Opgeruimd staat netjes! België arresteert laatste lid van ISIS-kliek Barcelona op Zaventem

Het is over en uit voor alle terroristen die betrokken waren bij de gruwelaanslag in Barcelona deze zomer.

Anderhalve maand na de islamistische terreuractie in Barcelona die 16 totaal onschuldige mensenlevens eiste, lijkt het over en uit te zijn met de jihadistische monsters die dit op hun geweten hebben.

De eerste twee ISIS-gekken gingen al de pijp uit voordat de aanslag überhaupt gepleegd was: een haatimam en zijn hulpje werden regelrecht richting hiernamaals gestuurd toen ze thuis een stel gasflessen prepareerden en die flessen ontploften. De rest werd in de dagen na het Ramblas-bloedbad onschadelijk gemaakt. Eén lid heeft het echter tot nu toe voor elkaar gekregen om aan de politie te ontkomen. Het gaat om – je verwacht het niet – een 26-jarige Marokkaan die zich vooral zou hebben beziggehouden met het ronselen van nieuwe rekruten voor zijn cel en de islamistische strijd tegen het Westen in het algemeen. Echt iemand die we zullen missen dus.

Hij zou zich al een tijdje hebben opgehouden in Brussel, en werd opgepakt toen hij op vliegveld Zaventem was – nota bene een plek waar ISIS ook al dood en verderf zaaide. Je kunt je afvragen onder welke omstandigheden hij daar was: was hij voornemens nóg een aanslag daar te plegen, of werd het hem te heet onder de voeten en probeerde hij af te reizen richting het fopkalifaat? Wat zijn doel ook geweest moge zijn: hij heeft gefaald.

Helaas is de trieste waarheid dat we hiermee de slachtoffers van de aanslag niet meer terughalen. Het kwaad is al geschied, en hoewel gerechtigheid belangrijk is, zal deze extremist zeer waarschijnlijk de cel in gaan met het gevoel dat hij ‘zijn plicht heeft gedaan’. En zolang we niets doen om dit soort gekken écht eens – op tijd! – te weren, zal dit proces zich nog vele malen herhalen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. swetsnek

    strop om de nek en zakken laten

  2. Parestado4

    Wel met medewerking van de Mossad.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.