LOL! Advocaten in zaak tegen Geert Wilders willen geld zien. En wel meteen

Al voor het begin van het hoger beroep in de zaak tegen Geert Wilders is er stress. De advocaten die de klagers bijstaan zijn namelijk woedend omdat ze nog geen rooie cent gezien hebben.

Hilarischer dan dit wordt het niet. Eind oktober begint het hoger beroep in principe in de zaak tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak. In die zaak zijn er 35 klagers die een schadevergoeding van Wilders eisen omdat ze zogenaamd zwaar gediscrimineerd en gekwetst zijn door zijn uitlatingen.

Grappig genoeg is er wel een probleempje: de aangevers betalen hun advocaten niet… en de Raad voor de Rechtsbijstand heeft ook geen zin om hun advocaten te betalen:

De Raad voor de Rechtsbijstand stelt in een reactie dat de aangevers tegen Wilders strikt genomen geen advocaat nodig hebben. ,,Hoewel de zaak veel aandacht krijgt, gaat het hier om een relatief licht vergrijp. En de vorderingen van de slachtoffers zijn relatief eenvoudig. Daarom vinden wij rechtsbijstand geen noodzaak.”

Met andere woorden, de Raad voor de Rechtsbijstand ziet dit terecht als een showproces en is niet van plan om daar ook maar een enkele euro in te stoppen.

Is daar de kous dan mee af? Nou nee. Lees maar wat het AD nog meer te melden heeft:

“De advocaten in de zaak krijgen steun van het Openbaar Ministerie. Dat adviseerde de aangevers in de zaak om een advocaat te nemen, en vindt dat zij daar ook financiële bijstand voor moeten krijgen. Sluiter ging daarom in beroep en kreeg gelijk van de rechter.”

Jawel, u leest het goed: het OM is dus hard aan het lobbyen om deze advocaten wél te laten betalen door de Raad, en een rechter is daar zowaar mee akkoord gegaan. Het is nu aan de rechter in hoger beroep om die gekkigheid neer te sabelen, net zoals de Raad dat zelf eerder al deed.

Hoe dan ook, dat hoger beroep dient waarschijnlijk volgend jaar pas… wat inhoudt dat de advocaten tot die tijd sowieso niets krijgen. Daarom verzoekt tenminste één van de advocaten nu uitstel omdat hij en zijn collega’s geen “effectieve rechtsbijstand” kunnen verlenen als ze geen cent te makken hebben.

Gek genoeg lijkt het bij niemand op te komen om de klagers — en dan bedoel ik al die individuen die aangifte deden — zélf de advocaten te laten betalen. Je zou denken dat ze gewoon geld kunnen inzamelen met elkaar, maar neen; er moet wel gebeuren wat zij willen, maar dat mag henzelf vervolgens niets kosten.

Heel apart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. K.Dopper

  “de Raad voor de Rechtsbijstand ziet dit terecht als een showproces”

  Die conclusie kan uit de toelichting van de Raad van de Rechtspraak niet worden getrokken. Men beoordeelt het als een ‘relatief licht vergrijp’, maar daaruit volgt op geen enkele wijze dat het een ‘showproces’ zou zijn.

  1. Roughwood

   Showproces of geen showproces, gewoon betalen. Dat moet iedereen die van een dienst gebruik maakt!

   1. corfo

    @ Roughwood.
    Ik lees zojuist dat de Raad van de Rechtspraak in een spoedbijeenkomst gaat vergaderen teneinde de “reactie” van @ Dopper, alhier geplaatst, nader te onderzoeken i.v.m. het feit dat ene Dopper uit de toelichting niet de door hem gewenste conclusie kan trekken.
    Ksssst ! Dopper, terug het riool in !

    1. Guus Geluk

     Trol alarm.

     1. Blank en niet Wit

      Slaat dit op K.Dopper?

     2. buitenbeentje

      OMG, nog eentje die de wereld omdraait. Ik had je wijzer geacht. Maak je geen zorg ik ben niet teleurgesteld.

     3. corfo

      @ Guus G.
      Hé, heeft je holmaatje hulp nodig ?
      Zielige hoopjes mens zijn jullie toch !
      Geen inhoud, alleen maar kunnen krijsen”: “Troll alert !!”
      Wat een uitzichtloos en triest bestaan leiden jullie toch, Guusje.

 2. DolleDries

  Normaal is het zo dat je alleen bij zware misdrijven denk aan zeden en zware mishandeling recht heb op een gratis advocaat.
  Ook slachtofferhulp had voor hun gratis deze zeer eenvoudige vordering kunnen maken. De raad van OM was dan ook zeer overdreven en kun je niet anders plaatsen in hun opjuinen tegen Wilders. Het gaat hier natuurlijk om verzonnen geestelijke schade.

 3. Bloem

  Het OM steunt de aangevers langs alle kanten, dat terwijl de taak van het OM waarheidsvinding is. Het OM dient onafhankelijk, objectief en professioneel te werk te gaan. De advocaten willen geld zien, laten ze de rekening bij de klagers leggen ipv bij de belastingbetaler. Uiteraard mogen ze het ook pro deo doen. Wie betaald de rekening van dhr Wilders? Het is echt niets meer dan een ordinaire zieligheid graaicultuur

 4. poldi

  Het is en blijft een politiek proces.

 5. DolleDries

  Dit opjuinen van het OM kun je eenvoudig zien in de georganiseerde opzet van voorbedrukte aangiftes.
  Het is een opgeklopt door de staat gereorganiseerd politiek showproces die in Nazi Duitsland en in de Stalin periode gezien de organisatie niet mis gestaan had.

 6. Lex

  JA JA

  De marokjes dachten hier een slaatje uit te slaan en rekende zich al rijk. Tja die advocaten werken niet voor niets dus zullen ze uiteindelijk de rekening moeten betalen.

  Nu zijn het meestal pro deo advocaten dus kunnen ze naar hun enigenbijdrage fluiten die ze vooraf hebben moeten betalen. Voor die advocaten zijn de druiven natuurlijk zuur die hebben voor niets gewerkt en dat is nooit leuk.

  Tja dit hadden ze kunnen inschatten.

  Dan hadden ze maar een goed vak moeten kiezen.

 7. Two Ravens Black Kettle

  De OM werkt samen met de advocaten van de aanklagers om de democratie te ondermijnen.
  Het NL’se rechtstelsel is zo rot als een mispel

  1. corfo

   @ TRBK.
   Helemaal mee eens; het rechtstelsel in dit landje is al járenlang zo rot als een mispel.
   Sinds ons landje in linkse handen terecht is gekomen is het alleen maar kommer en kwel ! Maar er is verandering in aantocht TRBK !

 8. Nasrani

  Typisch links. Wel iets willen maar niet de consequenties willen dragen. Ha ha, misschien wil doppertje wat doneren?

 9. poldi

  Dit publiciteitscircus begint steeds verder af te zakken naar ordinair geldraperij.
  De betreffende ‘slachtoffers’ vallen nu echt door de mand met deze onzinnige actie en nog onzinniger standpunten.
  De groep der ‘gekwetsten’ kregen in de media alle ruimte voor hun ‘standpunten’ en de rode loper werd voor hen uitgerold door justitie, politie en de policor gemeente.
  Desondanks oordeelde de Rechter (met enige tegenzin, dat wel) dat het wel welletjes was en hun eisen niet ingewilligd konden worden.
  Zo gaat dat in een rechtsstaat tenslotte. Zelfs in Nederland.

 10. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Eigenlijk zit het nu in een impasse… Moet je nagaan hoe ‘sneeky’ de Marokkanen te werk gaan, zoals altijd: Ze willen dure advocatenvergoeding -DE waarheid bestraft zien – en durven zélf niet in de rechtbank te verschijnen, wat een moed.

  Ze weten ook wel dat ze het hier verziekt hebben door alles altijd door te willen drijven. Dat de slappe regering alles toestond staat hier even buiten.

  Geert, we staat achter je, voor je en naast je hoor!!

  1. K.Dopper

   Geert zal het nodig hebben.

   🙂

   1. corfo

    @ Dopper.
    bla bla bla !!!
    En nogmaals : troll alert !!!!!

 11. poldi

  Dit is in alle opzichten een zeer doorzichtig POLITIEK en een kul proces
  Eevals dat van de treinkapers bij de punt
  Zonde, werkelijk doodzonde van het beslag dat wordt gelegd op rechters en hun (ONZE!!!!!) banken.
  Laten die zich bezig houden met het achter de tralies brengen van ECHTE booswichten en hun trawanten

  1. marco1

   !00% mee eens, kijk hoelang dat gezeur nu al bezig is en het ergste is nog dat uiteindelijk die advocaten wel betaald gaan worden op de kosten van wederom de belastingbetaler.

   1. corfo

    @ poldi/marco1.
    Zó wordt er met óns geld omgegaan door de “overheid”. Niet te bevatten.
    Zo’n proces tegen de treinkapers bij de Punt, óók zo’n giller.
    40 Jaar na dato willen familieleden van die terroristen alleen maar geld zien en wel : zo veel mogelijk geld ! Deze mentaliteit tref je bij veel allochtonen aan.
    Bovendien, bij de Punt zijn niet alléén Nederlandse mariniers ingezet, zal wel te moeilijk worden om ook de niet-Nederlanders op te sporen om als getuige op te treden.

 12. poldi

  Een stuk of 5.000 “gekwetse” mensen die een vooraf ingevulde aangifte hebben gedaan, kunnen samen nog geen advocaat betalen. Wat een zielig zootje.

  1. sonar

   Poldi,die zijn gewend om alles gratis te krijgen en dat is hun ingefluisterd door de linkse rapalje.
   Daardoor geeft Doppie Guusje Beukie ,New oortje altijd negatief commentaar op de normale Nederlander.

 13. Ecoshaarlem

  Die Marokkaanse gelukzoekers betalen toch nooit wat!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.