LIVEBLOG: Terreur in Barcelona: busje rijdt in op mensen bij Ramblas, meerdere doden en gewonden

Het is weer raak, deze keer in Barcelona.

Verschrikkelijk: voor de ontelbaarste keer in tijden lijkt het erop dat er slachtoffers te betreuren zijn bij een opzettelijke aanrijding van voetgangers met een voertuig, in dit geval een wit busje. De Dagelijkse Standaard houdt u hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en feiten zodra die bekend worden.

21:26: Nieuws wat betreft Nederlandse slachtoffers: drie Nederlanders zijn gewond geraakt, maar geen van hen zou gelukkig in levensgevaar zijn. Er zijn ook geen Nederlandse doden te betreuren. Dat maakt deze terreuraanslag echter niet minder gruwelijk, want vele anderen hadden minder geluk.

21:18: Een tweede verdachte is gearresteerd, zoals op deze beelden te zien is. De groep daders telt dus inmiddels drie bloeddorstige gekken.

21:00: Dezelfde krant vermeldt er nu ook bij dat de gedode terrorist in Sant Just Desvern is neergeschoten, een goede tien kilometer van de Ramblas. Het lijkt dus zeer waarschijnlijk dat hij ongemerkt de plek van het bloedbad heeft weten te ontvluchten. Gelukkig is hij, beter later dan nooit, uiteindelijk toch nog onschadelijk gemaakt. Dat zou zijn gebeurd bij een controle.

20:47: La Vanguardia, een Spaanse krant, meldt nu dat één verdachte is omgekomen bij een vuurgevecht. Ervanuitgaande dat de eerder opgedoken beelden van de arrestatie van Oukabir echt zijn, waren er dus minstens twee daders.

20:42: Onderstaande zou een video zijn van de arrestatie van Driss Oukabir, de vermeende dader van dit bloedbad waar tientallen mensen slachtoffers van zijn geworden. De NOS meent echter dat Oukabir nog niet is opgepakt, maar dat het iemand anders was en hij dus nog op vrije voeten is: waar ze dat op baseren is niet duidelijk.

20:25: Helaas blijken de eerdere berichten over dertien doden tóch te kloppen, nadat daarna opeens weer gezegd werd dat ‘slechts’ één iemand gedood was. Het dodental staat dus op dertien, en het aantal gewonden is nog veel hoger: 50. En dat zeer waarschijnlijk wel in de naam van een radicale lezing van een zekere ideologie.

20:21: Verwarrend: de Catalaanse politie meldt nu opeens dat er ‘helemaal niets aan de hand is in geen enkele bar in Barcelona’. De vele berichten over een gijzeling in een Turks restaurant door twee gewapende mannen zou dus niet kloppen. Waarom pas uren later daarover duidelijkheid verschaft wordt is een raadsel, maar goed nieuws is het natuurlijk wel. Met de aanhouding van Driss Oukabir zou het dus allemaal voorbij kunnen zijn, maar vooralsnog is vrijwel het hele centrum van Barcelona nog afgesloten en verzoekt de politie mensen binnen te blijven.

20:11: Donald Trump veroordeelt de gruweldaden in Barcelona, en durft het – in tegenstelling tot mannetje Pechtold – wél aan om het een terreuraanslag te noemen. Nu nog wachten tot links hem ervan zal beschuldigen niet specifiek genoeg te zijn geweest.. Dat wordt lang wachten, kan ik je vertellen.

19:56: Er wordt inmiddels vanuit gegaan dat het hier om een goed georganiseerde aanslag gaat, en dat het erg lastig wordt om hier het label “labiele lone wolf die verder nul banden met islamisten had” aan te geven. 19:48: Alexander Pechtold heeft van zich laten horen, op zijn eigen manier uiterdaard. Ja Alexander, erg verdraagzaam vind ik het aanrijden van tientallen weerloze voetgangers nou niet echt. Zouden we niet eens wat doen aan de mensen erachter?

19:30: De eerste dader, Driss Oukabir, zou een Marokkaan van eind 20 zijn. 19:27: En we hebben beeld en een naam: één van de daders zou Driss Oukabir zijn, de vent op onderstaande foto. Ik ga niet eens woorden vuil maken aan een zin waarin ik mijn niet zo verraste gevoelens uit.

19:24: Ook bij deze aanslag is de dubbele standaard weer aanwezig: nu worden mensen opeens boos dat er video’s gedeeld werden, vorige week niet.

19:17: Er zou kilometers verderop een tweede busje zijn gevonden dat op één of andere manier gebruikt zou zijn bij de aanslag. Hoe komt dat busje daar, en betekent dit dat er nog meer daders loslopen dan we denken?

19:13: De gijzeling in Luna de Istanbul lijkt nog steeds niet voorbij te zijn.

19:11: De politie kan vooralsnog enkel één dode bevestigen, maar meldt wel dat er ook minstens 32 gewonden zijn, waarvan 10 zwaargewond zijn. Het zou fijn zijn als het eerdere dodental van dertien niet blijkt te kloppen, maar ik betwijfel het sterk.

19:04: Op onderstaande afbeelding is te zien waar en hoe lang het rampenbusje op de Ramblas reed, zo’n 500 meter. Met zo’n afstand is het niet onwaarschijnlijk dat de gevolgen enorm zijn.

18:55: Het walgelijke nieuws blijft zich opstapelen: onder de dertien doden zijn kinderen en zelfs een baby. Zieke geesten.

18:53: Voor wie het nog niet helemaal duidelijk was, heeft de Catalaanse politie nog bevestigd dat het hier om een grove terroristische aanslag gaat:

18:48: Afgrijselijk: Het dodental is van drie doden naar dertien gegaan. Erg verrassend is dat helaas niet, als je de vreselijke beelden van vlak na de aanslag bekeek: tientallen mensen lagen op de grond, en de kans is groot dat het aantal dodelijke slachtoffers nog zal stijgen. En dan is het nog maar afwachten wat er zal gebeuren met de gijzeling in het Turkse restaurant, die nog steeds bezig lijkt.

18:43: CNN is er inmiddels ook achter dat er een “zorgwekkend trend” is wat betreft aanslagen waarbij met voertuigen op mensen wordt ingereden. Ja, en dat brengt dan het nieuws. 18:38: De Catalaanse politie, Mossos, zal rond 19:00 een persconferentie houden. 18:36: Hoewel er al druk gespeculeerd wordt over de daders – het laat zich inderdaad wel redelijk raden wat het ‘mysterieuze motief’ hierachter zal zijn – is er nog niets bekend over hen, noch wat betreft officiële berichten, noch wat betreft getuigen. 18:34: Er zijn inmiddels tientallen gewonden gevallen, aldus een ziekenhuiswoordvoerder. De politie houdt het voorlopig op drie doden. 18:26: Het lijkt toch te gaan om ‘Luna de Istanbul’ volgens El Pais, maar niet de vestiging waar eerst over werd geschreven: dit restaurant heeft kennelijk een vestiging op La Rambla en eentje verderop, waarbij het dus om de eerste gaat. 18:21: RTVE meldt dat de politie aan het onderhandelen is met de daders die zich schuilhouden. Één van hen zou “een groot wapen” bij zich dragen. Gezellig. 18:14: Het restaurant dat net genoemd wordt klopt waarschijnlijk niet aangezien dit zich niet op de Ramblas bevindt: waarschijnlijker is het dat het in plaats daarvan om ‘Aromas de Istanbul’ gaat, dat zich daar wel bevindt. Dat zou dan deze plek zijn:

Bron foto: Google Streetview
Bron foto: Google Streetview

18:12: Het restaurant waar de twee daders zich ophouden en/of mensen gijzelen lijkt een Turks restaurant genaamd ‘Luna d’Istanbul’ (Maan van Istanboel):

18:08: Steeds meer media spreken over de twee gewapende mannen die een restaurant zouden gijzelen nadat ze het busje verlaten hadden. Meer informatie over het hoe of waar is echter nog niet bekend.

18:05: Beelden die te gruwelijk zijn om hier direct te tonen, laten zien dat er zeer waarschijnlijk nog veel meer doden dan twee of drie te betreuren zullen vallen. Dat is ook niet zo gek als je getuigen mag geloven: de dader reedt zeer gericht in op de mensenmassa, en leek enkel zoveel mogelijk mensen te willen doden. Dat lijkt helaas ook zo te zijn gegaan. Voor wie de afgrijselijke beelden toch wil zien, kan dat hier. 18:00: Het is officieel: de Spaanse politie noemt de aanrijding – en de mogelijke schietpartij – nu een terreuraanslag. Geen ongeluk dus, geen lage bloedsuikerspiegel, niets: gewoon keiharde opzet. Dat ze die zakken maar snel mogen grijpen.

17:55: De terreur is mogelijk nog niet afgelopen: er wordt gerept over twee gewapende mannen die een restaurant in zouden zijn gegaan. Het zou natuurlijk wel érg toevallig zijn als het hier niet om dezelfde personen zou gaan. Er is echter nog geen officiële bevestiging hiervan. 17:51: Schokkende beelden: in deze video, opgenomen door een bewoner van de straat, is duidelijk te zijn dat meerdere mensen levenloos op straat liggen. We kunnen dus inmiddels spreken van doden, en niet enkel meer van gewonden. Het is – weer – een zwarte dag voor Europa. Volgens dezelfde tweet is/zijn de dader(s) gevlucht.

17:47: Volgens getuigen zouden er schoten zijn gehoord bij de vermeende aanslag. Als dat zo is, kunnen we dat “vermeende” wel weghalen. Is het dan toch weer zover?

17:42: Volgens de Catalaanse politie zijn er meerdere gewonden. Vooralsnog lijken er gelukkig nog geen doden te betreuren zijn, maar helaas is het op dit moment nog veel te vroeg om wat dat betreft te ‘juichen’.

17:35: Volgens onderstaande tweet is een busje ingereden op “tientallen mensen” op de Ramblas, één van de drukste straten van Barcelona. Op de foto is de ravage en een wit busje te zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. DolleDries

  Ik ga uit van verward of een te lage suikerspiegel het komt niet in mijn op om aan een aanslag te denken .Hoe is het trouwens met de slachtoffers van de suikerspiegel aanslag in Amsterdam

  1. Ni28

   Daar zullen wij nooit meer iets over horen. Dus toch de eerste aanslag in NL.

  2. Beukman

   Dat was geen aanslag, @Dries. Maar dat is iets dat er bij paranoïde rechtsgekkies maar moeilijk ingaat, dat zoiets geen aanslag is. Behalve grappig genoeg als de chauffeur een white supremacist was.

   1. Vit

    Daar is de politie aldaar het niet met jou over eens Beukenoot.

    1. DolleDries

     Ik maak geen zorgen meer in Nederland de suikerbietenoogst is begonnen dus met de suiker zit het wel goed.

   2. Feit

    Linkse wegkijker heeft bloed aan zijn handen. U krijgt binnenkort de rekening gepresenteerd!

   3. toetssteen

    Alzo sprak dokter B. die heel wel weet dat een suikerpatiënt met een toeval echt niet nog even een stukje gaat rijden, maar neervalt in een stuip. Maar who cares….

  3. hans-e-pans

   Volgens zijn buren zal het wel een erg aardige man geweest zijn, zo voorkomend, en attent, behulpzaam, stond altijd voor iedereen klaar, men had dit nooit van hem verwacht of achter hem gezocht. Men wist niet eens of hij wel moslim was, want hij had het nooit over zijn geloof.

 2. Vit

  Het heeft in ieder geval niets met islam te maken, zo ja dan toch.

 3. Adriaan

  Het is nog te vroeg om nu al te zeggen wie de daders zijn, maar één ding is zeker: de wereld is ziek. De mens is ziek.

  1. corfo

   @ Adriaan.
   Niet álle mensen zijn ziek maar velen wél, o.a. de extreem linkse reaguurders op dit forum, waarvan ik nog geen reactie heb gezien. Hebben misschien nét even hun hobby uitgeoefend : wegkijken.

   1. Adriaan

    @Corfo, natuurlijk heb je gelijk. Ik chargeer dan ook een beetje.

    1. corfo

     @ Adriaan.
     ++++++ !!

 4. Ni28

  Wie het ook was het had met de islam niets te maken. Ik geef alvast door wat wij straks in het NOS Journaal gaan horen.

  1. poison

   Het woord islam is in het NOS journaal (nog) niet gevallen.

 5. Ritter

  Mocht het een islamitische aanslag zijn dan zal de media ons uiteraard wijs proberen te maken dat de islam er niets mee te maken heeft.

  Niet de islam en al de islamitische aanslagen die we in Europa hebben gehad is een gevaar voor Europa maar dat is volgens de media Trump.

  1. corfo

   @ Ritter.
   Had ik eerlijk gezegd nog niet aan gedacht !
   TRUMP is de schuldige natuurlijk !!

 6. ayreonaut

  Dat is misschien weer zo’n “redder” van Europa.

 7. Nasrani

  Waarschijnlijk weer een geliefd exemplaar van dopper of guusje. Deze dapperen zijn een rots in de branding voor godsdienstvrijheid welke zij echter steeds verwarren met de vrijheid om een een duivelse ideologie aan te hangen. We zijn er nog niet vanaf.

 8. poison

  Triest, heel triest. Er zouden 13 doden zijn volgens de laatste berichten. Het gevolg van open grenzen en allerlei gesoks binnen halen.

 9. IJscoman

  De helpertjes van Satan slaan weer toe. Kruimeldiefjes die in hun onnozelheid denken dat ze met dit soort terreur Europa op de knieen krijgen. Nog 10 aanslagen en de berichtgeving erover verdwijnt naar pagina 4 in de MSM. Alleen in de prive-sfeer wordt leed aangericht, bij degenen die hun doden moeten begraven.

  Het wordt tijd dat de islam verboden en vernietigd wordt. Een nieuwe serie kruistochten is nodig. Opdat het verstand overwint van de religekkende nobrains.

  1. Mariposa78

   Als de redactie een betere bron kan gebruiken? deze van television 3 de Cataluna de Burgemeester is ook al aan het woord geweest.
   http://www.ccma.cat/324/una-furgoneta-atropella-diverses-persones-a-les-rambles-de-barcelona/noticia/2804581/
   Ik heb zelf moeite om het te vertalen het is in het Catalaans andere dialecten niet zo.

 10. poldi

  Onze leiders zijn natuurlijk weer geschokt en verbaasd want hoe zou dat nu komen ?
  De gedachten gaan weer uit naar de nabestaanden.
  En wat gaan ze er aan doen ? NIETS. Islam is immers de godsdienst van de vrede !

  Laten we maar even wachten hoe de bovenonsgestelden dit incident duiden. “Zou een ongeluk kunnen zijn….Heeft niets te maken met…Wij zijn met meer……”
  En natuurlijk is het motief geheel onduidelijk.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Ditmaal twee lone wolven.
  Een Mini-Pack

  En het traditionele goedpraten, doofpotten en schoonschijten kan weer beginnen op de Staatsmedia en hun debiele PC broertje RTL.

  Enfin

  En nu weer vlug over naar de die gemene Trump die het aandurft het geweld van beiden kanten te veroordelen, zowel die van de nazi’s als de gewelddadige linkse Anti-Free Speech fascisten. Schandelijk. Trump is erger dan Adolf Hitler !
  Maar wat vinden onze
  Inteelt-Deskundige Mevrouw “Daar Is Ie Weer”, Grote Denker Meneer “Pavlov Kwijl” en Inteel-BN Meisje “Kijk Mij Eens”

  Ach ze onderschrijven allemaal de Drie-Aapjes Mening van alle ambtenaren van de Staatsmedia.
  Wie had dat kunnen denken
  De MSM Blauwdruk-robotten

  En ach Barcelona
  Allemaal de schuld van
  a) de Talrijk Spaanse agressie oorlogen in het M-Oosten
  b) Spanje die miljoenen gelukszoekers heeft opgenomen, veel te weinig natuurlijk
  c) De Spaanse Wilders
  d) Trump sowieso
  e) Open Grenzen maken mensen erg agressief dus alle grenzen weg en nog meer Europa
  f) Discriminassie
  g) bladibladibladibladibladibladibla

  Ook zo benieuwd hoe onze Wegkijk-MSM zal reageren.
  Nu is er nog social media dus de MSM kan nog niet alles ontkennen
  Maar ook daar wordt aan hard aangewerkt door Frau merkel, de EUSSR, Facebook, Google en Youtube.

  Over het aantal jaren horen we niets meer over dit soort akkefietjes.
  “Allemaal Hysterie” gillen de Groen Links meisjes

 12. Two Ravens Black Kettle

  We schakelen nu rechtstreeks over naar onze Staatsreporter

  “Ja, het is weer wat hè ? Mooi weertje trouwens hier in Barcelona Wat ? Nee, nee, niets met de islam te maken. Nee ben je mal ! Nee, men maakt zich hier vooral druk over Trump. Ja slecht mens die Trump hè ? Ik ken niemand in mijn kring die 1 positief ding kan melden. Wat ? Ja, ja, ja ook niet in jou kring hè ? Ik ken eigenlijk helemaal niemand in onze beroepsgroep die …o Ja. Barcelona. Er is een busje ingereden op wandelaars. Nee, nee natuurlijk niet. Niets met de islam te maken. Mooi weertje zeg hiero.
  En nu schakelen weer over naar de studio waar enkele deskundigen en een handvol BN’rs hebben plaats genomen om te duiden dat het niets met de islam te maken heeft en dat het allemaal de schuld is van de Europeanen en nog meer specifiek de Witte Man. O ja en Trump niet te vergeten. Erger dan Hitler !”
  Dit was Mevrouw “Volstrekt Gelijkgeschakeld” voor DoofpotNieuwsuur, vanuit een warm Barcelona”

  1. meijer61200

   Leuke schrijfstijl. Maar inhoudelijk ook prima natuurlijk.

 13. Michel69

  Gedachtegang van linkse idioten zoals beukje & co……..men roept massaal op social media dat we moeten stoppen met delen van de beelden…..schokkend enzo…….toen er een jongetje op het strand aan kwam spoelen werd je met de beelden doodgegooid op tv en socialmedia om maar eens heel erg duidelijk te maken hoe slecht wij het westen wel niet zijn…….

  1. van Urk

   Dat is dan geloof ik alweer de 42e islamitische aanslag in Europa op mijn netvlies.

   1. Nasrani

    Moet je nagaan! En waar blijven de verontwaardigde moslims en linkse loeders om de islam aan te klagen. Een ideologisch gif verspreidt zich over Europa en we doen…..niets!

  2. Beukman

   Wat ik wel typisch vind, @Michel 69, is dat we op DDS maandenlang dagelijks werden getrakteerd op beelden van onthoofdingen, verdrinkingen en verbrandingen, terwijl ik nu lees:

   “Beelden die te gruwelijk zijn om hier direct te tonen, laten zien dat er zeer waarschijnlijk nog veel meer doden dan twee of drie te betreuren zullen vallen. ”

   Zou het een koerswijziging van DDS zijn denk je? Ik hoop het. Persoonlijk vind ik overigens dat er zo min mogelijk aandacht aan terroristische aanslagen zou moeten worden gegeven, al was het maar om de terroristen te pesten.

   1. Vit

    Het kan niet genoeg onder de aandacht worden gebracht zodat we weten met wie we te maken hebben, wellicht gaat het linkse gespuis daardoor ook anders denken, niet onder de aandacht brengen is pissen op het graf van de slachtoffers.

   2. Punt50

    @ Beukman

    Wat ben jij een hufter!

    “Persoonlijk vind ik overigens dat er zo min mogelijk aandacht aan terroristische aanslagen zou moeten worden gegeven”

    Ik hoop dat als er een IS aanslag in NL komt, jij de lul bent.

    1. Vit

     Die rotzooi ruimen we apart op met de bezemwagen en lullen we niet meer over.

   3. Guus Geluk

    Inderdaad, Beukman, laten we er niet teveel aandacht aan besteden. Wij laten ons niet terroriseren. We gaan door met ons leven.

    1. IJscoman

     Dit is nu precies het struisvogelgedrag waar stupide links zo goed in is: geen aandacht aan geven dan bestaat het probleem niet. Sukkels (Guus en Beuk)!, denk je nu echt dat daardoor het probleem verdwijnt? Of dat moslimterroristen zeggen ‘laten we maar stoppen, die aanslagen werken niet?’

     Nee, het enige waarom jullie dit doen is om niet met jullie eigen lafheid geconfronteerd te worden en daarmee ten koste van alles jullie betermens-gevoel overeind te houden. Stelletje schijtlaarzen.

     1. Beukman

      Onzin @IJsman. Een doel van terroristen is paniek en angst te zaaien. Dat lukt ze aardig dankzij de paranoia bij veel mensen, die wordt gevoed door de media. Na de aanslag in Brussel bleven de scholen dagen lang dicht, en durfden mensen niet meer met de trein te reizen. Volkomen irreële angsten zitten daarachter; terroristen staan te juichen.

      Dus jazeker zou het helpen als er wat minder aandacht aan werd besteed. In een week tijd vallen er in Spanje meer verkeersdoden dan bij zo’n aanslag. Over die verkeersongelukken staan de kranten toch ook niet overvol?

      Hierboven is er een stumperd, ene Punt50, die wenst dat ik het slachtoffer word van een aanslag. Een zieke geest moet het zijn die dergelijke dingen zegt. Mocht er in mijn stad Amsterdam ook eens een aanslag worden gepleegd, dan zal ik mij echt niet onder m’n bed verstoppen, en hopelijk mijn stadgenoten ook niet. Geef de terroristen niet hun zin.

 14. Roependeindewoestijn

  Nou Georgina Verbaan? Toelichting?

 15. jowyajax

  De regeringen van de landen in Europa smeken onderhand voor vluchtelingen en islamieten en kijk dit is hun dank, achterlijk moet je zijn om te denken dat het Islamitische geloof in Europa thuis hoort, Dat hoort hier niet thuis, nu niet en nooit niet, wie moet er onder lijden juist de burgers dus alle kabinetten alle regeringsleiders Bedankt voor het doden van je eigen bevolking

 16. Two Ravens Black Kettle

  Ik ga een hartje twitteren, mijn Facebook aanpassen, “Imagine there are no borders” zingen, Wilders de schuld geven bij welke willekeurig Staatsprogramma dan ook (bij voorkeur DWDD of Nieuwsuur maar de Staatsradio mag ook) en natuurlijk oproepen om
  het Internet te censureren zodat massamigratie en islam-critici niet langer in de kaart worden gespeeld.
  Vrijheid van Meningsuiting mag alleen voor ons soort mensen gelden !
  Ook ga ik met een schoolklas koffie (en lemonade) drinken in de plaatselijke moskee waar ze kunnen knielen en excuses maken voor ons Joods-Christelijk-Humanistisch erfgoed.

  Ik heb vrienden en vriendinnen daar wonen. In het centrum. Jonge gezinnen.

  Ik veracht de Lügenpresse en de rest van de Schoonschijters.

 17. Bloem

  Hebben onze socialistische (met een snufje nationalisme) forumbewoners nog een zinnige bijdrage?

  1. van Urk

   Bloem@ Op dit moment hoor je ze weer niet. Ook geen vorm van medeleven met de slachtoffers of afschuw op de dader. Straks lopen zij de reacties van alle “Rechtse” forumbewoners weer af om te kijken met wie zij in de aanval kunnen gaan. Hetzelfde ritueel dus.

   1. ookmaareenmening

    @Urk
    Op dit moment hoor je ze weer niet. Ook geen vorm van medeleven met de slachtoffers
    .
    Klopt helemaal, ik heb het nog nergens in dit draadje van iemand gelezen. Ook niet van u.
    .
    Enige tijd geleden schreef hier iemand:
    Ja hoor, links heeft dan eindelijk de terroristische aanslag waar ze jaren van droomden.
    Laat ik maar zwijgen.

    1. van Urk

     Inderdaad ookmaareenmening. Mijn reactie was maar kort maar spreekt alsnog boekdelen. 42 keer moet ik naar slachtoffers kijken van terroristisch geweld. De oorzaak hiervan kunt u zelf wel helemaal gaan invullen.

    2. Feit

     Grappig, ik heb die opmerking al 1000 keer gehoord van links.

     “Jullie hopen telkens weer op een aanslag zodat jullie moslims af kunnen kraken”.

     Ik zweeg toen 1000 keer!

   2. Ben Zine

    @van Urk
    Het is inderdaad oorverdovend stil van de kant van onze linkse vrienden. Ik voorspel dat ze zullen zeggen: Het is de schuld van het Westen, want er is onvoldoende moeite gedaan om al die kernfysici te integreren !

 18. meijer61200

  Het zal morgen wel weer druk worden op de DAM! Met al die moslims die protesteren tegen het slachten van ongelovigen.

 19. Ben Zine

  Angela Merkel hiervoor verantwoordelijk. Geert Wilders heeft volkomen gelijk wanneer hij stelt dat Merkel bloed aan haar handen heeft. Zij zou hiervoor eigenlijk berecht moeten worden aan het Internationaal Strafhof in Den Haag, wegens ondemocratisch onverantwoordelijk dictatoriaal optreden en het opzettelijk in gevaar brengen van de Europese autochtone bevolking.

 20. poldi

  Harde hand helpt blijkbaar beter dan een kopje thee….
  O.a. Polen,Hongarije, Slowakije en nu ook Bulgarije leren gewoon van wat er elders in Europa gebeurd…. Vandaag is wederom een prima voorbeeld van wat we hier niet willen hebben….

 21. Ali Yas

  En wéér was de dader een bajesklant. Zullen we afspreken dat criminelen met meervoudige nationaliteit na het uitzitten van hun straf naar dat andere land gaan?

 22. Bloem

  Deze waanzin stopt alleen wanneer de westerse wereld drastische maatregelen durft te nemen. Uiteindelijk is dit kwaad niet met de zachte aanpak uit te bannen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Met woorden kunnen we dit niet terug draaien of in de toekomst voorkomen. Hopelijk worden de politici die dit met hun latente houding hebben laten gebeuren ooit ter verantwoording geroepen. Helaas kom ik op dit moment niet op woorden die enigerlei troost of verlichting bieden. Dat zou ook alleen maar goedkoop en makkelijk overkomen.

  1. K.Dopper

   De Westerse wereld neemt dagelijks drastische maatregelen in islamitische landen, Bloem: we bombarderen, we interveniëren, we steunen smerige dictatoriale regimes en we bezetten. Met dat soort acties vermoorden we burgers in aantallen waar de ISIS-barbaren slechts van kunnen dromen.

   1. Vit

    Wel eens van gehoord dat burgers als levend schild gebruikt worden? Buiten dat, collateral damage hou je helaas altijd

 23. K.Dopper

  Zolang we doorgaan met het bombarderen en bezetten van islamitische landen zullen we rekening moeten houden met terroristische aanvallen.

  Wie wind zaait oogst storm en waarom leren we nooit iets?

  1. meanstreak2099

   een walgelijke reactie na alle doden. elke vorm van respect heb je nu verloren.
   deze barbaren hebben echt een lesje nodig en niet links gelul die doet dat wij schuldig zijn aan de doden

   1. K.Dopper

    Ik zeg niet dat wij schuldig zijn aan de doden (daar kunnen we slechts de terroristen op aanspreken) maar dat deze terroristische actie plaatsvindt in een oorlogssituatie. We zijn in oorlog met ISIS en we interveniëren met dodelijk geweld in islamitische landen. We mogen van geluk spreken dat ISIS niet beschikt over bommenwerpers, dan ervaren we hetzelfde als veel burgers in die landen van onze bommenwerpers.

  2. DolleDries

   Ja met nog dank aan Obama.

  3. Mariposa78

   Als ik het goed lees moeten we er maar aanwennen dat dit een dagelijkse gebeurtenis gaat worden?
   En wat ik nu lees en in je vorige bijdrage dat je deze aanslag en de daarop volgende goed keurt.
   Want dat is wat je schrijft ********.

  4. van Urk

   K.Dopper@ Ach hoepel op. Sinds wanneer bezetten en bombarderen wij Marokko. Op dit moment is er alleen een strijd gaande in Irak tegen IS, Syrie tegen de rebellen en Afghanistan tegen de Taliban. Wij helpen de goeden mee met het weghelpen van al die radicalen. Moeten we in Europa ook wat meer drastischer gaan doen.

   1. K.Dopper

    Als we weigeren onder ogen te zien dat de terroristische acties een kwestie van oorzaak en gevolg zijn zullen ze voortduren.

    Zo eenvoudig is dat: we vermoorden meer burgers in islamitische landen dan moslimterroristen Europa. Het is een ongemakkelijke waarheid maar we hebben het terrorisme over onszelf afgeroepen.

    1. Mariposa78

     [qoute] we vermoorden meer burgers in islamitische landen dan moslimterroristen Europa. Het is een ongemakkelijke waarheid maar we hebben het terrorisme over onszelf afgeroepen.[qoute]
     Wie is we?
     En waar zijn die harde cijfers dan?
     En als laatste geef je gewoon toe dat je het eens bent met deze aanslagen.
     Wat een eng, vies mannetje ben je.

     1. corfo

      @ Mariposa78.
      De door u bedoelde reaguurder heeft op dit forum meerdere malen, indirect, aangedrongen op een aanslag, zoals nu in Barcelona is gebeurd.
      ’t Is een gluiperd van de ergste soort, maar ook nog, zoals u terecht opmerkt : een eng, vies mannetje. Zet constant de meest liederlijke “reacties” op dit forum en vraagt trouwens ook bij weldenkende mensen, om hun “bron”, hij wil die kennelijk hebben want hij heeft ze zélf niet !

     2. K.Dopper

      Kan corfo een citaat geven waaruit blijkt dat ik heb aangedrongen op terroristische aanslagen?

      Zolang dat niet gebeurt, en dat zal niet, beschouw ik corfo als een vieze leugenaar.

  5. meijer61200

   Daar is onze domme lul ook weer even.

   1. corfo

    @ Dropper.
    In welk vakje je mij ook probeert te plaatsen laat me volledig koud, en dat komt doordat jij door-en-door rot van binnen bent Dropper.
    Je begint de laatste tijd steeds vaker als een kleuter om je heen te slaan, zónder ook maar iets te raken, zou dat komen doordat het extreem linkse front, waarvan jij een vurig voorvechter bent, z’n aanhang ziet afbrokkelen ? Voor het overige verkondig je louter : blablablablabla, dus kleutertaal. Ga nu maar je pilletje halen, word je misschien weer een beetje rustig want je windt je veel te veel op.

    1. K.Dopper

     Ik zie dat het gevraagde citaat door corfo niet kan worden geleverd.

     Hij zoog de beschuldiging dus uit zijn duim, waarvan akte.

  6. Ben Zine

   Het Westen moet zich niet bemoeien met landen in het Midden-Oosten, dat is volkomen juist. Maar de invasie van Irak was wel een REACTIE op 9-11. En de invasie van Libië kreeg wel de volledige steun en medewerking van de held van de linkse kerk: Barack Obama. Ook het steunen van de “moderate rebels” in Syrië was het werk van Obama. Juist daardoor groeide het conflict in Syrië uit tot een 6 jaar durende allesverwoestende nachtmerrie en het ontstaan van IS. Maar daar hoor je links niet over. Obama is “the good guy”. Hoe simpel, onnozel en kleingeestig. Maar discussie heeft weinig zin… Door hun utopisch wensdenken en hun ingebeelde maakbare ideale maatschappij is links niet voor rede vatbaar en weet de zaak altijd weer 180 graden om te draaien. Het is een gevolg van gebrek aan integratie, het is een gevolg van Westerse bemoeienis, het komt door Israel, etc. Ik vind het ook zo respectloos voor de slachtoffers, sta gewoon eens even stil bij wat die mensen is overkomen. Het zal je kind maar zijn, geplet door zo’n auto, zwaar gewond en getekend voor het leven, of morsdood. Het is ten enen male onacceptabel dat politici als Merkel, Rutte en Timmermans dit laten gebeuren. En de standaardreactie van Rutte (…schokkend…medeleven…nabestaanden…) is ronduit weerzinwekkend, want morgen staat ie evengoed weer stompzinnig te grijnzen.

 24. Chauvinist

  Er is in Spanje de afgelopen late avond nog een terroristische aanval voorkomen las ik zojuist. Er zijn 4 bomgordeldragende mannen neergeschoten. Er hadden dus nog vele tientallen doden meer kunnen vallen… Voor zover mijn kennis reikt is in de meeste Europese landen publiekelijk Nazisme verboden. Oproepen tot haat, geweld en moord is verboden. Sektes met gewelddadig karakter zijn verboden. Maar waarom wordt de islam niet verboden? De islam is alles in 1: Nazisme, sekte, heilig haatboek met oproepen tot haat, geweld en zelfs moord jegens ongelovigen… in plaats van de totalitaire gewelddadige ideologie islam te verbieden doen onze leiders het tegenovergestelde en stellen zij werkelijk alles in het werk onze landen in sneltreinvaart te islamiseren! Hoe vreemd is dat? En wie daar maar iets van kritiek op durft te hebben wordt weggezet als islamofoob, racist, nazi of welke negatief klinkende term dan ook… ik ben van mening dat het volk zich heel rap moet gaan organiseren, tijd voor een eigen volksmilitie! We kunnen wachten tot hier aanslagen worden gepleegd, we kunnen blijven toekijken hoe ONS land steeds verder islamiseert, we kunnen elke dag lezen/horen/zien in de media hoe de mohammedanen straten en zelfs complete Nederlandse wijken terroriseren, we kunnen hopen dat onze overheid ons beschermd maar uiteindelijk moeten we het zelf oplossen. De overheid heeft overduidelijk aangetoond dat de veiligheid van ONS volk van ondergeschikt belang is, zij maken zich enkel sterk voor een complete volksvervanging waarbij ons land moet en zal islamiseren!

 25. Punt50

  Punt50 voor de daders.

 26. Ben Zine

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28960140/__Rutte__zwarte_dag__.html
  De adjudant van Merkel doet even z’n gebruikelijke praatje van …geschokt…medeleven…nabestaanden… Morgen staat ie weer te grijnzen, alsof er niks gebeurd is. Ik vraag me werkelijk af hoe lang mensen deze vertoning nog zullen accepteren. Oost-Europese landen zoals Hongarije hebben het beter begrepen en doen niet mee aan Merkel’s waanzin.

 27. Guus Geluk

  Afschuwelijk weer.

  1. Blue monday

   Sorry Guus, je linkje dat de islamitische gemeenschap de daad veroordeelt zegt mij niet meer zoveel.
   Ten eerste, spreekt deze groep namens de gehele gemeenschap? En laten we aannemen dat dat zo is, zou het niet beter zijn dat ze intern de rommel eens gaan opruimen?

   1. Weren van fanatieke religieuze leiders
   2. zwarte lijst van “foute” moskee
   3. Aangifte dubieuze groepen en personen
   4. Verzorgen taal en cultuurlessen
   5. Islam prediken als vredelievende religie

   Zomaar een greep die me te binnen schiet.

   De islamitische gemeenschap ontmoet elkaar voornamelijk in een moskee, het is naast
   een kerk, bij uitstek een buurthuis waar je elkaar spreekt.

   Maar ze keren zich alleen verder naar binnen ipv de naar buiten….

   1. Guus Geluk

    Blue Monday, juist soortgelijke maatregelen zijn – in elk geval in Nederland – doorgevoerd door de overheid. Daarom vind ik het niet terecht dat Rutte de schuld op zich krijgt geworpen: het parlement doet al alles tégen islamitische agressie. Dat de vereniging van moslims in Spanje afstand doet van de aanslag, is een goed teken.

 28. DolleDries

  Kotsmisselijk wordt ik van dat slappen geklets en zalvende woorden van Rutte, Pechtholt, enz. met hun medeleven, de mensen in de leeuwenkuil flikkeren met de open grenzen en als ze opgevreten worden even zielig doen. Deze politici zijn criminelen. Nog erger is dat mensen die knokken tegen deze volksmishandeling voor Nazi worden uitgemaakt en buitengesloten worden door deze criminelen.

  1. Guus Geluk

   Het is dom de woede over de aanslag te richten op mensen die er geen schuld aan hebben, DolleDries. Daar schiet je niets mee op.

   1. DolleDries

    Ze hebben wel schuld Guus.

    1. Guus Geluk

     Neen, de Nederlandse regering doet zelfs alles om aanslagen te voorkomen. Het is flauwe kul dat ook maar één van hen schuldig zou wezen. De échte schuldigen zijn de terroristen.

     1. Blue monday

      Ik heb het opgegeven Guus, laat de islamitische gemeenschap als goede vader en moeder hun kinderen eens beter in de gaten houden.

      Het blijft stil in die hoek en wij ons maar druk maken om een onbelangrijk standbeeld van Robert E. Lee.

     2. IJscoman

      De echte schuldigen zijn de koran en islam. Het oer-nazisme dat ons al 1400 jaar gelden de oorlog heeft verklaard. En jij bent een collaborateur Guus, dat je alles goedpraat en downplayed.

     3. Guus Geluk

      Ik begrijp niet goed waar je op doelt, IJscoman. Ik heb terrorisme en/of de islam nooit goedgepraat of gedownplayed.

     4. K.Dopper

      Guus, IJscoman zakt steeds dieper weg in trolgedrag. Hij gooit gewoon poep naar je en kiest het hazenpad als je vraagt waar dat op slaat.

      Wel triest.

 29. Blue monday

  Ik kan me voorstellen dat daders en potentiele daders zich voornamelijk ophouden in de lokale islamitische gemeenschap.
  Tot op heden heb ik nog niet meegemaakt, dat vanuit de vredelievende islamistische gemeenschap een extremist is aangegeven of dat er via de gesubsidieerde kliklijn een
  goede tip is binnengekomen.

  de apathie binnen de islamitische gemeenschap is stuitend!

  1. Mariposa78

   100+

 30. nienke

  Ook na deze afschuwelijke aanslag waar weer zoveel onschuldige burgers zijn vermoord zullen de ogen en oren van onze politici en Brussel nog steeds niet geopend zijn en blijven ze herhalen dat ISLAM een vredelievend geloof is.
  Rutte en z’n consorten hebben weer hun medeleven uitgesproken en we gaan weer rustig verder tot de orde van de dag.
  Weer een stille tocht, een bloemenzee en wachten op de volgende aanslag.
  Onze vrijheid wordt bedreigd onze bewoners vermoord en nog gilt het linkse tuig de grenzen wagenwijd open te gooien zoveel mogelijk van deze barbaren in Europa binnen te laten.

 31. meijer61200

  Fijn te lezen van het Kabinet “geschokt en verbijsterd is” dat geeft de burger rust. Krijgt de zwakzinnige domineesdochter Merkel nog wel het bloed van haar vieze klauwen afgewassen? Merkel c.s. zijn de ondergang van Europa.

  1. corfo

   @ meijer61200.
   Voor het bloed afwassen van haar handen is niet genoeg zeep voorhanden.
   Afgemeten aan haar “daden” vrees ik sinds enige tijd dat zij jongste zus is van ene Adolf H. die eveneens in Berlijn zetelde.

 32. meijer61200

  Ik lees trouwens nog helemaal niets van AFD,SS,de Vries, van ’t Hek, en andere idioten?
  Waarschijnlijk allemaal druk bezig met het voorbereiden van de massale moslim-demonstratie tegen dit geweld? Vanmiddag op de Dam. Dresscode; kopvodden en jurkjes.

  1. corfo

   @ meijer61200.
   De door u genoemde idioten zijn druk bezig om hun geliefde hobby uit te oefenen :
   WEGKIJKEN !!

 33. RS

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28964090/__Broer_Oukabir_gezocht__.html ze zoeken zijn broer. Het is er eentje uit een cel van 12………….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.