Rare Paul Römer (NTR) zegt dat NTR en NPO rechtse programma’s maken. Welke dan?

De grote baas van omroep NTR vindt dat STER-reclames bij de NPO moeten verdwijnen.

In een interview met de Telegraaf zei Paul Römer, directeur van omroep NTR, dat de STER-reclameblokken van de buis moeten op NPO zenders. Waar bemoeit hij zich eigenlijk mee? Natuurlijk zitten veel mensen niet op reclames te wachten. Zeker niet tijdens uitzendingen waar de reclame als niet welkome onderbreking tussendoor komt. Of je moet tijdens de STER altijd even willen roken of plassen, ja, dan is zo’n STER-blok een hele mooie uitkomst.
Maar serieus, een publieke omroep zonder reclame is niet haalbaar. De NPO heeft al twee grote bezuinigingsrondes achter de rug. En nog gaat er veel belastinggeld in om. Wat Paul Römer hier dus voorstelt is dat wij met z’n allen nog meer belastingcenten in de publieke omroepen moeten stoppen.
Volgens Römer heeft een bureau onderzocht dat wel 56 procent van alle Nederlanders bereid is meer te betalen voor een publieke omroep zonder reclames.

Römer zegt dit omdat hij vindt dat de NPO meer moet kunnen experimenteren met andere programma’s. Vernieuwing dus. Maar wie zit daar op te wachten als de kijkcijfers voor de grote knallers op de buis nog steeds zo hoog zijn? En waarom moet de baas van de NTR perse een mening hebben over het beleid van de NPO? Ik begrijp dat niet. Misschien met het oog op de adverteerders die dan straks allemaal te strikken zijn voor een blokje op de NTR?

Thierry Baudet heeft vandaag de papieren Telegraaf voor zich liggen en plaatste dit fotootje op Twitter.

Naast het gezeur over de STER-reclame had Paul Römer nóg een gigantische uitglijder in zijn interview met de Telegraaf. Uit het mediabestel van NPO, NTR en NOS rollen volgens Römer de meest diverse producten. Links, rechts, gelovig of ongelovig. Ik kan veel geloven, maar rechtse programma’s heb ik nog niet veel voorbij zien komen op deze zenders. Sorry. Maar het wordt tijd dat Römer een cursus politiek bestel krijgt of gewoon met vervroegd pensioen gaat. Dan kan de NTR ook wat minder reclame uitzenden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Punt50

  Een staatspropaganda kanaal is wel voldoende. Kunnen er twee uit de lucht. Leuke besparing en scheelt ergernis.

  1. Floris

   Volledig opdoeken die handel. TV kan prima commerciëel. Al loop je ook dan nog de kans op propaganda en indoctrinatie (RTL) dan is het in ieder geval niet op kosten van de belastingbetaler.

   1. K.Dopper

    Men kan de handel opdoeken maar dat zal niet veel veranderen in het aanbod: de grote meerderheid van dit land is liberaal-links en zal dat terug willen zien in het media-aanbod. Het maakt niet veel uit of dat publiek of via de markt wordt gefinancierd.

 2. sjun

  Dat kan allemaal niet wat Paul Römer wil. Hoe kunnen zonder STERreclames de salarissen van Matthijs van Nieuwkerk, Giel Beelen, Clairy Polak, Astrid Joosten en Jeroen Pauw betaald worden?

 3. henk vintage

  Het is natuurlijk al idioot dat je verplicht moet betalen voor iets wat je ook gewoon gratis kunt krijgen, nog afgezien van de linkse indoctrinatie.

 4. Rem

  Rechtse programma’s …. Uhhh welk net welke tijd.???

  1. Neworder

   Merendeel van de kijkers zit niet te wachten op rechtse programma’s anders waren die er wel.
   Rechtse omroepen hebben geen bestaansrecht door te weinig kijkers (aanhangers), zie o.a.Powned en WNL.
   PVV ers zijn blij met SBS………

   1. Roughwood

    Kunnen we dan bij dezen afspreken dat het rechtse electoraat niet hoeft op te draaien voor de kosten van de linkse deugindoctrinatie via de staatspropagandazenders? Dan kan links NL volledig worden aangeslagen voor de kosten en de rekening voldoen. Vinden ze natuurlijk geen enkel probleem. En zonder inkomsten van reclames natuurlijk!

   2. K.Dopper

    Kennelijk, de Publieke Oemroep zette alle deuren open voor rechtse geluiden maar er keek geen hond naar.

    Men kan natuurlijk beweren dat rechtse programmamakers geen aantrekkelijke of interessante programma’s kunnen maken maar de werkelijkheid lijkt me dat er te weinig rechtse mensen zijn die er naar willen kijken.

    1. Roughwood

     Klopt, die zijn online. En vormen zich via meerdere infokanalen zelf een mening in plaats van deze via de staatsmedia éénzijdig door hun strot gedrukt te krijgen.

     1. K.Dopper

      Ja, extreem-rechts volk heeft zijn eigen internetbubbel.

     2. Roughwood

      Daar valt volgens u DDS ook onder schat ik zo in. Wat doet u als linkse stemmingmaker met een moreel monopolie op de waarheid dan überhaupt op deze website? Ga uw onvrede alstublieft op joop.nl uitbraken.

   3. toetssteen

    @Neworder
    Die kijken buitenlandse zenders of lezen via het internet.

    1. K.Dopper

     Ja, veel extreem-rechtse mensen laten zich via de extreem-rechtse internetbubbel informeren. Dat is weliswaar een kleine groep die elkaar met fakenieuws opstoken maar je kunt dat goedkoop en zonder van journalistieke gedragscodes op het internet pleuren.

     1. Roughwood

      Wie heeft het hier over extreem rechts? Is eenieder met linkse sympathieën dan ook gelijk een extremist? En nepnieuws is natuurlijk altijd rechts. Daar maakt links zich niet schuldig aan hoor! Wat een droevig simpele, zeer kortzichtige benadering.

     2. sjun

      Geen idee wat extreem rechtse mensen doen. U kent ze vast beter dan ik. Maar mensen met wat meer informatiehonger beperken zich niet tot oppervlakkige, zichzelf gelijkschakelende Nederlandstalige media.

  2. sjun

   In elk geval interessante uitzendingen in plaats van linkse indoctrinatie hier: http://www.cafeweltschmerz.nl

 5. Floris

  Soms is er weleens een rechts (= realistisch) geluid te horen op de NPO:

  “Elke Iraakse christen waarschuwde ons: de islam kent geen genade.

  EO-manager Tineke van der Velde bezocht Noord-Irak
  Vorige week reisde EO-manager Tineke van der Velde-Zijlstra met Open Doors naar Noord-Irak. Daar bezocht ze vluchtelingenkampen, kinderdagverblijven en traumacentra. Ze sprak allerlei christenen, onder wie voorgangers en hulpverleners. “Iedere christen, zonder uitzondering, zegt: ‘Wees niet naïef. In elke moslim zit de mentaliteit van Islamitische Staat.’”

  http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/elke-iraakse-christen-waarschuwde-ons-de-islam-kent-geen-genade/

  Zeg niet dat we niet gewaarschuwd zijn.

 6. Profeet MuReeth

  Af en toe zitten er programma’s tussen die niet in de (standaard) NPO gedachtengang passen… dus “rechts” (?)
  PowNed programma’s vallen hier standaard onder…
  Beste zou zijn een kanaal op te doeken en het uitgespaarde geld te pompen in online activiteiten

 7. Jetske

  Heeft hier op de site nu niemand in de gaten
  dat Baudet weer eens als mosterd na
  de maaltijd komt!
  Martin Bosma had hier al veel eerder
  op gereageerd.

  1. Top

   Inderdaad! Ik had het ook al gelezen. Maar ja, PVV, dat mag niet!

 8. Two Ravens Black Kettle

  Paul Römer, zijn hele leven aan de Staatstiet gelegen. mede-verantwoordelijk voor het feit dan 50% van de mensen niet bediend wordt door de door en door corrupte Orwelliaanse Staatsmedia waar louter 1 Mening wordt geaccepteerd.
  Waar keer op keer gehamerd wordt op diversiteit maar waar op diversiteit van opinie de doodstraf staat.
  Stel je toch eens voor dat je per ongeluk in het safe space gebeuren genaam de PO tegen een andere mening zou oplopen.
  No can do
  In de wereld van Paul Römer is er alleen ruimte voor de mening van Paul Römer en de rest van die akelige blauwdrukken.
  In N-Korea wordt je als journalist kapot geschoten wanneer je een ‘foute’ mening durft te debiteren
  In NL gebeurt het vrijwillig.
  TV, betaald door het volk maar louter bestemd voor De Betere Mensch.

  En dan zit die daar
  In zijn oneindige goedheid, moreel voortreffelijk te wezen
  Bij het mediaforum
  Aureooltjes ppoetsen
  Het dagelijks Staatspogramma waar de gelijkdenkenden aan de gelijkdenkenden aan mogen uitleggen hoe geweldig en divers ze wel niet zijn.
  Wat zijn we toch ont-zet-tend goed en divers

  Propaganda, je doet maar
  Maar wel niet via de Staatskas

  Het is 12:37 (13-08-2017) en nog steeds worden we gedwongen de hersenspoeling van het nageslacht te betalen.
  Dag in, dag uit.
  Dat zal een volstrekt uitwisselbare robot als Römer wel ‘solidair’ vinden.

  Freedom is Slavery !
  Ignorance is Strength !
  En bovenal
  Bovenal
  Nooit iemand aan het woord laten die niet de PC-Bijbel heeft onderschreven.
  Want de PO is er alleen voor ons soort mensen
  De Betere Mensch.
  En de Doofpot.

 9. Ni28

  Reclame op tv is hoogstens irritant. Verplichte onderbrekingen die bij de PO nog meevallen omdat zij niet een programma in delen hakken zoals bij de betaalde omroep. Dil kijken daar is zonder videorecorder niet te doen. Film van anderhalf uur duurt meer dan twee uur en nog worden allerlei storende meldingen door het beeld gehaald. Opnemen en doorspoelen. Zij verdienen grove geld maar een voorziening voor slechthorenden zit er niet bij. Als wij voor de PO meer moeten betalen om die reclamevrij te maken dan moet het niet een linkse propaganda nest worden. In wezen betalen wij nu al te veel voor eenzijdige inhoud.

 10. K.Dopper

  Het publieke bestel bood een podium aan WNL en PowNed. Veel rechtser kan niet.

  Dat die programma’s allemaal floppen heeft te maken met de geringe belangstelling voor rechtse omroepen, dat valt de NPO niet te verwijten.

  Nederland is geen rechts land, zelfs de partijen als CDA en VVD zijn gematigd links-liberaal. Nederland is een vooruitstrevend land. Dat vind je uiteraard terug in de media. Ook commerciële omroepen als RTL kiezen een gematigd linkse koers omdat daar gewoon meer markt voor is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.