Roderick Veelo: “Voortdurend inschikken en opschuiven maakt van gewone Nederlanders boze burgers”

Veelo legt de vinger weer eens op de zere plek.

Er zijn niet veel columnisten van oude, gevestigde media die écht begrijpen wat er aan de hand is in het land, maar Roderick Veelo is gelukkig een uitzondering op de regel. De journalist van RTL Z legt de vinger met grote regelmaat op de zere plek en is totaal niet bang om het establishment — zowel de media als de politiek — te bekritiseren. Natuurlijk zet hij zijn vaste baan daar vrijwel zeker mee op het spel, maar hé, dat maakt hem alleen maar moediger.

In zijn nieuwste column legt Veelo uit dat “opschuiven en inschikken gewone Nederlanders tot boze burgers” maken — een ontwikkeling die geheel terecht én logisch is.

Een voorbeeld? Aan de Waalsdoperlaan in Wassenaar staat al dertig jaar lang een tuincentrum. Mensen komen daar om lekker rond te scharrelen en natuurlijk om planten te kopen voor in huis en in de tuin. Het is geen grote zaak maar wel een gemoedelijke.

Maar dan: deze ontmoetingsplaats moet weg. De nieuwe Amerikaanse ambassade komt daar namelijk te staan. “Het is een indrukwekkend ontwerp,” schrijft Veelo, “je zou zeggen, op veilige afstand van het tuincentrum, maar daar denken burgemeester en wethouders van Wassenaar heel anders over.”

Door de nieuwe ambassade moet er namelijk een protestgebied komen en groencompensatie. En dat betekent dat het tuincentrum plaats moet maken voor een weidegebied. Niet omdat bewoners dat willen, maar omdat ze dit van hogerhand wordt opgelegd. Oh ja, en er wordt ook een plein neergezet zodat ultralinkse gekkies kunnen demonstreren tegen het beleid van Donald Trump. Want ANTIFA is natuurlijk vele malen belangrijker dan inwoners van Wassenaar.

De gewone Nederlanders die gemoedelijk rondscharrelen in hun kleine wereld zien een geliefde plek ten prooi vallen aan wereldpolitiek, groencompensatie en een juridisch gevecht om een afkoopsom. De bezoekers willen gewoon dat hun tuincentrum blijft. Maar ze maken geen schijn van kans en worden boze burgers.

 

Het probleem is dat dit niet een eenmalig verhaal is — een uitzondering — maar de regel. Op elk mogelijk gebied — sociaal, cultureel, economisch en politiek — doet de mening van de gewone Nederlander er niet toe en doet de elite gewoon wat ze wil. Sterker nog, als de gewone Nederlander aangeeft iets volstrekt onacceptabel te vinden krijgt hij te horen dat hij zijn bek moet houden omdat hij niet weet waar hij het over heeft. Dat is het dan weer. Opzouten, tokkie.

Het is nogal wiedes dat die gewone Nederlander het daar onderhand helemaal mee gehad heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. trampoline

  Inschikken en opschuiven is dus precies wat ik weiger. Ik heb schijt aan wat de politiek van me wil en kom alleen nog op voor de belangen van mijzelf en mijn naasten.
  En waarom niet? De overheid laat ons barsten dus laat ik de overheid barsten.

  1. hans-e-pans

   Wij Nederlanders worden door onze Roverheid gezien als geldbomen waar voortdurend van geplukt kan worden.

 2. trampoline

  Inschikken en opschuiven weiger ik! De overheid kan barsten. De overheid doet niets voor ons dus waarom zou ik aan de overheidswensen voldoen?
  En nee, ik ga niet weg! Ik heb betaald voor van alles en nog wat en dat eis ik nu op.

 3. HaZ

  Hoe heet dat spreekwoord ook alweer…
  De kruik gaat net zolang te water tot hij barst ! De doorsnee Nederlander is een vrij verdraagzaam iemand, maar op het moment dat het emmertje dreigt over te lopen van onmacht, sta ik niet in voor de gevolgen.

  1. Pedrito

   Helemaal mijn idee. Het zooitje van het leugenachtige partijkartel dient zich opnieuw bewust te worden van het gezegde “Wie niet horen wil, moet maar voelen !” Niet gaan janken als dat onmachtemmertje overloopt, want dan is het “eigen schuld, dikke bult !”

 4. Ni28

  Inschikken en opschuiven maakt de denkende Nederlander boos. En niet allen dat. Nog erger is dat dezelfde Nederlander al bang moet zijn voor zijn eigen mening als deze afwijkt van het politiekcorrecte standpunt. Zelf op feestjes kunt je niet meer zonder consequenties openlijk praten. Dit doet denken aan de landen achter de IJzeren gordijn vroeger, precies hetzelfde.
  Lees hoe iemand voor zijn opvatting moet komen in een artikel in OpinieZ. Simpleweg omdat hij zijn baan niet wilt verliezen en door zijn omgeving niet uitgekotst wilt worden. Deze persoon is daardoor terecht bang. Wij leven in donkere tijden. Lees de openingswoorden van het artikel en huiver:

  “Een woord vooraf. Ik ben wetenschapper aan een Nederlandse universiteit die geïnteresseerd is in het politieke debat.
  Ik zie soms dingen waaraan men in de (soms felle) discussies voorbij gaat en breng deze graag onder de aandacht.
  Ter overdenking. Ter discussie. Om tot inzicht te komen. Helaas is een kleine groep bij gevoelige onderwerpen niet bereid
  om buiten de eigen kaders te denken en vervalt men in framing en public shaming. Ik voel mij dus genoodzaakt om onder
  een pseudoniem mijn gedachten met u te delen”.

  Dit is het Nederland waar wij leven, dit is het Nederland van Dopper en consorten. Shame on you!

  1. trampoline

   Ik ben gepensioneerd academicus met 38 jaar bedrijfservaring. Ik heb exact dezelfde ervaring. Ik mijn leven heb ik meermaals mee gemaakt hoe de overheid mensen bedriegt, besteelt en onderdrukt.
   En niet alleen ik, ook mijn vader, beroepsmilitair en krijgsgevangene; opgepakt bij een razzia in 1944.
   Bij terugkomst werden krijgsgevangen uitgekotst door de maatschappij; zij hadden lekker veilig in een kamp gezeten, toch? Koningin Wilhelmina noemde ze zelfs lafaards; wie was er als eerste het land uit?
   En de overheid probeerde hun salaris niet uit te betalen over de periode van krijgsgevangenschap.

   Srebrenica militairen overkwam hetzelfde; zonder fatsoenlijke bewapening werd hen verweten dat ze niet gevochten hadden tegen de zwaar bewapende troepen van Mladic. Door linkse smeerlappen werden ze daarvoor aangeklaagd. Dat de NAVO en de UN niet de beloofde luchtsteun leverden werd verzwegen. De verantwoordelijken zoals Kok en Voorhoeve doken ijlings weg.

   Als ik een ding geleerd heb is het dat de overheid volstrekt onbetrouwbaar is en je laat vallen als ze dat goed uitkomt. daarom weiger ik om een loyale burger te zijn. En dat geef ik ook door aan mijn nazaten.

   1. Punt50

    @ trampoline

    Hier hebben wij ook dergelijke ervaringen met de ROVERheid. Het is na een aantal van dat soort grappen een ontgoochelend gevoel wat nooit meer weg gaat.

   2. Ni28

    Helaas heeft de overheid meer troeven in hand dan enkelingen.

    1. mening66

     Ja, behalve als de bevolking echt massaal de straat opgaat, er zijn eerdere machtige overheden en keizers en tsaren en presidenten afgezet en door het volk.
     Het volk heeft die macht maar zijn (nog) te bang, nóg wel!
     We hebben de schijters op het binnenhof gezien en gehoord tijdens de felle demonstratie na de moord op Fortuyn!

     1. Ni28

      Wanneer was het voor het laatst in Nederland?

   3. Bloem

    Beste heer trampoline,
    Helaas kan ik niet anders dan uw strekking beamen.
    De lijst is nog veel langer,Joden die terugkeerden uit concentratiekampen moesten zich er bij neerleggen dat anderen in hun huizen waren getrokken, daarbovenop konden ze achterstallige erfpacht voldoen. Soldaten die in Indië moesten vechten voor het vaderland worden heden ten dage als misdadigers weg gezet. De Molukkers die tot wanhoop gedreven werden/worden door de onmenselijke behandeling die zij na de vlucht uit Indië kregen als dank voor hun strijd aan de zijde van de Nederlandse strijdkrachten. Mensen die tegen het fascisme gingen vechten in Spanje werd het Nederlanderschap ontnomen. Een klap in het gezicht voor deze helden, is dat onze overheid de idioten die zich bij IS aansloten om weerloze burgers af te slachten juist als onschuldige burgers in de watten legt. De naoorlogse overheid heeft zich altijd verwijtbaar opgesteld richting haar eigen burgers. Dit is tevens de reden dat ik tegen herinvoering van enige vorm van dienstplicht ben, onze kinderen lopen daarmee een groot risico slachtoffer te worden van de onverschilligheid van onze overheid. Helaas is het nog altijd zo dat de Nederlandse bevolking tot op heden niet voor verandering gestemd heeft. Die mogelijkheid is er heden ten dage, doch wordt deze niet dankbaar met beide handen aangepakt.

    1. trampoline

     Ik ben het helemaal met u eens. Mijn vader was beroepsofficier, ik was reserve-officier, mijn schoonzoon marinier en mijn kleinzoon wil dat ook.
     Wij doen ons uiterste best om hem er van te doordringen dat hij dat niet moet doen omdat de overheid haar mensen niet steunt maar laat vallen als het goed uitkomt. Wij laten hem alle documenten zien waaruit blijkt hoe zijn overgrootvader is behandeld.

     Ik probeer hem en mijn andere kleinkinderen er van te overtuigen dat je je nooit moet conformeren aan de overheid maar zelf moet besluiten wat je wilt en daar naar moet handelen; in alle opzichten.

 5. Obiwokekenobie

  Was er elders geen plek meer om een ambassade neer te zetten? Ergens tussen de kassen van het Westland, de weilanden van de Hoeksewaard?
  Als dit een Nederlandse gebouw zou betreffen zou ik nog begrip kunnen opbrengen. Maar nu moeten Nederlanders weg vanwege buitenlands grondgebied.

 6. Punt50

  Dat is inderdaad goed geformuleerd van die man. Voortdurend moeten inschikken en opschuiven op allerlei gebieden maakt de normaal brave burger erg boos.

 7. EllyD19

  Volgens mij is het inschikken en opschuiven van de Nederlander het meest van toepassing bij het in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

 8. Nasrani

  We worden steeds rechtser. Het gaat de goede kant op.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Roderick Veelo is een zeldzaam pareltje in de gitzwarte cultuur-marxistische NPO/RTL-oceaan genaamd de MSM.
  Hij zit daarnaast ook nog eens in het verzet
  Bij TPO
  Top site
  Altijd interessante podcasts. Vind hem zelfs sterker dan Bert Brusse (die ook een held van het vrije woord is maar op een of andere manier zich niet kan losweken van zijn obligate Trump-haat (Trump zou racistisch zijn (zie podcast over Charlottesville) Maar dat mag, we hoeven niet allemaal exact hetzelfde te denken. Daarom is de niet PC-‘vleugel’ ook zo levendig, bruisend en divers. Atheisten, conservatieven, echte liberalen, zwart/geel/bruin,bleekscheet. Daadwerkelijke veelkleurigheid ! Wat ons uiteindelijk verbindt is de Vrijheid van Meningsuiting en de zorgen over de teloorgang van het Verlichte Europa. Vergelijk dat eens bij de conformisten, Deugers en censors van de PC-vleugel. Allemaal braaf marcherend op dezelfde geestdodende treurmuziek)

  Laten we hopen dat Roderick nog lang in het verzet blijft !

  1. Marija

   Ik zie het heel somber in, de toekomst van ons land en Nederlanders, is al ten grave gedragen.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Grotendeels deel ik je somberheid maar wanneer ik naar Youtube kijk (zit nu te luisteren naar D.a.v.e R.u.b.in (daarna staat S.a.m H.a.r.r.is en D.o.u.g.l.a.s M.u.r.r.ay op het programma (vergeef me de puntjes maar anders blijft het hangen in de spam)
    Ik kijk al ruwweg tien jaar geen zelf islamiserend Staatstv meer en luister sinds Charlie Hebdo geen StaatsDeugradio meer

    Mijn hoop is echter dat de jeugd zich zal gaan verzetten, dat ze de PC-kluisters opgelegd door het onderwijs en de MSM lostrekken en dat ze autonoom gaan nadenken.
    Er zijn tekenen die daar op wijzen.
    Je niet laten ringeloren door de PC-fascisten is bij een steeds grotere groep jongeren ‘The New Cool’
    Natuurlijk hebben de cultuur-marxisten nog alle macht binnen het onderwijs/rechterlijke macht/politietop en MSM maar zolang het vrije Net bestaat is er altijd een zandkorreltje hoop.
    Daar hou ik me aan vast.
    Deze onvoorstelbaar narcistische generatie gaat ook weer dood, het gaat erom wie het roer overneemt. En al zou er maar een handvol posities aan ‘ons’ toevallen (wie weet gaat Elsevier nog ooit eens een zender in de ether zetten) dan zijn we al een stapje verder dan waar we nu zijn.
    Het is steil bergop
    En voel me vaak Sisyphos
    Maar we moeten ons vasthouden aan dat korreltje zand.
    De dappere Oost-Europeanen houden ons de spiegel voor.

 10. Rex Gildo

  OFF Topic;
  komt de redactie van DDS met een artikel inzake de schandelijke bekladding van de woning van Thierry Baudet?
  Sinds hij zich voorstander heeft getoond van rassenvermenging is hij voor mij in achting gedaald, maar bovengenoemde actie (door de RAFF!) vind ik beneden alle peil.

 11. sjun

  Hoewel Veelo op de goede weg is om te duiden wat er plaatsvindt moet hij wat mij betreft niet meegaan in de duiding boze burger. Het komt er op aan een ander narratief te scheppen en gewone verstandige steeds verder overvraagde burgers tegenover wegkijkende luchtfietsers te zetten in plaats van deze mensen als boze burgers te laten wegzetten. Belanghebbende massamedia doen daarin niet mee maar er zijn al lang alternatieve nieuwsbronnen. Keer u af van “lamestream media” en hun advertentie inkomsten drogen vanzelf op terwijl maatschappelijk debat elders wèl een kans krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.