Haha! Man die PVV’ers naar de gaskamer wenste opgepakt als terreurverdachte

Extreem-linkse twitteraar Jeroen van Baardwijk mocht een nacht in de cel doorbrengen nadat hij opriep om een luidruchtig concert aan te vallen met handgranaten.

Vorig jaar berichtte De Dagelijkse Standaard over de bizarre berichten van activist Jeroen van Baardwijk. De complotdenker en PVV-hater riep in december 2016 op tot het deporteren van PVV-kiezers. Als je op Wilders stemt dan moet je aan het gas, vond Van Baardwijk. Dat was nog niet alles: naar aanleiding van het DDS-artikel over zijn bizarre uitlatingen, stuurde Van Baardwijk ook bedreigingen naar De Dagelijkse Standaard en naar mijzelf.

Deze week liet Van Baardwijk weer van zich horen. Ditmaal richtte de bedreiger zijn woede niet op de PVV of op DDS, maar op een concert dat plaatsvond in zijn woonplaats Eindhoven. Van Baardwijk werd gek van de herrie – letterlijk. Waar een normaal mens zou klagen over geluidsoverlast en desnoods de politie zou bellen, zag Van Baardwijk reden om op te roepen tot een terreuraanslag:

https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/905043067241209856

Tijd om het gedreun te lijf te gaan met handgranaten, vond Van Baardwijk. Die bizarre opmerking viel niet in goede aarde bij de politie. Even later stonden er namelijk agenten op de stoep:

https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/905077107998560261

Vandaag liet Van Baardwijk weten dat hij was opgepakt als terreurverdachte. Natuurlijk kruipt hij weer flink in de slachtofferrol:

https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/906142915268935680

Wat Van Baardwijk deed was niet simpelweg “klagen over geluidsoverlast”. Hij riep op om een concert met handgranaten aan te vallen. Zeker in deze tijd is dat niet zo slim.

De berichten van deze notoire bedreiger tonen aan dat het slecht gesteld is met de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Dit soort mensen moeten niet slechts een nachtje in de cel slapen vanwege een vermeende terreurbedreiging, maar verdienen de psychische zorg die zij nodig hebben. Ook Van Baardwijk zelf klaagt over de gebrekkige GGZ in ons land:

https://twitter.com/JvanBaardwijk/status/905667658531479556

Hoog tijd om dit probleem aan te pakken dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. DolleDries

  Maar voor die andere moord bedreigingen is hij niet opgepakt.

  1. trampoline

   Nee, want blijkbaar is het bedreigen van Wilders geen terreur maar dit wel.
   Als er slechts één persoon bedreigd wordt is het blijkbaar geen terreur maar als er meerdere personen bedreigd worden wel.

 2. Neworder

  Vreemd, hier op DDS mag je de vreselijkste dingen roepen over moslims, linkse activisten en de z.g. linkse reaguurders .
  Tja, DDS gaat vrolijk verder met haatzaaien en demoniseren van o.a Silvana, Fleur enz.
  Hypocriet gehuil van DDS

  1. DolleDries

   Dat is toch mooi dat jij hier vreselijks linkse dingen mag strooien.

   1. Neworder

    Tja Wim, je weet uit eigen ervaring dat een ban snel gedaan is.
    Maar de hits en clicks zijn toch wel heilig bij DDS en de linksen doen dat toch wel aantrekken.
    Worden wij betaalt door DDS 🙂
    Valt je toch wel op Wim :)t

    1. DolleDries

     Tja Sarko ik heb voor minder een ban gehad.

    2. Ni28

     Neworder moet je letterlijk links laten liggen.

  2. trampoline

   Op DDS dreigt er niemand met geweld, behalve een paar linkse gekken.

  3. DolleDries

   Sarko ik begrijp best dat jij iets met gas hebt en je dit niet zoveel meer doet. Tenslotte liepen je partijgenoten van de SP mee in een optocht waar luidkeels werd geroepen Hamas alle Joden aan het gas. Het is gewenning bij jou.

 3. Nasrani

  Categorie mafkees.

 4. ReintMeijer

  Maar dat is héél erg mooi. Nu even zijn andere uiterst strafbare uitspraken erbij halen en meneer is voorlopig wel even brodeloos……

 5. buitenbeentje

  Ook Nederlandse mannen kunnen verward zijn.

  1. corfo

   @ buitrenbeentje.
   Jazeker, dat is in de “reacties’ van de bekende trollen duidelijk waar te nemen !

 6. Guus Geluk

  Ik vind het inderdaad onacceptabel om deportaties te schreeuwen voor mensen met een mening of geloof die je niet aanstaat.

  1. IJscoman

   Guus moet toch weer even de fascistische islam-ideologie erbij halen (want daar doelt hij op met ‘geloof’) en dat gelijkschakelen aan een afwijkende mening. Hij kan het niet laten.

   Nee Guus! Een eigen en afwijkende mening hebben is iets totaal anders dan de grootste dreiging van deze eeuw afwijzen. Geen enkel ander geloof bedreigt de westerse manier van leven. Geen enkel ander geloof wordt afgewezen.

   1. K.Dopper

    Zowel fascisme als politieke ideologie zijn begrippen uit 19e-eeuw. Ze projecteren op een oeroude wereldgodsdienst is erger dan anachronistisch, het is oliedom.

    1. IJscoman

     Fascisme en nazisme zijn springlevend, maar Dopper wil ze tot anachronismen verklaren. Op het moment dat het hem uitkomt zet hij ze echter dolgraag in in de discussie.

     Fascisme en nazisme zijn volledig van toepassing op de islam. Dat te ontkennen is echt oliedom.

     1. Guus Geluk

      IJscoman, elke religie bevat ideologische elementen. Elke religie staat haaks op de seculiere wijze waarop het Westen leeft. De wetgeving voldoet al in het tegengaan van religieuze uitwassingen.

      Daarnaast denk ik niet dat de islam de grootste bedreiging voor onze manier van leven is. Geopolitiek is er veel meer aan de hand. We zijn al eens aan een kernoorlog ontsnapt.

     2. Guus Geluk

      religieuze uitwassingen zaken binnen een religie die de samenleving in ons land ontwrichten.

     3. IJscoman

      God, god, god, wat ben je toch een zeldzame ouwe kletsmajoor Guus. Geloof je zelf nog in die onzin?

     4. Guus Geluk

      Geloof jij nog steeds in de onzin dat Nederlanders met een islamitische achtergrond moeten worden verscheept naar het Midden-Oosten?

     5. K.Dopper

      Fascisme en nazisme zijn inderdaad springlevend, dit blog demonstreert dit luidruchtig, maar het is anachronistisch en dom dat op een veelvormige en oeroude wereldgodsdienst te projecteren. IJscoman pikte de kern van mijn betoog niet op.

 7. Parestado4

  Is van Baardwijk zeker zijn lucifers vergeten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.