Profiteurs! Meer dan helft bijstandstrekkers is niet-westerse allochtoon

Kanselparels voor de win!

Goed nieuws voor immigatiehavikken: uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat meer dan de helft van de mensen in de bijstand een niet-westerse migratieachtergrond heeft. Omdat er zoveel nieuwkomers zijn die de hele dag het liefst uit hun neus lopen te vreten in plaats van productief te zijn neemt het aantal mensen met een uitkering steeds verder toe… terwijl de rest van de beroepsgeschikte bevolking juist vaker werk heeft dan ooit.

In totaal krijgen 472.000 Nederlanders een bijstandsuitkering, 239.000 daarvan hebben een niet-westerse afkomst. Vergeleken met een jaar geleden nam de laatste groep met 16.000 toe, terwijl over het algemeen de werkloosheid daalt.

En dan komt het:

Het gaat volgens het CBS vooral om asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

Da’s toch wat gek. Volgens het partijkartel zijn die mensen immers stuk voor stuk tandartsen, wetenschappers, en gynaecologen. Zij zouden dus linea recta aan het werk moeten kunnen gaan bij aankomst. Maar nee, niets is minder waar. Deze mensen komen naar Nederland als ‘vluchteling,’ krijgen allerlei presentjes van Vadertje Staat, en leven vervolgens op kosten van de belastingbetaler.

Wat een cultuurverrijkers! Heerlijk! Meer, meer, meer graag! En snel een beetje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Ngatimoto

  Met dit stuk integratie is niets mis.

 2. DolleDries

  Werkloosheid daalt niet ,gezinnen met twee inkomens waarvan er een ontslagen is krijgen geen bijstand, veel van die gezinnen hebben ook een laag inkomen en zitten in armoede. Verder is de WW tijd terug gedraaid. Oplossing geen WW meer hebben we ook geen werklozen meer.

 3. DolleDries

  Werkloosheid daalt niet ,gezinnen met twee inkomens waarvan er een ontslagen is krijgen geen bijstand, veel van die gezinnen hebben ook een laag inkomen en zitten in armoede. Verder is de WW tijd terug gedraaid. Oplossing ,geen WW meer hebben we ook geen werklozen meer.

  1. Obiwokekenobie

   Begin maar met het wachtgeld te schrappen. Het zijn de verwende politici die dit in stand houden.
   Wachtgeld is helemaal niet te verantwoorden als de bevolking niet een net zo riante regeling geniet.

 4. Ritter

  Zoals iedereen ondertussen wel weet komen de meeste illegale immigranten (onder het mom van “vluchteling”) naar Noord/West Europa om te profiteren van de voorzieningen die hier gratis zijn te krijgen.

  Ze weten precies wat en waar iets te halen valt. Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” te bereiken die in Noord/West Europa staat.

  Ze (mis) gebruiken daarvoor de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler die voor al deze kosten moet opdraaien.

  Eenmaal een verblijfsvergunning kan ook de familie overkomen.

  Behalve het financiële aspect is er ook nog het culturele en religieuze aspect van deze massa immigratie. De meeste van de illegale immigranten komen uit de islamitische landen en zullen niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag. Ook de tweede en derde generatie.

  Kortom, Noord/West Europa pleegt culturele en demografische zelfmoord. Over pakweg 30 jaar zullen de autochtonen in de grote steden voor een groot deel zijn “vervangen” door deze (islamitische) immigranten. Dat zal uiteraard doorwerken in de politiek en in allerlei bestuursorganen.
  ———-

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 5. Ritter

  In Zweden is door de massa immigratie het aantal “NO-GO” gebieden sterk toegenomen en hebben criminele bendes immigranten de macht in die gebieden.

  Hetzelfde verschijnsel zie je ook in andere landen van Noord/West Europa.

  En toch doet de politieke elite weinig om de (illegale) massa immigratie te stoppen. Ze willen zelfs nu asielzoekers uit Afrika naar Europa vliegen.
  ———————

  ‘No-go zones’: Dramatic increase in number of Swedish ‘vulnerable areas’ since 2015
  https://youtu.be/Rbc3xPXLuf8

  1. Ni28

   Ritter, de politieke elite makt zelf de illegale immigratie legaal met hetzelfde aantallen nu zij een luchtbrug willen instellen tussen Afrika en Europa. Het status illegaal is hier toch al gelijk aan legaal.

 6. Peter Loosduinen

  Het feest wordt hier nog groter !!

  Homo’s uit Tsjetsjenië krijgen voortaan bijna automatisch asiel in Nederland. Staatssecretaris Dijkhoff schrijft aan de Tweede Kamer dat in Tsjetsjenië sprake is van systematische vervolging van lhbt’ers. Hij spreekt over “ongeremde homohaat en het risico dat zij lopen om vermoord te worden, ook als zij zich eenmaal buiten Tsjetsjenië bevinden”.

  Aan mensen van wie “geloofwaardig is bevonden dat zij lhbt zijn en van wie het geloofwaardig is dat zij uit Tsjetsjenië afkomstig zijn, zal een verblijfsvergunning verleend worden”.

  Ach ,na deze groep komen er nog meer homo’s uit andere landen bij waar men ook niet zo dol is op deze vorm van seks,
  Allemaal naar Nederland en allemaal mee-eten.
  O ja, ook de grote groepen negers uit Afrika komen er ook nog aan.

  1. Ni28

   Nederland heeft een groot hart voor al die gediscrimineerde groepen in de wereld maar klein verstand om na te denken wat voor land Nederland wordt met al deze groepen. Het is een net een magneet die al deze mensen aantrekt en straks is de meerderheid hier afwijkend. Wat voor land hebben de machtshebbers voor het oog? Ik weet het, een zonder toekomst. Zieligheidsfactor moet niet het toekomst van een land bepalen. Hart wint het hier ruim van de hersenen.

 7. poldi

  Waarom verbaast mij dat niet.
  In het kader van gezinshereniging zullen ook duizenden familieleden overkomen en decennialang beslag leggen op de bijstand, woningen, zorg en onze voorzieningen.
  En het ergste is de daardoor toenemende islamisering van Nederland met behulp van zeer kinderrijke gezinnen.
  Kijk maar in de binnensteden.

  1. Kodi

   Je geeft het rampscenario uitstekend weer. En dit is te wijten aan linkse politiek. Geen wonder dat die linkse querellanten hier bij velen hoog op het verlanglijstje staan om eens belaagd te gaan worden.

 8. tomygun

  Je zus dit geeft een verkeerd beeld ik denk dat er 25 % meer zijn
  maar die hebben de buit al binnen die zitten dus bij de westerse meute
  maar zitten in de bijstand omdat ze nog een taak straf moeten doen
  daar door kunnen zij niet werken en anders hebben ze een taak straf
  over twee weken .

 9. JANVANDERMEULEN

  Het is allemaal niet zo moeilijk. Het niveauverschil in scholing is enorm. Neem bijvoorbeeld Oost-Europa deze zijn momenteel aan het opschalen in scholingsniveau binnen EU-verband. Echter de productiviteit van die landen is nog te laag om tot de standaard te komen zoals hij is in West-Europa. Daarbij komt bij dat de meest intelligente mensen worden weggetrokken uit Oost en gaan werken in West-Europa. Het verschil in scholingsniveau tussen het Afrika, Arabië en de EU is zo groot dat het voor de mensen uit die gebieden niet mogelijk is om tot ons niveau te komen. Je kunt ze het immers ook niet kwalijk nemen. Als eerste een taalachterstand qua Engels en daarbij is het denkvermogen gewoon anders. Wij denken Westers-Progressief in welvaart voor velen van hen is een sneebrood voldoende. Zo heeft elke werelddeel zijn vergenoegdheid (verklaar mij welke de beste is). Al mogen we bij het Arabische deel een stuk jaloersheid zien, gezien de verdwenen welvaart die ze heeft gehad in 11e en 12e eeuw. Het zal minimaal 3 generaties duren voordat ze enigszins kunnen denken als een Europeaan. Het verleden heeft geleerd dat je bevolkingsgroepen niet moet vermengen, het brengt haat en onheil. Een ieder heeft zijn plek op de aarde, daar kan hij of zij zelf bepalen welke standaard zij wil. We zullen elkaar natuurlijk mogen helpen. Maar ieder op zijn eigen plaats en eigen niveau. Er zijn heel veel vluchtelingen die gewoon ongelukkig worden in het ‘’paradijs’’ wat zich EU noemt, ze zijn in één klap onnuttig geworden. Het bloed gaat waar het niet gaan kan, helaas. Ze creëren of houden vast een milieu waar ze wel nuttig is.

 10. Gijsje

  Open grenzen en verzorgingsstaat gaat niet samen. Dan wordt het onderhouden van de verzorgingsstaat een dure vorm van ontwikkelingshulp! Uiteindelijk zal de verzorgingsstaat klappen omdat het niet meer op te brengen is! Jammer, ik vind het wel een mooi “links” element van solidariteit in onze samenleving!

  1. Kodi

   Het gelijkheidsideaal van links: Iedereen even arm. Venezuela stevent ook naar dit stadium af. Wie een sociaal hart heeft kan beter niet links stemmen.

   En wat zijn die linkse querellanten trouwens stil hier…

   1. sjun

    Sterker nog Venezolanen uit de socialistische heilstaat komen al richting Europa: http://tinyurl.com/ycpsozgk

 11. Tinneke

  De verzorgingsstaat wordt door de massa-immigratie onhoudbaar. Asielzoekers zitten zo ontzettend vaak een leven lang in de bijstand en betalen weinig of geen belasting, die kosten over hun leven gemiddeld drie ton. Dus als je 100.000 asielzoekers binnenlaat, zoals onder Rutte II is gebeurd, dan kom je voor de eerste twee generaties uit op zo’n 70 miljard euro aan kosten: voor opvang, huisvesting, bijstand, ziektekosten, toeslagen, AOW. Voor die mensen betaalt de staat immers tot aan hun dood. Maar ook op bijvoorbeeld het terrein van volkshuisvesting wordt de druk op het systeem onhoudbaar groot.

  1. Kodi

   Eenmaal binnengelaten kost een asieleiser zo € 36.000 per jaar per asieleiser. Jaar in, jaar uit.

   1. corfo

    @ Kodi.
    Zoals u van onze “leiders” heeft gehoord :
    “Nederland is een rijk landje !!”; dus waar maalt u om ?
    ’t Is alleen héél erg jammer, maar óók dom van de “overheid” om alleen de parastieten van die “rijkdom” te laten genieten ! En dát in plaats van de mensen die wekelijks naar de Voedselbank moeten voor hun eten, of ouderen die géén zorg krijgen, of kinderen die hongerig naar school moeten.
    De Haagse “leiders” die voor deze misstanden verantwoordelijk zijn interesseert het geen ene moer, zij kijken slechts likkebaardend en kwispelend óp naar Korsakov Juncker, Merkel, Macroni en meer van die EU-fanatici.

 12. Ni28

  De taferelen die je in de derdewereld landen ziet worden ons eigen in Europa. Tandartsen, wetenschappers en gynaecologen betekent dat zij je tanden uitslaan, vrouwen verkrachten, en dat alles met de wetenschap dat het hun recht is. Inkomen en tijd zat zonder verplichting om naar werk te zoeken. Dit soort “globalisering” maakt de hele wereld kapot en onleefbaar.

  1. Kodi

   Als je achterlijkheid importeert, dan zal je achterlijkheid krijgen.

   1. corfo

    @ Kodi.
    Maar Kodi toch : volgens onze “leiders” betreft het in hoofdzaak hoog opgeleide kanspareltjes !!
    Of uhh……zou die achterlijkheid in onze “leiders” schuilen ?

 13. Rex Gildo

  De bijstand moet gewoon afgeschaft worden; ook voor Nederlanders.
  Wat voor iedereen geldt: inkomen op basis van arbeid.
  Als iemand wegens ouderdom, ziekte (fysiek/psychisch) of te jeugdige leeftijd niet in staat is te werken kan er een staatsuitkering betaald worden.
  Dat is eveneens van toepassing voor echte vluchtelingen met asiel.
  Geen gratis geldverstrekkingen meer toepassen derhalve.

 14. Kodi

  Eigenlijk zou de toegang tot sociale voorzieningen moeten worden afgeschermd tot alleen voor de eigen bevolking. Alleen zo kan een verzorgingsstaat in stand gehouden worden. Meerdere nationaliteiten? Dan ook de uitkering delen door het aantal nationaliteiten. Sociaal zijn is heus niet zo moeilijk hoor.

 15. Kodi

  Sweden’s Fall: The Cost of Altruism
  https://www.youtube.com/watch?v=AvRov5IweJ8

 16. Wim Vreeswijk

  Het wachten is op een bloedige burgeroorlog !

  1. Kees

   Ik vrees dat je gelijk gaat krijgen.

 17. Kees

  Misschien moeten we over 20 jaar goed opgeleide Amerikanen , Canadezen enz gaan importeren, die kunnen dan de vergrijzing van alle ongeletterde immigranten hier gaan opvangen.

 18. Bes Tolen

  En dan nog te denken, dat bepaalde van die lieden gemakkelijk uit te voeren werk wordt toegeschoven. Ouderen die hun oude werk om fysieke reden niet meer kunnen doen,
  moeten werkloos blijven toezien. Wat anders niet zou zijn gebeurd. Dat gebeurt uiteraard ook in het door linkse organisaties als heel sociaal aangemerkte gemeenten. Juist gemeenten waar voor de eigen bevolking al sinds jaren voldoende geschikte arbeid ontbreekt.

 19. Bes Tolen

  Het probleem met zogenaamde academici uit verre landen is, dat ze voor vol worden aan gezien door de immigratiecriminelen, die hen begunstigen. Dan zijn ze hier bijvoorbeeld met twee jaar studie tandarts.
  Zo hoorde ik van iemand, die in zijn beroep stagiaires had dat hij van mening was dat geen van die stagiaires geschikt voor het beroep was. Alleen viel het mij wel op dat toen één van die vroegere stagiaires een eigen praktijk opende, die iemand wel naar de openingsreceptie ging (waarvoor die iemand uiteraard was uitgenodigd).
  Over het algemeen telt natuurlijk alleen het belang van de immigranten. Al tientallen jaren wordt de nodige informatie aan de bevolking verdonkeremaand. Je ziet het ook met grote rampen zoals de Q-koorts. In deze laat de autochtone bevolking nog steeds over zich lopen. Ondanks het hoge aantal doden dat nog wel hoger zal zijn dan waar de overheid tot heden voor uit komt.
  Conclusie: het leven van de autochtone bevolking is ondergeschikt gemaakt. Dat heet ook anders waarvan de politici en hun medestanders de mond vol van hebben. Maar, we kunnen weten, het beschuldigen is eenrichtingverkeer. Richting autochtone bevolking. Smeerlapperij.

 20. nienke

  Hoe vol moet ons land worden vraag ik me af als die migratie met duizenden hier komen en dit aan de lopende band, waar moet je al deze mensen bergen.
  De grote steden zitten propvol er zijn geen huizen genoeg, geen werk, het is straks niet meer op te brengen om al deze nieuwkomers te onderhouden.
  Het barst nu al van de allochtonen die geen werk hebben en misschien nooit aan de slag komen, gezellig met z’n allen in de bijstand, dit lijkt mij straks niet meer op te brengen voor de belasting betaler.
  De meeste Nederlanders werken zich kapot om de rekeningen nog te kunnen betalen en hele volksstammen komen hier binnen om te parasiteren, wanneer heeft Europa er schoon genoeg van?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.