Bizar: oud-PVV’ers vaak gediscrimineerd op de arbeidsmarkt en je hoort links er niet over

Discriminatie is een verschrikkelijk concept en daardoor ook strafbaar. Voor links is de afgelopen jaren discriminatie een belangrijk onderwerp geworden, waarbij het woord ‘racisme’ veelvuldig wordt gebruikt. Kijk maar naar Anne Fleur Dekker, Sylvana Simons, de PvdA en cohorten die allemaal het slachtofferkaart met veel plezier willen gebruiken. Behalve bij PVV’ers natuurlijk.

Uit een onderzoek van het NRC, ja wauw die krant ja, komt naar voren dat PVV’ers veelvuldig gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt. Het blijkt dat meedoen aan de fundamenten van onze maatschappij, de democratie, alleen respect geniet op het moment dat het voor elke partij is dan de PVV.

Sommigen voelen zich genoodzaakt hun PVV-verleden te verzwijgen. Antoine Janssen, voormalig PVV-gedeputeerde in Limburg, liep opdrachten mis toen hij als zzp’er actief was als projectmanager. Janssen: „Dan kreeg ik te horen: ’We gaan het toch niet doen, omdat u een PVV-achtergrond heeft’”

Dit zijn toch scenario’s die niet te geloven zijn? Ik heb helemaal nog geen ophef erover gezien, noch heb ik links op de banken zien staan voor dit discriminerende probleem. Discriminatie is verschrikkelijk, maar dan ook echt elke vorm van discriminatie. Niet alleen discriminatie van ‘etnische minderheden’.

We moeten ons afvragen wat er met het discriminatiedebat is gebeurd als dit probleem ineens niet meer zo erkend wordt als een fundamenteel probleem als andere vormen van discriminatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Floris

  Dit is de voornaamste reden dat Wilders zo weinig goede mensen kan krijgen.

  De politiek correcte TERREUR schrikt ze af.

  We leven allang niet meer in een vrij land.

  1. Ali Yas

   Dit land is best vrij hoor Floris, als je maar “van kleur” bent. Vandaag leerde ik van Ben Shapiro wat dat betekent. Braboneger is bijvoorbeeld niet van kleur, Ayaan was dat ook niet. Je bent alleen van kleur als je links bent.

  2. trampoline

   Dat zorgt er ook voor dat je een groeiende ondergrondse beweging krijgt die niet meer te traceren is. En je mag wettelijk ook niemand vragen om zijn politieke voorkeur vanwege de privacy; ja, privacy geldt ook voor rechtse mensen.
   Als die groep het eerdaags zat is en grijpt naar dezelfde middelen als anarchistisch links, zal de overheid nog een hele dobber hebben om ze op te sporen.

 2. K.Dopper

  Wat een beroerd Nederlands.

  1. Roughwood

   Wederom een inhoudelijke TOP reactie zoals we inmiddels van u gewend zijn!

   1. K.Dopper

    Je vond het wel mooi geformuleerd?

    1. Roughwood

     U mag u tegen mij zeggen.

   2. buitenbeentje

    Hij had, zoals gewoonlijk, geen weerwoord. de linksmens die hij is (dat hij het tegendeel beweert is gewoon onverstand of trollerij,ik houd het op het eerste) gaat dan praten over “de toon van het debat” of over taalgebruik.

    Zalig de armen van geest, want hunner is het Koninkrijk der Hemelen. Pech voor hem als dat uiteindelijk toch niet bestaat.

 3. fusilier

  In de angst word de mens zich bewust van zijn vrijheid.

  1. Ngatimoto

   Nederlanders zijn nog lang niet angstig genoeg.

 4. umaghetzeggen

  Wordt het dan geen tijd dat een politieke partij, de PVV bijvoorbeeld, hier kamervragen over gaat stellen of zich gaat inspannen voor deze mensen.
  Meestal hoor je degene die de discriminatie ervaren.
  Waar blijven die mensen nu?
  Mensen als de Mos, Hemels of Graus worden toch met open armen door het bedrijfsleven ontvangen.

 5. Beukman

  Lullig, maar ik kan het me van een werkgever wel voorstellen dat hij geen zin heeft in een splijtzwam in zijn team. Want een ex-werknemer van de PVV, de meest controversiële partij van Nederland, lokt onvermijdelijk discussies uit.
  Vermoedelijk maakt Anne Fleur ook weinig kans om een baan te krijgen in bepaalde werkkringen, en om precies dezelfde reden.

  Wat een werkgever nog wél kan doen – en sommigen doen dit ook – is praten over politiek op de werkvloer verbieden.

  1. RobertMarsman

   Nu geen ex PVV werknemers en volgende stap geen PVV stemmers. Dit is klinkklare bullshit wat je hier verkondigd want als je discussies wil voorkomen dan kan je beter helemaal niemand meer aannemen. Alsof een ex VVD’er geen pittige discussies kan veroorzaken?

   Zeg gewoon dat je het eens bent dat PVV’ers buitengesloten worden op de arbeidsmarkt ipv dat je er met een bruggetje omheen probeert te lullen.

   1. umaghetzeggen

    Wat stelt u voor?
    Dat een bedrijf verplicht 12% PVV stemmers in dienst heeft?
    Of dat PVV stemmers positief gediscrimineerd worden bij sollicitaties?
    Ben blij als werkgever zijnde, dat ik zelf mag uitmaken wie ik in dienst neem.

  2. K.Dopper

   Splijtzwam is inderdaad een goed argument maar wat te denken over de competentie van iemand die PVV stemt? Ik zou me daar als werkgever niet aan wagen.

   1. Nasrani

    ha ha, en nu maar weer wachten op de reacties die u verwacht. Voorspelbaar en ziek. Maar, zoals ik wel vaker heb gezegd, ik ga vanavond naar huis.

   2. nogmaals

    Dopper de leugentrol pretendeert nu zelfs dat hij(!) kan denken als een werkgever. Hij moet met zijn talloze domme en inhoudsloze reacties grijpstuivers bij elkaar sprokkelen om aan het eind van de maand nog heel dankbaar bijna een zilverling te mogen ontvangen voor zijn 24/7 policor ondersteunend geploeter.

   3. Roughwood

    Ah, weer een gevalletje expliciete, snoeiharde discriminatie van het schoolvoorbeeld der hautaine, zich superieur wanende, monopolie op de waarheid claimende, linkse deugmensch. Om Hans Teeuwen te citeren; ik haal dingen onder mijn schoenzolen vandaan waar ik meer respect voor heb!

  3. vierwieler

   En als een ex Denk medewerker komt? Koffie met gebak? Een spandoek met welkom.

   A.F. heeft meer kans op een baan. te krijgen Zij is goedgekeurd. PVV ers worden afgeschilderd as criminelen. Zijn ze het? Ik ben geen PVV er maar zo een gedrag keur ik af.

 6. DolleDries

  Een PVDA Marokkaan die dit propagandeerde met namen bij de politie kon zo maar burgemeester worden.

 7. poldi

  Als we lezen hoe ze over een PVV’er denken dan liegt dat er niet om. Even wat voorbeelden.
  ..
  -PVV’ers schadelijk voor de veiligheid.
  -Paria’s
  -Als werkgever zou ik nooit een PVV’er aannemen
  -Groter uitschot bestaat er niet.
  -PVV tuig
  -Fascisten
  -Geen zaken doen met organisaties die PVV’ers in dienst hebben.
  -PVV’er presteert onder de maat.
  -Er zijn ook goede PVV”ers maar die ademen niet meer.
  -Kansloze PVV sukkels.
  .
  Het is PURE HAAT !
  En deze haat wordt gevoed door oa onze weerzinwekkende trollen @Guus Geluk, @K.Dopper en @Beukman die ik het liefst door het toilet gespoeld ziet worden.
  En mochten ze vastzitten, nogmaals doortrekken.

 8. vierwieler

  Uw tegenstanders en al dat dergelijke :).
  Ik zie de mensen van Denk niet zo behandeld worden. Met beide will ik niet in zee. Maar ze hebben recht op werk.

 9. ReintMeijer

  Daarom is het handig je mobieltje in de opnamestand te zetten en het sollicitatiegesprek op te nemen. Krijg je te horen dat je eruit gegooid wordt omdat je PVV-sympathieen hebt,of politicus bent (geweest),heb je meteen een punt voor de rechter.

 10. ReintMeijer

  Als ik werkgever was, zou ik geen moslims in mijn bedrijf hebben willen werken. Dat gezeur met die ramadan en die heisa er omheen. Ze zijn veelal te lamlendig om een poot te verzetten of ze duiken de ziektewet in. Dan die offerfeest. Kan je even niemand missen, krijg je de meest gruwelijke dreigementen naar je kop geslingerd.Heb het al eens meegemaakt op de werkvloer….Nee geen moslims….

 11. Peter Loosduinen

  Pure discriminatie die door de linkse kerk volkomen normaal wordt geacht.
  Wil een christelijk bedrijf uit religieus oogpunt geen homo aannemen dat is het hele land in rep en roer.

  1. Nasrani

   Praktiserend homo. Daar maakte dat bedrijf onderscheid in. En dat is idd een verschil.

   1. trampoline

    Ja en? Je mag homo zijn als je het maar verbergt. Hoezo vrijheid?

 12. trampoline

  Ik vertel ook maar niet meer buiten de deur waar ik op stem want je weet van tevoren dat politiek correcte mensen je niet meer accepteren.
  Zo werkt democratie in ons land: je mag stemmen op wie je wil zolang je maar op de juiste partij stemt; wie “verkeerd” stemt, mag openlijk worden gediscrimineerd.

  Wat hebben wij toch een echte democratie (maar niet heus)!
  1,5 miljoen kiezers volstrekt genegeerd en gediscrimineerd. Gek, daar hoor je ook Sylvana Simons nou nooit over.
  En ook geen enkele andere politieke partij protesteert, in tegendeel, terwijl diezelfde partijen wel hun mond vol hebben over Erdogan; wat een hypocriet zooitje, onze democratie is geen haar beter.

 13. poldi

  Gisteren het programma Kamerbreed gevolgd en het was het weer zeer ergerniswekkend hoe Kees Boonman op een zeer slinkse manier van vragen stellen de PVV zo negatief mogelijk probeert te framen.

  Dit walgelijke zeer linkse mannetje is de politiek commentator bij EenVandaag en presentator van Kamerbreed.

 14. Robert Leiden

  Dan voer je een sollicitatie gesprek en heb je deze mensen tegenover je zitten….
  https://www.youtube.com/watch?v=kcDKAg7I8QA

 15. Tinneke

  Iemand hier vraag naar de competentie van een PVV stemmer? die van mij zijn perfect. Ook al ben ik een PVV tokkie ppppfffffff…….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.