Het mediakartel is dolenthousiast: het is Prinsjesdag!

Het is het WK voetbal voor politieke journalisten. Nou ja, ‘journalisten.’ Partijkartel-groupies.

Als je niet wist dat het vandaag Prinsjesdag was hoefde je alleen maar Twitter te openen en je tijdlijn te bekijken. Niet omdat de gewone Nederlander bezig is met deze dag, maar omdat journalisten (ahem, kuch) niet ophouden om erover te praten. Dat gebeurt niet op een manier van ‘oh ja, het is Prinsjesdag en dat betekent nieuws,’ maar ‘yes, het is Prinsjesdag! Leuk man!’

Xander van der Wulp, politiek verslaggever van de NOS, wenst iedereen zelfs een “fijne Prinsjesdag allemaal!

Ook de uitgesproken linkse ‘journalist’ van RTL Nieuws, Erik Mouthaan, doet dapper mee aan de feeststemming en wenst iedereen een geweldig mooie dag toe:

Een fijne Prinsjesdag? En ik maar denken dat het nachtmerriekabinet Rutte II vandaag zijn laatste desastreuze plannen voor ons land ontvouwt. Had ik het even verkeerd zeg, vandaag is juist een feestdag. Voor linkse journalisten/partijkartel-groupies dan.

Hoewel vandaag voor de rest van Nederland dus vooral een dag is waarop we gaan horen hoeveel we dit keer mogen inleveren is het wat het linkse journaille betreft een feestdag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. DolleDries

  Wat wil je in een land wat massaal naar een programma kijkt Heel Nederland bakt.

  1. Ni28

   Dat zijn de enigen die nog iets van bakken.

 2. fusilier

  Den haag is vandaag een veststeng stad ,waarom zou dat nu toch nodig zijn. Nou? 3 keer raden.

  1. Buiswater

   Den Haag is geen stad. Het is en blijft gewoon een dorp. Den Haag heeft geen stadsrechten. En verder is Prinsjesdag een geldverslindende attractie voor koningsgezinden. Een jaarlijks terugkomende poppenkast om de onderdanen te vertellen wat de Koning allemaal bedacht heeft. Uit de tijd dat er nog niet eens “dode bomen” waren om dit rond te bazuinen. Hoogste tijd om hier maar eens mee te stoppen. Per slot van rekening zijn de koninklijke plannetjes al ver voor de 3e dinsdag in september uitgelekt.
   Als je dan zo nodig naar de goudenkoets wil kijken ga je toch lekker naar de koninklijke stallen voor een bezoekje. En de bijbehorende figuren zijn bij Madam Tussaud te bewonderen.

 3. Paaldanseres

  Vies volk. Het zogenaamde journaille en de hersenloze onderdanen kruipen alweer. Zijn er genoeg theelichtjes…. euhm… bij gebrek aan, molotovcocktails mogen ook…

 4. HaZ

  Nationale opvretersdag ! beseft men wel dat de kosten voor deze poppenkast beter besteed zouden zijn bij bijv. de voedselbanken……

 5. DolleDries

  Dit koningshuis is doordrenkt van Nazi bloed en Argentijns dictator bloed.

 6. Ni28

  Vandaag is het feest met hoedenparade en aanstaande ellende voor de burger. De toespraak van de Koning zal ons ook niet redden. Dus feest alleen voor selecte gezelschap.

 7. DolleDries

  De PVDA doet het goed het verschil tussen rijk en arm wordt nog wat groter

 8. Punt50

  Is het alweer nationale lieg- en bedrieg dag? Even mijn doos waxine-lichtjes opzoeken. O jee de AIVD heeft me gesleepnet. Meteen aan de lijn…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.