Trump verraadt zijn achterban: amnestie voor illegale immigranten en geen muur

Nee, die muur komt er vrijwel zeker niet.

Sybren berichtte gisteravond de media het mis hadden toen ze de afgelopen dagen lieten weten dat de beruchte muur van Trump er niet komt. Trump spreekt dat namelijk tegen op Twitter. Iets met “de muur komt later” en “we zijn al bezig.”

Klinkt hartstikke leuk, maar helaas voor Trumps achterban is dat de grootst mogelijke onzin. Trump heeft ze verraden. Punt.

Laten we eerst maar eens reageren op de onzin dat de muur al gebouwd wordt. Dat is een leugen.

Heel gek, maar ik kan me niet heugen dat Trump zijn achterban liet roepen “repareer het hek, repareer het hek.” Nee, hij riep “bouw die muur” met ze. Dat is nogal wat anders.

Trump roept voor de camera’s dat hij die muur echt wel gaat bouwen. Uiteindelijk. Nou ja, misschien ook niet. Want een fysieke muur… tja, dat hoeft ook weer niet opeens. Nee, misschien dat er hekken kunnen komen. Of wat cameratoezicht. Uiteindelijk. Op termijn.

Iedereen die de Amerikaanse politiek langer dan een dag of twee volgt weet dat dit continu beloofd wordt: eerst moet er amnestie komen voor illegalen, daarna gaan we praten over de grens! Nog nooit is er iets gebeurd. Zelfs niet toen Reagan president was.

Wat amnestie betreft: Trump is daar zelf heel duidelijk over. Tijdens de campagne riep hij dat illegalen gedeporteerd moesten worden — ja, ook illegalen die als kind door hun ouders naar Amerika gebracht waren. Nu tweet Trump dit:

0,1 procent van die “kinderen” dient in het leger, dus dat voorbeeld is wanstaltig. Sterker nog, Trump herhaalt nu gewoon talking points van de Democraten, die dan ook heel blij opscheppen dat hij akkoord is met een afspraak om 3,3 miljoen illegalen amnestie te geven. Hilarisch genoeg zegt Trump daar zelf over dat hij die mensen helemaal geen citizenship wil geven! Echt niet! Dat zou onacceptabel zijn! Welnee. Hij wil ze alleen wel in Amerika laten blijven.

Ja, noemen we nou dus amnestie, Don.

Geen wonder dus dat de meest invloedrijke Amerikaanse conservatieven het gehad hebben met Trump. Talkshow host Mark Levin is gisteravond helemaal losgegaan op hem omdat hij zijn beloftes aan het breken is. Breitbart.com is woedend. Radio persoonlijkheid en columnist Steve Deace kiest er maar voor om te lachen in plaats van te huilen. Oh ja, en Trump-kiezers verbranden hun “Make America Great Again massaal.

Het is hartstikke leuk om te roepen dat de media liegen of in ieder geval verkeerde informatie verspreiden, maar helaas heeft het er echt alle schijn van dat Trump zijn achterban verraden heeft. Hij kan nog wat roepen en gillen dat het allemaal meevalt en dat hij uiteindelijk één belofte wil inlossen, maar je moet wel héél erg naïef zijn om daar in te trappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. DutchDropveter

  zeg Michael er is een stuk gebouwd ten tijden van Obama dat is toen stopgezet dus er staat wel degelijk een “NIEUW”

  1. DutchDropveter

   – stuk muur waar hij naar refereert. nogmaals “rijd” maar eens langs de grens rondom El Paso

 2. K.Dopper

  Alleen zijn eigen achterban kan het aftreden van Trump afdwingen, dus dit is een gunstige ontwikkeling.

  1. Guus Geluk

   Ja, pas als Trump de achterban van zich vervreemdt, kunnen de Republikeinen het lijntje doorknippen.

   Over achterban gesproken: Breitbart geeft al vol gas.

   http://www.breitbart.com/radio/2017/09/14/jenny-beth-martin-trump-starting-to-sound-like-hillary-on-immigration/

   1. corfo

    @ Guus G.
    Hé, gelukkig is je holmaatje ook al weer aanwezig man, dus lekker er even tegenaan mannen, nu nog een beetje inhoudelijk leuteren, graag met argumenten, dat is al zó vaak gevraagd trouwens, maar ’t komt er maar niet van !!
    Doe nog eens een poging, “mannen”.

 3. Guus Geluk

  http://www.breitbart.com/big-government/2017/09/14/trump-voters-throw-maga-hats-twitter-bonfire/

  “Donald Trump’s supporters have begun burning his signature MAGA hats in protest against his big-amnesty-for-no-wall deal with Democrats.
  Trump has sold millions of hats so there are many more to burn if Trump goes ahead with the vaguely described plan to support the Democrats big “dream” amnesties in exchange for token improvements to border security — despite his campaign-winning, pro-American, immigration-reform-and-border-wall platform.”

  Inmiddels lijkt ook Trumps achterban het helemaal met Trump te hebben gehad, zij hadden hem gekozen om het establishment op te schudden.

  Er gaan troepen naar Afghanistan, er komt geen muur en geen opmerkingen over de islam meer.

  Wellicht heeft het vertrek van Stephen Bannon aan deze “teloorgang” bijgedragen.

 4. Ben Zine

  Trump is onbetrouwbaar. Punt. Dat hij Bannon heeft ontslagen ten gunste van die enge gladjakker schoonzoon Jared Kushner, met z’n links liberale sympathieën, gaat Trump geheid zijn herverkiezing kosten, want dat verraad gaat zijn blue collar achterban absoluut niet pikken. En dat is maar goed ook. Niemand houdt van mensen die zich niet aan hun woord houden, niet integer zijn, niet eerlijk en oprecht. Ik geloof echt dat Trump over 3 jaar zal worden uitgekotst door het Amerikaanse volk. Ik heb altijd veel sympathie gevoeld voor Ron Paul, dat zou een uitstekend President zijn geweest. Maar helaas is hij te oud.

  1. Michael van der Galien

   Je hebt zijn zoon, Rand.

 5. DolleDries

  Trump is op de goede weg en kiest de midden weg. Prima vent die weet als zakenman dat je doelstelling moet zetten maar dat ze nooit allemaal te bereiken zijn. De economie draait op volle toeren in Amerika. En met de enorme schade die is ontstaan na de natuurrampen beseft ook Trump dat de prioriteit nu ergens anders ligt met geld dan bij de muur. Belangrijk voor ons is dat hij de spanningen met Rusland heeft verzwakt met de Clintons hadden we nu volop in het wapengekletter gezeten. Beetje opgeklopt stuk van Michael.
  Voorlopig heeft hij wel de punten uit het klimaatakkoord en de intocht van gevaarlijk Islamitische landen stop gezet. Je kunt niet alles hebben, De vorige president heeft helemaal niets bereikt en het land in een afgrond gestort.

  1. Ben Zine

   @Dries
   Dat is inderdaad wel zo, daar moet ik je gelijk in geven.

 6. Ritter

  We moeten afwachten wat er werkelijk gaat gebeuren. Het is nog veel te vroeg voor een oordeel.

  Trump word al vanaf het begin tegengewerkt door het Republikeins establishment en door bepaalde “conservatieven” die liever Cruz hadden als President. Trump heeft geprobeerd met ze samen te werken maar het enige wat hij ondervond was tegenwerking. Kijk maar naar de poging van Trump om Obamacare te veranderen. Dat is ook gesaboteerd door het Republikeins establishment.

  In ieder geval is Trump een veel betere keus dan Hillary die de grenzen wijd open zou zetten en zou aansturen op een confrontatie met Rusland. Om nog maar te zwijgen over de pro-islam koers van Hillary.

  1. Michael van der Galien

   “Kijk maar naar de poging van Trump om Obamacare te veranderen. Dat is ook gesaboteerd door het Republikeins establishment.”

   Trump zou ObamaCare in de prullenbak gooien en met een nieuwe zorgwet komen. In plaats daarvan wilde hij OC een beetje “bijschaven.” Dat is dus precies wat NIET nodig was.

   Nu heeft hij ervoor gezorgd dat ObamaCare here to stay is. Oh, en in de tussentijd heeft hij alle ‘rebellen’ eruit gegooid en werkt hij alleen nog maar met het establishment.

   Trump heeft iedereen verraden. Nou ja, iedereen behalve Democraten.

   1. Ritter

    Michael van der Galien

    Trump heeft geprobeerd ObamaCare in de prullenbak te gooien maar is daarbij tegengewerkt door de Republikeinen (verschillende malen) zoals ook bij andere onderwerpen.

    Geen wonder dus dat Trump een deal met de Democraten probeert te maken.

    De Republikeinen hebben 8 jaar geageerd tegen Obamacare en nu zijn ze niet in staat om Obamacare in de prullenbak te gooien omdat de wil er eenvoudigweg niet is om dat te doen.

 7. RobertMarsman

  Ik denk eerder dat Trump verraden wordt ipv dat hij verraad. Want ondanks alle tegenwerking waar Trump mee te maken heeft is hij al meer verkiezingsbeloftes na gekomen als zijn voorgangers. En die muur die hij belooft heeft zal er ook komen.

  Deze John Lennon lookalike zal het eens even uitleggen.

  https://www.youtube.com/watch?v=L9x5SN3XhDQ&t=

 8. Bertje1234

  Duidelijk is dat bij Breitbart de koers is veranderd. Ook al gaat Trump op een Rutte lijken, toch heeft hij al veel gedaan wat andere kandidaten zeker niet zouden kunnen bereiken. De TPP is gecanceld, de immigratieban is gedeeltelijk gelukt, de economie is vooruitgegaan, IS is bijna verslagen enz. Met Hillary zou dit allemaal niet gelukt zijn. Ik had hem natuurlijk liever volledig zijn campagne-agenda zien doordrukken maar hij is nog altijd cultureel conservatiever en economisch nationalistischer dan zo’n beetje elke andere kandidaat. Als blijkt dat de muur er inderdaad komt in ruil voor Amnesty voor kinderen die geboren zijn in de VS die er al jaren wonen, dan zal de grote meerderheid dat wel accepteren.

 9. rujoleki

  Geweldige President. Die muur komt er wel. Op dit moment treedt de borderpolice keihard op. Vele duizenden illegalen zijn al uitgezet. Er gaan er nog vele volgen. America first! Helaas wij hebben Prutte. Islam eerst dan de zielige vluchtelingen. Nederlanders laatst. Allemaal de schuld van wegkijkend Nederland. Hopelijk komen de zielige vluchtelingen naast u met uw blonde vrouw en dochtertje te wonen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.