Bizar: oud-PVV'ers vaak gediscrimineerd op de arbeidsmarkt en je hoort links er niet over

Geen categoriesep 09 2017, 20:00
Discriminatie is een verschrikkelijk concept en daardoor ook strafbaar. Voor links is de afgelopen jaren discriminatie een belangrijk onderwerp geworden, waarbij het woord 'racisme' veelvuldig wordt gebruikt. Kijk maar naar Anne Fleur Dekker, Sylvana Simons, de PvdA en cohorten die allemaal het slachtofferkaart met veel plezier willen gebruiken. Behalve bij PVV'ers natuurlijk.
Uit een onderzoek van het NRC, ja wauw die krant ja, komt naar voren dat PVV'ers veelvuldig gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt. Het blijkt dat meedoen aan de fundamenten van onze maatschappij, de democratie, alleen respect geniet op het moment dat het voor elke partij is dan de PVV.

Sommigen voelen zich genoodzaakt hun PVV-verleden te verzwijgen. Antoine Janssen, voormalig PVV-gedeputeerde in Limburg, liep opdrachten mis toen hij als zzp’er actief was als projectmanager. Janssen: „Dan kreeg ik te horen: ’We gaan het toch niet doen, omdat u een PVV-achtergrond heeft’”

Dit zijn toch scenario's die niet te geloven zijn? Ik heb helemaal nog geen ophef erover gezien, noch heb ik links op de banken zien staan voor dit discriminerende probleem. Discriminatie is verschrikkelijk, maar dan ook echt elke vorm van discriminatie. Niet alleen discriminatie van 'etnische minderheden'.
We moeten ons afvragen wat er met het discriminatiedebat is gebeurd als dit probleem ineens niet meer zo erkend wordt als een fundamenteel probleem als andere vormen van discriminatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten