Geert Wilders heeft duidelijke boodschap voor Syrische asielzoekers: tijd om naar huis te gaan!

Geen categoriesep 17 2017, 15:00
Veel Syriërs in Libanon, Jordanië en Turkije zijn al naar hun land teruggekeerd, schrijft de PVV-leider. Het is dus de hoogste tijd dat Syriërs in Nederland ook huiswaarts keren.
De Syrische burgeroorlog is al sinds 2011 aan de gang. Hoewel er nog steeds fel wordt gevochten, lijkt het conflict eindelijk een beetje tot bedaren te komen. ISIS is het grootste deel van zijn grondgebied kwijt, en in Zuidwest-Syrië is een wapenstilstand gesloten die wordt gesteund door de VS en Rusland. Veel van de Syrische vluchtelingen in Jordanië, Libanon en Turkije maken van die rust gebruik om terug te keren naar hun vaderland. Ook Syriërs die binnen hun eigen land waren gevlucht, keren terug naar hun oorspronkelijke woonplaatsen.
Al honderdduizenden vluchtelingen gingen terug naar Syrië. Dat is slechts een fractie van de miljoenen vluchtelingen die er in totaal zijn, maar met de relatieve rust in Syrië ligt het in de lijn der verwachting dat het aantal mensen dat teruggaat nog veel verder zal groeien. Maar hoe zit het met de Syriërs die naar Europa zijn vertrokken? Van hen keert bijna niemand terug. Begrijpelijk: als je in Jordanië of Libanon woont, kun je makkelijker naar Syrië teruggaan dan wanneer je in een asielzoekerscentrum in Nederland verblijft. Bovendien zullen de meeste asielzoekers het niet in hun hoofd halen om onze rijkdom te verruilen voor de puinhopen in Syrië – zelfs als het daar weer volledig veilig is.
Geert Wilders zit niet te wachten op Syriërs die hier blijven terwijl het in Syrië steeds veiliger wordt. Ze moeten hun eigen land opbouwen in plaats van te profiteren van onze verzorgingsstaat, vindt hij. Het is dus tijd om naar huis te gaan, schrijft de PVV-voorman op Twitter:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/909141093735944193
Het plaatje bij Wilders' tweet toont een grote stoet Syrische migranten die richting eigen land vertrekken. Als Syriërs uit Turkije, Libanon en Jordanië naar hun eigen land terug kunnen keren, dan kunnen Syriërs in Nederland dat ook, meent de PVV.
Of dat ook werkelijk zal gebeuren, is natuurlijk nog maar de vraag. Waarom zou je teruggaan naar Syrië om je land op te bouwen, als je ook in Nederland, Duitsland of Zweden kunt gaan wonen? Onze regering neemt immers nauwelijks actie om asielzoekers actief terug te sturen. Je zou wel gek zijn om géén misbruik te maken van die softe aanpak. Syriërs zullen geen gehoor geven aan Wilders' oproep zolang leiders als Rutte en Merkel hen met open armen ontvangen.
En zo blijft Europa zitten met een gigantische hoeveelheid asielzoekers, terwijl de Syriërs uit Jordanië, Turkije en Libanon wél terugkeren naar eigen land. Rutte en Merkel, bedankt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten