrede zal heersen omdat iedereen moslim is:

  Afghanistan – moslim 100%
  Saudi-Arabië – moslim 100%
  Somalië – moslim 100%
  Jemen – moslim 99.9%

  Dat is natuurlijk niet het geval. Om hun bloeddorst te bevredigen beginnen de moslims dan elkaar om diverse redenen uit te moorden.

  “Voor ik negen was had ik de grondregel van het leven als Arabier al geleerd. Die luidde: ik tegen mijn broer; mijn broer en ik tegen mijn vader; mijn familie tegen mijn neven en de clan; de clan tegen de stam; en de stam tegen de wereld. En wij allemaal tegen de ongelovige. – Leon Uris, “De Hadji”

  Naar het boek van Dr. Peter Hammond: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat

  Bovenstaande is een vertaling van een artikel dat op diverse blogs is verschenen.

  Zie ook:

  Die “vreedzame meerderheid” doet er niet toe

  en

  Het Moslim Broederschap Project

  http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.