Peiling van Duitse krant Die Welt: Meerderheid Duitsers vindt moslims slecht geïntegreerd

Geen categorieaug 26 2017, 18:00
In Duitsland heeft de "Religionsmonitor" van de Bertelsmann-Stiftung de discussie over integratie van moslims weer in alle hevigheid doen oplaaien.
De Bertelsmann-Stiftung is een private organisatie die te boek staat als Duitslands grootste denktank. De stichting staat in hoog aanzien bij de Duitse regering. Dat betekent natuurlijk een invloedrijke positie voor de dames en heren bij Bertelsmann.
De Bertelsmann-Stiftung deed de afgelopen tijd veel onderzoek naar demografische veranderingen in Duitsland en West-Europa in het algemeen. De cijfers zijn opvallend. Als we kijken naar de visie van moslim-migranten zelf: die voelen zich over het algemeen erg verbonden met het gastland. In Duitsland voelt wel 96 procent van de moslim-migranten zich verbonden met het land waarin zij leven. Aldus de Bertelsmann-Stiftung.
Een peiling in opdracht van Die Welt wierp een totaal ander licht op de zaak. Door gerenommeerd onderzoeksbureau Civey werd de Duitse bevolking de vraag voorgelegd hoe ze dachten over de mate van integratie van moslims in de Duitse samenleving.
Dan blijkt de liefde toch niet helemaal wederzijds. Dat zal wel komen door de verschillende eisen die migranten en autochtone Duitsers stellen aan wat nu een goede integratie is. Uit de peiling van Welt blijkt namelijk dat een grote meerderheid van de Duitsers vindt dat moslims slecht geïntegreerd zijn in hun land. Een dikke 65 procent van de Duitsers vindt dat moslims zelfs slecht geïntegreerd zijn in hun samenleving.
Bij de peiling is ook bijgehouden met welke politieke partij de ondervraagden sympathiseren. Van alle partijen stemden de aanhangers grotendeels voor 'slecht geïntegreerd', behalve één partij: de Groenen. Wie had dat nu gedacht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten