Rare Paul Römer (NTR) zegt dat NTR en NPO rechtse programma's maken. Welke dan?

Geen categorieaug 12 2017, 18:00
De grote baas van omroep NTR vindt dat STER-reclames bij de NPO moeten verdwijnen.
In een interview met de Telegraaf zei Paul Römer, directeur van omroep NTR, dat de STER-reclameblokken van de buis moeten op NPO zenders. Waar bemoeit hij zich eigenlijk mee? Natuurlijk zitten veel mensen niet op reclames te wachten. Zeker niet tijdens uitzendingen waar de reclame als niet welkome onderbreking tussendoor komt. Of je moet tijdens de STER altijd even willen roken of plassen, ja, dan is zo'n STER-blok een hele mooie uitkomst.
Maar serieus, een publieke omroep zonder reclame is niet haalbaar. De NPO heeft al twee grote bezuinigingsrondes achter de rug. En nog gaat er veel belastinggeld in om. Wat Paul Römer hier dus voorstelt is dat wij met z'n allen nog meer belastingcenten in de publieke omroepen moeten stoppen.
Volgens Römer heeft een bureau onderzocht dat wel 56 procent van alle Nederlanders bereid is meer te betalen voor een publieke omroep zonder reclames.
Römer zegt dit omdat hij vindt dat de NPO meer moet kunnen experimenteren met andere programma's. Vernieuwing dus. Maar wie zit daar op te wachten als de kijkcijfers voor de grote knallers op de buis nog steeds zo hoog zijn? En waarom moet de baas van de NTR perse een mening hebben over het beleid van de NPO? Ik begrijp dat niet. Misschien met het oog op de adverteerders die dan straks allemaal te strikken zijn voor een blokje op de NTR?
https://twitter.com/thierrybaudet/status/896349705390764032
Thierry Baudet heeft vandaag de papieren Telegraaf voor zich liggen en plaatste dit fotootje op Twitter.
Naast het gezeur over de STER-reclame had Paul Römer nóg een gigantische uitglijder in zijn interview met de Telegraaf. Uit het mediabestel van NPO, NTR en NOS rollen volgens Römer de meest diverse producten. Links, rechts, gelovig of ongelovig. Ik kan veel geloven, maar rechtse programma's heb ik nog niet veel voorbij zien komen op deze zenders. Sorry. Maar het wordt tijd dat Römer een cursus politiek bestel krijgt of gewoon met vervroegd pensioen gaat. Dan kan de NTR ook wat minder reclame uitzenden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten