Oud-grootmoefti Bosnië heeft boodschap voor moslims in Europa: ‘Je kwam hier met lege zakken. Respecteer de plek!’

In Europa is geen plek voor klagende moslims, of moslims die zelfs de wapens oppakken tegen de seculiere autoriteiten. Dat is geen uitspraak van Geert Wilders of Marine Le Pen, maar van Mustafa Cerić; de voormalige grootmoefti van Bosnië.

Je moet goed zoeken, maar tussen alle pulp die de publieke omroep produceert, zitten er soms nog wel eens een paar pareltjes tussen. Neem nu het programma Allah in Europa, waarin de VPRO op zoek goed naar hoe de islam geworteld is op ons continent. Dan kom je inderdaad al vrij snel uit in Bosnië – één van de weinige landen op ons continent waar de islam geen migrantengodsdienst is, maar al jarenlang gevestigd is.

Maar verwacht niet dat je in Bosnië een soort ISIS-kalifaat of asielzoekerscentrum binnenloopt. Moslims in Nederland zijn namelijk gewend zichzelf op twee mogelijke manieren te zien: als zelfbenoemde slachtoffers (zeg maar, de DENK-tactiek) of als potentiële terroristen (de Hofstadgroep-tactiek). Er is nog een derde groep, die hun eigen godsdienst niet zo ziet als groot onderdeel van hun identiteit, maar daar hoor je vrij weinig van.

En dat is zonde, want dat is eigenlijk precies zoals moslims zouden moeten zijn. Dat zegt dus Mustafa Cerić, tot 2012 de grootmoefti van Bosnië en Herzegovina. Islamitische immigranten moeten niet zo ondankbaar zijn, betoogt de voormalige geestelijke. “Als je naar Europa komt, moet je de plek respecteren,” aldus Cerić. Dat betekent dat je niet gaat zitten mopperen of zeuren of hele verhalen over vermeende discriminatie uit je duim zuigt, zoals DENK doet. Cerić legt uit dat Europa de plek is waar immigranten naartoe kwamen om hun maag te vullen. Mensen konden hier hun boterham (al dan niet belegd met varkensvlees) verdienen en hun kinderen genoten hier onderwijs.

Wees dus dankbaar, vindt Cerić. Ga geen klaagzangen lopen houden over de zogenaamde bedreigde positie van de islam, en pak al helemaal de wapens niet op tegen het wettige – seculiere – gezag. In andere woorden: doe gewoon even normaal, man.

Zo, die kunnen al Tunahannetjes Kuzu en Shabirtjes Burhani’s even mooi in hun zak steken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Peter Selie

  Oud-grootmoefti Bosnië heeft boodschap voor moslims in Europa: ‘Je kwam hier met lege zakken. Respecteer de plek!’ Een woord TAQIYYA.

  1. sjun

   Dat wil ik niet meteen zeggen. Er was echter een reden voor de stichting van Republika Srpska.

 2. trampoline

  Er bestaan een paar regels in de wereld:

  1. Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.

  2. Bijt niet in de hand die je voedt.

  3. Als je gast bent,heb dan respect voor je gastheer (Islamitisch) en gedraag je als gast.

  Veel asielzoekers hebben geen enkele boodschap aan deze regels en zwakzinnige linksknuffelaars moedigen ze daar in aan.
  Met als gevolg dat een groot deel van de burgers zich inmiddels afkeert van asielzoekers. Heel erg begrijpelijk en terecht.

 3. DolleDries

  Toespraak Poetin

  Leef in Rusland (Nederland) zoals Russen(Nederlanders) ! Elke minderheid, waar ze ook vandaan komt, moet in Rusland(Nederland) werken en eten, Russisch(Nederlands) spreken en de Russische (Nederlandse)wetgeving respecteren als ze in Rusland (Nederland)wil wonen.
  Als u de voorkeur geeft aan de wet van de sharia en het leven van moslims wilt leiden, raden wij u aan om te gaan daar waar dat het staatsrecht is.
  Rusland(Nederland) heeft geen moslimminderheden nodig. De minderheden hebben Rusland (Nederland)nodig en we zullen hun geen speciale voorrechten verlenen of proberen om onze wetten aan uw wensen aan te passen, hoe luidkeels ze ook “discriminatie”uitroepen.
  We zullen geen enkele minachting voor onze Russische (Nederlandse)cultuur tolereren. We moeten beter lering trekken uit de zelfmoord van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Frankrijk als we als natie willen overleven. Moslims staan op het punt deze landen te veroveren.
  De Russische (Nederlandse)manier van leven en traditie is niet verenigbaar met het gebrek aan cultuur of de primitieve kennis van sharia en moslims. Als dit, onze eervolle wetgevende instantie, overweegt om nieuwe wetten op te stellen, moet zij in de eerste plaats rekening houden met het belang van de Russische (Nederlandse)natie, aangezien moslimminderheden geen Russen (Nederlanders)zijn.

  Tussen haakjes is de toespraak van Rutte

  1. Bloem

   Op dit moment heb ik sowieso al meer vertrouwen in Poetin dan de westerse politici. Hij speelt geen spelletje en laat zich niets wijsmaken

 4. A3aan

  “Doe gewoon even normaal, man”

  Mooie kreet, helaas zei men dat niet in de jaren zestig vorige eeuw. Na zo veel jaar is het moeilijk terug te gaan naar even normaal doen.

 5. DennisEijs

  En nu is het wachten op een fatwa op deze man…

 6. DolleDries

  Afgaande op de reguliere media lijken migranten zich behoudens af en toe een dodelijke aanslag voornamelijk rustig te houden in Europa. Niets aan de hand dus? Integendeel – dagelijks groeit het aantal ‘incidenten’. Mishandelingen en verkrachtingen zijn aan de orde van de dag, maar komen op last van de politiek amper in het nieuws. En als dat al wel het geval is, wordt de afkomst van de daders zoveel mogelijk verzwegen – tenminste, als het asielzoekers of migranten uit het Midden Oosten of Afrika betreft. Een greep uit de dagelijkse asielterreur waar onze Oosterburen de afgelopen week door getroffen werden:

  * Winsen (Niedersachsen, bij Hamburg), donderdag: Een 39 jarige Duitse vrouw wordt onderweg naar haar werk door een 27 jarige Marokkaanse ‘vluchteling’ aangevallen en verkracht, en loopt daarbij diverse kneuzingen en verwondingen op. De dader wordt op dezelfde dag in een AZC gearresteerd, en blijkt al een bekende vanwege een aantal diefstallen;
  * Leipzig, donderdag: Een Duitse vrouw jogt in een bos in Leipzig en wordt daar door een 25 tot 35 jaar oude ‘zuiderling’ (man met bruine/donkere huid en donker haar) aangevallen, ernstig mishandeld en verkracht. De vrouw loopt daarbij ernstige verwondingen aan haar gezicht op, waardoor ze in het ziekenhuis een noodoperatie moet ondergaan;
  * Haltern am See (Nordrhein Westfalen, hemelsbreed ca. 30 km van de Nederlandse grens), afgelopen weekend: Een 40 jarige Duitse vrouw leert in het uitgaansleven een ‘donkerhuidige’ man kennen, met wie ze naar huis gaat. Daar wordt ze door hem en een aantal andere Afrikaanse migranten verkracht;
  * Nürnberg: Een 13 jarig meisje wordt op woensdagavond laat op het centraal station door een groep Arabische mannen aangerand. Als enkele Duitsers haar te hulp schieten, ontstaat een vechtpartij waarbij zeker 12 personen betrokken raken, en enkele lichtgewond raken;
  * Dortmund: Een 17 jarige jongen wordt zondag op de Nordmarkt van zijn smartphone, portemonnee en horloge beroofd door twee ‘donkerhuidige’ mannen. Als hij weigert zijn spullen af te geven, slaan ze hem zo hard dat hij het bewustzijn verliest en diverse verwondingen oploopt;
  * Freiburg, maandag: Een 56 jarige krantenbezorger wordt in de wijk Waldsee door 2 ongeveer 25 jaar oude ‘donkerhuidige’ mannen van achteren aangevallen en op de grond gegooid, waarbij hij een flinke hoofdwond oploopt;
  * Landshut (Bayern), zondag: Een 20 jarige Syriër randt in een discotheek een 28 jarige vrouw aan. Een 26 jarige Duitser die haar te hulp schiet, slaat hij hard in zijn gezicht;
  * Ingolstadt: Een circa 30 jarige Afrikaan probeert aan het begin van donderdagnacht een 30 jarige Duitse vrouw, die van een bar terug naar huis loopt, te verkrachten. Ze verweert zich dermate hevig dat de dader het uiteindelijk opgeeft en op de vlucht slaat;
  * Pfungstadt (bij Darmstadt): Een 20 tot 30 jarige ‘zuiderling’ vraagt vanuit zijn auto een 15 jarig meisje meerdere keren de weg. Het meisje ziet dat de man zichzelf daarbij ‘onzedelijk betast’, en schakelt de politie in;
  * Gütersloh (bij Bielefeld), zondag, 17.50 uur: Twee ‘zuidlanders’ slaan bij het station een vader voor de ogen van zijn eigen kinderen in elkaar, nadat ze een van zijn kinderen ten val hadden gebracht en hij hen daarop had aangesproken. De man wordt gered door omstanders;
  * Wasserburg (ca. 40 km ten oosten van München): Een 30 jarige Duitse vrouw bezoekt op vrijdag een AZC. Als ze ’s avonds laat het complex verlaat wordt ze door een 20 jarige Afrikaanse asielzoeker gevolgd en in een zijstraatje verkracht;
  * Hamm: Op zondag bezoekt een 14 jarig meisje een begraafplaats, waar ze rond kwart over 7 door een 18 tot 22 jaar oude ‘donkerhuidige’ man wordt aangerand. Hij weet haar broek naar beneden te trekken, maar ze verweert zich hevig en weet te ontsnappen;
  * Hof: Op zondagnacht rukt de politie uit voor een vechtpartij in een discotheek, waar een 22 jarige Irakese asielzoeker tijdens een ruzie een fles kapot slaat op het hoofd van een 39 jarige Duitser, die daardoor met de ambulance naar het ziekenhuis moet;
  * Stuttgart: Een groepje van vier man loopt donderdagnacht op straat, en wordt aangevallen door vier Afrikanen, die een van hen, een 20 jarige Duitser, met een scherp voorwerp ernstig verwonden aan zijn gezicht en lichaam. De andere drie slaan op de vlucht. Voorbijgangers zien het slachtoffer op straat liggen en bellen de politie en ambulance;
  * Halle: Een 18 jarig meisje wordt op woensdagavond rond kwart voor 9 door twee ‘zuidlanders’ midden op straat aangerand en ernstig mishandeld, waardoor ze flinke verwondingen aan haar ogen oploopt. Met haar laatste krachten weet ze zich te bevrijden en te vluchten;
  * Sternenfels (boven Pforzheim): Twee meisjes van 14 en 15 jaar oud worden op zaterdagavond in een lijnbus door een groep jonge Syrische asielzoekers aangerand;
  * Peine (ten oosten van Hannover): Op woensdag breekt een massale vechtpartij uit op het stationsplein tussen een groep van ongeveer 20 Syrische en Libanese asielzoekers;
  * Salzgitter: Een 17 jarige Duitse jongen en zijn 15 jarige vriendin staan op dinsdagmiddag bij een bushalte. Twee ongeveer even oude Syrische asielzoekers intimideren hen en houden hen tegen als ze in de bus willen stappen. Beiden worden vervolgens mishandeld en moeten door een arts worden behandeld. De daders waren al bekend vanwege eerder geweldplegingen, maar de politie onderneemt niets tegen hen;
  * Köln: Op woensdagavond wordt een 34 jarige Duitser in de tram door twee ‘donkerhuidige’ asielzoekers van circa 14 en 20-25 jaar oud in elkaar geslagen, nadat hij hen op hun agressieve gedrag tegen andere reizigers had aangesproken;
  * Fürth: Een 17 jarig meisje, dat aan het begin van de nacht met de bus bij het station uitstapt, wordt door een 29 jarige aangevallen en aangerand. Ze loopt daarbij verwondingen op die in het ziekenhuis moeten worden behandeld; de politie weigert te zeggen of het meisje ook verkracht werd, en weigert uitspraken te doen over het uiterlijk van de dader (en dat betekent vrijwel automatisch dat het om een asielzoeker / migrant gaat);
  * Rheinbach (bij Bonn), zaterdagavond, net na negenen: Twee mannen met ‘een buitenlands uiterlijk’ brengen een 36 jarige fietsende Duitse vrouw ten val en randen haar aan;
  * Halle: Afgelopen weekend werd in Halle het 82e Laternenfest gehouden. De politie moest op diverse locaties diverse keren ingrijpen en kreeg meer dan 40 aangiftes die varieerden van mishandeling tot aanrandingen en verzet tegen arrestatie. De daders hadden allen een ‘zuidelijk’ uiterlijk

  Bron xnieuws

  1. Tinneke

   Mutti Merkel ruimschoots aan de leiding in peilingen???? snappen doe ik er niets meer van!

  2. Scaldis

   Wir schaffen das!

 7. sonar

  K.Dopper goed lezen en naleven.
  Je normaal gedragen zal wel wat oefening nodig hebben,maar ik heb daar wel vertrouwen in.
  Succes gewenst.

 8. Nasrani

  Zo, die kunnen al Tunahannetjes Kuzu en Shabirtjes Burhani’s even mooi in hun zak steken!
  En wat dacht je van de doppertjes en guusjes.

 9. sjun

  Mooi dat Mustafa Cerić dat publiek vertelt. Stuur ook even een team de Bosnische bergen in om de andere kant van het Bosnische moslimverhaal in beeld te brengen. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3167057/ISIS-stronghold-discovered-picturesque-European-village-ready-respond-summons-jihad.html

 10. ReintMeijer

  Moslims zijn nu eenmaal niet te vertrouwen. In het voorbij gaan kunnen ze je vriendelijk toelachen om je vervolgens een mes in je rug te steken of je van achteren neer te halen en je gruwelijk te mishandelen.

 11. Parestado4

  Ja Ja,De Grootmoefti ;zijn grootvader bracht samen met Grootmoefti van Jerusalem een bezoek aan Aushwitz om te zien hoe ze in Israel gaskamers en crematorium ovens moesten bouwen om de nog daar wonende Joden uit te roeien.
  De Servieërs waren de Patisanen die vochten tegen de Duitsers..Onder hen waren ook Joodse strijders en hadden hun eigen strijdliederen.

 12. Sprripk

  Hij is een bekende islamitische fascist,een leugenaar….Hij is nu in een zwakkere positie en heeft geen steun uit het westen,daarom is hij zo lief….ha,ha…..https://zlj13051967.wordpress.com/2017/10/22/wat-betreft-de-pvv-is-er-geen-plaats-voor-de-islam-in-nederlandeuropa/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.