Geert Wilders heeft duidelijke boodschap voor Syrische asielzoekers: tijd om naar huis te gaan!

Veel Syriërs in Libanon, Jordanië en Turkije zijn al naar hun land teruggekeerd, schrijft de PVV-leider. Het is dus de hoogste tijd dat Syriërs in Nederland ook huiswaarts keren.

De Syrische burgeroorlog is al sinds 2011 aan de gang. Hoewel er nog steeds fel wordt gevochten, lijkt het conflict eindelijk een beetje tot bedaren te komen. ISIS is het grootste deel van zijn grondgebied kwijt, en in Zuidwest-Syrië is een wapenstilstand gesloten die wordt gesteund door de VS en Rusland. Veel van de Syrische vluchtelingen in Jordanië, Libanon en Turkije maken van die rust gebruik om terug te keren naar hun vaderland. Ook Syriërs die binnen hun eigen land waren gevlucht, keren terug naar hun oorspronkelijke woonplaatsen.

Al honderdduizenden vluchtelingen gingen terug naar Syrië. Dat is slechts een fractie van de miljoenen vluchtelingen die er in totaal zijn, maar met de relatieve rust in Syrië ligt het in de lijn der verwachting dat het aantal mensen dat teruggaat nog veel verder zal groeien. Maar hoe zit het met de Syriërs die naar Europa zijn vertrokken? Van hen keert bijna niemand terug. Begrijpelijk: als je in Jordanië of Libanon woont, kun je makkelijker naar Syrië teruggaan dan wanneer je in een asielzoekerscentrum in Nederland verblijft. Bovendien zullen de meeste asielzoekers het niet in hun hoofd halen om onze rijkdom te verruilen voor de puinhopen in Syrië – zelfs als het daar weer volledig veilig is.

Geert Wilders zit niet te wachten op Syriërs die hier blijven terwijl het in Syrië steeds veiliger wordt. Ze moeten hun eigen land opbouwen in plaats van te profiteren van onze verzorgingsstaat, vindt hij. Het is dus tijd om naar huis te gaan, schrijft de PVV-voorman op Twitter:

Het plaatje bij Wilders’ tweet toont een grote stoet Syrische migranten die richting eigen land vertrekken. Als Syriërs uit Turkije, Libanon en Jordanië naar hun eigen land terug kunnen keren, dan kunnen Syriërs in Nederland dat ook, meent de PVV.

Of dat ook werkelijk zal gebeuren, is natuurlijk nog maar de vraag. Waarom zou je teruggaan naar Syrië om je land op te bouwen, als je ook in Nederland, Duitsland of Zweden kunt gaan wonen? Onze regering neemt immers nauwelijks actie om asielzoekers actief terug te sturen. Je zou wel gek zijn om géén misbruik te maken van die softe aanpak. Syriërs zullen geen gehoor geven aan Wilders’ oproep zolang leiders als Rutte en Merkel hen met open armen ontvangen.

En zo blijft Europa zitten met een gigantische hoeveelheid asielzoekers, terwijl de Syriërs uit Jordanië, Turkije en Libanon wél terugkeren naar eigen land. Rutte en Merkel, bedankt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. K.Dopper

  Als Syrië tot veilig land wordt verklaard zullen asielzoekers met een tijdelijke verblijfsstatus moeten vertrekken. De oproep van Wilders is overbodig en slechts bedoeld om stemming te maken.

  Wat is het toch een nare demagoog.

  1. sonar

   K.Dopper. De pot verwijt de ketel dat hij zwart is.

  2. Ben Zine

   @Dopper
   Wat jij een “nare demagoog” vindt, vinden anderen juist een moedige vrijheidsstrijder. Jij hebt makkelijk praten vanuit je comfortzone achter je pc, jij hebt niks te vrezen. Wilders wordt al 13 jaar dag en nacht beveiligd en kan zich nergens in het openbaar vertonen. Probeer je heel even in te beelden wat dat betekent, dat je nooit even je hond kunt uitlaten of een boodschap bij de supermarkt kunt doen. Het is dus maar net hoe je het bekijkt. Maar ga gerust lekker door met het schrijven van je recalcitrante, provocerende en 180 graden contraire stukjes op dit forum, kennelijk maakt het je gelukkig en geeft het je een gevoel dat je zinvol bezig bent. Of vind je het gewoon leuk om mensen op stang te jagen, dat zou overigens wel een beetje triest zijn. Zoals John Lennon ooit zong: “Whatever gets you through your life”. En zo is het maar net.

   1. Top

    Ik snap niet, dat er lieden zijn, die narcistische staatsruifetendeschildpad van repliek willen dienen. Voor mij is het blabalabla en zo reageer ik ook. Lekker kort en ‘to the point’!

    1. K.Dopper

     @Top,

     Je bent een doodzieke trol. Dit blog zou ervan opknappen als dom volk van jouw soort opsodemietert.

     1. buitenbeentje

      Die eenzaadlobbige moet cabaretier worden, bij DWDD kan hij dan zo aanschuiven, een halve zool meer of minder valt daar niet op. Als ik niet zo´n medelijden met z´n lege leven had zou ik een lachstuip krijgen..

    2. IJscoman

     Bravo Top, je hebt de Dopperman boos gekregen. Ga zo door, je hebt de goede toon te pakken.

     1. K.Dopper

      IJscoman houdt van trollen en komt ook zelf nauwelijks meer aan een inhoudelijke discussie toe.

      Pijnlijk.

     2. tomygun

      Top don’t stop je hebt hem op z,n pik getrapt .

    3. Punt50

     100 punten @Top. Job well done.

   2. K.Dopper

    Ben Zine, ik vind het zeer tragisch dat Wilders permanente beveiliging nodig heeft maar ik vind ook dat hij alles doet om dat noodzakelijk te maken.
    Als je in Rotterdam Zuid op straat luidkeels roept dat Feyenoordsupporters waardeloos volk is kun je wachten op een pak slaag. Wilders doet werkelijk alles om moslims te beledigen, te stigmatiseren en te vernederen. Hij zaait haat en doet werkelijk alles om allochtonen zich hier niet welkom te laten voelen. De vandaal veroorzaakt ernstige maatschappelijke problemen en laat de belastingbetaler opdraaien voor de hoge kosten voor zijn beveiliging.

    Ik vind vrijheid van meningsuiting een groot goed maar meen ook dat mensen daar een eigen verantwoordleijkheid in hebben. Wilders gedraagt zich naar mijn oordeel volstrekt onverantwoordelijk.

    1. Ali Yas

     Dopper: “ik vind het zeer tragisch…”

     —-

     Nee meneer, dat is *schandalig*. In een normaal functionerende staat worden doodsbedreigers opgespoord en berecht.

     Wie er niet tegen kan dat de vervelende waarheid over hem verteld wordt, moet bij zichzelf te rade gaan en niet een mes trekken. Van een messentrekkerscultuur wil ik in dit land precies nul vertegenwoordigers zien, begrijp je dat, doppertje?

     1. K.Dopper

      Ali Yas gaat niet in op mijn kanttekening en dat is niet toevallig.

    2. marco1

     Ja en de marrokanen bevestigen ook al zolang als Wilders in politiek zit het tegendeel?

    3. mening66

     Zoals jij ook doet toppertje je raaskalt als een papegaai alles na wat de linkSSe MSM je voorkauwt en je bent er nog trots op ook!
     ook Wilders maakt gebruik van zijn mening en zou daarvoor never nooit met de dood bedreigd mogen worden.
     ik zou dat bij jouw ook kunnen doen, maar mijn menselijkheid verbiedt mij jou te vermoorden.
     Maar je weet maar nooit, één gek is genoeg, hebben we gezien met Fortuyn en v Gogh.

  3. Bloem

   En wederom een nare classificering van dhr Dopper. Niet met hem eens, dus achterlijk, naar, demagoog, clown. Het vocabulaire van dhr. Dopper is uitgebreid.

   1. K.Dopper

    Als we op een debatblog uitingen van politici en de politici zelf niet meer mogen kwalificeren, Bloem, kunnen we beter zwijgen .

    1. Bloem

     Argumenten onderbouwd met feiten zijn sterker dan classificeringen

 2. Duckday

  Niet overbodig hij heeft gewoon gelijk Die vluchtelingen gaan toch nooit weg zij krijgen alles gratis hoeven er niks voor te doen

 3. marco1

  Dezelfde oproep heb ik ook voor de andere bevolkingsgroepen die hier naartoe zijn gekomen.

 4. DolleDries

  Alle voorzieningen hier intrekken dan moeten ze wel terug.

 5. Punt50

  Ja, eens. Luchtbrug opzetten en netjes terugbrengen. Lupa mee. Bobo’s met ham/kaas blikkie bier erbij en wegwezen met die lui.

 6. Nasrani

  Alleen de Syriërs die wat voor hun land over hebben zullen teruggaan in het besef dat hun land ze nodig heeft bij de wederopbouw. We zullen dat dus de komende tijd gaan meemaken. Om heel eerlijk te zijn heb ik daar geen hoge verwachtingen van.

  1. Ritter

   Nasrani

   Verreweg de meeste Syriërs die naar Noord/West Europa zijn gereisd hebben dat gedaan voor de uitkeringen en gratis huizen die hier zijn te krijgen. Het zijn geen echte “vluchtelingen” want de meeste komen uit de veilige landen in de regio.

   Daarom zullen er maar weinig teruggaan.

 7. Ritter

  Deze z.g “asielzoekers” uit Syrië zijn geen echte “vluchtelingen”.

  Ze komen meestal uit Turkije en Libanon; veilige landen van waaruit ze naar Noord/West Europa zijn vertrokken vanwege de gunstige uitkeringen en dat soort zaken die hier zijn te krijgen.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de honingpot (Noord/West Europa) te bereiken en misbruiken de asielprocedure.

  En wat Europa is binnengekomen gaat in verreweg de meeste gevallen niet meer terug naar het land van herkomst.

  1. K.Dopper

   Soms wel en soms niet, Bromsnor. Zoals jij ook zult weten werden veel Syrische burgers serieus bedreigd in de oorlog en hadden ze geen andere keus dan vluchten.

   1. IJscoman

    Maar nu het er veilig is, kunnen ze dus de eerste trein terug naar huis pakken. Of niet soms Dopper. Wil je ze liever houden?

    1. K.Dopper

     Laten we de procedures volgen die daarvoor helden, deze bronstige deportatiedrift helpt niemand.

     1. IJscoman

      Dopper ontwijkt een antwoord op mijn vraag. Daar zal hij zo zijn reden voor hebben.

     2. K.Dopper

      Mijn standpunt maakte ik in de eerste bijdrage in deze draad al duidelijk, IJsco.

     3. Niet L niet R

      De procedure werkt niet, dat is voor een ieder heel duidelijk, een van de reden is dat veilige landen hun inwoners die als gelukzoekers hier zijn gekomen, niet terug nemen!
      Er moeten harde maatregelen komen tegen die landen, Nederland is geen opvangcentrum voor gelukzoekers!

   2. Ritter

    K.Dopper

    Praktisch alle Syriërs zijn vanuit veilige landen in de regio naar Noord/West Europa gereisd.

    Dus vanuit veilige landen in de regio. Daarom zijn het geen echte “vluchtelingen” maar illegale economische immigranten die de asielprocedure hebben misbruikt.

    Omdat het illegale economische immigranten zijn die onder het “mom” van vluchteling naar Europa zijn gereisd zullen de meeste niet teruggaan. Immers dan moeten ze hun uitkeringen en gratis huizen opgeven. Dat zullen ze niet doen.

    1. Rosasolis

     @ Ritter. Ik heb gedurende de laatste 3 jaar afschuwelijke rapporten en artikelen in Trouw, en in Open Deuren magazine gelezen, over de lot van
     de echte Syrische en Iraq vluchtelingen in de arme, vieze kampen langs de
     grens met Turkije. U zou niet geloven hoe erg de omstandigheden zijn waaronder deze vluchtelingen uit oorlogsgebieden moeten leven. Vooral
     de Christenen zijn de meest verwaarloosd. Totdat Open Deuren (Open Doors)
     samen met de Rode Kruis hen kwamen redden. Open Doors had een actie om
     geld te verzamelen voor verwarming ketels, warme kleding en schoenen. Totdat de Rode Kruis deze echte vluchtelingen registreerde, alleen als zij hun identiteit konden bewijzen. Pas als hun identiteit in order was heeft de Rode
     Kruis een aantal van hen naar Nederland gestuurd, via vliegtuigen.
     Maar is een nieuwe dreiging van illegalen die stromen vanuit arme Noord-Afrikaanse landen. Allemaal jongen manen die hun armoede willen vluchten.
     Ik heb begrepen dat als op onze grenzen belanden, dat zij worden aangehouden, en binnen enkele uren terug naar hun thuislanden worden gestuurd, via cargo vliegtuigen.

 8. umaghetzeggen

  Geert Wilders, het is tijd om naar huis te gaan!
  Moeilijk.
  Wordt hiermee bedoelt dat GW weer naar zijn kibboets moet vertrekken?
  of
  Was die boodschap eigenlijk voor zijn ouders?
  .
  Ik ben het in ieder geval met beide stellingen eens.

  1. DolleDries

   Misschien is het beter dat u niets meer zegt.

   1. umaghetzeggen

    Oh, u bent dus tegen de vrijheid van meningsuiting?
    Duidelijk, maar helaas voor u, zal ik geen gevolg geven aan uw advies

    1. IJscoman

     umaghetzeggen heeft een kwade dronk.

    2. marco1

     Wat je zegt een advies er word nergens gesteld door Dries dat hij tegen de vrijheid van meningsuiting is.

    3. K.Dopper

     Je snapt het niet, umaghetzeggen, het is hier niet de bedoeling dat je spottend spreekt over De Grote Leider.
     Daar raken Zijn volgelingen ernstig van van de leg.
     🙂

     1. corfo

      @ Dopper.
      blablabla !!

  2. IJscoman

   Zelden zo’n domme onzin in een reactie gelezen. Borreltje teveel op umaghetzeggen? Neem er nog een.

 9. Steve Van der Vekens

  En neem de Islam ineens mee, die sporen heer toch niet.

 10. Guus Geluk

  Grote delen van Syrië zijn nog helemaal niet veilig.

  1. corfo

   @ Guusje G.
   Wanneer was je daar dan ?
   Jij gelooft álles wat de linkse pers zoals NPO enz. doceert !
   Zelf leren denken Guusje !!

 11. Rosasolis

  Als het weer veilig is in de bekende steden in Syrie en Iraq dan moet de VN zorgen
  voor tijdelijke onderkomen, met alle basis voorzieningen, zodat alle vluchtelingen eindelijk terug kunnen naar hun moederland. Er moeten ook nood winkels en klinieken komen. Zonder een redelijke opbouw van hun steden en dorpen, kunnen de vluchtelingen moeilijk terugkeren naar hun thuislanden. De VN moet zorgen voor dit
  grote taak.

 12. mening66

  Erg zullen mensen zijn al Doppertje die het er niet mee eens zijn, maar het waren toch VLUCHTELINGEN?! DOPPER en die gaan toch grotendeels terug?
  Werd ook door jullie linkSSe kliek altijd verkondigd en wie moeten anders dat land weer opbouwen? Zal volgens de Amoebe dopper wel weer het westen zijn.
  Wat een treurnis van een eencellige.
  Maar Wilders heeft gelijk, zoals altijd.

 13. Niet L niet R

  Wij moeten mensen uit oorlog landen helpen, als zij hier aankomen, maar ook helpen en terug sturen om daar mee te helpen hun land op te bouwen!
  Nederland is overspoeld met gelukzoekers, daar moeten maatregelen tegen genomen worden, de huidige maatregelen werken niet!
  Het is een normale zaak zoals elders , dat de overheid in de eerste plaats voor hun inwoners zorgt, nu moeten jonge mensen toe zien, dat asielzoekers regelmatig voorrang krijgen bij de toezegging van woningen!
  Ben geen racist, maar een normaal denkend persoon!
  De industriële zijn alleen gebaat bij goedkope arbeidskrachten, niet de normaal hardwerkende doorsnee Nederlander!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.