Bizarre D66-Europarlementariër: “Populisten maken van de islam een cultureel probleem!”

Sophie in ’t Veld is helemaal de weg kwijt: de problemen met de islam komen niet door de islam, maar door populisten! 

In een interview met de Volkskrant stort D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld haar hart uit over “populisten”. Volgens haar zijn politici zoals Wilders en Baudet “gelegenheidsfeministen”, die de achtergestelde positie van vrouwen in de islam misbruiken om de islam in een kwaad daglicht te stellen:

‘De populisten maken van de islam een cultureel probleem, maar beschouwen 2.500 slachtoffers door huiselijk geweld als incidenten.’

Een joekel van een drogredenering. In ’t Veld creëert een valse tegenstelling: ze doet net alsof “populisten” alleen oog hebben voor problemen met de islam, en huiselijk geweld geen prioriteit vinden. Dat is natuurlijk onzin, je kunt prima aandacht vragen voor de problemen van de islam én tegen huiselijk geweld zijn. Zo stelde PVV-raadslid Daniëlle de Winter in Den Haag raadsvragen over de gemeentelijke aanpak van huiselijk geweld.

Maar voor In ’t Veld maken de feiten niets uit. Want “de populisten” zijn slecht:

‘Aan het ene kant zijn ze beste maatjes met een seksist als Trump, aan de andere kant nagelen ze moslims aan de schandpaal.’

Een paar schunnige opmerkingen van Trump zijn volgens In ’t Veld dus veel erger dan de massale vrouwenonderdrukking in de islam. Wat een bizarre uitspraak! Deze D66-politica probeert populisten weg te zetten als hypocriet: ze zijn alleen voor vrouwenrechten omdat ze de islam ermee kunnen aanvallen, maar eigenlijk maken vrouwenrechten hen niets uit.

In werkelijkheid zijn het natuurlijk linkse partijen als D66 die hypocriet zijn: zij hebben het altijd over de rechten van vrouwen en homo’s, maar sluiten hun ogen voor de onderdrukking van vrouwen en homo’s in de islam. Want kritiek op de islam is “populistisch” en dus slecht. D66 is een voorstander van genderneutraal taalgebruik door de overheid, maar wil in Amsterdam hoofddoekjes invoeren bij de politie. D66 vindt dat op alle scholen voorlichting moet worden gegeven over homoseksualiteit, maar zal nooit haar mond opentrekken over het feit dat homo’s zich steeds minder veilig voelen op straat uit angst voor islamitische homohaters.

Het is volkomen waanzinnig om populisten de schuld te geven van de problemen die de islam veroorzaakt. Het is een feit dat homo’s en vrouwen binnen de islamitische gemeenschap een achtergestelde positie hebben. Maar in plaats van dáár iets aan te doen, heeft In ’t Veld het liever over die nare populisten.

Overigens kraamt de D66-politica in haar interview nog veel meer onzin uit. Zo beweert ze dat er nooit een eurocrisis is geweest en dat de problemen zonder de euro nog veel groter waren geweest. De tientallen miljarden steun aan Griekenland heeft zij zeker over het hoofd gezien. Bovendien is In ’t Veld boos dat nationale regeringen nog steeds een klein beetje invloed hebben op EU-beleid. Dat moet volgens haar snel afgelopen zijn: het Europees Parlement, waar zij zelf inzit, moet veel meer macht krijgen. Op die manier hoeft de EU helemaal geen rekening meer te houden met de regeringen van lidstaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. henk vintage

  Het is geen cultureel probleem, het is een levensbedreigend probleem dat tot staan moet worden gebracht.

 2. Ni28

  En deze geschifte D66 komt nu in de regering zitten. Zij moeten eerst het woordje cultuur opzoeken en bestuderen. Maar het is een feit dat D66 niet bepaald cultureel aangelegd is en eigen Nederlandse cultuur verfoeien. D66 is al lang de weg kwijt.

 3. Blue monday

  Het wordt vanuit populistisch politiek oogpunt inderdaad tot absurde proporties opgeklopt.
  Wilders en Baudet waaien heerlijk op die wind mee en puntje bij paaltje gebeurd er niks.

  De nieuwe asielzoekers, cq. moslims zijn helemaal niet het probleem. Die groepen zijn erg divers en te gering in aantal.
  Het echte probleem hebben we al in de jaren ’70 naar binnen gehaald en daar zou de focus moeten liggen.
  De Islam is niks, de Marokkanen en in mindere mate Turken en Antilianen die hier al wonen, zorgen voor onevenredige overlast.

  Pak die gasten keihard aan en over die immigranten heeft niemand het meer…..

  1. Dubbele Komma

   U wil ook 1400 jaar geschiedenis ontkennen? u heeft wel enige scholing genoten?

   Wilders en Baudet stippenm een probleem aan wat moslims zelf creeeren.
   Je hebt hiet kansen zat, Wij dwingen ze niet om in partietenten rond te lopen of mannen een jurk aan te trekken en een stinkbaard te laten staan. dat doen ze zelf!

   Terwijl ik dit tiep klinkt het wel lekker genderneutraal,helemaal koren op de molen van de dhimmy doppertjes en de anne fleurtjes,ik zie een link.

 4. HaZ

  Sophietje doet niet meer dan haar ALDEplicht. Deze door D66 en VVD samen gekunstelde
  club van europarlementariers olv ,wie kent hem niet, Guy ( Ich bin ein Europeeer) Verhofstad met Nederlandse vazal Hans ( ik ben er ook nog steeds hoor)van Baalen.
  Deze mensen hebben maling aan cultuur van de individuele landen: Ein Europa, Ein Land !

 5. Two Ravens Black Kettle

  Uitstekend stuk Bas !

  Een cartoon:

  Sophie in ’t Veld, schuim druipend uit haar mondhoeken, stampvoetend, woest gesticulerend naar een witte man die een bord omhoog houdt met de tekst: “Verbiedt genitale verminking”

  Haar ondraaglijk rechtschapen gelaat vertrokken van haat terwijl achter haar rug de dertigste homo aan een hijskraan wordt gehangen, het schedeldak van een ingegraven burka-meisje in een wolk verpulvert en een ongelovige (daadwerkelijke) feministe aan een rek wordt dood gegeseld.

  Ze weet zich omringd door Armeense knekels, Yezedi schedels en het lijk van Pater Frans van der Lugt.
  In de verte staat Alexander Pechtold -onder luid applaus van het NPO-journalisten gilde en de Drie Aapjes- met een brede grijns over een hoop antieke kroonjuwelen te pissen.

  1. Dubbele Komma

   Prachtig verwoord. En zo is het ook.

 6. Peter Selie

  Het mentaal wanstaltig D66 gedrocht, populaire Europarlementariër Sophie in ’t Veld is helemaal door de Eu-ratten besnuffeld en gooit een paar liter benzine in de brandende kachel, natuurlijk in opdracht van haar grote ondemocratische leider en islam adept Pechtold.

 7. Punt50

  De 180 graden draai zien we hier dagelijks. GG, Beukenoot, doperwt, nieuwe orde, etc… Zo zijn ze gebakken.

 8. Roughwood

  Niets nieuws uit Brussel hoor, alle islamterreur is immers onze eigen schuld!
  https://www.alertgroepen.nl/2016/08/21/raad-van-europa-versterkt-islam-en-islamisering-in-europa-doelbewust/

 9. Top

  Hoezo! Niks aan de hand toch?

  1. EU Brussels is hoogverraad aan geheel Europa!
  Resolutie 1743 Raad van Europa!
  Hier in het kort zwart op wit:
  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
  1743-2: Islam fobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islam fobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islam fobie te bestrijden.
  1743-11: De islam is een religie van vrede.
  1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
  1743-14: Islam fobie moet uitgeroeid worden.
  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.
  Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.
  Fijn he!??
  Priority number one!
  NEXIT as soon as possible!

  1. Roughwood

   Wordt beleid op gemaakt. Pure achterkamertjesarrogantie en minachting van de EU bevolking en haar cultuur. NL uit de EU, liever nog gisteren dan vandaag!

  2. trampoline

   Toch jammer voor de EU dat ik iedereen die ik niet vertrouw, mijd en dat ik daar geen contact mee wil.
   En dat geldt voor iedereen, Moslim en niet Moslim; geen discriminatie dus!
   Dat is mijn goed recht, wat de EU ook verder bazelt en besluit.

  3. Dubbele Komma

   1400 jaar bloedvergieten,miljoenen christenen en andersgelovigen afgeslacht,600 jaar spanje bezet houden. half europa onder islamitisch bewind,gestopt aan de poorten van Wenen en daarna europa uitgetrapt.

   de enige roots die moslims met europa hebben is via hun geroof gemoord en verkrachtingen en miljoenen slaven hier weghalen,meer niet.

   dus de islam is ineens vrede die in europa hoort?!?!?!?! want witte de with was pas een smeerlap ofzo?

   de doppertjes en de anne fleurtjes willen graag de moslims hun rivieren van bloed gunnen. zoals beschreven in het boekkie wat zo vredelievend is.

   Het lukt ze aardig. Tijd voor Wilders en Baudet aan het roer!

 10. K.Dopper

  Sophie legt trefzeker de doorzichtige hypocrisie bloot van de rechtspopulisten die we hier ook dagelijks kunnen bewonderen: als het om Merkel, Anne Fleur of Sylvana gaat kunnen we hier uiterst smerig seksisme waarnemen, afgewisseld door krokodillentranen over moslima’s die zo akelig worden onderdrukt.

  1. Punt50

   Niet meer reageren mensen… Aub..

   1. Guus Geluk

    De waarheid is hard.

    1. K.Dopper

     🙂

     1. Ni28

      U kunt hoogstens om uzelf lachen. Dat doe ik ook.

  2. lanex

   Smerige seksisme?
   Oh akelige deugmens toch, nergens in uw betoog is er ooit humor te bekennen, altijd gespitst op fouten en het neerhalen van critici van de linkse leugens. Fijne dag verder!

   1. Rust

    Guus.. Dopper.. ga is snel terug naar jullie moestuinen en laat het internet over aan de rechtse denkers oke? Bedankt top.

    1. K.Dopper

     “laat het internet over aan de rechtse denkers ”

     Dat lijkt me geen goed plan.

   2. K.Dopper

    Ook een fijne dag toegewenst, lanex.

    1. Top

     Balablaaaaaaaa!

     1. K.Dopper

      Troll alert !

  3. Roughwood

   Seksisme is nooit en te nimmer goed te praten. Maar uw vergelijk tussen het seksisme en de vrouwenonderdrukking in de islamitische cultuur staat totaal niet in verhouding.
   Paul van der Bas heeft het prima verwoord, geen speld tussen te krijgen.

  4. Dubbele Komma

   Ben jij ook een man in een jurk? of een vrouw met een snor toevallig?

   kinky man.

  5. sjun

   Sofie leidt als de zoveelste politiekcorrecte mantra afdraaier af van het probleem dat de politieke islam al eeuwen in de wereld veroorzaakt: https://www.politicalislam.com

 11. Two Ravens Black Kettle

  Sophie in t Veld is ook een van de meest fervente voorstanders van mensensmokkel. Hoe meer lijken er in de middellandse zee dobberen hoe ‘happier’ Sophie zich voelt. Het omvolken van Europa en het vernietigen van het Joods-Christelijk-Humanistisch-Grieks-Romeinse-Verlichte beschaving is haar einddoel.
  Toen Italië mensensmokkel wilde tegengaan sprong deze zelf-islamiserende feeks dan ook onmiddellijk op de bres voor deze onmensen.

  1. Peter Selie

   +++++

 12. Ritter

  Volkomen eens met het artikel. Niets aan toe te voegen.

 13. sjun

  Sophie in ‘t Veld is aan de democratie voorbij gekomen. De D in D66 staat dan ook niet langer voor democraten maar voor dhimmies. Dat verklaart de politieke koers van deze Europarlementariër die zich natuurlijk niets gelegen wenst te laten liggen aan de burgers van Europese lidstaten. Dan druk je gewoon een EU-dictatuur door. De kiemen van revolte zijn ondertussen in elke Europese natiestaat zichtbaar. We kunnen beter zulke politiek gemandateerden vervangen dan dat hen nog langer de gelegenheid geboden wordt om de bevolking te misleiden teneinde hun cultuur, identiteit en oikos uit te wissen.

  1. K.Dopper

   Dat vervangen van gemandateerde doen we in onze rechtsstaat altijd door middel van verkiezingen, Sjun. Is je dat op de HAVO nooit verteld?

   🙂

   1. Dubbele Komma

    JOH? MUHAHAHAHAHA

    Nu laat je me helemaal schuddebuiken.

    Behalve als Trump de verkiezingen wint natuurlijk,dan heb je wel schijt aan de verkiezingsuitslag,BWAHAHAHAHA.

    Een schizofreen is nooit alleen,…. hahahah hypocriete socialistische dorpsgek.

    Het enige leuke blijft dat als je moslim vriendjes het voor het zeggen krijgen,liggen jullie als eerste op het hakblok. in dit geval zijn de behaalde resultaten in het verleden WEL een garantie voor de toekomst….hahahaha

    Een slordige 1400 jaar al,…. De mensen waar jij het voor opneemt houden niet zo van usefull idiots als jij,
    Gezien je zwakzinnige reacties heb je ook nog nooit een geschiedenisboek van binnen gezien en leef jij van de fictie,…

    tjeemig de peemig, hij krijgt ineens een wave,….

    hahahah. plaats meer reacties dopper,zelden zulke legendarische onzin gelezen.

    hahahahah

    1. swetsnek

     Vind je het goed dat ik hard met je mee lach jij raakt de spijker op zijn kop hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

   2. sjun

    Ik ben het erg zelfs mee eens K.Dopper al zou ik me daaromtrent minder absoluut uitdrukken. Gemandateerden worden immers ook nog wel eens vanuit de eigen partij wegens wanprestatie of te geringe ideologische discipline vervangen.

 14. Erret67

  Ik heb altijd al een afkeer gehad van de linkse kerk en zijn vertegenwoordigers. Waarom zijn de linkse voormannen- en vrouwen toch altijd van die wijsneuzerige-, wereldverbeterende-, verongelijkte-, zelfbenoemde intellectuelen? Of je het nou hebt over Ad Melkert, Femke Halsema, Jesse ‘Jezus Christus’ Klaver, Alexander Pechtold of deze Sophie in ’t Veld, allemaal pretenderen ze de wijsheid in pacht te hebben en spreken ze badinerend en laatdunkend over ’andersdenkenden’. Als je niet in hun linke straatje past, wordt je steevast weggezet als populist, maar vaker nog als rechts-extremist of nazi.
  Het beangstigende aan deze linkse deugmensen is, dat ze op strategische plekken hun stromannen- en vrouwen hebben; op burgemeestersposten, bij landelijke kranten en in de televisiewereld. Op deze manier proberen ze hun ideaalbeeld aan de rest van Nederland op te dringen. Een ideaalbeeld waarin er in Nederland geen plek meer is voor de boze, blanke man- en vrouw en die alleen nog bestaat uit bakfiets berijdende, genderneutrale (Groen-) Links stemmers, allochtonen en homoseksuelen.
  Ik hoop toch niet dat we dat laten gebeuren?

  Erwin
  http://www.theedgyveggieweb.wordpress.com

 15. trampoline

  Als ik in een moment van zakte even zou zijn vergeten waarom ik de pest heb aan D66 dan weet ik nu weer waarom ik daar niets mee te maken wil hebben.

  In ’t Veld spoort niet! Budet en Wilders zijn gelegenheidsfeministen? Laat Anne Fleur Dekker het maar niet horen want dan wordt haar deur ook beklad.

 16. HaZ

  Sophietje zou er goed aan doen zich eens wat breder te orienteren dan alleen de mails van Guy en Alexander te lezen……..
  Nederlandse moslims geven hun gevoel van verbondenheid met Nederland een 3,4. Dat kan volgens FRA-onderzoekers te maken hebben met het feit dat Noord-Afrikaanse moslims in Nederland meer dan gemiddeld het idee hebben etnisch geprofileerd te worden door de politie.’ Ach, daar gaat het om: het gevoel van de Marokkaanse Nederlanders! Dat is geen onbekend terrein.
  http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/09/onderzoek-naar-gevoelens-moslims-eu-creeert-nare-sfeer-543238/

 17. Floris

  “De populisten maken van de islam een cultureel probleem,”
  —————————————————————
  Nee mevrouw, dat doen de moslims.

  1. Dubbele Komma

   Precies!

 18. Duckday

  Deze vrouw is volledig de weg kwijt net zo als geheel d66 Het steeds maar weg wimpelen van de problemen De gewone burger in gevaar brengen

 19. marco1

  Hartelijk dank mevrouw in t veld, ik was even verward en dacht dat de moslims er voor zorgde dat ik de islam kotsbeu ben maar gelukkig weet ik nu hoe het zit.

 20. Ecoshaarlem

  Dat mens is totaal de weg kwijt maar ook geheel D66, van Mierlo zou zich in zijn graf omdraaien als hij zou lezen hoe deze mevrouw over de problemen samen met geheel D66 over de moslims denkt.
  Leest zij Isis informatie, je zou het bijna gaan denken, en dat vertegenwoordigt ons in Brussel, kan je na gaan te samen met die alcoholist Juncker hoe het daar gaat, om van te kotsen!

  1. van Urk

   D66 maakt van het christendom een cultureel probleem. Weet deze Sophie die alleen de weg naar Den Haag en Brussel kent, uberhaupt eigenlijk wel wat islam of een moslim is?

 21. Nasrani

  Een echte D66 dame! Dus in dat opzicht is zij heel eerlijk met deze opmerking. Daarom is het zo triest dat de CU in een kabinet wil stappen met de partij van deze dame, D66. De partij van Segers is tot op het bot een hypocriete partij die zijn beginselen en principes heeft verkocht voor het pluche.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.